Şimdi Ara

Ağırlıksız Küçülmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Body geçmişim var ama bıraktıktan sonra yağlandım , ölçülerim ; 40 cm kol 94 cm bel 45 cm boyun 130 cm omuz yağ oranım da yaklaşık %20 civarı. Benim isteğim olabildiğince küçülmek çünkü boyum kısa (170) ve oldukça iri görünüyorum ve kötü durduğunu düşünüyorum ayrıca esnekliğim 0 . Benim istediğim sokakta gördüğümüz zayıf sıska insanlar gibi olmak define kaslı bir fizik değil , artık kolum iri olsun omzum genişlesin diye bir derdim yok zayıf olayım yeter, yani kas hacmi olarak da küçülmek istiyorum ve bundan dolayı ağırlık antrenmanı yapmak istemiyorum , sadece yürüyüş ve diyetle bu hedefime ulaşabilir miyim yoksa ağırlık antrenmanı yapmazsam ciddi derecede sarkma olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 20 Eylül 2020; 23:16:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kardeş önce anlamlı ve kurallı, anlaşılabilir cümle yazmayı öğren.
    Ne istediğin belli değil, yazıda sadece boyun ve ölçülerin anlaşılıyor çünkü onlar karmaşık kelime öbeği değil sayı.
  • Hocam nesi karışık geldi bilmiyorum kusura bakmayın yine de işin özeti hacim olarak küçülmek istiyorum sadece yağ yakmak değil kas hacmi olarak da küçülmek istiyorum. Bunu diyet ve kardiyo yaparak yapmayı planlıyorum ağırlık çalışmak istemiyorum , kas kaybını azaltmak istemiyorum. Bu şekilde sarkma vs problemler olur mu diye soruyorum yani küçülmek istiyorsak da ağırlık çalışmalı mıyız? Ek olarak forumda sürüyle imlaya dikkat etmeyen nokta bile koymadan yazanlar varken benim bu yazımın nesini anlamadım hocam? Senin de üslup öğrenmeni tavsiye ederim muhtemelen benden yaş olarak büyüksün ama ciddi üslup sıkıntın var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazımı tekrar tekrar okudum ve hala anlaşılmayacak bir şey olmadığını düşünüyorum , kitap okuman tavsiyemdir hocam. Arada unutulan birkaç virgül var sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B26350344 -- 20 Eylül 2020; 23:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence hedefinize ağırlıksız ulaşırsınız. Sarkma olayı olacağını sanmıyorum. Connor murphy oruç tuttu çok ciddi kütle kaybetti yine de sarkma vs olmadı.
  • Hocam yanlış anlamada ne kadar kas kütlen var ki küçültmek istiyorsun... Sarkma felan bunlar çoook yüksek kiloda olan insanlar için. Doğru kalori hesaplaması, doğru kardiyo ve genel kondisyonu korumak adına vücut ağırlığı idmanları ile istediğin sonucu alabilirsin. Merak etme kullanmadığın bir kasın vücudunda kalması mümkün değil zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

    Hocam yanlış anlamada ne kadar kas kütlen var ki küçültmek istiyorsun... Sarkma felan bunlar çoook yüksek kiloda olan insanlar için. Doğru kalori hesaplaması, doğru kardiyo ve genel kondisyonu korumak adına vücut ağırlığı idmanları ile istediğin sonucu alabilirsin. Merak etme kullanmadığın bir kasın vücudunda kalması mümkün değil zaten
    Hocam estağfurullah ne yanlış anlaması ,170 boyum var ve şu an en aşağı 90-95 kiloyum yaşıtlarıma göre çok iri duruyorum güreşci fiziği dediğimiz fiziğe sahibim 2 sene önce 65-70 kg arasıydım yine de iri duruyordum. Boyumdan kaynaklı tamamen bu yani kas kütlem çok yok tabi haklısınız ama biliyorsunuz ki kısa boyluların iri durması için çok fazla kas kütlesine ihtiyacı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endişe yapmana gerek yok. Yavaş fakat istikrarlı bir süreç geçirip, yağ kütlesinden kurtulmaya başlayacaksın. Bunu yaparken kesinlikle ağırlık idmanını bırakayım deme. Kas kütlenden düşersen kilo vermen zorlaşır. İllaha salonlara gidip benchlerin, dumbellerin altına yatmak zorunda değilsin. İş, eğitim, genel hayatına göre haftalık 2-3 kez vücut ağırlığınla kasların çalışsın. Kas kütlenden kaybetmeki BMR ile faal olmasan bile kalori yakabilme potansiyelini kullanabilesin. Kaloriler takip edilsin, makro hesaplaması yapılsın, kafaya göre, el ayarı porsiyonlar değil, ölçülü porsiyonlar yensin. Uzun sabit tempolu kardiyoları önermiyorum, mümkünse vücudun elverdiğince bisiklet üzerinde(eklemleri korumak adına) interval, yoğun 15-20 dakikalık kardiyo sessionları yapılmasını doğru buluyorum. Vücut ağırlığı idmanının üzerine kombinlenirse, toplamda 60-70 dakikayı geçmeyecek, sıklığı haftada 2-4 kez olan idmanlar seni hedefine yavaşça götürür. Acele etme, sakin, istikrarlı ve kararlı ol. Bu işin çözümü bu. Ve kas kaybetmek gibi bir düşünceyi kafandan at, bu sağlıklı bir düşünce değil, direnç egzersizlerine devam, yağ kütlenden kurtulduğun zaman oluşan tablo seni memnun edecek merak etme. Kendini bir anda zorlamaya çalışma, progresif ters üçgen mantığı ile kolaydan zora doğru ilerle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JimmyCool1907 -- 27 Eylül 2020; 19:43:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • JimmyCool1907 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.