Şimdi Ara

Aile ici şiddet Evden kovma tehtidi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben 20 yaşında bir kızım ve çevremde bana yardım edebilecek kimse yok çocukluğumdan beri onların şiddetine ve tehditlerine maruz kalıyorum sığınma evine de gittim ama orada da dislandim ve çok zor bir ortamdı kime yalvarsam söylesem konuşsam bana bisey yapamayız yada git diyorlar akrabalarim bile. aile içinde şiddetli bir geçimsizlik ve baskı söz konusu şuana kadar gittiğim tüm psikiyatristler egoist ve umursamazdı maalesef onlar da yardımcı olmadılar bide ailemle gitmiştik yani onları bile uyarmamışlar ailem beni kontrol etmek ve evden atmak istiyor özellikle babam eskiden babam vururdu bana annemde vururdu odaya kitlerlerdi bir ara okuldan kaydımı silmeye bile kalkıştı babam zaten benimle hep dalga geçip yerin dibine sokmayı iyi başarıyor çevremizdeki insanlar da onların sorunlu olduğunu düşünüyor ama onlar bize kimse karisamaz modundalar sürekli ağlıyorum ergenligim de çok depresif geçti onlar yüzünden aslında hap kullanması gereken onlardı ama bunu biraz geç anladım hayatıma son vermek istemiyorum ama hayatsız da olmak istemiyorum yani hiç bir şey yapmadan öylece ölmeyi beklemek istemiyorum onlardan uzaklaşmak ve kendi hayatımda ilerlemek istiyorum keşke iyi ebeveynler olsalardı ve bunlar yaşanmasaydı lütfen yardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama mantıklı bir fikrim var. Kadın arayan diş kliniklerine asisan olarak başvurabilirsin. Ben de yaptı geçmişte, bazı arkadaşlar klinikte kalıyordu. Hem yapabileceğin bir iş hem de okey derlerse kalıcak yerin de var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Daha önce böyle bir şey duymadım ve klinikte nasil kalacağım ki orası bir ev değil sonuçta ihtiyaçlarımı orada nasil giderebilirim ki

Evet haklısın yanlış yapıyorlar ama ne yapmaliyim bilmiyorum

insanlar zaman geçtikçe olgunlaşır reis. nedir bu heeey gidi senin altına ettiğin günleri bilirdik tavırları?

birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..
  • Bluod B kullanıcısına yanıt

Kopruyu gecene kadar ayıya dayı diceksin

Mutfağı vardır çoğunun buzdolabı vs, olmadı yemek kartı veriyorlardır. Hasta bakım, çocuk emzirme vs odaları vardır orda yatarsın, yatak olur. Beslenme, barınma ve uyku ihtiyaçlarının tamamını karşılarsın normal şartlarda.
    Karar verirsen diye söylüyorum, önce normal şekilde işe gir 1 ay öğrenme süreci geçsin eve gider gelirsin sonra yöneticine danışırsın, izin verir bence bizim klinikte yapan vardı. Sadece insanlarla aranı mesafeli tut yöneticiler veya çalışma arkadaşların durumundan dolayı sarkıntılık yapabilirler, illa yaparlar savunmasız görüp.

• "Evden kovsunlar" o zaman. Sen de kurtul, onlar da "kurtulsun". Ama bu tehdide ve "kovulmana" rağmen peşini bırakmayabilirler. Bence resmi bir yardım alman daha doğru olur. Aşağıda kısa bir arama yaparak bulduğum bir devlet (gov) sayfasını paylaşıyorum. Buna benzer kurum ve mercilere ve paylaştıkları bilgilere ve yönlendirmelere bakabilirsin.

ankara.jandarma.gov.tr
    Ankara İl Jandarma Komutanlığı - Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü
    https://ankara.jandarma.gov.tr/cocuk-ve-kadin-kisim-amirligi

Aile içi şiddet kabul edilebilir durum değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba.

Zor süreçlerden geçmiş ve geçmeye devam ediyorsunuz. Öncelikle bu gibi sorunlarınızı anlattığınız insanlar sizden çeşitli şekillerde yararlanmak için sizde güven inşa edip sıkıntılı yollara çekebilirler lütfen dikkatli olun ve insanlara kolayca güvenmeyin. Zor ve sıkıntılı anlarda insan psikolojisi insanlara inanmaya daha meyillidir.

Malesef doğduğumuz aileyi seçemiyoruz ama kuracağımız aile ve yaşayacağımız hayat için mücadele edebiliyoruz. Muhtemelen fiziksel ve mental olarak çok yıprandınız. Anlattığınız şeyler gerçekten zor. Bu durumda olmanıza rağmen kendinizi salmak yerine çözüm arayışına girdiğiniz için sizi tebrik ediyorum.

Eğer lise bittiyse 2026 eylülde yapılacak lise kpssye girmenizi ve ona hazırlanmanızı tavsiye ediyorum. Bu size yeni ve refah dolu hayatın kapisini aralayacak sabrınızın sonunda sizi güzel günlere çıkaracak bir adım olabilir.

Bir de aile içinde kavganın temel sebebi nedir? Durduk yere mi çıkıyor, bir tartışma üzerine mi yaşanıyor?

• Bence üstündeki negatif enerjiyi atmadan yeni bir yola çıkman zor. Ailenden memnun değilsen onlardan uzaklaşman oldukça iyi bir seçenek. Onları reddetme, hayatından tamamen çıkarma ama onlardan mümkün olduğunca uzak dur.

İnsan psikolojisinde öğrenilmiş çaresizlik kavramı önemli bir yer tutar, yani insan alıştığı ortamı çok berbat bir ortam olsa da kabullenir ve bir şekilde razı olur. Oysa kendi tercihlerini seçebilir, hedefler koyabilir ve bu yolda ilerleyebilirsin. Sana yetişkin bir birey olduğun halde fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan biri ancak senin biyolojik anne-baban olabilir, gerçek manada ebeveyn olamaz. O yüzden bu kişilere yaklaşımın farklı olmalı diye düşünüyorum.

Yaşın çalışmaya, para kazanmaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya uygun bir yaş, çocuk değil yetişkin bir bireysin. Etrafında sana yol gösterecek, akıl verecek birileri yoksa bu konularda kitaplar okuyabilir, daha güçlü bir karaktere sahip olmak için adımlar atabilirsin.

• Beni şuan evden kovdu ve hap kullandırmak istiyor zorla ne yapacağım bilmiyorum ayrıca dershaneye yayılmıştım zar zor oraya gitmem de gerek nasil yapacağım ki

Oralar nereler nasil yardım bulabilirim

Kovdular zaten şuan hap kullanmazsan seni almayacağım sıktır git diyor

Durduk yere çıkıyor ve beni istedikleri şeyleri yapmaya zorluyorlar

Aile, insanın en güvenli limanı olmalı; ama bazen o liman, en sert fırtınayı içinde barındırabiliyor. Unutma: Hiç kimsenin sana bağırmaya, seni aşağılamaya, vurup kırmaya hakkı yok. Şiddet asla sevgi değildir.

Ailenden ayrılmak korkutucu olabilir, çünkü alışkanlıklar, anılar ve bağlılıklar kolay kopmaz. Ama bazen, iyileşmenin ilk adımı uzaklaşmaktır. Kendine yeni bir düzen kurmak; kendi evinde, kendi kararlarını alarak, özgürce yaşamak, yeniden doğmak gibidir.

Küçük adımlarla başla: Eğitimine, mesleğine ya da bir becerine odaklan. Kendi paranı kazanmayı hedefle, bu sana hem güven hem güç verir. Bu noktada yapman gereken en önemli şey, kendi güvenliğini sağlamak.

Eğer fiziksel ya da psikolojik şiddet görüyorsan, yalnız olmadığını bil. Kadın Destek Uygulaması (KADES), Alo 183 hattı, kadın sığınma evleri ve sosyal hizmet merkezleri her zaman yanındadır. Yardım istemekten çekinme; bu senin zayıflığın değil, yaşama tutunma gücündür.

Güvendiğin insanlarla bağlarını koparma, destek al. Geleceğini planlarken kendine karşı nazik ol, hata yapmaktan korkma.

Unutma, senin hayatın senin elinde. Geçmişin seni tanımlamaz, sadece seni güçlendirir. Bir gün geriye dönüp baktığında, “Ben bunu başardım” diyeceksin.

Sen değerlisin. Sen güçlüsün.
    Ve sen, sevgi dolu, huzurlu bir hayatı hak ediyorsun. 🌸

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.