Şimdi Ara

AHCI modda Windows 10 donma ve kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Suçlu bulundu Bir türlü yeni işletim sistemine destek vermeyen Alman firması TECHNİSAT SkyStar 2 eXpress HD TV KARTI AMD VE GIGABYTE DEN ÖZÜR DİLİYORUM

Sistemim
    GIGABAYTE 890 FX UD5 REV2.0 ANAKART
    SAMSUNG 850 EVO 500 GB SSD
    16 GB 1600 MHZ RAM
    AMD X6 1090T İŞLEMCİ
    ASUS GTX 960 4 GB EKRAN KARTI

Oncip SATA AHCI
    Oncip SATA port 4/5 Taype As SATA Type yaptım
    AHCI olarak tertemiz kuruyorum VE Windows 10 u bütün güncellemelerini yapmama rağmen sistem belli bir süre
    çalıştıktan sonara donuyor kilitleniyor daha önce win 7 sistemde olmazdı SSD değerleride güzel çıkıyor testde
    buna rağmen donmalar yaşıyorum

yanlız dikkatimi çeken, ilk kurduğumda aygıt yöneticisinde
    Standart SATA AHCI Denetleyici olarak gözüküyor anakartın web sayfasından indirdiğim 2012 yılına ait güncelleme olan
    AHCI-w8 yazılımını ve AMD 15.7 sata-ahcı yazılımını kurunca IDE ATA/ATAPI denetleyicilerdeki (AMD SATA controleler) oluyor
    Siz değerli ustalara sorum bu GIGABAYTE bu anakart'a hiçmi Windows 10 destekli yazılım çıkarmayacak AHCI için bios 2010 güncelliği yenisi yok
    yoksa gidip ASUS yeni bir anakart alacağım yada IDE olarak kulansam performans düşermi SSD zarar görürümü lütfen yardım şimdi gene format atıp İDE olarak kuracağım

CrystalDiskMark 5.1.2 x64 (C) 2007-2016 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
    * KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes

Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 521.518 MB/s
    Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 441.861 MB/s
    Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 215.854 MB/s [ 52698.7 IOPS]
    Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 191.308 MB/s [ 46706.1 IOPS]
    Sequential Read (T= 1) : 470.993 MB/s
    Sequential Write (T= 1) : 411.901 MB/s
    Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 40.462 MB/s [ 9878.4 IOPS]
    Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 89.606 MB/s [ 21876.5 IOPS]

Test : 1024 MiB [C: 6.5% (30.4/464.8 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
    Date : 2016/03/26 21:39:49

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 2 Nisan 2016; 13:37:23 >

• standart ahci isinizi goruyorken gerek yok ki.

ide modu kayip yasatiyor. windowsun standart ahci driveri isinizi gorur.

2009 cikisli anakartın w7 ahci driverini 10 a kurdum problem yasamadim hic. sizin ki garip açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    birde BİOS' da Oncip SATA port 4/5 Taype bu nedir ben hiç bilmeden kafa göre IDE vardı seçeneklerde As SATA Type yaptım bunun zararı olurmu ?
  • Anakarta ait sürücüler (driver) Ethernet ve audio için gerekebilir. Windows 10 kurmadan önce bios destekliyorsa win 10 ayarını yapın yoksa achi modda kurun başka ayara gerek yok. Diğer soruya gelince; anakart kitapçığına bakmanızı tavsiye ederim.
    Bu arada bios'un Türkçe desteği yok mu?

Orijinalden alıntı: Liman-Liman

Anakarta ait sürücüler (driver) Ethernet ve audio için gerekebilir. Windows 10 kurmadan önce bios destekliyorsa win 10 ayarını yapın yoksa achi modda kurun başka ayara gerek yok. Diğer soruya gelince; anakart kitapçığına bakmanızı tavsiye ederim.
    Bu arada bios'un Türkçe desteği yok mu?

Türkçe desteğini bilmiyorum ayrıca dil seçeneklerine rastlamadım audio gerek yok zaten harici ses kartı var Ethernet ve usb3 harici diğer özelliklerini kullanmıyorum
    Daha Fazla Göster
  • anakarta ait hiç bir yazılım kurmadım bu anakartala AHCI stabil değil hatrı sayılı paraya aldığın en iyi en güzeli diye aldırdılar bir bıos güncellemesi dahi yok 150 liralık anakartlar takır takır çalışıyor

bir dahaki seçimim 1. AMD den olabildiğince uzak kalmak 6 yıldır sorunlarla uğraşıyorum çocuklarda intel sistem var daha tık yok

Orijinalden alıntı: ferdinec

anakarta ait hiç bir yazılım kurmadım bu anakartala AHCI stabil değil hatrı sayılı paraya aldığın en iyi en güzeli diye aldırdılar bir bıos güncellemesi dahi yok 150 liralık anakartlar takır takır çalışıyor

bir dahaki seçimim 1. AMD den olabildiğince uzak kalmak 6 yıldır sorunlarla uğraşıyorum çocuklarda intel sistem var daha tık yok

Çok ilginç, eski sistemimde (10 sene önce kurmuştum) asus p5b deluxe anakart vardı samsung evo 850 250gb ssd ye Windows 10 pro kurduğumda achi sorunu yaşamamıştım sadece sata 3 desteklemediğinden sata 2 de çalışıyordu.

Orijinalden alıntı: Liman-Liman

quote:

Orijinalden alıntı: ferdinec

anakarta ait hiç bir yazılım kurmadım bu anakartala AHCI stabil değil hatrı sayılı paraya aldığın en iyi en güzeli diye aldırdılar bir bıos güncellemesi dahi yok 150 liralık anakartlar takır takır çalışıyor

Çok ilginç, eski sistemimde (10 sene önce kurmuştum) asus p5b deluxe anakart vardı samsung evo 850 250gb ssd ye Windows 10 pro kurduğumda achi sorunu yaşamamıştım sadece sata 3 desteklemediğinden sata 2 de çalışıyordu.

bendeki diğer intel sistemde sorun yok sorun AMD sistemde aldım alalı sorunlar bitmiyor daha yeni bir olay daha yaşadım yeni 4k monitör aldım philips eski hd 7850 de sorun yaşadım bir yeni ekran kartı alayım dedim
    burdaki arkadaşlar r9 380 önerdi aldım taktım mönitör 4k 60 hz ıpıl olmaya başladı iyice çıldırdım internetde araştırmadığım yer kalmadı taki yootubede r9 290 da aynı sorun yaşaamış biri aynı monitörde
    soluğu vatanda aldım hemen gtx 960 la değiştirdim sorun ortadan kalktı
    şuanda buraya yazıyorumya maus donuyor 30 saniye klavyeden yazıyorum bazı harfler çıkıyor bazıları çıkmıyor tekrar yazıyorum sistemi kaldırıp çöpe atasım geliyor bütçe şuan müsait değil gidip terteemiz intel sistem almak

• 890 FX çipsetli anakart iyidir ve güzeldir 990fx den bant genişliği olarak bir farkı yoktur tek sıkıntısı üstündeki soket bağlantısı nedeni ile yeni nesil FX işlemciler takılsa bile, uymaz sisteme.

AMD nin bu çipset için 7/29/2015 tarihinde yayınladığı bir driver mevcut.

https://www2.ati.com/drivers/amd-catalyst-15.7.1-sb-sata-ahci-win10-win8.1-win7.exe

Bu 50 mb boyutundaki dosyayı, indirip sorunun devam edip etmeyeceğine bakabilir, tekrar buradan bildirebilirsin, sonucu.

Port 4-5 dediği ise büyük ihtimal ile 4 ve 5 nolu sata çıkış portlarıdır, gerekirse sistem kurulu ssd yi bu portlara takıp bios dan boot'u tekrar ayarlayıp deneyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

890 FX çipsetli anakart iyidir ve güzeldir 990fx den bant genişliği olarak bir farkı yoktur tek sıkıntısı üstündeki soket bağlantısı nedeni ile yeni nesil FX işlemciler takılsa bile, uymaz sisteme.

AMD nin bu çipset için 7/29/2015 tarihinde yayınladığı bir driver mevcut.

https://www2.ati.com/drivers/amd-catalyst-15.7.1-sb-sata-ahci-win10-win8.1-win7.exe

Bu 50 mb boyutundaki dosyayı, indirip sorunun devam edip etmeyeceğine bakabilir, tekrar buradan bildirebilirsin, sonucu.

Port 4-5 dediği ise büyük ihtimal ile 4 ve 5 nolu sata çıkış portlarıdır, gerekirse sistem kurulu ssd yi bu portlara takıp bios dan boot'u tekrar ayarlayıp deneyebilirsin.

değerli cevabınız için teşekkürler fakat 50 mb boyutunda ilgili dosyayı bulamadık verdiğin linke tıklıyorum bahse konu tarihli bir yazılım yok

• Kolaylık olması açısından direk exe (kurulum) dosyasının linkini vernmiştim, ancak öyle görünüyorki AMD web sitesinde, linke direk ulaşımı engelleyen bir durum mevcut.

İndirme yapmak için bu sayfaya girip:

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy4&os=Windows%2010%20-%2064

Kvuniçi download butonu ile indirmeyi başlatabilirsin, butonlardan iki adet var üstte bulunan linke tıklaman gerekli (50 MB olan)

Sürücü sayfasında AMD Display Driver yazıyor ancak şaşırtmasın, indireceğin 50 MB paket içerisinde:

AMD Chipset Drivers
    AMD AHCI Driver
    AMD USB 3.0 Driver
    AMD SB7xx RAID Drivers
    AMD SB8xx RAID Drivers
    AMD SB9xx RAID Drivers
    AMD A-Series APU Chipset RAID Drivers
    AMD E-Series APU Chipset RAID Drivers​

Muhtemelen anakartının çipset (sb890fx) driverini yükleyip + ahci modda olduğu için ahci driveride kuracak.

Sayfadaki ikinci link (alttaki) nedir dersen ? Bunun için raid mod kurulu olmalı ve raid için gelişmiş ayarlar ve seçenekler sunmakta. Yani raid yapılandırman olmadığı için indirip kurmanı önermem, boş yere zaman harcamış olursun.

Bir sorun olursa yine buradan haber verebilirsin.

• quote:

Kolaylık olması açısından direk exe (kurulum) dosyasının linkini vernmiştim, ancak öyle görünüyorki AMD web sitesinde, linke direk ulaşımı engelleyen bir durum mevcut.

İndirme yapmak için bu sayfaya girip:

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy4&os=Windows%2010%20-%2064

Kvuniçi download butonu ile indirmeyi başlatabilirsin, butonlardan iki adet var üstte bulunan linke tıklaman gerekli (50 MB olan)

Sürücü sayfasında AMD Display Driver yazıyor ancak şaşırtmasın, indireceğin 50 MB paket içerisinde:

AMD Chipset Drivers
    AMD AHCI Driver
    AMD USB 3.0 Driver
    AMD SB7xx RAID Drivers
    AMD SB8xx RAID Drivers
    AMD SB9xx RAID Drivers
    AMD A-Series APU Chipset RAID Drivers
    AMD E-Series APU Chipset RAID Drivers​

Muhtemelen anakartının çipset (sb890fx) driverini yükleyip + ahci modda olduğu için ahci driveride kuracak.

Sayfadaki ikinci link (alttaki) nedir dersen ? Bunun için raid mod kurulu olmalı ve raid için gelişmiş ayarlar ve seçenekler sunmakta. Yani raid yapılandırman olmadığı için indirip kurmanı önermem, boş yere zaman harcamış olursun.

Bir sorun olursa yine buradan haber verebilirsin.

50 mb olanı yükleyip kurdum yalnız bende bunun amd- catalyst 15.7.0 vardı şimdiki 15.7.1 inşallah bu çözer beklemekteyim olmazsa diğer dediğinizi yaparım SSD yi başka sata 3 porta takar denerim
    yeterki olsun uğraşınız için sonsuz teşekkürler olursa olur olmazsa ya yeni am3+ anakart ucuz yollu (x6 1090t) oluyor yada IDE kullanacağım

bu arada İDE kullanırsam SSD ömrünü harcar derler bu ayrı peki bilgisayarın performansı düşermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 28 Mart 2016; 15:27:53 >

• Rica ederim, bios ayarında Onchip Sata Type kısmında hangi seçenekler var ?
  • quote:

Rica ederim, bios ayarında Onchip Sata Type kısmında hangi seçenekler var ?

IDE ve Sata Type var sadece bahse konu chipset driver lada olmadı gene bilgisayar 10 dk çalıştı sonra donmalar kilitlenmeler örneğin müzik dinliyorsan dırrrrrrrrrt ötüyor maus donuyor milim milim kısaca zehir ediyor bilgisayar kullanmayı

bakalım şimdi başka porta taktım 0 portta idi şimdi 2. porta taktım
    Ram ya da anakart problemidir. Sizin format attiginiz zamana denk gelmis olabilir. Benim sistemde de vardi aniden donuyir dirrrrrrrrr diyor sonra o da gidiyordu. Farkli ram ramleri farli slotta tek tek deneyin sata ya bu kadar yuklenmeyin sorun ram ya da anakartta da olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Ram ya da anakart problemidir. Sizin format attiginiz zamana denk gelmis olabilir. Benim sistemde de vardi aniden donuyir dirrrrrrrrr diyor sonra o da gidiyordu. Farkli ram ramleri farli slotta tek tek deneyin sata ya bu kadar yuklenmeyin sorun ram ya da anakartta da olabilir.

değerli kardeşim denedim ramleri hatta komple değiştirdim Kingston 8GB Hyperx 2*4 8GB VARDI 100 TL ye gitti Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram *2 TOPLAM 16 GB ram aldım taktım 10 gün geçmediki aynı sorunla karşılaştım bu dediklerim Windows 10 kurulunca oldu
    IDE ye çevirirsen olmuyor bu sefer SSD 300 MB lara düşüyor düşmesi önemli değil ömrü gider diyorlar

çok güzel çalışıyor ilk etapta oyunlarda kasma yok hızı iyi 4k video 60hz canavar gibi ama bazen 15 dk bazen 4 saat sonra bazen 3-5 gün sonra bu dediklerimi yaşıyorum 80 bronz 800 wat psu var neyi eksik bu anakartın bana bu çileyi çektiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 28 Mart 2016; 16:42:50 >

• daha önceleri ilk Windows 10 kurulduğunda ilk etapta yaşıyorum sorunları sesde cızrtı derken donmalar dınnnn kalmalar vs Windows 10 yeni kimse çözemedi Windows 10 ses kartı sürücüsü aradım yok gene bir arkadaş dediki sesi onboardan iptal et git ses kartı al sorun çözülecekse dedim gittim vatana hemen ASUS PCI Express Xonar DGX 7.1
    SES KARTI aldım ( bu vatan bilgisayar çok yakın bana) koşup alıyorum ne hikmetse bana deselerki kaldır anakartı çöpe at onu yapacağım

GIGABAYTE 890 FX UD5 REV2.0 ANAKART
    SAMSUNG 850 EVO 500 GB SSD
    16 GB 1600 MHZ RAM
    AMD X6 1090T İŞLEMCİ
    ASUS GTX 960 4 GB EKRAN KARTI
    ASUS PCI Express Xonar DGX 7.1 SES KARTI
    Technisat SkyStar 2 eXpress HD TV KARTI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinec -- 28 Mart 2016; 16:56:09 >

Rica ederim, bios ayarında Onchip Sata Type kısmında hangi seçenekler var ?

dediğini yaptım gene aynı oldu yalınız bir şey daha dikkatimi çekti kasanın usb e sata için o panel bağlantısı SATA 3 yerine takılmış söktüm sata2 portuna taktım şimdi bundanda olurmu acaba diye
    beklemekteyim hayırlısı başka çözüm kalmadı
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.