Şimdi Ara

AFT (Ağız İçi Yara) | Tedavi Tavsiyesi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
166
Cevap
4
Favori
128.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bende de bu AFT pisliği. Bi arkadaşım tavsiye etti. limon tuzu yani sitrik asit sür dedi.. bugun bakkaldan aldım 1,5TL. ve
     AFT (Ağız İçi Yara) | Tedavi Tavsiyesi?
    kristal olan 1 - 2 tanesi aftımın üzerine götürüp 1 dakika beklettim ve canım epey yandı. sonra bi baktım orasını yakmış biraz da kanadı. bakalım ne olacak. şu an için (3 saat geçti) ağrı azaldı ama orası halen bi yara.
    Eğer bi sorun çıkmazsa size de söyleyecem uygulayın. Şimdilik beklemedeyim.
  • Ben artık bıraktım araştırmayı. Konuyu açalı bile kaç sene olmuş ama çare yok. Ara ara kafasına göre gelip gidiyor işte.
  • Benim ağzımda şuan 1 tane var.(çok büyük)Kenacort-a Orabase Pomad kreminden aldım yarayı 2-3 saat uyuşturuyor ve acı hissettirmiyor.Çoğu kişi aft çıktığı zaman kenacortu sür geçer dedi bir daha çıkarsa onu deniyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aft için gerçek tedavi bilemn varmı.
  • 7 Sene olmuş konuyu açalı ama sebep çözüm vs hiçbişey yok.

    Hala devam.
  • Babmda da vardı birkaç yıldır düzenli hap kullanıyor, şu an iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden oralmedic öneren yok mu? Biraz pahalı ama kesin çözüm, geçenlerde yanağımı iki kez ısırdım kocaman bir aft oluştu ve altında küçük bir tane daha çıktı, alttaki de çıkınca dayanamadım gidip aldım. İlk bastırınca aşırı acıtıyor ama geçiriyor. Yatmadan önce yapın bence çünkü orası şişiyor ve üstü beyaz bir şey kaplanıyor, içeride kendi kendini tedavi ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbdyed

    Cidden oralmedic öneren yok mu? Biraz pahalı ama kesin çözüm, geçenlerde yanağımı iki kez ısırdım kocaman bir aft oluştu ve altında küçük bir tane daha çıktı, alttaki de çıkınca dayanamadım gidip aldım. İlk bastırınca aşırı acıtıyor ama geçiriyor. Yatmadan önce yapın bence çünkü orası şişiyor ve üstü beyaz bir şey kaplanıyor, içeride kendi kendini tedavi ediyor.

    Diğer arkadaşları bilemem ama benim derdim çıkmasını önlemekti. Çıktıktan sonra naparsan yap bi anlamı yok can yanmasından başka.

    Ve maalesef çıkmasını önleyecek net bi çözüme rastlamadım. Ama şimdi konu hortlayınca dikkat ettimde bayadır bende çıkmıyor ya :)
  • Şşşş öyle diyince duyuyorlar.

    Maalesef çıkmasını önlemenin yoluna ben de rastlamadım tedavi ararken. Belki bir dişçiyle konuşsanız biliyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirke - tuz beraber çalkalayip ağzımda günde 3 kere gargara yapıyordum yemeklerden sonra ve uykuya gideceğiniz vakit yapın 2-3 günde farkı göreceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb arkadaşlar, bende sigara içerken olmayan aft, sigarayı bıraktığım anda başlıyor. Defalarca sigarayı bıraktım. Duyduğum, araştırdığım her yöntemi denedim maalesef aft çıkmasına engel olamadım. İşin kötüsü doktorlar da bir teşhis koyamıyor. Dayanabildiğim kadar dayanıyor dayanamadığım yerde sigaraya tekrar başlıyordum. En son 18 Mart 2016da bir kutu da champix içerek sigarayı tekrar bıraktım. Champixin sadece başlangıç kutusunu içtim. Devam kutuların almadım. Champix içerken haftada bir tane hafif derece seyreden aft champixi kestikten sonra deyim yerindeyse kudurdu. Bir iki tane çıktığı zaman oralmedic ile hallediyordum. En son eşime dilimin fotoğrafını çektirdim. Dilimin sadece sol tarafında tamı tamına 19 tane aft saydık. Ne bir şey yiyebiliyor ne de konuşabiliyordum. Kardeşim CRYSTALIN diye bir sprey tavsiye etti. Bu sprey açık yaralarda kullanılan bir ilaçmış. Kardeşim veteriner kliniğinde çalışıyor. Bu ilacın hayvanlardaki açık yaralarda uygulandığını, aynı isimle aynı etken maddeleri içeren insanlar için uygulanan çeşidinin de olduğunu söyledi. Mutlaka almamı bu dertten ömür boyu kurtulacağımı söyledi. Ben daha önceden bir çok yöntem deneyip başarısız olduğum için güldüm sadece. Deneyelim kaybedecek neyimiz var ki dedim. İlacın insanlar için olanını eczanelerde bulamadım. Kardeşim içeriğinin aynı olduğunu sadece ambalajlarının farklı olduğunu söylediği üzerinde Animal Healt yazan çeşidini aldım. Bu 200mL lik bir sıvı. Her iki üç saatte bir 8-10 dk boyunca gargara yaptım, ağzımı çalkaladım. İlaç klorlu su tadında. Hiç bir şekilde yanma hissi olmuyor. İkinci günün sonunda ağzımdaki yaralar kaybolmaya başladı. Olanlar da canımı yakmıyordu. 3. günün sonunda tamamen geçti. Ben sonuca inanamadım. Kardeşim bir daha çıkmayacak demişti. Çıkmayacağına da inanmaya başlamıştım ki bir hafta sonra bir kaç tane daha aft çıktı. Hemen ilaca sarıldım. iki üç kullanmadan sonra aftlar canımı yakmamaya başladı. İki günde de aft tamamen geçti. Aftlar hala en geç haftada bir çıkıyor. Ben çıkacağını anladığım anda gargaraya başlıyorum. Bu sayede tam çıkmadan iyileşiyor ve canım yanmıyor. Ben şimdilik böyle kurtuldum. Umarım bu derdi çekenler bunu okur da bir an önce kurtulur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: navolta

    Aynı sorundan doktora gittim sorun tespit edilmedi kan testi falan yapıldı. Nasıl geçer bu illet neden oluyor tuz basmak istemiyorum can yakıyor.

    Konuyu 2008 de açmışım. 8 sene önce. Yaşım oldu 29...

    Çözümü YOK! Çıkmasını engelleyecek bi yöntem bulamadım. Sebebinide bilene rastlamadım. Sadece çıktıktan sonrası için Majezik Gargara var. Onu kullanırsanız ağrısını sızısını alır uyuşturur yemek yersiniz.

    Onun dışında bi işe yaramıyor hiç bi söylenen.

    Ölene kadar devam böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rznl09

    Mrb arkadaşlar, bende sigara içerken olmayan aft, sigarayı bıraktığım anda başlıyor. Defalarca sigarayı bıraktım. Duyduğum, araştırdığım her yöntemi denedim maalesef aft çıkmasına engel olamadım. İşin kötüsü doktorlar da bir teşhis koyamıyor. Dayanabildiğim kadar dayanıyor dayanamadığım yerde sigaraya tekrar başlıyordum. En son 18 Mart 2016da bir kutu da champix içerek sigarayı tekrar bıraktım. Champixin sadece başlangıç kutusunu içtim. Devam kutuların almadım. Champix içerken haftada bir tane hafif derece seyreden aft champixi kestikten sonra deyim yerindeyse kudurdu. Bir iki tane çıktığı zaman oralmedic ile hallediyordum. En son eşime dilimin fotoğrafını çektirdim. Dilimin sadece sol tarafında tamı tamına 19 tane aft saydık. Ne bir şey yiyebiliyor ne de konuşabiliyordum. Kardeşim CRYSTALIN diye bir sprey tavsiye etti. Bu sprey açık yaralarda kullanılan bir ilaçmış. Kardeşim veteriner kliniğinde çalışıyor. Bu ilacın hayvanlardaki açık yaralarda uygulandığını, aynı isimle aynı etken maddeleri içeren insanlar için uygulanan çeşidinin de olduğunu söyledi. Mutlaka almamı bu dertten ömür boyu kurtulacağımı söyledi. Ben daha önceden bir çok yöntem deneyip başarısız olduğum için güldüm sadece. Deneyelim kaybedecek neyimiz var ki dedim. İlacın insanlar için olanını eczanelerde bulamadım. Kardeşim içeriğinin aynı olduğunu sadece ambalajlarının farklı olduğunu söylediği üzerinde Animal Healt yazan çeşidini aldım. Bu 200mL lik bir sıvı. Her iki üç saatte bir 8-10 dk boyunca gargara yaptım, ağzımı çalkaladım. İlaç klorlu su tadında. Hiç bir şekilde yanma hissi olmuyor. İkinci günün sonunda ağzımdaki yaralar kaybolmaya başladı. Olanlar da canımı yakmıyordu. 3. günün sonunda tamamen geçti. Ben sonuca inanamadım. Kardeşim bir daha çıkmayacak demişti. Çıkmayacağına da inanmaya başlamıştım ki bir hafta sonra bir kaç tane daha aft çıktı. Hemen ilaca sarıldım. iki üç kullanmadan sonra aftlar canımı yakmamaya başladı. İki günde de aft tamamen geçti. Aftlar hala en geç haftada bir çıkıyor. Ben çıkacağını anladığım anda gargaraya başlıyorum. Bu sayede tam çıkmadan iyileşiyor ve canım yanmıyor. Ben şimdilik böyle kurtuldum. Umarım bu derdi çekenler bunu okur da bir an önce kurtulur...

    Aynı mevzu babamda var. Vücut nikotini atamıyor. Doktor en sonunda içeceksin sigarayı dedi düşün yani.

    Ben sigara kullanmadığım halde bende oluyor bu illet ama babamda durum farklı.




  • CRYSTALIN spreyi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Nasıl kullanacağınızı yukarıdaki mesajımda yazmıştım. 200mL'lik şişeyi25-30 TLye temin edebilirsiniz. Aftın çıkma sıklığına bağlı olarak bir şişe sizi birkaç ay götürür. Deneyin faydasını göreceksiniz. Ben çok çektiğim için sizlerin ne çektiğini anlayabiliyorum. Keşke daha önce deneseydim diyeceğiniz bir ilaç emin olabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rznl09

    CRYSTALIN spreyi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Nasıl kullanacağınızı yukarıdaki mesajımda yazmıştım. 200mL'lik şişeyi25-30 TLye temin edebilirsiniz. Aftın çıkma sıklığına bağlı olarak bir şişe sizi birkaç ay götürür. Deneyin faydasını göreceksiniz. Ben çok çektiğim için sizlerin ne çektiğini anlayabiliyorum. Keşke daha önce deneseydim diyeceğiniz bir ilaç emin olabilirsiniz.

    Keşke çıkmadan halledebilsek ama maalesef.

    Dediğin gargarayı bi deneyelim ya. Yapacak bişey yok.

    Ama insan için olanını bulmam lazım :D

    Diğeri pek aklıma yatmadı.
  • Dün burada okuyunca bulunduğum şehire de yakın olması sebebi ile Ankara menşei bir firmadan aldım biraz önce de kargo teslim etti daha denemedim ama bu insan için olanı. İnşallah faydasını görürüm. Deseler ki ömründen 10 yıl alacağız ama hiç aft çıkmayacak ağzında kabul ederim bıktım artık bu illetten. Kullandığım zehir denebilecek güçlü ilaçlar bile etki etmiyor. Solüsyon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 10 Mayıs 2016; 12:15:59 >
  • mürekkep en kısa sürede iglestirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cozumu basit arkadaslar. Kenacort-A isimli krem. Gece yatarken surun afta. Sabaha iyilesir. Sabahta surebilirsiniz tabi ama agizda hissi hos olmuyor kuru gibi degisik bir krem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tedavide ilk basamak Kenacort-A keşke dediğiniz gibi kolay olsa.
  • Patlican biber patates yemen yasak abimdede var asla gecmeyecek gibi yillardir var cunku bu doktorlar bi halt bilmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.