Şimdi Ara

AĞIRLAŞAN MSI !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba konuyu yanlış yere açtıysam da affola nereye açmam gerektiğini bilmediğimden buraya açtım neyse konuya geleyim.
    Bilgisayarım MSI GE60 evet biliyorum şimdiki gamebook'lara göre biraz düşük kaldı fakat ilk aldığım zamanlarda oynayabildiğim oyunları şuan oynayamıyorum..
    Format attım, kasasını açıp milim milim resim fırçasıyla birlikte kurutma aletiyle tozlarını temizledim fakat hala aynı sorun var.
    Nasıl çözebilirim bu sorunu kafayı yemek üzereyim zaman geçsin diye Grand Theft Auto San Andreas yükledim ve araba kullanırken dahi ufak ufak kasmalar yaşadım.
    Lütfen beni bu durumdan kurtarın

    Sistem Özellikleri:
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate 64 bit
    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz (4CPUs), ∽2.5GHz
    Bellek: 8GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB)

    Ekte olan resim 'dxdiag' burda bilgisayarın gördüğü ekran kartı işlemcinin ekran kartı NVIDIA yazmıyor yani ne kadar önemli bilmiyorum fakat ekleme ihtiyacı duydum.

    AĞIRLAŞAN MSI !!







  • Bana yardım edecek kimse yok mu koca forumda arkadaşlar bilen varsa lütfen yardım edin. İyi forumlar.
  • laptop hdd'leri çabuk patates oluyor,hemen performans'dan düşüyor
    eğer hdd'yi çıkartıp bi ssd' takıp format atıp deneme şansın olursa çok iyi olur
    yani sorunun hdd'den olup olmadıgını anlarsın,
    bi ihtimal daha var oda driver güncellemesi yaptıkca fps'nin düşmesi,belki plesebo etkisi gibi bişeydir ama bununla ilgili internette baya video var,eski kartlara yeni driver'i fps düşüsü yaratıyor nvdia
    format attıktan sonra pc'nin yanında cd verildi ise ondaki driveri yükleyip oyunu deneyebilirsin bide
    nvdia optimus var ise onun ayarlarınıda kontrol etmen gerek,GTA sa ekran kartından degilde işlemci içindeki dahili grafik biriminden çalışıyor olabilir ,optimus var ise eğer yada yeni ismi ne ise nvdia içinde , ondan ayar yapıp GTA sa'yı ekran kartına ayarlaman lazım
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    ssd olayı aklımda evet en sonunda hiç bi şekilde çözüm bulamazsam ssd alıp takıcam, laptopu formatladıktan sonra en güncel driverları kurdum çünkü performans isteyen programlar çalıştırırken driver güncelli olmazsa daha çok sıkıntı çıkarttıklarıyla karşılaştım cdsi var evet ama driverlar eski olduğu için oyun oynayacakken mesela driver güncelli olmadığı için kasmalar donmalar veya hiç oynayamamalar yaşıyorum nvdia experiance ı denetim masasını falan aklınıza ekran kartıyla ilgili bilgisayarın içinde ne geliyorsa silip tekrar yükledim ve ayarlarını olması gereken gibi ayarladım sorun gta sa değil onu örnek vermek için yazdım araştırma yaparken bios güncellemesiyle karşılaştım onu denedim msi afterburner ve msi kombustor ile tekrar ölçüp sonucu burada paylaşırım umarım başarılı olurum cevap için teşekkürler




  • sorunu saptamış bulunuyorum sorun bios güncellemesiymiş güncelleme konusunu da buldum forum altında fakat bios setup menusunde security sekmesinde secyre boot (yada secure boot da olabilir) diye bi seçenek çıkmıyor bende ve bios güncellemesi yapamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardım edebilir mi gpu 830 850 düzeylerinde gezmesi gerekirken benim boost devreye girmiyor ve 430 raddelerinde kalıyor kombustor açıkken nasıl bios güncelleştirebilirim ??
  • Panpa* kullanıcısına yanıt
    MSİ ile iletişime geçerek ve sorunu bildir. Sonra MSİ forums 'da başlık ac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD al eski gpu driverlarından kur tamamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 3 Eylül 2017; 23:32:19 >
  • Panpa* kullanıcısına yanıt
    Hocam birebir aynı sıkıntıyı bir arkadaş da yaşadı ve sorunu hallettik. MSI'ın bu modeli hatalı bios ile geliyor. GTX660M olması gereken ekran kartı GT650M gibi çalışıyor boost devreye girmediği için. Aynı zamanda fan hızı kontrol sıkıntısı da mevcut. Uzun uzun anlatmak isterdim ancak çok vaktim yok size link bırakıyorum.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/ge60-0nd-bios-guencelleme-secure-boot-olmayanlar.36148/

    Birebir dikkatli biçimde yaparsanız, BIOS, GPU boost ve fan sorununuz çözülecektir. (Win 8.1 ya da 10 için olanını indiriniz, değilse önce Win 8.1 ya da 10 kurunuz. WİNDOWS 7 KURULU İKEN YAPMAYINIZ aksi halde sorunlar daha berbat bir hal alıyor denendi onaylandı )

    tüm bu işlemler bittikten sonra bilgisayara tekrar format atmanızı ve UEFI modunda Windows 10 kurmanızı tavsiye ederim. Çünkü yeni flashlayacağınız bios, eski(legacy) olan bios sürümünüzü UEFI'ye çeviriyor.
    http://10.enpedi.com/2015/02/windows-10-uefi-veya-klasik-kurulum.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 15 Eylül 2017; 22:14:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.