Şimdi Ara

Aile Mirasından Kalan Konut Anlaşmazlığıyla İlgili Bilgisi Olanlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar merhaba. Aile mirası konusunda bir sualim olacaktı. Burada bu hususta tecrübeli ve bilgi sahibi olanlarınızdan fikir rica edeceğim.

    Anneannem 2011 yılında vefat etmişti. O'nun ölümü sonrasında O'nun adına olan dairede annemin 3 kardeşi kalıyor.

    Annem tam 9 yıldır o daireyle ilgili herhangi bir şey talep etmedi ama artık oradaki hakkını almak istiyor. Çünkü o daire çok işlek bir cadde üzerinde ve oranın satılması sonucunda hem diğerleri paylarını birleştirip kendilerine yeni bir daire alabilirler hem de bu kriz döneminde annem de epey bir nefes almış olur.

    Fakat bunlar bu konuya yanaşmıyorlar ve hatta telefonlara bile yanıt vermiyorlar!


    Şimdi, burada annem hukuksal yoldan bir adım atıp hakkını almak için kesin sonuca ulaşabilir mi? Nasıl bir süreç işlemesi gerekiyor?

    5-6 kişinin miras hakkı olan bir konutta sadece 1 kişinin hakkını talep etmesi ve diğerlerinden hiçbirinin buna yanaşmaması hakkını isteyen kişi için epey zor bir durum oluşturur mu?

    Yani 1 kişi oranın satılmasını ve payların bölüşülmesini istiyor ama diğerleri buna karşı çıkıyor. Bu durumda ne yapması gerekir?

    Şimdiden teşekkürler.




  • Bu konuda bir bilgisi ya da tavsiyesi olan yok mu arkadaşlar?

  • izalei şuyu ile satış olur oda degerinin altında olur ...

    mahkeme yolları yani bir iki sene alır oda

  • Satılmasını istemiyorlarsa evin değeri üzerinden annenin payını size ödeyip annenin hissesini satın alacaklar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fsh77

    izalei şuyu ile satış olur oda degerinin altında olur ...

    mahkeme yolları yani bir iki sene alır oda

    Teşekkürler.

    Değerinin çok altına gidecekse ve yıllar sürecekse zaten böyle bir şeye gerek yok.

    Fakat karşı tarafa onca yıl müsamaha gösterilmiş olmasına rağmen bu kadar duyarsız ve bencil davranmaları karşısında yine de düşünülebilir!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    Satılmasını istemiyorlarsa evin değeri üzerinden annenin payını size ödeyip annenin hissesini satın alacaklar

    Onların bunu ödeyecek durumları olmadığı için şimdiye dek talep etmedi. Ancak evin satılması lazım ki, hakkını alabilsin.

    Yaklaşık 10 yıldır hiç ses çıkarmadı, başkası olsa birkaç ay sonra bu tür taleplere başlıyor ama annem kardeştir dedi ve hiçbirine bir şey söylemedi.

    Fakat adamlar bunun karşılığında nankörlük ve bencillikten başka bir şey yapmıyorlar.

  • izale şur yapınca değerinin cok cok altına gider onun haricide bu iş 10 sene daha sürer gibi hepsinin ihtiyacı olacakta satacakta vesaire.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    izale şur yapınca değerinin cok cok altına gider onun haricide bu iş 10 sene daha sürer gibi hepsinin ihtiyacı olacakta satacakta vesaire.

    Değerinin çok altına gittikten sonra öyle bir şeyle uğraşmasına zaten gerek yok. Amaç kimseye zarar vermeden hakkınca istediğini almak.

    Yani o halde hem uzun hem karmaşık hem de belirsiz bir süreç olur. Karşı taraf da hiç oralı olmadığına göre, öyle kalacak gibi!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: piyanist2014

    Değerinin çok altına gittikten sonra öyle bir şeyle uğraşmasına zaten gerek yok. Amaç kimseye zarar vermeden hakkınca istediğini almak.

    Yani o halde hem uzun hem karmaşık hem de belirsiz bir süreç olur. Karşı taraf da hiç oralı olmadığına göre, öyle kalacak gibi!



    Alıntıları Göster

    Bu işlerde illaki 1-2 tane rahatsız üçkağıtçı tip olmak zorunda oluyor akrabalarda npc gibi, malesef bizimde buna benzer birşey var herkese yarayacak birşey söylersin malum kesim gibi doğruya yanlış yanlışa doğru deniyor:)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 14 Kasım 2020; 14:49:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Bu işlerde illaki 1-2 tane rahatsız üçkağıtçı tip olmak zorunda oluyor akrabalarda npc gibi, malesef bizimde buna benzer birşey var herkese yarayacak birşey söylersin malum kesim gibi doğruya yanlış yanlışa doğru deniyor:)



    Alıntıları Göster

    Aynen öyle. Hele ki paydaşlar biraz kalabalıksa iş daha da Arap saçı oluyor.

    Aslında orası 40 yıllık apartman, deprem sırasında %99 yıkılır. Fakat İstanbul'un işlek bir ana caddesinde olduğu için yer olarak çok değerli. Halbuki orada yaşayan o 3 tembel herif orası satıldıktan sonra paralarını birleştirip istedikleri gibi sıfır bir daire alır ve içini on numara döşerler. Pırıl pırıl yaşarlar. Fakat gel gör ki bunu o tembel ve sorumsuz adamlara izah et!

    Dediğin gibi, o tür insanlar siyaha beyaz dedikten sonra aksini iddia etmek pek mümkün değil! Yani kendi faydalarına olacak şeyde bile aksini diretirler. :)

  • Kira alabilirsiniz , o binada sokakta benzer büyüklükte ve özellikte olan bir evin kirası ne ise annenize denk gelen kısmı alabilirsiniz . Örneğin 2000 tl emsal değer ve anneniz 5 kardes . Normalde kiracı yabancı biri olsa kardeşler kişi başı 400 lira alacaktı . Şu anda da 2 kişi oturuyorsa diğer oturmayan 3 kardeşe kira paylarını vermeli . İlla satalım diyorsanız dava açabilirsiniz . Ya siz alacaksınız ya onlar ya da satışa çıkacak başkası alacak ve bölünecek para .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Kira alabilirsiniz , o binada sokakta benzer büyüklükte ve özellikte olan bir evin kirası ne ise annenize denk gelen kısmı alabilirsiniz . Örneğin 2000 tl emsal değer ve anneniz 5 kardes . Normalde kiracı yabancı biri olsa kardeşler kişi başı 400 lira alacaktı . Şu anda da 2 kişi oturuyorsa diğer oturmayan 3 kardeşe kira paylarını vermeli . İlla satalım diyorsanız dava açabilirsiniz . Ya siz alacaksınız ya onlar ya da satışa çıkacak başkası alacak ve bölünecek para .

    Kira konusunda pek bir şey düşeceğini sanmıyorum ve eminim annem bu yüzden herhangi bir şey yapmaya da gerek duymuyor. O'nun isteği evin karşılıklı şekilde satılması ve bölüşümü. Sonuçta kendisi şu an kira ödüyor ve o ev satılırsa oradan gelecek paranın üstüne kredi ile bir şeyler ekleyip kendine bir daire alabilir. Sonuçta kira öder gibi kredi ödenecek.

    Fakat diğerleri o kadar duyarsız ve bencil insanlar ki, onca yıldır ses çıkarılmamış olmasına rağmen halen kaçıyorlar ve telefonlara bile yanıt vermiyorlar.

    Eminim bir yabancı olsa bunu yapmazdı! Bazen aile bireyleri problemden ibaret oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.