< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 30 Ağustos 2020; 16:7:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 30 Ağustos 2020; 16:7:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kocayi takan var mi bu saatte ? Gazetecinsen ekonomistine herkes verilen sayilarin dogru olmadigini biliyor. En az 6 ila 10 arasinda carpin deniliyor. Ulke capinda toplam vala sayisi X iken sadsce bir sehirde valinin yaptigi X sayisi vaka aciklamasi daha gecen hafta falan oldu. Sonrasinda tabipler birliginin yaptigi basit bir matematik hesabi ile (ki tum rakamlar saglil bakanliginin rakamlariydi) verilen rakamlarin tutmadigi gorduk. Sadece bir gunde saglik bakanligin verdigi yalan rakamlar baz alinsa bile 3000 vaka kayip.
Durum boyleyken kocanin yaptigi aciklamalari takmak saf kerizliktir. Isin komedisi akli olmayan keriz turist de ucuz diye turkiyeye gelmeyr basladi. Bazi ulkeler de turkiyeyi kirmizi bolgeden saymiyor "resmi rakamlardan" oturu. Dolayisiyla turkiyenin yalan covid mucadelesi avrupa ve dunya genelinde cikacak muhtemel 2ci dalgaya da katki edecek. Sonrasinda olacaklar malum. Hem kendimize yalan atip oldururken hem de dunyanin basina bela olacagiz. ABD cinden tazminat talep ediyor covid icin unutmasin kimse. Yalan mucadelenin sonu uluslarasi mahkemede biter. AVM kapanmasin diye yarim yamalak sokaga cikma yasagi ilan edildi, sonrasi bu. Hacdan donenlerin gordugu ozel muamele ile bana gore covid mucadelesi ciddiyetini ta o zaman yitirmisti. Sonrasinda olan ve verilen rakamlarin hicbirinin gozumde bir degeri yoktur. Konu sahibine gecmis olsun. Diger uyeler de maske taksin falan demeyecegim, maskenin bir onemi yok cunku. Maske hasta olanlar icin onemli cunku partikul dagilimini yuzde 90 durduruyor. Maske takinca hastanin baskalarini enfekte etme riski yuzde 90 iniyor. Sosyal mesafe de kacan yuzde 10luk partikuller icin. Bunun disinda gozlerden ve kulaklarinizdan da enfekte olma riskiniz var, sadece maske takilmasinin bir etkisi yok. Gozluk ve kulaklari kapatacak ekipman da gerekiyor tam koruma icin. Bu yuzden hastalar maske takmadikca hasta olmayanlarin maske takmasinin bir anlami kalmiyor. Bu sebeple hasta olmayanlar evde kalsin, disari cikmasin. Cikacak sa da sosyal mesafeye dikkat etsin. Toplu tasima araclarindan uzak durun. Kafelerden uzak durun. Tatil matil yapmayin. Illa kafa dinleyecekseniz outdoor sporlarina bakin. Plaja gidecegine daga cikin yuruyus yapin. Herkese tekrar gecmis olsun. |
Geçmiş olsun. Allah CC şifalar ihsan etsin inşaAllah..
|
Hocam, şimdi efendiliğimi bozup da konuyu kirletmek istemiyorum.
Ne saçmalıyorsunuz? Annem cenderme gibi kadındır. Eski toptaktır. 53 yaşında; ama yine de senin tanıdığın kızların hepsini donunda sallandırır bu yaşıyla. Gribi geç yani. Ama şu an yan odamda ağrıdan seslerini duyuyorum. Yanına gidiyorum, bir şey yapamıyorum, çaresizim. Afedersiniz ama sizin merhamet duygularınızı iletmeyen sinir reseptörlerinize sokayım. Sevdiğin insan yanında eriyip giderken, acı çekerken, elin kolun bağlı kalınca anlarsın korkmaya gerek var mı yok mu. |
@cmfalper
@Medullitus @yuzyirmi @magnat_hifi Sağolun hocam, aman dikkat edin sizler de. @mi5skullanicisi hocam test sayıları doğru olabilir. 42 bin cumhurbaşkanlığı çalışanı 3 günde 1 test oluyormuş. Diğer kalan da artık normal vatandaşlardır herhalde. |
Hocam, gerçekten kestirmek zor.
Ablam evlendi. (Düğün falan olmadı tabii) Ablamın eşi, zorunlu şark görevi dolayısıyla Şırnak'ta öğretmen. Annem, yengem, Ablam, Eniştem ve Annesi(5 kişi) Uçak bileti aldılar ve yeni evi temizleyip dizmeye gittiler. Ben Anneme gitme, oralar sıkıntılı, vakalar patlamış desem de dinlemedi. Bayağı bir tartıştık o zaman. En son ne haliniz varsa görün demiştim. Konuda da yazmışım sitemimi zaten. Gittiler 5 gün kalıp geldiler. Söylediklerine göre gezmemişler, sadece evde kalmışlar; ama bence seyahat etmek bile yeterli bir tehlike. Uçakla buraya gelirken, uçakta çok üşüdüğünü söylemiş, klimadan şikayet ediyormuş. Bence işte o an virüs vücutta kendini göstermiş. 5-6 günde virüsün kendini göstermesi mümkün müdür bilmiyorum. Esenler otogarında havaist otobüslerine binip Büyük havaalanına gitmişlerdi. İşte o an bulaşmışsa bulaşmıştır. Giderken yani. Dönüşte de vücutta tutunmuştur. İşte burda 14 gün muhabbeti ne kadar doğrudur ondan şüphe etmeye başladım. Daha erken de kendini belli edebiliyor galiba. Annem oraya gidip gelene dek bizde herhangi bir belirti yoktu bu arada. 5 gün boyunca sonuçları bekledik, o sürede bulaştı bize. İlk gün test sonucu çıksa annem dışında kimseye bulaşmazdı. Telefonda sağlık bakanlığı görevlisiyle kavga ettim. Test olmak istiyoruz, durum bu bu dedim. Belirti göstermeden test edemeyiz dedi görevli. Dedim nasıl test etmezsiniz bizi. Bakanı, milletvekili, CB görevlisi gün aşırı test olurken ben neden ömrümde bir defa dahi test olamıyorum. Sorunuz asıl cevabı: Muhtemelen uçakta veya havaalanında temas yoluyla bulaşmıştır. Çevremizde Covid'li kimse yok. |
en son bakan aşının fiyatını 7 dolardan 8 liraya mı ne düşürdük biz üretiyoruz demişti 10 lira yapsınlar isteyen gidip test olsun o zaman
|
Geçmiş olsun. Alınan önlemler hedef covid-23. Pazara gittim maske yok pazarcılarda, suratina suratına domat 3 salatalık 3 diye bağırıyorlar. Pazar alanlarına girmemek lazım m Ülkecek yrr yemişik.
|
Ekip vs. hic bir sey gelmiyor. Babam yakalandı bu hastalığa anneme zarzor yaptirdik testi oda ilk gün negatif çıktı. Sondaki 10 gün aynı evde abim annem ve babam yaşadı, ancak babamın durumu kötüye gidince hastanede tedavi altına alındı 7 gün sonunda iyileşip çıktı. Evde geçirilen ilk 5 gün her gün birileri arayip durumu sordu, bunun dışında herhangi bir şey yapılmadı. Abime bir kere bile test yapılmadı.
"Filyasyon" sözcüğünü duyduğumda gülüyorum... |
Hocam yaşlılara laf anlatamıyorsunuz işte.
Virüslü demek onlar için kirli, pis, kötü demek. Onlara virüs kapmış olabileceklerini söyleyemiyorsun. Kadın habire üşüttüm deyip duruyordu. Öyle deyince de bir şey diyemiyorsunuz. İlk gün gelir gelmez bize yemek yaptı. Dedim rahatsızlığın varsa neden mutfağa girdin, sen mi yemek yapacaktın diyor??? Sanki sipariş geçemem. Yani anlayacağınız bizim de içimiz şu şeylerden dolmuş. ![]() Ayrıca evde 5 kişi var. 4+1 ev. Apartman. Nereye kadar sosyal mesafeyi sağlayabileceğiz. Evde 1 kişi kaptı mı herkese bulaşır, kaçarı yok. Test kitleri konusuna gelirsek de, hatırlarsanız pandeminin başında test kitleri daha kimsenin elinde yokken Erdoğan'ın akrabalarında görüntülenmişti. Geçenlerde bir milletvekili 10 günde 8 defa test olduğunu söylemişti. İbrahim Kalın günde 3 defa test olduğunu söylemişti. Erdoğan'ın danışman ordusu da gün içinde birden fazla kez test oluyormuş. Cumhurbaşkanlığı 43 bin çalışanı 3 günde 1 test oluyorlarmış. Şimdi tüm bunlar günlük yapılan teste yazılıyor. Düşünün, yarısı Erdoğan ve avanesinin. Diğerleri de vatandaşın. Başka da bir şey demiyorum. Bundan sonra ağzımdan çıkacak her söz sin-kaflı olacağı için aktrollere fırsat vermek istemiyorum. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 18 Ağustos 2020; 16:57:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 18 Ağustos 2020; 18:29:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForYouM -- 18 Ağustos 2020; 18:48:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |