Şimdi Ara

Ağaçtaki sniperlar neden ayaklarını bağlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oynadığımız bazı savaş oyunlarında palmiye ağaçlarındaki sniperları vurduktan sonra yere düşmediğini, bir ip ile ayağından ağaca asılı olduğunu görebiliyoruz. Call of Duty World At War ve Black Ops 1'de çok dikkatimi çekti ve merak ettim sebebini bilen varsa açıklayabilir mi. Eğer bir tahminse sonunda tahmin olduğunu belirtirseniz sevinirim.

    Ağaçtaki sniperlar neden ayaklarını bağlar?



  • @gazi giray aydın


    Warzone konusuna bakarken konunuzu gördüm. Sadece oyunlarda değil 2. Dünya Savaşı ile ilgili filmler izlediğinizde pasifik cephesi sahnelerinde Japon askerlerinde bu durumu görebilirsiniz. Bunun en önemli sebebi Japon Silahlı Kuvvetlerinin silah teknolojisi olarak ABD Silahlı Kuvvetlerine karşı çağın gerisinde kalması. Yani silahları menzil açısından gerideydi bu yüzden daha uzağı görmek için ayakta ateş etmeniz lazımdı bu en önemli sebeplerden birisi. Bir diğeriyse o kadar yüksek ağaç üzerinde bırakın atış yapmayı ayakta durmak bile çok zor. Tüfeklerin tetiğine bastığınızda bir geriye tepme kuvveti oluşur bu kuvvetin bir ağaç üzerinde oluştuğunu düşünün. Japonlar bu yüzden ağaç üzerinde daha sabit kalabilmek ve en önemlisi düşmemek için kendilerini bağlıyor. Tabi diyebilirsiniz fark edildiklerinde bir yere bağlı olmaları büyük bir dezavantaj değil mi evet dezavantaj ancak o dönem japon askerleri için yaşam içgüdüsü birinci öncelik değil.


    bknz: kamikaze pilotları

    bknz: hiroo onoda


    Yani anlayacağınız bambaşka bir kültür. Bu yaptıkları savunma biçimi savaşın başlarında ABD ordusuna ciddi zayiatlar verdirdi ancak daha sonra Amerikan ordusu tank savarlarla, ağır makineli tüfeklerle ağaçları taramaya başladılar en önemlisi hava kuvvetleriyle ormanları bombalamaya başladılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 15 Aralık 2021; 1:46:3 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.