arkadaslar ben burdaki internete laptop'umu bağladım bağlantı doğru görülüyo yani bağlı görünüyo ağ bağlantsısndaki kilitide açtım yani güvenlik duvarınıda kaldırdım fakat bilgisayarları görmüyo internetede bağlanmıyo sadece kendi biligsayarım görülüyo ıp adresini otomatik aldım olmadı kendim verdim olmadı onardım olmadı benim aklımda tek bi sorun görünüyo benim kablom çapraz bağlama yani kablo internete bağlı değil kendi kablom ondan olabilirmi yoksa neden olur yardımız için saolun arkadaslar
Şöyle başlıyayım. Kablon Cross kablomu yoksa normal cat5 ayarlımı ve laptoptan direk modememi bağlı yoksa Hub/Swich mi ? Bunları bildirseydin biraz daha yardımcı olabilirdim. Neyse... Senden başka bu modme aracılığı ile bağlanan kişi varmı ? Sorun sadece sendemi yani eğer sendeyse DNS iplerini otomatik olarak demişsen ve girmiyorsa 212.156.4.6 / 212.156.4.7 bunları Dns nosuna yaz. Yine bağlanmassa 444 0 375 nlu telefondan Adsl hatıını kontrol ettir modem ip almıyor olabilir. Aklımada başka bşi gelmiyo. Biraz daha açıklayıcı olursan daha yardımcı olabilirim
arkadsım burda hub var ve benim kablom cat5 modem var ana makinaya bağlı hubda bos vere bağlıyom sonra dediklerimi yapıyom yani ıpyi falan yinede görmüyo bu dsn nin ne olduğunu bilmiyorum ama ana makinanın aynı numarasını yazdım olmadı sonra bana verdiği ıp adresinin aynısını yazdım olmadı ben rastgele yazdım olmadı bi türlü bağlanamadım burdaki diğer bağlı bilgisayarlarda sorun yok hepsi birbrini görüyo.bide burası easy kafeye bağlı bişey olurmu yani kısıtlama falan bide ben evde kendi bilgisayarıma laptop'umu bağlamıştım sorun yoktu.cevabın için saol
arkadsım burda hub var ve benim kablom cat5 modem var ana makinaya bağlı hubda bos vere bağlıyom sonra dediklerimi yapıyom yani ıpyi falan yinede görmüyo bu dsn nin ne olduğunu bilmiyorum ama ana makinanın aynı numarasını yazdım olmadı sonra bana verdiği ıp adresinin aynısını yazdım olmadı ben rastgele yazdım olmadı bi türlü bağlanamadım burdaki diğer bağlı bilgisayarlarda sorun yok hepsi birbrini görüyo.bide burası easy kafeye bağlı bişey olurmu yani kısıtlama falan bide ben evde kendi bilgisayarıma laptop'umu bağlamıştım sorun yoktu.cevabın için saol
Easycafe butür sorunlara yol açmaz eski bir cafeci olarak Sendeki sorum makinenin ip alamamasından kaynaklanıyor ve sorun şu olabilirki modemin arayüzüne girip modem üzerinden kaç tane ip paylaştırıldığına bakman lazım yani eğer 15 ip aralığı verilmişse ve sen 16. isen bağlamassın bunun dışında ip lerin hepsini otomatik olarak aldığına ve ağ bağlantılarına başka herhangi bir ağ geçidi yada wins ipsi tanımlanmadığına bak yani tüm aralıklar boş olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme