Şimdi Ara

AĞIZ KOKUSUNUN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AĞIZ KOKUSUNUN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI

    Kaynak: https://top25sarikantaron.blogspot.com/2020/06/agiz-kokusunun-dogal-tedavi-yollari.html


    Ağız Kokusu

    Ağız kokusu olarak da adlandırılan halitozis, bireyler için utanç verici hatta bazen kaygıya neden olabilen bir sorundur.

    Ağız kokusunda ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.


    Ağız Kokusunun Nedenleri

    -Dişlerin arasındaki veya çevresindeki biriken yiyecek parçacıklarının parçalanması bakterileri artırabilir ve kötü kokuya neden olabilir.

    -Sigara içmek hoş olmayan ağız kokusuna neden olur. Ayrıca sigara içenlerde diş eti rahatsızlıkları daha fazladır. Diş eti rahatsızlıkları da ağız kokusuna neden olur.

    -Dişlerin yeterince fırçalanmaması ve diş ipleriyle dişlerin arasındaki besin artıklarının temizlenmemesi ağız kokusunun en yaygın sebeplerindendir.

    -Tükürük, kötü kokulara neden olan partikülleri temizleyerek, ağzı temizlemeye yardımcı olur. Tıp dilinde kserostomi denilen ağız kuruluğunda, tükürük üretimi azaldığı için ağız kokusu artabilir. Ağız kuruluğu uyku sırasında doğal olarak oluşur, sabahları insanlarda normal olarak gözlenen kötü ağız kokusuna yol açar. 

    -Diş çekilmesi gibi ağız ve çene cerrahisi sonrasında ağızda oluşan yaralar, kötü kokuya neden olabilir. Bunun haricinde diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları da kötü kokulara neden olur.


    Ağız Kokusunun Doğal Tedavi Yolları

    Doğru Ağız ve Diş Bakımı İçin Pratik Bilgiler

    Aşağıda önerilen işlemleri yaparak hiçbir doğal tedaviye gerek kalmadan büyük oranda ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

    -Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın.

    -Fırçalama esnasında sadece dişlerinizi değil ağız kokusuna sebep olan bakterilerin yaşam alanı olan dil yüzeyini ve diş etlerini de mutlaka fırçalayın.

    -Diş aralarında bulunan besin artıkları da zamanla ağız kokusuna neden olurlar. Diş ipi yardımıyla bu atıkları diş aralarından uzaklaştırın.

    -Takma dişler de ağız kokusuna sebep olur. Bu yüzden takma dişler de fırçalanmalıdır.

    -3 ayda bir diş fırçanızı değiştirin.



    1- Maydanoz-Fesleğen-Kişniş-Nane

    Bu bitkiler yüksek klorofil içerikleriyle kokuları giderici ya da baskılayıcı özelliklere sahiptirler.

    Her yemek sonrası bu bitkilerden birini çiğnemek ağız kokularını gidermede etkili olabilir.


    2- Elma Sirkesi

    Elma sirkesi, asetik asit adı verilen doğal bir asit içerir. Bakteriler asidik ortamlar sevmezler. Bu nedenle elma sirkesiyle gargara yapmak ağız kokusuna sebep olan bakterileri öldürerek ağzı daha steril bir hale getirebilir.

    1 bardak suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve 30 saniye kadar bu karışımı ağzınızda tutun ve gargara yapın. Gargara sonrası ağzınızı yıkamayın.


    3- Kekik Yağı

    Kekik yağı antiseptik ve antibakteriyeldir. Bu özellikleriyle hem hijyen eksikliğinden hem de diş eti rahatsızı nedeniyle oluşan ağız kokusunun giderilmesinde etkili olabilir.

    Dişelerinizi fırçaladıktan sonra bir çorba kaşığı kekik yağını ağzınıza alın ve 10-15 dakika kadar ağzınızda tutun. Daha sonra bu yağı ağzınızdan boşaltın ve ağzınızı suyla çalkalayın.


    4- Aloe Vera

    Popülaritesi her geçen gün daha da artan aloe vera antibakteriyel, antiviral ve antiseptik özellikleriyle ağız içi yaraların, diş eti rahatsızlıklarının ve hijyen eksikliğinin neden olduğu ağız kokularını önleyebilir.

    Aloe vera bitkisininin dalını kesin ve jeli diş eti iltihabının ya da ağız içi yaralarının olduğu bölgelere parmağınız yardımıyla sürün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla ağzınızı durulayın. 

    Yine aloe vera jelinden yeterli miktarını (Jeli iyice ezin.) diş fırçasının üzerine koyup dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizin üstünü fırçalayabilirsiniz. Böylece ağız içi hijyeninizi sağlayabilir, ağız kokusuna sebep olan bakterileri ağzınızdan uzaklaştırabilirsiniz.


    5- Karanfil, Rezene ya da Anason

    Birkaç tane karanfil, bir çay kaşığı rezene tohumu veya aynı miktarda anason çiğneyebilirsiniz. 

    Bunlar antiseptik özellikleriyle bakterilerle savaşarak ağız kokusunu önleyebilirler.


    6- Oksijenli Su

    Hidrojen peroksit yani oksijenli su, mikropları öldürmede ve ortamın steril hale getirilmesinde etkili bir çare olabilir.

    Bir yemek kaşığı suyun içine bir yemek kaşığı oksijenli su karıştırın ve ağzınıza alın. Oksijenli suyu 30 saniye kadar ağzınızda tutun ve tükürün. Ağzınızı çeşme suyuyla çalkalayın. Günde 2 kere deneyebilirsiniz.


    7- Karbonat

    Karbonatla ağız içi asit seviyesini dengeleyerek ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. Karbonat ayrıca kötü kokuya neden olan bakterilerle de savaşır.

    Ilık bir bardak suya 1 çay kaşığı karbonat katın ve günde bir defa bu karışım ile ağzınızı çalkalayın. Ayrıca haftada 1-2 kere karbonatla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Fırçalardan pürüzlü olan dil yüzeyini ve diş etlerini de fırçalamayı unutmayın.


    Kaynak: https://top25sarikantaron.blogspot.com/2020/06/agiz-kokusunun-dogal-tedavi-yollari.html








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.