Şimdi Ara

Ahlakı bitiren İslamcılık kafası: 'namaz kılmışsa amel defterine pek bakılmayacak'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• https://x.com/i/status/1916465376243716463

📢 Hoca görünümlü bir şahıs namaz kılanlara ahirette pozitif ayrımcılık yapılacağını söyledi:

"Namaz kılanın amel defterine şöyle bakılacak. Fazla incelenmeyecek.
    Çok fazla şey yapmayacaklar. Hani göze çarpan çok böyle bir şey yoksa, hani kırmızıyla çizilmiş bir şey yoksa, geçecek böyle; bir şey yok tamam bizden bu."

Böyle bir din yok :) Bunlar bu yüzden Kuran'ın Türkçeleştirmesine de karşılar. Adalet eski tabiri ile "gram" şaşmayacak! bunlar hakikatten dergahlarında müridlerine cennet vaad ediyorlar. Bildiğin şirkin kralını yaşıyorlar. Ama "kemalistler" dinsiz oluyor!

Böyle bir islamcılık anlayışı ile ahlak yan yana durabilir mi?

not : inancım var. eleştirel yaklaşım islamcılara yapılmaktadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nereden biliyor bu bilgiyi? Kaynak nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele gönülden bağlı olduğun şeyh varsa göz ucuyla bile bakmazlar.
    İsmini vermen yeter

Bir adet genç girişimci.
    Sıfır risk
    Sıfır zarar
    Az sermaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 27 Nisan 2025; 20:7:13 >
  • doğru söylüyor. hadislerde ve hatta sanırsam ayette yazıyordu zaten Allah günahları örter diye. duruma göre günahlar silinebilir.

ayrıca zaten olayı anlatan bir hadis daha var: "Allah'ın rahmeti kucaklamazsa, ben dahi amellerimle cennete giremem."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 27 Nisan 2025; 22:3:47 >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

2000li yıllardan sonra akp ile yetişen din kültürü dersleri.

kul ile Allah arasında olanda evet bağışlayıcıdır denmiştir.

sorun kul arasında olanda. orada torpil yok. düşün alemlerin yaratıcısı bile araya girmiyor! senin gibi 2000lerde akp din kültürü ile yetişenler yeni müfredatın dinine inanmışlar.

o dereden su içildiğini bildiği halde birisi o dereye işerse, o suyu içenlerın hakkına girmiş olur ve günah affolmaz. yüzleşecektir.

mesela dövme yaptırdın. o senin ile Allah arasında olan birşey. Çünkü emanetin sahibine hesap veriyorsun. Orada af söz konusu.

ama sen fırıncı olarak gramajdan çalıp da müşterinin hakkına girersen! bunun affı yok.

işte bu videodakiler de bunları temize çıkarıyorlar. işleri güçleri algı.

hee isteyen peygamberin savaşlarında koyduğu kurallara baksın! Kafir'in bile malına hile hurda ile çökmek yasaktı. bunlar müslümanın malına çökünce, namaz kılıyor diye Allah affedecek sanıyorlar :) akp türkiyesinde din kültürü ile yetişen nesil işte bu kadar.

• O hoca nerden biliyormuş bir tane insan evladı çıkıp sormuş mu o sakallıya sen nerden biliyorsun oraya gidip geldin mi diye?Bende buna ayar oluyorum öyle bir anlatıyorlar ki sanki gündüz bu dünyada gece ahirette vakit geçiriyor levazımlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Küçük günahlar bakilmayacak , öyle çal cirp kul hakkı iftira hesabı verilecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu sarıklıları, sakallıları, şalvarlıları dini otorite olarak görmeyin, müritleri olan bir hiçler sadece.

Bunlara bakıp da Allah'tan uzaklaşmayın, belki de amaçları budur.

• "Namaz kılanın amel defterine şöyle bakılacak. Fazla incelenmeyecek"

Afrikadaki bir kabile devletinin hukuk sistemine benziyor.

• Kur'an'da adalet kavramı pek çok ayette vurgulanır ve herkesin amellerinden sorumlu tutulacağı açıkça belirtilir. Ahirette kayırmacılık yapılacağı yönündeki iddialar, İslam'ın temel öğretilerine ters düşmektedir.

Bunu söyleyenler dinî bir kast sistemi kurmaya çalışıyorlar.

- "Biz namaz kılıyoruz, bizden hesap sorulmaz."

- "Biz tarikat ehliyiz, bize torpil olur."

Bu anlayış, hem İslam'ın adalet temelini hem de tevhid inancını dinamitleyen şeylerdir. Buna rağmen, bu kitleler başkalarına "dinsiz", "sapık", "zındık" yaftası yapıştırmaktan da geri durmazlar. Çelişkinin büyüklüğü de işte burada ortaya çıkıyor.

Bir tanesi damlamış engeli bastım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 28 Nisan 2025; 8:29:58 >
  • Doğru söylemiş. "Müslümanım" diyip her türlü pisliği yapanları amel defterine bakmaksızın cehenneme atacaklar. Livata yap, yetim hakkı ye, insanların canına ve malına göz dik ama sonra "namaz kıldım Allah affeder" de.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

bana din dersi vermek, senin haddin değildir. küçük günah ile büyük günah arasında ki farkı öğren ilk önce minik rusçuk

• Bomboş, ilgi odağı olmak için açılmış bir konu daha . Doğru dürüst 1 tane faydalı içeriğin yok.. Twitter Sirkine çevirdin buraları..

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Dolu olanını sen aç bakalım, ne kadar dolusun ne kadar boşsun!!

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Kaynak?

• alındın mı? :)

suyu bir bardağa koymak için en başta bardak olacak ve boş olacak. olmayan bardağa su dolduramazsın. fazla anlamlar yükleme bence :)

büyük rus denk gelirsonra üzülürsün.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Twitter ortamından mı bu garez yoksa haber olarak paylaşılması mı yani kaynak olarak?

koskoca cumhurbaşkanlığının bile kullandığı platfom hoşuna mı gitmiyor? ben anlamadım?

• Ee yani daha alışmadınızmı bu Ülkede bunlara sizi bunlardan kurtaracak şey belli Ateizm size boşuna demiyoruz bu amip beyinlerere ben Ateistim defol git diyin herşeyin net çözümü deneyin görün bu zihniyetten kendinizi ayrıştırın yapcak birşey yok yoksa çok daha sinirlernirsiniz kendinizi kandırırsınız gerçek islam bu değil die bukadar kancoloz olmanıza gerek yok bunlar birer çöp siz ne olmak istiyorsunuz bu önemli! bunları çöp tenekesine fırlatmak çok basit bunlar böyle Ateistleri kandıramazlar inananları kandırıyorlar.Yeni birşey değil bunlar toplumum her kesiminde var Allah der peygamber der bir araştırın hertürlü halt çıkar bu böyle bundan şaşırılıcak birşey yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 28 Nisan 2025; 16:5:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.