Şimdi Ara

Aile içi şiddet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurutulmus Domates -- 31 Temmuz 2023; 17:54:12 >



  • öncelikle geçmiş olsun. kolay şeyler yaşamıyorsunuz anlıyorum. öncelikle anneniz bu evliliği sürdürmek istiyor mu istemiyor mu ona karar vermesi lazım. evlilik birliği içinde başvurabileceği şeyler olayı daha büyütebilir.yinede izleyebileceğiniz yolları sıralayayım.

    aile mahkemesine başvurarak önleyici ve koruyucu tedbir taleplerine başvurabilirsiniz.bu sayede babanoz evden uzaklaştırılarak oturduğunuz ev sizin kullanımınıza tahsis edilebilir. bu sürede kendisinden nafaka talep edebilirsiniz. ayrıca polis olduğu için taşıdığı silaha el konulması mümkündür. bununla beraber savcılığa ve kolluk kuvvetine başvurabilir ve şiddet durumunu şikayet edebilir ve tutanak tutturabilirsiniz. ayrıca bu işlemi kesinlikle darp raporu ile belgelemenizi öneririm.

    boşanmada söz konusu olayda bir tercih olabilir. boşanma davası açıp bu söylediğim diğer imkanlarıda kullanabilirsiniz. bütün bunları yaparken öncelikli olarak kesinlikle bir avukattan yardım almanızı öneririm. bu hem işlemi hızlandırır hemde hak kaybı yaşamanızı önler.




  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Annem kesinlikle boşanmak istiyor sorun şu ki boşandıktan sonra peşimizi bırakmayacak uzaklaştırma alsa bile 3 ay sürdü diyelim ee sonra ne olacak ?
    Teşekkür ederim
  • koruma ve uzaklaştırma 6 ay süre ile tekrar istenebilir. buna uyulmazsa hapis cezası uygulanacaktır.her uymadığında hapis cezası tekrarlanır.ayrıca herhangi bir suç işlerse size karşı onun içinde elinizde koz olacaktır. babanız polisse kanunlara uyma mecburiyetini iyi biliyordur.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Peki şuan izlememiz gereken yol nedir annemin tanıdığı sağlam avukatlar var ve kolu emniyet ve adliyeye kadar uzanıyor.
  • şiddet, hakaret, tehdit gibi olaylarla ilgili ayrı ayrı suç duyurusunda bulunun. hepsine siz tanıklık edin. hakkında ceza çıkması bir polis için çok şeyler ifade eder. sayısı artarsa durumun ciddiyetini anlayacaktır.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    3 teyzem ve 1 dayım, ben kardeşim ve 7-8 kişi daha tanıklık edebilir olayları anlatabilir. Direk çat diye suç duyursunda mı bulunalım yoksa herkesi toplamamız mı lazım
  • öncelikle anneniz tanıdığı bir avukata sözlü olarak danışsın ve bir yol haritası hazırlasın.boşanma davası ile koruma ve tedbir talebi beraber yapılır. akabinde diğer yönlerdende suç duyurusunda bulunulur. zaten ifadesine başvurulacak kişiler mahkeme veya savcılık tarafından çağırılır.şahsi tavsiyem vakit katbetmeden avukata desteği almanız yönünde.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim annem ve kardeşimle ciddi bir şekilde konuşacağım
  • Arkadaşlar lütfen ve lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin bir ara aile büyükleri geldi ve durdular dedim. Hayır durmadılar tam gaz devam ediyorlar lütfen yardım edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit kaybetmeden bir avukattan hukuki yardım alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş allah sabır sıhhat versin öncelikle.
    Babanın yakınlarını yanına al.Çünkü baban ayrılmak istemiyorsa çirkefleşecektir.Lazım olur.Yaşını tam olarak ama burda önemli olan buyklerden ziyade sizsiniz,çocuklardır yani.

    ŞU DEDİĞİMİ AKLINDAN ÇIKARMAA: ÇOCUKLAR ANNE OLUR BABA OLUR ,SEVDİĞİ AİLE KİŞİSİNİN ACI ÇEKTİĞİNİ ÜZÜLDÜĞÜNÜ GÖRDÜKÇE SUAN FARKINDA OLMAZSIN İLERDE ÇOK KÖTÜ SONUÇLAR DOĞURABİLİR.
    FARKINDA OLMAZSIN HAYATIN KAYAR.BABADAN ZİYADE ANNE MAĞDUR OLUNCA CİĞERİN PARÇALANIR.DAHA DOKUNAKLIDIR.ERKEK OLARAK SAVUNMASIZ OLDUĞUNU BİLİRSİN.
    ÖNEMLİ OLAN BURDA SENSİN.BİR AN ÖNCE İŞ SAHİBİ OLUP ANNENİ YANINA ALABİLİRSİN.KENDİNE FAYDASI OLMAYANIN BAŞKASINA FAYDASI OLMAZ.ANNE VE BABALR GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR.ÖZELLİKLE DE ANNELER.

    Diyeceksin ki bana bencil mi ol diyorsun.Tam olarak öyle demiyorum.Örnek veriyorum üniversite kazandın evde durum kesat.Gideceksin üniversteye.Sen okuyorsan da çalışıyorsan da
    onca olumsuz şeyin içinde senin işinde ya da okulunda başarılı olman İNANKİ ANNEN İÇİN HERŞEYE DEĞER.Ama dediğim gibi ne zaman ki meslek sahibi oldun.O zaman babanın sana bakış açısı değişir.Anneni yanına alabilirsin.Daha olumlu şeylerde olabilir.
    Diyelimki yaşın reşit değil.O zaman sadece ders çalışacak başarılı olmaya gayret edecek bi şekilde ama bi şekilde başaracaksın.Kafandan aile huzursuzluklarını atacaksın.
    Düşünmeyeceksin.İşine bakacaksın.Biliyorum ne yapabilirim diye kılı kırk yarıyorsundur.Söyle düşün iki kişi meslek sahibi olmuş karar vermiş evlenmişler ve cocukları olmus kavga ediyor.Yani empati kur.Burda önemli olan sensin,cocuklardır.Mesela bu olaya düştüğün kadar derslerine düşsen atomu parçalarsın.
    Son olarak ailenizin yada akrabaların eğitim seviyesi önemli.Aile büyükleri varkene dediğim gibi kendini parçalama,yıpratma..Onlar da insan onlar da düşünüyor.Özellikle de sizi.cocukları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turvalyon -- 7 Temmuz 2017; 8:8:21 >




  • böyle insanlar birde halkı koruyacak nasıl polis yapuyorlar böylelerini anlamıyorum insan bir facebook profiline falan bakar mülakatta falan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.