Şimdi Ara

Ailem Mezun'a kalmama izin vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ygs çok kötü geçti.Ve doğrusu lys'yede iyi hazırlanmadım.Çünkü bu sene gitmek istemiyorum.Aailem ilk sene gitmemi istiyor.Hedefim hukuk okumak ailem ilk sene gitmem için vakıf üniversitesine yollamak istiyorlar ama ben gitmek istemiyorum ücretli üniversiteye.Çünkü durumumuz fazla iyi değil.

seneye kaliyim diyorum ama babam ya seneye sınavda birşey olursa ya yapamazsan gibi değişik şeyler diyor.

Sizce ne yapmalıyım?

• İstemiyorsan gitme.
  • Ne ikna et ben edemedim 2 yılım gitti bu senede okul puanım kırılacak gelecek sene için duruma göre bakarız dediler çünkü çalıştığımı gördüler 2012 de mezun oldum yaş 19 sen düşün halimi benle aynı sene sınava giren arkadaşlarım 3.sınıfa geçecek ben hala hazırlanacağım
  • Aynen aile bana da sıkıntı yapıyor bu sene nere olursa gidecen diye dayatma var resmen,iyi bir yer tutmazsa halim duman
  • quote:

Orijinalden alıntı: salvoni

Ne ikna et ben edemedim 2 yılım gitti bu senede okul puanım kırılacak gelecek sene için duruma göre bakarız dediler çünkü çalıştığımı gördüler 2012 de mezun oldum yaş 19 sen düşün halimi benle aynı sene sınava giren arkadaşlarım 3.sınıfa geçecek ben hala hazırlanacağım

Bende 2012 mezunuyum. Sınava hazırlanmak hiç ayıp bişey değil,geleceğini belirliyorsun dostum. Varsın gitsin 3 yılın. Gec olsun güc olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

quote:

Orijinalden alıntı: salvoni

Ne ikna et ben edemedim 2 yılım gitti bu senede okul puanım kırılacak gelecek sene için duruma göre bakarız dediler çünkü çalıştığımı gördüler 2012 de mezun oldum yaş 19 sen düşün halimi benle aynı sene sınava giren arkadaşlarım 3.sınıfa geçecek ben hala hazırlanacağım

Bende 2012 mezunuyum. Sınava hazırlanmak hiç ayıp bişey değil,geleceğini belirliyorsun dostum. Varsın gitsin 3 yılın. Gec olsun güc olmasın.

Beyler bende birdahaki sene gitmek isitiyorum ama aile zorluyor.Bu sene okul puanı dahil en fazla 350 alabilirim.hedefim olan hukukun anca ücretlileri gelir.

birde arkadaşlar seneye grinice okul puanı ne kadar azalcak?

• Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    Hoc amsenin hedef neydi ?
  • Ben de aynı durumdayım lakin benim ailem ikna oldu. Hukuk istiyorum hemde İstanbul Üniversitesi. O yüzden ikna ettim şu an LYS bırakıp -ki zaten hiç çalışmadım moron gibi- bugün YGSye başladım. Aldım bir matematik kitabı yavaştan başlıyorum. Kesinlikle gitme. İkna olacaklardır. Belki de LYSde salmaman için bu yolu deniyorlardır? İkna et ve bir daha dene. Ama yüzlerini kara çıkartma
  • Sizde mi mezuna kaldınız zor bir durum 4.kez hazırlanmak

@Bar Filozofu
  • Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    Öyle düşünüyoruz da birlikte hazırlandığın arkadaşların üniversiteye giderken senin hazırlanman koyuyor adama. Onun düşüncesiyle çekiniyorum mezuna kalmaktan. YGS5 47k ama LYS'ye çalışamadım.
  • @Destdestron tercih yapıpta ertesi sene sınava girersen okul puanının yarısı gider.
    @Dovakhinn Bilgisayar mühendisliği
    @salvoni zor ama yapacak bişey yok,istemediğim bir okula gidip bırakmak istemiyorum.
    @nfornirvana hiç zoruma gitmiyor,banane onlardan. 40 yılımı gecireceğim meslek söz konusu. 2-3 yılım gitmiş çok mu?
  • Sıradan okumamış aile. Aynı bizim aile.
    Ben bekle derim. İkna edersin.
  • İnat et, gerekirse bağır çağır.
    Ama istemediğin hiçbir şeyi yapma.
    Ha kaldın yine olmadı diyelim, bu da dünyanın sonu değil. Seneler sonra keşke demenin acısını duymak yerine kısmet değilmiş der yoluna bakarsın. İçinde yarım kalan isteklerle ömür geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eceaydin -- 8 Haziran 2014; 0:53:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerin icin ailenden izinmi alıyorsun ?

• Hocam bence büyük sözü dinle fayda var ya ilerde keşke babamı dinleseymişim çok daha iyi olurmuş diyebiirsin yani çalış bari güzel bi özel üniversiteye yarı burslu olarak gir
  • quote:

Orijinalden alıntı: avant_garde

Hocam bence büyük sözü dinle fayda var ya ilerde keşke babamı dinleseymişim çok daha iyi olurmuş diyebiirsin yani çalış bari güzel bi özel üniversiteye yarı burslu olarak gir

Gecen sene mezuna kalacam dedigimde herkes karsi cikmisti.Rehber hocam simdiki siralamani bile yapamiyabilirsin dedi, dedem bilmem nenin kizida senin gibi kalmisti 2 yillik zor kazandi dedi, ailem desen surekli bu sene kazanacan diye baski yapiyordu.Ama ben kald ve iyide bir sonuc aldim.Ben bu buyuklerimi dinleseydim ne olacakti?Liseden bozma, Hede hödö universitesinde muhendislik okuyacaktim.O yuzden hayallerinizin pesinden gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 8 Haziran 2014; 9:50:06 >
  • Ailenizi ikna edin, okutun buraları. Özel okula gidip oranın stresini çekeceğinize 1 yıl evinizde rahat rahat çalışın. Bende mezunum ve iyi ki kalmışım. Bu yıl olmazsa bi daha kalırım, geleceğin için bi yıl daha çalışmanın ne ayıbı var ne günahı. Hiç o 1 yılım gidiyo diye düşünmeyin de. Eğer hayırlısı değilse istersen 2 yıl önce kazan o üniyi okuyamazsın.böylesi hayırlıdıymış deyip hareket edin. Birde ailenin durumu özeli zor karşılayacak durumdaysa hiç gitme. 4 yıl sana verilecek harçlığımı düşüneceksin okulun taksitimi kötü geçen finallerin stresini mi,kalacağın yurdun parasını mı?

• Peki sonunda ne oldu şu an neredesiniz? İnşallah istediğiniz gibi olmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.