Şimdi Ara

Ağ kablosu Takılı Değil Uyarısı

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
7
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> Yazılım Genel >> Ağ kablosu Takılı Değil Uyarısı
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Teğmen
    135 Mesaj
    Evet arkadaşlar..........

    Evimde iki tane bilgisayarım var, bunlardan biriylede şuan buraya msj yazıyorum. Diğer bilgisayarımda ise hemen hemen bildiği herşeyi denememe rağmen(format hariç) ağ bağlantısını bir türlü çalıştıramadım. Sürücü dahil defalarca kaldırdım yükledim. İnternette bir sürü yazı okudum fakat hala sorunun nereden kaynaklandığını çözemedim. Yalnız şu ayrıntıyı eklemek isterim ağ kablosunu çalıştıramadığım bilgisayara taktığımda arkada kablonun takılı olduğu yerdeki ledlerde herhangi bir hareket yok.Daha önceden bu bilgisayarada biostan eterneti kapatmıştım ve o şekilde kulalanmaktaydım. Şimdi internete bağlanma ihtiyacım oldu fakat bir türlü ağ sorununu çözemedim....Eğer bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim...

    Teşekkürler



    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    9561 Mesaj
    Kablo diyeceğim ilk kontrol edilmesi gereken.Ben MSI da teknikte çalışıyorum.Bu sorunun en büyük nedeni ethernet çipinin arızalanmasından kaynaklanıyor.İlk kabloya bakın.Kablo sağlamsa muhtemelen ethernet çipi arızalanmış olabilir.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2115 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: EnoA

    Evet arkadaşlar..........

    ... Daha önceden bu bilgisayarada biostan eterneti kapatmıştım ve o şekilde kulalanmaktaydım. Şimdi internete bağlanma ihtiyacım oldu fakat bir türlü ağ sorununu çözemedim....Eğer bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim...



    BIOS'tan etherneti açtınız mı? Açmadıysanız internete bağlanamamanız gayet normaldir.
    |
    |
  • Teğmen
    135 Mesaj
    Tabi ki açtım. Hatta bios ayarlarını default bile yaptım. Yine bişey yok........
    Ayrıca kablo sağlam çünkü diğer bilgisayardan gayet güzel bir şekilde çalışıor.(hatta bu msj kabloyu bağladığım diğer bilgisayardan yazıyorum.)


    Benim anlamadığım ağ bir bilgisayarda çalışırken diğer bilgisayarda neden çalışmaz. Anakartta filan herhangi bir arıza olduğunu tahmin etmiyorum çünkü anakartta bilgisayarda yeni sayılır. Hemen hemen benim bildiğim denenebilecek her şeyi denedim. Sorunun çözümünde tık yok pazar gününde beri uğraşmaktayım....
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    7644 Mesaj
    Valla yardımı olurmu bilmem, benim bord da broadcom 440x ethernet var, windows XP nin tanıdığı etherneti vista da tanımasına ramen SP 1 yüklemden nete bağlanmıyodu. SP 1 yükledikten sonra direk girdiydi nete. Eğer vista felansa işletim sistemin SP 1 i dene istersen. ama XP ise bişey diyemiycem, şöle yapabilirsin belki yardımcı olur, power kablosunu cıkar arkadan, daha sonrada bios pilini çıkar bord un üstünden 1 dk felan bekle sonra tekrar pili ve kabloyu tak, dene bakalım ne yapacak.
    |
    |
    _____________________________

    "Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir"
    Hz.Mevlana

  • Binbaşı
    1693 Mesaj
    boyle bişey basıma gelmişti kullandıgın cihaz ne ise modem yada switch onu kapat 5-6 sn sonra tekrar aç
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    135 Mesaj
    Sistem olarak sp2 kullanıyorum.. Bios pili dışında hemen hemen her şeyi denedim. Format atıcam düzelecek biliyorum ama şuan harddiskim tamamen dolu olduğu için ve bu bilgiyi henüz yedekleme imkanım olmadığı için ayın 15 ini beklemeye mecbur kaldık o zaman bi harddisk siparişi vericez artık......

    CEVAP yazmış olan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum....
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
Bey Azura
canlı radyo dinle
Media Sözlük
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR3
0,531
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.