Şimdi Ara

Ahırı izlemek için kamera sistemi kurmak ( Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İneklerin doğum zamanı ahırı sık sık kontrol etmek gerekiyor.İşi kolaylaştırmak için ahıra gece görüşlü bi kamera takıp bunu anlık olarak evdeki monitorden izlemem lazım.

Elimde LCD bi bilgisayar ekranı var kullanmadığım.Görüntüleri kaydetsin istemiyorum, sadece anlık olarak ekrana görüntüyü versin yeter.

Ev ahır arası 40-50 metre.

Ne gibi bi yol izlemeliyim, gece görüş kamerası tavsiye edebilecekler ve devre hakkında bilgi verebilecekler olursa çok sevinirim

• İntegral sizi hiç değiştirmemiş

Bir IP kamerayla kolayca halledebilirsiniz. Sadece örnek olarak, şu güzel görünüyor mesela; (bebek kamerası, bence konuya uygun )
    http://www.hepsiburada.com/wanscam-hw0036-wifi-bebek-kamerasi-izleme-yatay-dikey-hareketli-gece-goruslu-kablosuz-720p-hd-ip-kamera-p-HBV000002XCM2

Bunun "access point" modunda çalışan bir wifi cihazına ulaşmasını sağlayacaksınız. Evinizde wifi özellikli bir modem varsa, bu dediğim şekilde çalışıyordur, kamera aynı cep telefonu gibi buna bağlanarak ağa dahil olacak. Eğer aradaki mesafe çekim için fazla uzaksa o zaman uygun bir noktaya "repeater" (tekrarlayıcı) modunda çalışan bir wifi cihazı ekleyin. Bu konuda hiç deneyiminiz yoksa ve zamanınız kalmadıysa ağ kurulumu yapabilen bilgisayarcılardan yardım isteyin.

Eğer kablo çekmekte sıkıntı yoksa (mesela ilerisi için bir yatırım olabiliyorsa) ethernet portu olan kameralar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 21 Ocak 2018; 0:50:47 >

• ben sadece aklıma gelen fikri palaşmak istedim,, aklımdaki fikir şu,,

gece görüşlü kamera >> gece görüşlü kameranın video çıkışı >> piyasada ortalama 50tl gibi bir fiyata bulunabilecek video girişli ekran veya ufak TV >> kamera ile video ekran arasına RCA kablo >>> bitti... sadece düşünce tabi,,,

diğer aklıma gelen ise, bilgisayara takılan sıradan usb kamera,,, uzun kablo,, ek olarak gece görüş ledi gerekebilir exradan,, pc den ahıra 4 lü kablo gidecek ,,,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

İntegral sizi hiç değiştirmemiş

Bir IP kamerayla kolayca halledebilirsiniz. Sadece örnek olarak, şu güzel görünüyor mesela; (bebek kamerası, bence konuya uygun )
    http://www.hepsiburada.com/wanscam-hw0036-wifi-bebek-kamerasi-izleme-yatay-dikey-hareketli-gece-goruslu-kablosuz-720p-hd-ip-kamera-p-HBV000002XCM2

Bunun "access point" modunda çalışan bir wifi cihazına ulaşmasını sağlayacaksınız. Evinizde wifi özellikli bir modem varsa, bu dediğim şekilde çalışıyordur, kamera aynı cep telefonu gibi buna bağlanarak ağa dahil olacak. Eğer aradaki mesafe çekim için fazla uzaksa o zaman uygun bir noktaya "repeater" (tekrarlayıcı) modunda çalışan bir wifi cihazı ekleyin. Bu konuda hiç deneyiminiz yoksa ve zamanınız kalmadıysa ağ kurulumu yapabilen bilgisayarcılardan yardım isteyin.

Eğer kablo çekmekte sıkıntı yoksa (mesela ilerisi için bir yatırım olabiliyorsa) ethernet portu olan kameralar da var.

değiştirmemiş derken hocam :)) tanışıyor muyuz önceden

bu arada wi-fi bağlantısı yok her zaman bahsettiğim evde.wi fi olsa çok kolay olacaktı ama ben cok daha basit ve anlık olarak izleyebileceğim bi sistem kurmak istiyorum.annem izleyecek zaten ekranı, dolayısı ile telefondan girip çıkması biraz zor

teşekkürler cevap için :)

• bilginiz yoksa biraz para verip işin ustasına yaptırın bizim insanımız seviyor herseyi kendi yapmayı ama olmuyor işte öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

bilginiz yoksa biraz para verip işin ustasına yaptırın bizim insanımız seviyor herseyi kendi yapmayı ama olmuyor işte öyle

hocam elektrik mühendisliği okuyorum, elektronik bilgim de var.konuyu açma amacım kamera tavsiyesi ve lcdye girecek kablo dönüştürücüleri mevcut mu diye.ne devreler kurup çözüyoruz, ne otomasyon sistemleri yapıyoruz

ama elektriğin her alanı başka.bu da hiç denemediğim o farklı basit alanlardan biri.ustalık bir şey yok.en kötü bi güvenlik kamerası kiti alır koyarsın ama minimum parayla yapmam lazım
  • eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    keske herşey okumak ile olsa idi güzel kardeşim

yaz

1-)50 60 metre cctv kablo

2)12 v 1 veya 5 amper güç kaynagı (gucvenlik mareası elenktriği :) )

3) kamera baglantı ucları bnc elektrik ve goruntu için

4) vga ve lcd monitor

en ucuz ve canlı sistem bu

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/bnc-to-vga-converter-donusturucu-cevirici-svideo-cevirici-goruntu-kamera-dvr-kayit-monitor-guvenlik-322531748

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi önerisi.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tv yayını yapan mni kameralar var. Eski antenli tvli cep telefonu ile düşünülebilir bişiler.

Ayrıca simkart ile direk cebe ya da internete bağlanan kamera sistemi düşüncem var. Nasip olursa yaparım.

wifi ile her türlü yapılır. Uygun modüllere bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

İntegral sizi hiç değiştirmemiş

değiştirmemiş derken hocam :)) tanışıyor muyuz önceden

bu arada wi-fi bağlantısı yok her zaman bahsettiğim evde.wi fi olsa çok kolay olacaktı ama ben cok daha basit ve anlık olarak izleyebileceğim bi sistem kurmak istiyorum.annem izleyecek zaten ekranı, dolayısı ile telefondan girip çıkması biraz zor

teşekkürler cevap için :)

Önemli değil. Lise matematik kitaplarından tanışıyoruz

Gerekli techizat için buranın ikinci el bölümüne bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 26 Ocak 2018; 11:35:3 >

• Hocam o ahirde neler oluyor neler , gizli kamera takıp izlemek istemekte çok haklsınız. Yotube daki balık eserin çılgın eşekleri izlenme rekoru kırmıştı. Ona benzer görüntüleri yakalabilirsiniz. Bir hayvanat bahçesinde 7 24 internet üzerinde canlı izleme fırsatını bulmuştum ama ordaki hayvanların esaret altında özel hayatları bitmişti. Sizde ahirin görüntülerini yayınlayıp para kazana bilirsiniz.belki doğum yapan ineğin yavrusuna sponsor bulursunur yemini aşısını bedavaya getire bilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma başka bir fikir geldi,,,

Bilirsiniz eskiden VCD playerlerin içinde ufak bir video RF çevirici katı bulunmakta,, ve piyasadada şu an azalmakla beraber trafosuz ve basit video RF konvertörler var..

VCD yi diğer odada izlerken, diğer odadaki tv arama frekansında çıkma durumunu (kablo olmadan, bozuk veya karıncalı), ekranda çıkma olayı başıma geldi veya söyleyenler oluyor..

Konunun özeti, acaba yani tahminen,,, kameranın video çıkışını,, video > RF mödülüne bağlasak,,, kullanılmayan küçük bir tv ile izlemek mümkün,,, şansınız iyi giderse, ufak anten yöntemi ile çeker, veya anten kablosu kamera video iletim kablosundan daha ucuzdur,,, bu bahsettiklerim biraz eski usül fakat yardımcı olmak istedim, çözüm bulmak ....

suratsızadam > kamera çıkışı bildiğimiz video çıkışı üretiyor değilmi,, yani tv üzerindeki sarı video çıkışına takınca drek görüntüyü alabiliyorsak, yukarıda bahsettiğim yöntem olabilir,,,
    eğer bu düşüncem doğru ise, yine sırandan tv ye kameradan drek video kablosu çekilerek çözüme farklı ulaşılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 26 Ocak 2018; 15:44:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.