Şimdi Ara

AHCI moduna çevirme..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Mevcut sistemim daha önceden corsair f60 x2 raid 0 kuruluydu ssd nin birini kardeşimin bilgisayarına taktığım için teke düştüm fakat sistemide direk ide modunda kurmuş bulundum AHCI moduna çevirmek için ilk önce biosdan AHCI ya çevirip tekrarmı format atmak lazım? ben şimdi çevirmeye çalıştım işletim sistemi açılmıo reset atıo kendine yardımcı olursanız teşekkürler iyi akşamlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: miscellaneous

Merhaba arkadaşlar.. Mevcut sistemim daha önceden corsair f60 x2 raid 0 kuruluydu ssd nin birini kardeşimin bilgisayarına taktığım için teke düştüm fakat sistemide direk ide modunda kurmuş bulundum AHCI moduna çevirmek için ilk önce biosdan AHCI ya çevirip tekrarmı format atmak lazım? ben şimdi çevirmeye çalıştım işletim sistemi açılmıo reset atıo kendine yardımcı olursanız teşekkürler iyi akşamlar..

anakartın AHCİ-SATA sürücüleri yüklü olmadığında AHCİ mod açıkken pc açılmıyor..sanırım ahci sürücülernizi yüklerseniz ahci mod da pc açılacaktır.
  • format atmak çözer bu işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir başka topicde yazmıştım kendimde yaptım bu şekilde.
    merhaba normalde baştan biosda ahci enabled yaparak kurmadığınızdan ssd yi açmaması normal. bunun için basit bir çözüm önereceğim tekrar kurulum yapmadan: önce biosdan ahci disabled yapın. ssd deki win 7 ile sistemi başlatın. başlattan regedit yazarak regitry kayıt defteri uygulamısına girin. buradan sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services e girin. msahci yi seçin. sağ taraftaki bölümden starta sağ klik ile modify yapın. value datayı "0" yaparak ok diyerek çıkın. sisteminizi yeniden başlatın. biosa girip ahci enabled yapın. win 7 ssd ahci desteği ile açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiray35

bir başka topicde yazmıştım kendimde yaptım bu şekilde.
    merhaba normalde baştan biosda ahci enabled yaparak kurmadığınızdan ssd yi açmaması normal. bunun için basit bir çözüm önereceğim tekrar kurulum yapmadan: önce biosdan ahci disabled yapın. ssd deki win 7 ile sistemi başlatın. başlattan regedit yazarak regitry kayıt defteri uygulamısına girin. buradan sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services e girin. msahci yi seçin. sağ taraftaki bölümden starta sağ klik ile modify yapın. value datayı "0" yaparak ok diyerek çıkın. sisteminizi yeniden başlatın. biosa girip ahci enabled yapın. win 7 ssd ahci desteği ile açılacaktır.

böyle çözülüyorsa gerçekten büyük kolaylık. hdd ler içinde geçerli olur heralde.

• Arkadaşlar bana acil cevap yazabilirmisiniz, anakartım ahci mode desteklemiyor, ide mode destekliyor.Arkadaşım sen ide modda kurmuşsun ssd yi, peki durum nasıl pc hızlı mı, eğer ahci değilde ide ile ssd yi çalıştırırsak hdd gibi çalışır diyenler var? Sizde sonuç nedir cevap verirseniz sevinirim.İyi günler...
  • ++++++++++++++++++++++++++++++
  • quote:

Orijinalden alıntı: inception34

Arkadaşlar bana acil cevap yazabilirmisiniz, anakartım ahci mode desteklemiyor, ide mode destekliyor.Arkadaşım sen ide modda kurmuşsun ssd yi, peki durum nasıl pc hızlı mı, eğer ahci değilde ide ile ssd yi çalıştırırsak hdd gibi çalışır diyenler var? Sizde sonuç nedir cevap verirseniz sevinirim.İyi günler...

diskine benchmark yap elli olur. programı linkten indirebilirsin.
    http://www.techpowerup.com/downloads/1749/.html
  • yildiray35 kullanıcısına yanıt

bende msahci diye bir şey yok windows 10 pro

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.