Şimdi Ara

Ailem komple Covid-19 Oldu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
6
Favori
12.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ehmengineer E kullanıcısına yanıt
    Hocam sen gidip denedin mi?

    Bir iki belirti olursa yapıyorlar. Ben gitti halsizlik boğaz ağrısı vardı yaptılar. İshal öksürük var mı dediler yok dedim.

    Kardeşim de aynı şekilde halsizlik baş ağrısı var dedi yaptılar. Ama temaslı olduğum diğer kardeşim hiç bir şikayetim yok deyince yapmadılar.

    Koku kaybı ve ishal varsa kesin yaparlar çünkü bunlar direkt belirti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xThe1Rewenge kullanıcısına yanıt
    kardom hasta kabul yoksa bile semptomların belirtileri ve aşamaları öyle bir kan testi gibi olmuyor bildiğim kadarıyla. çeşitli testlerden geçiyoruz. rna-dna geçiş senkranizasyon aşamalarından geçiyor. bu da mümkünatı yok gün içerisinde çıkmıyor. muhtemelen senin testin yüzeysel yapıldı. o yüzden fazla üzerinde durulmadı. zaten çoğu hastanede gerçek test de yapılmıyor. adamlar bakıyor tipine tamam bu sağlıklı deyip sisteme de birşeyi yok diye girebiliyor çoğu.
  • Hocam ben asla devleti savunmuyorum burda çok başarısız bi yönetim var ama bana yapılması gereken her test yapıldı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yikamazsin
  • xThe1Rewenge kullanıcısına yanıt
    kardom yapılması gereken testler yapılsa dahi anlatmak istediğim gerçek testler olmayabilir. çünkü burada virüs arama aşamasından bahsediyoruz. kan tahlillerinde bile en az 24 saatten önce süreç geçmiyor çoğunda, kaldıki burada hücrenin test aşamasından bahsediyorsak bu süreç daha da uzar. kısacası kardom daha da basit anlatmak gerekirse, aslında ölüme terkediliyoruz, ya kendiliğinden geçmesi bekliyoruz ya da kefeni giyip hazırolda bekliyoruz.
  • Birayı okuyanlar gözünüzü açın işte. Yağlı tabakaya test yağar size ise yerli milli 3 dakikada 5 sonuç veren, günde 8 katrilyon üretilen test kitlerinden yok. Futbolculara, spor klüplerine bile yağdırıyorlar.

    Size de geçmiş olsun, keşke ilk belirtiler ortaya çıkınca annenizi bir odada karantinaya alsaydınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Yapmadılar hocam. Şimdi bi yerde para ile yaptırıyorum. Sadece kan aldılar. Kültür almadılar. Ne kadar doğru çıkacak bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    Birayı okuyanlar gözünüzü açın işte. Yağlı tabakaya test yağar size ise yerli milli 3 dakikada 5 sonuç veren, günde 8 katrilyon üretilen test kitlerinden yok. Futbolculara, spor klüplerine bile yağdırıyorlar.

    Size de geçmiş olsun, keşke ilk belirtiler ortaya çıkınca annenizi bir odada karantinaya alsaydınız.
    Hocam yaşlılara laf anlatamıyorsunuz işte.
    Virüslü demek onlar için kirli, pis, kötü demek. Onlara virüs kapmış olabileceklerini söyleyemiyorsun.
    Kadın habire üşüttüm deyip duruyordu. Öyle deyince de bir şey diyemiyorsunuz.

    İlk gün gelir gelmez bize yemek yaptı. Dedim rahatsızlığın varsa neden mutfağa girdin, sen mi yemek yapacaktın diyor??? Sanki sipariş geçemem.
    Yani anlayacağınız bizim de içimiz şu şeylerden dolmuş.
    Ayrıca evde 5 kişi var. 4+1 ev. Apartman. Nereye kadar sosyal mesafeyi sağlayabileceğiz.
    Evde 1 kişi kaptı mı herkese bulaşır, kaçarı yok.


    Test kitleri konusuna gelirsek de, hatırlarsanız pandeminin başında test kitleri daha kimsenin elinde yokken Erdoğan'ın akrabalarında görüntülenmişti.
    Geçenlerde bir milletvekili 10 günde 8 defa test olduğunu söylemişti.
    İbrahim Kalın günde 3 defa test olduğunu söylemişti.
    Erdoğan'ın danışman ordusu da gün içinde birden fazla kez test oluyormuş.
    Cumhurbaşkanlığı 43 bin çalışanı 3 günde 1 test oluyorlarmış.

    Şimdi tüm bunlar günlük yapılan teste yazılıyor. Düşünün, yarısı Erdoğan ve avanesinin. Diğerleri de vatandaşın.

    Başka da bir şey demiyorum. Bundan sonra ağzımdan çıkacak her söz sin-kaflı olacağı için aktrollere fırsat vermek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ehmengineer E kullanıcısına yanıt
    O da sıkıntı, burda millet yazıyor iş yeri ayda bir kan alıyor test yaptırıyor diye ama...

    Benim
    PCr testi pozitif
    Akciğer tomografi belirti var

    Derken doktor kan tahlili temiz çıktı ama demişti. Arkadaşta da birebir aynı çıktı sonuçlar. Yani korona kesin ama kan temiz.

    Bugün hastanede kan aldılar, testte kanda biraz iltihap görünüyor dedi doktor. O iltihap grip sonucu da oluyor sonuçta.

    Kan testi en güvensiz test geliyor bana bu durumdan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    kardeş bence pekmez yumurta falan ye.bol su iç bide.
  • TheExtasyOfCold T kullanıcısına yanıt
    hocam ne durumsasın nefes alabiliyorum musun nasıl geçiyor anlat
  • Test sonuçları keşke 5 günde çıksa. Geçen akşam komşu sağolsun sesi köklemiş bana da dinletiyordu. Bakan bey dedi ki bu sonuçlar ortalama 10 gün öncesine ait. Bu ne demek test sonucu ortalama 10 günde çıkıyor demek. Durum gerçekten vahim, bilinçsiz kişiler test yaptırıp sonucu görene kadar dolaşmaya devam ediyor ve pozitif olanlar hastalığı bir güzel yayıyor. Bu ülkede covid olmamak için gerçekten şanslı olmak gerekiyor.
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar ortalama 10 gün öncesine ait ne demek biliyor musun ?
    Test sonuçları değil bu şahıslar takribi 10 gün önce bulaşmış kuluçka falan 10 günü bulmuş demek oluyor.
    Test sonuçları 1.5-3 gün arasında yoğunluğa göre çıkıyor
  • Konuya eklendi:

    3. edit: (20.08.2020 - Perşembe)

    Can sıkıcı bir güncelleme olacak. okumak istemeyenler için özet: İyi giden hiçbir şey yok.

    Filyasyon ekibinin gelmeyeceğinden emin olduk. Günlük olarak Halk Sağlığı Merkezi'nden arıyorlar. 3 gün olmasına rağmen Filyasyon ekibinin gelmediğini söyledim. Telefondaki memur da duruma şaşırdı. Birkaç tavsiye verdikten sonra resmi olarak söyleyemeyeceğini; ama filyasyon ekibi hala gelmediye hastaneye gitmemiz gerektiğini söyledi. Karantinada olup olmadığımızı bilmiyoruz. Bize resmi bir bildiride bulunulmadı, kağıt imzalatılmadı. Ama kendi kendimizi karantinaya aldık, evden çıkmıyoruz.

    Dün Abim ve Babam Pcr testi oldular. Yengem ve abim kendi evlerinde karantinadalar.
    Bugün de ben ve Ablam test olmaya gittik.
    Sabah, ben ve ablamda hafif öksürük vardı. Ablamın dediğine göre kendisinde "tuhaf bir baş ağrısı" varmış. Bünyesi zayıf, bari ona bir şey olmasın. Evi şu an ben ve ablam idare ediyoruz. İkimiz de hastalanırsak artık koyverip gideceğiz her şeyi(O kadar çaresiziz).
    Babamda bir şey yok şimdilik. Ama psikolojik olarak hasta olmuş bile. :/
    Test olmayan bir kardeşim kaldı. Onda da belirti yok.

    Annemin ateşi bugün bayağı yüksekti. Vücudunun her yerinin ağrıdığını söylüyor. Kendisine sordum, nefes darlığı yok diyor. Ağrılardan çok şikayetçi, normal bir ağrı değil diyor. Tat alma ve koku duyularından bir sorun yok. İshal devam ediyor. Sırt ağrısı yok; ama bel ağrısı var. Böbreklere tutunmuş olabilir virüs.

    Feci bir sıkkınlık-bıkkınlık hali var. Moral hiç yok. Arada bir güldürmeye muhabbet etmeye çalışıyoruz.
    Oturduğu yerde 5dk'dan fazla oturamıyor. Kalkıp yere oturuyor, kanepeye geçiyor, tekrar yatağa uzanıyor, gücü yetiyorsa odada biraz yürüyor vs. günü böyle geçiyor. Ateşi çok yüksek değil galiba. Ama ağrıları için ilaç veriyoruz.
    Kronik hastalıkları da var. Başka ilaçlar da alması gerekiyor. Karaciğerinde yük oluşuyor, farkındayız. Kan tahliline göre ilaç alması gerekiyor, farkındayız.
    Diğer hastalıkları bu virüsle nüksetmeye başladı. Normal bir günden iki kat fazla tuvalete gidiyor. Favipiravir iacından mıdır, virüsten midir, diğer hastalıklarının artmasından mıdır anlayamadık.
    Yarın durumu düzelmez veya ağırlaşırsa Ambulans çağırıp hastaneye götürmeyi düşünüyoruz. Orda ne yapabilirler bilmiyorum. Ama en azından bi kan değerlerine bakmak gerekiyor onu biliyorum.

    Halk sağlığı merkezinin diğer kurumlardan haberdar olmaması, Test yapan-yaptıran kurumun iletişime geçmemesi sağlık bakanlığının artık süreci yönetemediğini gösteriyor. İletişimde kopukluklar var. Her yerden sızdırıyor, hangisine yama yapacaklarını bilemez oldular artık.
    Yayınlanan rakamlara inanmıyordum; ama artık sittin sene inanmam.




  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt
    Ben ve ailem de geçirdik bu illeti. Allaha şükür bi sıkıntı yaşamadan atlattık ama televizyonlar da anlatılan gibi yok filyasyon ekibi hergün arıyorlar falan hikaye. Ben özel hastane ye gittim hiç bir belirti olmadan teat yaptırsım ve pozitif çıktı. Ertesi gün söz de filyasyon ekibi geldi evdekilere test yaptılar bu arada temmuz ayıydı ve sadece anneme bulaştırmışım. Biz karantiya girdik evde verilen ilacı kullanmaya başladık ama ne arayan ne soran oldu. 14 gün sonun da kendimizi garantiye almak için test yaptırmak istedik ama hiçbir şekilde test yapmadılar ve sizi iyileşmiş sayıyorlar ki artık belirtisiz test yaptırmak devlet tarafından yasaklanmış bizde özel hastanede kazık yiyerek yaptırdık kurtulduk.. allah herkese şifasını versin inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_298

    Test sonuçları keşke 5 günde çıksa. Geçen akşam komşu sağolsun sesi köklemiş bana da dinletiyordu. Bakan bey dedi ki bu sonuçlar ortalama 10 gün öncesine ait. Bu ne demek test sonucu ortalama 10 günde çıkıyor demek. Durum gerçekten vahim, bilinçsiz kişiler test yaptırıp sonucu görene kadar dolaşmaya devam ediyor ve pozitif olanlar hastalığı bir güzel yayıyor. Bu ülkede covid olmamak için gerçekten şanslı olmak gerekiyor.
    Bizde de böyle oldu hocam.

    5 gün boyunca sonucu bekledik. İlk 2 gün herhalde sadece soğuk algınlığı dedik . Ama son 3 gün ağırlaşınca anladık kesin hasta. Sabah sağlık bakanlığına tweet atarak sonucu öğrenebildik. Emin olun onu yapmasak daha yeni öğreniyor olurduk.

    İşte o süreçte annemle çok temas oldu. Bilemezdik. Herkes bir yerlerini yırta yırta öksürük ve nefes darlığı belirtisinden bahsediyor. Kimse de demiyor ki en erken belirtilerin üşüme ve yorgunluk olacağını.
    Hiçbir yerde yazmıyor. Ne sağlık bakanlığının sitesinde ne de bilim kurulunun açıklamalarında.
    Benim gibi forumda konu açanlardan öğrendim bunları.




  • öncelikle geçmiş olsun bu virüsü kapan ilk anneniz galiba nasıl kaptı akraba ziyareti mi düğünlerden mi otobüste mi nerde maskeyi ihmal etmiş merak ettim benimde akrabalarım virüslü oldu bu saydığım sebebelerden de :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    O da sıkıntı, burda millet yazıyor iş yeri ayda bir kan alıyor test yaptırıyor diye ama...

    Benim
    PCr testi pozitif
    Akciğer tomografi belirti var

    Derken doktor kan tahlili temiz çıktı ama demişti. Arkadaşta da birebir aynı çıktı sonuçlar. Yani korona kesin ama kan temiz.

    Bugün hastanede kan aldılar, testte kanda biraz iltihap görünüyor dedi doktor. O iltihap grip sonucu da oluyor sonuçta.

    Kan testi en güvensiz test geliyor bana bu durumdan sonra.
    Güven sırasına göre;

    Globalde:
    1- Pcr testi
    2- Akciğer Tomografisi
    3- Kan tahlili

    Türkiye'de:
    1- Akciğer Tomografisi
    2- Kan tahlili
    3- Pcr testi


    Kaynaklar:https://www.ntv.com.tr/yazarlar/prof-dr-osman-muftuoglu/covid-19-teshisi-icin-test-mi-tomografi-mi,jwWwdAIbH0K89-ASIbeD0Qhttps://www.birgun.net/haber/turkiye-deki-test-kitleri-bozuk-cikti-5-burokrat-gorevden-alindi-309269



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 20 Ağustos 2020; 21:7:13 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.