Şimdi Ara

AGE OF EMPİRES III HAMACHİ İLE NASIL OYNANIR TAM ÇÖZÜM (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
195.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum anlatimin cin cok saol yanliz bende bi problem var ..ben koprulemeyi yuaptiktan sonra bilgisayari acip kapadigimda yada hamachiyi acip kapadigimda nete girmiyor..anca hamachi agini kopruden cikarip netin baglanmasini bekleyip sonra tekrar koprulemeyi yaptigim zaman nete baglaniyor bunun cozumu varmi yoksa olmasi gereken bumudur .. yardimci olursan cok sevinirim ..simdiden tesekkurler
  • Selamlar;

    War Chief 'i LAN üzerinde oynamayı başaran warmı.. CRC Mismatch Hatası alıyorum versiyonlar aynı olmasın arağmen.. 1.01 Teşekkürler
  • bende rt geçidi yok ama ben dedikllerinizi yaptım o ağ geçidi çıktı bid oyundaki kurduğum ip uyuyo sorun varmı
  • Vallahi süper çok teşekkür ediyorum setup.exe



  • quote:

    Orjinalden alıntı: zuhanda

    bu crc mismatch hatası nasıl aşılır bi yardım plz


    evvela oyun şu anda ilaçlıysa ama update ettiysen oyunu sıfırdan kuruosun..

    yok eğer update etmediysen sadece oyunu açan orj 8371 kb lik age3.exe yi oyunu yüklediğin klasöre kopyalıosun ve ilacını asla yapmıosun, tekrar ediorum ilaç yapmicaksın

    eğer orjinalse ztn sorun yok (orj.ise birazdan söylicemi yapman yeticek)..

    akabinde update ile çözmen asla mümkün olmadığından-defalarca denedik-

    oyunun image ı var nette indirip daemonla gösteriosun ve oyunu oynamak istiosan ömür boyu daemonda kalmak zorunda bu image dosyası..image linki vermek ilaç linki vermekle eşdeğermi bilmiorum ama gamecopyworld.com dan aratabilirsin..

    not: bu işlemi ağda oynicak herkez kendi pc sinde kendi oyunu için uygulamak zorunda..

    umarım çözülür




  • TŞKLER KARDEŞ SUPER ÇALIŞIYOR ELINE SAĞLIK ZATEN VERDIĞIN ADRES TIKLIM TIKLIM :)
  • hamachi açılınca "mediation server sent a message that doesn't make sense" şeklinde bi hata lıyorum ve kendiliğinden offline oluyor..

    yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler..
  • landan oynadığımız zaman neden şifre yazamıyoruz oyun çok ağırdan oynanınca pek sarmıyor?
  • eyv
  • good work
  • selam beyler biz bu işlemlerı yaptıkta bız yıne bağlanamıoruz :S versiyon hatası verıyor acaba bunu nasıl çözeriz oyunun ıcınden update yapıncada bıda oyuna gıremıyoruz crak vs bastan yapıncada gönder gönderme hatası cıkıyor :S
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemek isterimki arkaş güzel bir paylaşim yapmiş ama eksik yapmiş mümkün ise ben size daha detayli anlatacağim ;
    Hamachi kurarken window üzerinden bağlantiyi kapat diye bir seçenek çikar onu işaretlemeyin kutu boş kalsin.
    Vista kullanan arkadaşlar ağ paylaşim merkezine tiklasin modemin isminin karşisinda özelleştir seçeneğini seçip açilan pencerede ortak ve özel seçeneklerinden özel'i seçip ileri tiklasinlar sonra kapat çikicak kapatin ve çikin bunlari yaptiktan sonra aşağida anlatilanlari sirasi ile yapiniz.

    1) Başlat > Ayarlar > Ağ bağlantılarım ı açıyoruz. Eğer Vista kullaniyor iseniz ağ bağlantirimdan ağ paylaşim merkezini tiklayin oradan sağ tarafda ağ bağlatilarini yönet'i seçin
    ayni sayfa açilacaktir.
    2) Burada Hamachi ve Yerel ağ bağlantısını ikisinide seçin (sol ctrl basili tutarak ikisinede maus ile sol tiklayin) daha sonra mause ile sağ tuşa tıklayıp köprüle seçeneğini seçin.
    Bu işlem 1-2 dk sürebilir bu sirada internet gidecektir. (KÖPRÜ SİMGESİNİN ALTİNDA MODEMİN ADİ ÇİKİP BAĞLANDİ YAZANA KADAR BEKLEYİN)
    3) Daha sonra ayni yerde sadece hamachi bağlantısına sağ tıklayıp köprüden kaldır'ı seçin. Bu işlem gene 1-2 dk sürebilir ve internet gidecektir.
    (fotoraflara bakiniz vista ve xp icin iki fotorafa yükledim aynisi olmali)
    5) Eğer sorun yoksa bu sefer yerel ağ bağlantısına maus ile sağ tıklayıp devre dışı bırak seçeneğini seçin internet gidecektir.
    6) AOE3 ü aç Multiplayer > LAN > Play > Host game ile oyun kur şu anda sağ üstköşedeki ip 5.... ile başlayan hamachi ipsi gözüküyor olmalı.
    AEO2 buna gerek yoktur.
    7.) Leave Game ile oyunu iptal edip ALT+TAB yaparak windows a dönün. ( veya tamamen çikin oyundan fark etmiyor )
    8) Devre dışı bıraktığımız yerel ağ bağlantısını devreye sokun, bekleyin biraz explorer açin ve bakin eğer internet geldi ise işlem tamamdir.
    9)Eger bu konumda internet gelmez ise explorer açtiğinizda sayfa görüntülenemiyor diye birşey çikiyor ise modem'i kapatin 10sn bekledikden sonra yeniden açin modem bağlantiyi tamamladiğinda internet gelmiş olacaktir.
    10) Bunlarin hepsini yaptiniz ve ip nizde hamachi ip'si oldu internette var ama oyunda arkadaşlariniz sizi göremiyor veya siz onlari göremiyorsaniz eğer windows
    güvenlik duvarlarina oyunu tanitin veya güvenlik duvarini ve virüs programlari geçici olarak kapatin bu sayede engellenmeniz iptal olup arkadaşlarini göreceksiniz.
    Eğer vista kullaniyorsaniz extra olarak ağbaglantilarimdan ağ paylaşim merkezini tiklayin orda PAROLA KORUMALI PAYLAŞİM 'i kapatin bu sayede sorunsuz göreceksiniz ve görüleceksiniz.
    11) Sevgili arkadaşlarim,kardeşlerim,abilerim yazilanlari dikkati bir şekilde atlamadan sirasi ile yapip da oyunda version hatasi da yok ise oyunu oynayamayacak kimse yoktur emin olun.
    12)Eğer version hatasi aliyor iseniz oyunun içinden update yapin eğer yapilmiyor ise muhtemel korsan oyundur onu güncellemeniz için çeşitli stelerde exe dosyalari var birazcik konu burda sizin araştirmaniza kalicak AEO2 böyle bir sorun ile karşilaşmazsiniz

    ŞİMDİ SİZE BAZİ HAMACHİ SORUNLARİNLARİNİ VE ÇÖZÜMLERİNİ VERECEĞİM ;

    1) Network Adapter Is Manually Configured With IP Hatası (Ağ Adaptörü Hatası) :

    Ağ bağlantılarında Hamachi adaptörünün manual olarak ip atandığını söylüyor.Ağ Bağlantılarım/Ağ bağlantılarını görüntüle/Hamachi/özellikler/TCP IP ye girerek ayarların hepsini otomatiğe çevirin



    2) Ağ Adaptörü 67. ve 68. Port Sorunu

    Önce Ağ bağlantılarım/Ağ bağlantılarını görüntüle/Hamachi Sağ tıkla özellikler TCP/IP'sine bakın.Eğer manuel ip verilmiş ise silin ve automatic seçeneğe koyun.

    Sonra starttan run'a services.msc yazın ve tamama tıklayın.Listeden DHCP Client'ı bulun ve sağ tıklayın ve "yeniden başlat" deyin.Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.Hamachiyi kaldırın ve yeniden kurun



    3) Ağ Sohbet Alanına yazamıyorum

    Premium hesap olmadığınız sürece ağ sohbetine yazılamaz.Sadece kişilere yazılabilir



    4) This server is using an older protocol (46) than your client Hatası

    Hamachinin farklı versiyonlarını kullanıyorsunuz demektir. Dowload bölümünden en son versiyonları yükleyiniz



    5) Hamachide FIFA yı nasıl oynayabilirim?

    Kurucunun ve Bağlanıcının Yapması gerekenler video >> Bağlanıcı | Oyun Kurucu

    Videoda izlediğiniz gibi önce "Bağlanıcı" "kurucunun" hamachi ip'sini Direct IP/NEW den ekliyorsunuz.Önce "kurucu" Hosta,kısa bir süre sonrada "bağlanıcı" connecte basıyor.Bu arada bağlanıcı connecte basarken kurucunun IP sinin üzerine tıklayıp ondan sonra connecte basmayı unutmuyorsunuz.



    6) Counter 1.5 1.6 Oynayamıyorum ayarları nedir.Class C Hatasını nasıl düzeltirim ?

    Oyunu kuracak kişi C:\Program Files\Hamachi klasöründe aliases isimli bir metin belgesi (.txt) oluşturacak.Ve bu defterin içine aşağıdaki gibi işlemler yapılacak.

    Orneğin Oyunu kuracak kişinin Hamachi IP'si 5.40.72.160 olsun.Oyuna girecek kişilerin adresleri 5.130.14.226 | 5.32.27.123 ve 5.81.220.29 olsun.

    Burada oyun kurucunun 2. sıradaki IP'si 40 olduğuna dikkat edilmeli.

    Oyuna katılacak arkadaşların Hamachi IP'lerini Aliases defterine aşağıdaki gibi yazılacak iki ip arasında bir boşluk olmalıdır.




    Yani: 5.130.14.226 5.40.14.226 yapılmalıdır.

    Oyuna girecek kişilerin sadece 2. sıradaki numaraları bir boşluk bırakılarak "Oyun kurucu" ile aynı yapılmalıdır.Kaç kişi giriyorsa oyuna hepsi aynı şekil de kayıt edilmelidir.Sadece Oyun kurucunun bunu yapması yeterlidir ve KESIN COZUMDUR.

    Bütün bu ayarları yaptıktan sonra Hamachinizi köşe dahil olmak üzere TAMAMEN KAPATIN ve geri açın.



    7) Kurulu Oyunları Göremiyorum Ne yapmalıyım?

    Hamachi ağlarına bağlandınız. Oyuncularla ve arkadaşlarınızla mesajlaşıyorsunuz ama onların kurduğu oyunu göremiyorsunuz ya da tam tersi siz oyun kuruyorsunuz ve arkadaşlarınız sizin kurduğunuz oyunu göremiyorlar.

    Bunun ilk nedeni Windows güvenlik duvarı olabilir . İkinci olarak kullandığınız anti-virüs programı buna engel olabilir. Üçüncü olarak, kulandığınız özel firewall veya özel güvenlik programları engel olabilir.

    Çözüm : Tüm güvenlik programlarını geçici olarak kapatın.Bu durumda bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol edin.Bağlanıyorsanız sorun bunlardar biri demektir.Şimdi bu adımları sırayla açarak bağlantınızı tekrar kontrol edin ve sorunun hangisinde olduğunu bulun.



    8) FIFA oynarken oyundan atıyor. Connection lost Hatası :

    Oynayacak iki kişi Game settingsten detail'den Low'u Medium yapın. Oynamak isteyen iki kişinin ekran çözünürlüklerinin farklı olmasından kaynaklanıyor . Örneğin sizinki: 1024x768 Diğer oyununcunun 800x600 olmadından kaynaklanıyor.Aynı yaptığınızda düzelecektir .



    9) Hamachiyi Bilgisayarımdan Tamamen Nasıl Kaldırabilirim?

    Önce Hamachi ip'nizi yedekleyin . Hamachi'yi sistemden tamamen kaldırın.

    C:\Program Files\Hamachi ve C:\Documents and Settings\~Kullanıcı Adı~\Application Data\Hamachi

    Klasörlerinde her hangi bir dosya kalmadığından emin olun. (Application Data klösürü gizli klasördür, dikkat!)

    Kayıt düzenleyicisine girip tüm Hamachi kayıtlarını silin. (Başlat>Çalşıtır'a regedit yazıp ctrl+F ye tıklayıp Hamachi kelimesini aratın ve onunla ilgili herşeyi silin)

    Bilgisayarı yeniden başlatın.Sonra hamachiyi tekrar kurun .

    Eski IP'nizi isterseniz geri alabilirsiniz .



    10) Hamachide sarı ışık yanıyor ve oyuna giremiyoruz Ne anlama Geliyor?

    Sarı ışık olan kişiyle geçici bağlantı sorunu yaşıyorsunuz demektir.Hamachiyi tamamen kapatın açın sorun düzelecektir.



    11) Mediation server has rejected your login request hatası nedir nasıl düzeltebilirim?

    Bu hata mesajı 3 nedenden ötürü oluşur :


    a)Hamachi nin 1.0.x versiyonunu kurmak ve çalıştırmak, ardından 0.9 versiyonunu kurup çalıştırmak ve tekrar 1.0.x versiyonuna update etmek. Eğer böyle birşey yaptıysanız linkteki onarım yazılımını indirip çalıştırın.

    Linkleri görebilmek için Üye olmalısınız.


    b)Hamachi de ki bir bug(hata) veya registry kayıtlarınızda yapmış olduğunuz bir değişiklik(manual veya bir program aracılığıyla) yüzünden Hamachi Kimlik bilginizin zarar görmüş olması. Hamachi yi kaldırıp tekrar kurmanız gerekir.


    c)Hamachi serverlarında oluşan bir sorundan ötürü id bilgileriniz zarar görmüş olabilir.
    Bu durumda yeni bir hamachi id si oluşturmalı(yeni bir ip almalı) ve eski id nize ait network üyeliklerinin/sahipliklerinin yeni id nize transfer edilmesini talep etmelisiniz. Bunun için accounts@hamachi.cc adresine eski ve yeni ip lerinizi içeren bir mail gönderebilirsiniz .


    iyi formlar dilerim saygi ve sevgilerimle kilicuxl

     AGE OF EMPİRES III HAMACHİ İLE NASIL OYNANIR TAM ÇÖZÜM


     AGE OF EMPİRES III HAMACHİ İLE NASIL OYNANIR TAM ÇÖZÜM


     AGE OF EMPİRES III HAMACHİ İLE NASIL OYNANIR TAM ÇÖZÜM


     AGE OF EMPİRES III HAMACHİ İLE NASIL OYNANIR TAM ÇÖZÜM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicuxl -- 23 Ocak 2010; 12:57:18 >




  • Güzel anlatmışsında arkadaşım herkesin yerel ağ bağlantısı yok, onun yerine aoe3 loader'dan hamachi ip seçilerek oyuna girilebilir ve direkt olarak kurulup oynanabilir bunlarla uğraşmak gereksiz.
  • loader den girince ip hala 192 die başlıo birbirimizide göremiorz neyapmalı
  • Arkadaslar bende windows 7 kullanıyorum. önceden yine windows 7 de interneti görebiliyordu hamachi.. ama simdi ağ ve paylaşım merkezinde hamachinin üstünde "internet erişimi yok" yazıyo napıcam ya bi yardım etseniz...
  • çok işime yaradı eyvallah
  • arkadaslar oynayan varsa ben katılablirim ag adı ve sifre verirseniz gelirim ama disli rakip olsun
  • OHo beyler siz çok kasıyorsunuz ben size hemen ipyi hamachi ipsi görmenin yolunu anlatayım. win7ler için belgeler>my games>age of 3> startup girin. notepad açıp overrideaddress="5.xx.xx.xx" yani kendi hamachi ipnizi yazın sonra user.cfg olarak kaydedip startup konumuna koyun. Bu kadar artık ipniz sürekli hamachi ipsi olarak değiştirildi internet kafe gibi bir yerde hamachi harici Landan oynayacaksanız ipyi düzeltmeniz gerekecektir dosyayı silin veya ismini değiştirin. ;) Bu kadar İyi eğlenceler.
  • age of empires 2 yi hala oynayamıyorum hamachiden. akşamdan beri ugrasıyoruz.
  • http://ageofempires3.groups.live.com/

    age of empires III oynamak isteyenler katılabilir. ilk önce hotmail hesabınız ile giriş yapın ve sonra gruba katılmak için istekte bulunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 17 Aralık 2010; 14:52:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.