Şimdi Ara

ailem beni sevmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
4
Favori
27.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 yaşımdayım, bu sene öss ye girdim. 23 yaşında bir abim var. ailem beni pek sevmez. abim öss de 400.000 inci olduğu için hiç bir yeri tutturamadı ama italya ya gönderdiler okuması için. gece klüplerinden çıkmaz sürekli yeni kıyafetler alır. 5 senedir okumakta ama daha 2. sınıfı bitiremedi. şu anda italyada tatil yapıyor. kendisi hakkında olumsuz tek laf etsem ailem bana hakarete varan laflar ediyor. abimi her zaman kayırıyorlar. ben 4 sene okula her gün aynı gömlek pantolon süveterle gittim. defalarca söylememe rağmen bana bot almaya gereklilik görmediklerinden 4 sene delik ayakkabılarımla yağmurda soğukta okula gidip geldim. 3 sene boyunca ev ve okuldan başka hiç bir yere gitmedim. para vermedikleri için arkadaşlarımın davetlerine sürekli bahanneler buldum. 4 senedir bir yaz tatilinde bile denize girmedim. bu sene öss senemdi ve tam gün okulun üstüne dershaneye gitmek zorunda kalıyordum 11 saatim dışarıda geçiyordu ve bana günde 4 lira verdiler. 11 saatte yiyebildiğim tek şey el kadar ekmeğe konulan deri, yağ ve yeşillik yanında ayran olmasına rağmen 4 sene hiç şikayet etmedim. sonuçlar açıklandı ve öss de 60.000 civarı bir sıralama elde ettim. ama yemediğim hakaret kalmadı. evde 'nankör, hayvan,it' gibi kelimeler adımdan daha çok kullanılmaya başlandı. bütün sene çalışmayıp yattığımı, dershaneye gidiyorum onları kandırıp arkadaşlarımla gezdiğimi söylemeye başladılar. ama 1 yıl boyunca yemeğimden kısarak 3 kere internet cafe dışında hiçbir yere gitmedim. çok istediğim odtü fizik öğretmenliği bölümü tutmasına rağmen beni ankaraya yollamayacaklarını, okuyup okumamamın umurlarında olmadığını söylediler. ama yapılan ağırıma gidiyor. abime verilen bu kadar imkan yanında bana iğrenç bir muammele yapılıyor. her türkiye ye geldiğinde telefonu değiştirilir, yeni bilgisayarlar alınır gardrobu yenilenir. ben ise onun 7 yıllık eski bilgisayarını, 2 sene önce bana alınmış, yakalarının rengi atmış kıyafetlerimi ve onun eskilerini giyiyorum. gözüm hiçbir zaman havalarda olmadı ama ailemin durumu gayet iyi, babam doktor annem bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısı. insanlar köpeklerine, ailemin bana davrandığından daha iyi davranıyor. tek idealim olan odtü yü gerçekleştiremeyeceğim. kredi ya da bulabilirsem burs ile yaşadığım şehirdeki üniversiteye gitmekten başka çarem yok gibi.







  • Bu konuşmayı babanla yapsan, odtüye niye göndermiyorlar sonuçta eğitimli insanlarmış. Konuşamazsan buranın linkini ver okusun.
  • Ailen resmen seni dışlamış. Aileni dinleme ve git ankarada oku başarılı biryere gel ve sonra karşılarına geçip sizin bugune kadar benim üzerimde en ufak emeğiniz olmadı ben buralara kendi emeklerimle geldim diye çıkış.. Valla bende boyle bi aile olsa dakika durmam yemin ediyom. Evlatlarını kayıran anne babadan nefret ederim okumuş görmüş insanlar birde.

    Hiçmi düşünmüyolar acaba elalem bu çocğu yırtık ayakabı ile gorurse bizi ayıplarlar falan diye ?
  • Konu gerçek diye tavsiyede bulundum ama gerçek olmadığına karar verdim. Böyle konu açmakta ki amaç ne.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikuşcu

    Konu gerçek diye tavsiyede bulundum ama gerçek olmadığına karar verdim. Böyle konu açmakta ki amaç ne.


    Niye gerçek olmasın ki ? Adam sonuçta konu dışı ozele gelerek içini dökmüş boyle aileler oluyor yani fake olmuyabilir.
  • gerçek bir konu olduğuna dair her şey üzerine yemin edebilirim. cebimde şehir içi otobüs kullanıcak kadar para yok. ankaraya gitmek için yol parası dahi veremem. kalacak yer masrafı, üniversite harcını vermem imkaansız. çok moralim bozuk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benisecbeni

    gerçek bir konu olduğuna dair her şey üzerine yemin edebilirim. cebimde şehir içi otobüs kullanıcak kadar para yok. ankaraya gitmek için yol parası dahi veremem. kalacak yer masrafı, üniversite harcını vermem imkaansız. çok moralim bozuk.

    Evde kriz gecir yeter lan falan de bunlarin hepsini anlat olmazsa yollayin benden kurtun de yoksa hep onlari rahatsiz edecegini soyle
  • İtalyaya nasıl gitti anlatır mısın bende düşünüyorum dostum ?Bu arada ciddiyim.

    Durumun kötü dostum dedikleri gibi karşılarına geçip hesap sor gelecekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victoryforus -- 31 Temmuz 2011; 21:47:01 >
  • Evlatlık olabilirsin diyeceğim amma velakin mantıksız geliyor bana...

    Bir akrabandan yardım al onlarda ailen gibi değilse...

    Ne olursa olsun kurtul o evden gerekiyorsa kaç sürün ama kurtul o evde kalırsan ömrünün sonuna kadar baba ve anne çenesi ile çürüyeceksin...(İş bulabilirsin bu ayda sırf oruç var diye işten çıkan arkadaşlarım var kısacası iş ara...)

    Son çare

    Eğer Fem ve türevi dersanelere gittiysen rehber hocana konuyu aç yardımcı olacağına inanıyorum...
  • Yeter be bu ne artık de evde bağır çağır kan beynime sıçradı de. Üniversiteye gideceğim okadar de hatta evde ki eşyaları bile satarım bunun için de
  • Calıs Cabala At Kapagı Dısarı.
  • Bir kağıda abinin ve senin öss sıralamasını yaz ve geç karsılarına goster farkı gosterin de burda kim basarılı de neden boyle yapıyosunuz de. Hala seni kırıcı şeyler söylemeye devam ediyolar çek git bidahada gitme o eve kaymakamlığa git de boyle boyle durum bu bana yardım edin harcımı yatırayım yeter de ve bursla oku okulun bitipde iy biyerde işe girersen bir müddet sonra karşılarına geç. Ama okul süresince ne bayramda ne seyranda arama hiç bir şekilde.
  • Ailene santaj filan yapabilirsin.Akraban varsa onlara sigin.Onlarca yere basvur burs icin.Olmazsa hicbiri polis yada subay olmayi dusun.Hoslanmasanda 2000 tl maasa sahip olursun,odtuye gidemezsen bunu bir dusun



  • Aileye rest çekmek her zaman gerekli değildir, sadece 'ben Ankara'ya gidiyorum, sizden bir kuruş istemiyorum.' diyebileceğin kadar kendi paranı çalışıp kazanman lazım. 1. sene bir kaç kere ararsın ya da onlar seni değer vermedikleri köpek kadar aramaya başlarlar, ya da bağlarınız yavaş yavaş kopar, sen de işini gücünü kurmuş ekmeğini kendi kazanan bir adam olarak çıkarsın karşılarına...
  • Bu anne ve babadan sana hayır gelmez.Sen farkı yüzlerine vurunca da değişeceklerini zannetmiyorum.18 yaşındaymışsın hem çalışıp hem okuyabilirsin.Üniversite de devlet kredisi alırsın,kendin çalışırsın ama burs falanda bulman lazım,yetmeyebilir.Maddi sıkıntı çekersin ama ailenin yanında durmak hem sana hemde senin geleceğine zarar veriyor. Askerlik ve polisliği düşün bir de.
  • geçmiş olsun kardeş, eğer gerçekse bu olay gerçekten ailenin yaptığı şerefsizliktir. bir insan evladını nasıl ayırt eder akıl almıyor.

    sana tavsiyem, eğer ananen-deden falan yaşıyorsa seni seviyorlarsa onlarla paylaşman. yada seni seven bir akrabaya danış. utanma, çünkü utanması gereken ailen. akraban sana gerekeni yapar.

    yada en kötü arkadaşların dediği gibi kaymakamlığa gitmen.

    allah yardımcın olsun
  • Bak kardeşim bende öğrenciyim.Ev arkadaşımın durumu kötü ve part time işde çalışıyor.Birde de devletten burs alıyor.Ünide 2. senem bitti.Daha evden 1 kuruş istediğini görmedim hatta para bile gönderdiğini biliyorum.Sen üniye kapak atmaya bak gerisi gelir.Bu arada ailene de yazıklar olsun nasıl adalettir bu Allah sabır versin.
  • ben olsam seni evden atardim. ailen hakli. ya ailene saygili olup sikayet etme yada yapabiliyorsan evi terket onlarda senden kurtulmus olur. hem haksizsin hemde gelmis aileni kotuluyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abşn italyadan gelince tatilden bir pompalı tüfek bul 50-60 tanede domuz sıkısı ALLAH yarattı deme delik deşik et hepsini[;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pcteknikizmir -- 1 Ağustos 2011; 4:41:41 >
  • Eğer ki ciddiysen sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Yanlış anlaşılmasın para babası falan değilim, hem okuyup hem çalışıyorum ben de. Ama Ankara'ya gelmen ve kendi başına yaşaman o kadar zor değil. Dediğim gibi ciddiysen özel mesaj at konuşalım, değilsen boşuna uğraşmayalım ikimiz de.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.