Şimdi Ara

Ağırlığının 40 katını taşıyabilen Drone ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayvanlar aleminin birbirinden farklı yetenekleri ve yapıları araştırmacılara da yol gösteriyor. Bilim ve teknoloji dünyası hayvanlardan esinlenerek bugüne kadar sayısız buluşa imza attı. Şimdi de Drone sektörü hayvanlar aleminden esinleniyor.

     

    Böceklerden ilham aldı

     

    ABD ve İsviçreli araştırmacılar böcekler ile kertenkelelerin davranışlarını inceleyerek Drone teknolojilerine aktarmanın çalışmalarını yapıyor. Geliştirilen ilk Drone örnekleri ağırlıklarının 40 katına kadar taşıyabiliyor ve hatta kapıları bile açabiliyor. Genelde Drone modelleri en fazla iki katına kadar yük taşıyabiliyor.

     

    Ekip ilk olarak yaban arılarının büyük tahta parçalarını nasıl taşıdığını incelemiş. Eğer parçalar arının taşıyabileceğinden fazla ise arı yere inerek parçayı sürüklemeye başlıyor. Diğer taraftan kertenkelelerin duvara tırmanırken ayaklarını nasıl kullandığını araştırmışlar. Sonuçları kendi teknolojilerinde kullanmışlar.

     

    Ayrıca Bkz.Turing mimarisi üniversitelerimizde anlatılacak

    FlyCroTug adını taşıyan minik Drone modelleri uçlarında küçük vinçlere sahip. Bu vinçler sayesinde nesneleri aşağı yukarı hareket ettirebiliyor. Yere erişimin zor olduğu bölgelerde bu vinçler çok işe yarıyor. Vincin ucundaki kancayı da ustalıkla çekeceği nesnelere atabiliyor veya insan yardımıyla kullanıyor.

     

    Diğer taraftan alt kısmında 32 küçük metal sivri uç ile donatılan Drone indiği noktayı kanca gibi kavrayarak ağır bir cismi çekebilmek için kendisine destek sağlıyor. Bu sayede örneğin havadan bir su şişesini yerde bir noktaya ulaştırabiliyor veya zemine tutunarak kapı koluna taktığı kancası ile kolu aşağı çekebiliyor.

     

    Birden fazla Drone bir araya gelerek daha kompleks işler yapabiliyorlar. Kapı örneğinde olduğu gibi bir Drone kapı kolunu aşağı indirirken diğer Drone ise yere tutunarak kapıyı çekebiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yardım ekiplerinin giremediği kritik alanlara bu Droneların erişerek kurtarma operasyonuna destek vermesi mümkün. Veya kameralar yerleştirerek daha verimli bir operasyona da imkân sağlanabilecek.

     

    Araştırmacılar şimdi ise Drone modellerini otonom olarak hareket edecek şekilde geliştirmeye çalışıyor. Böylece harici kontrole gerek duymadan görevlerini yerine getirebilecekler. Yine birden fazla Drone modelinin senkronize olabilmesi de diğer bir çalışma konusu.

     

     

     

     







  • Elektronik karınca desenize

  • zelam duron gardej

  • Tanıştığımıza memnun oldum FlyCroTug, ben orhan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 28 Ekim 2018; 12:3:58 >
  • Grafen den yapilma sandim ki ondan yapilsa cok asiri hafif dayanikli ve agir yuk kaldirabilme kabiliyetlerine sahip olacakti .

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle olurdu fakat verimliliğin daha da artırılması gerekiyor. sadece iskeletin tek başına grafen olması yetmez bence...

  • Umarım bir an önce büyük boyutlara taşınır bu teknoloji.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O zaman agirligini 2 katina cikartalim. Boylece 80 katını taşıyabilir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nano teknoloji ile buluşunca ilerde bundan daha da iyi modeller görürüz gibi.

  • çekiyor desek daha mantıklı olurdu...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.