Şimdi Ara

aerocoolları nasıl bilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu ürünler yeni geldi heralde türkiyeye.Aerocool deep impact çok ilgimi çekti kullanan var mı bu ürünlerden birini?



  • http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp101.htm
    burada bikac review var bende alicam ama gelmesini bekliyorum
  • mavibilgisayarda var sanırım
  • java abimiz iyi bildiğini söylediyse almaktan başka çare kalmadı
  • iyi bilmeyiz deepimpact dışında gerisi iyi değil.

    deepimpact ise kesinlikle bir oc ürünü değil normal işlemciler ile değişik bir performans veriyor fandan bağımsız olarak nerdeyse.

    Oc'li işlemcilerde ise superconductor tıkanıyor ve işlemci sıcaklığı hızla yükseliyor. Hatırlarsanız Police işlemci hızını peltier ile biraz arttırınca sıcaklık 20 C filan artıyordu. Bunda o kadar değil ama bayağı bir artış oluyor.

    Yurt dışında şöyle bir tutulduktan sonra demode olan bir ürün. Sorun dediğim gibi superconductor'ün belli bir kapasitesi olması ve onun dışında ısı iletiminin başka yolla yapılmaması. Bu yüzden kapasiteye gelince bitiyor iş.

    Birde takarken çok dikkatli olunması gereken bir şey direkt çekirdeğe baskı yapıyor ve kırabileceği belirtilen bir şey.
  • ilginc ben incelemelerde hep iyi sonuc verdigini okumustum
    @GUN kendinmi test ettin yoksa biyerdenmi okudun okuduysan sana zahmet linki versene
  • [Deleted by Admins]
  • Deep Impact için test edilmeden yorum yapmak çok yanlış. Herşeyden önce ürün son derece sessiz bir çözüm, ayrıca 6x6 fan dışında, 7x7 Coolermaster CP5 fanı takıldığında çok daha iyi performans verecektir üstelik yine sessiz olacaktır. Son olarak TMD takılan bu ürün bence canavar olacak. Gelsin sonra yorum yapalım.
  • Sanırım bazı yerlerde yanlış anlaşılıyoruz Viredox. Ben şahsen bir haber editörüyüm ve ürün inceleme editörü değilim bu yüzden kendim inceleme yapmam onun yerine internet üzerinden bulduğum onlarca incelemeyi derler ona göre yorum yapabileceğimi inandığım bir seviyeye gelirim.

    Onun için günde yüzlerce sayfa ve saatlerce ingilizce veya başka dillerde ki kaynaklar arasında kaybolup giderim. Sonuçta beni veya başka haber editörlerini asla bilmeden yorum yapılıyor diye yargılayamazsınız bence esas okumamak araştırmamak yanlıştır. Bir haber editörü olarak araştırma potansiyelimizi de yeterince yararlı buluyorum.

    Aerocool'un deepimpact'ine gelince şahsen ilk Divader.de sitesindeki incelemisinde çok hoşuma gitmişti. Ondan sonra Hartware.net 'de TMD ile yapılan testte tam bir hayal kırıklığına uğramıştım ama şüphelerim devam ediyordu. Zira üzerindeki 13.3 CFM'lik fandan 3 katı fazlası olan bir fanla Divader'dekine çok benzer sonuçlar vermişti. Bu iki site arkadaş olduklarından ve benzer sistem kullanmayı tercih ettiklerinden beni dediğim gibi şaşırtmıştı.

    Herneyse son olarak Viperlair'deki incelemeyi görünce herşey netleşti. Delta fanla yani 7000 rpm de dönen ondan önce inanılmaz bir basınca sahip en güçlü fanlardan birisi ile yapılan denemelerde sadece 1-2 C kadar bir değişme olduğu gördüm.

    Üzerindeki fanın da neden bu kadar düşük devirli ve güçsüz olduğuda anlaşıldı.

    Soğutucu tamamen heatpipe üzerine kurulmuş ve anlaşılan heatpipe'da anca yetmekte. Yani heatpipe eğer daha iyi bir soğutma ile daha fazla verimli çalışabilseydi rahatça diyebilirdim ki heatpipe tam kapasitesinde çalışmıyor.

    Bundan sonrada en fazla enerji üreten işlemci ile test edildiği yer Amdmb oldu. Oda 2 Ghz ve sadece 1.65 volt. Orda ise en iyi rakibi Thermalright'ın 2 sene önceki ürünü AX-7 olmuş. Ona göre sadece 4 C'lik bir avantaj yakalamış ki oda garip zira MBM5 farklı okumuş.

    Bana şahsi görüşlerimi sorarsanız bu soğutucu 2 Ghz ve üstünde heatpipe'ı yeterli kalmayacaktır. Zaten heatpipe teknolojisini düşünürseniz alttan ısınan sıvı buharlaşıp üstte gidip sonra tekrar soğuyunca alta gelecektir.

    Eğer kapasitesini doldurursanız heatpipe içeriği hep üst tarafta gaz olarak sıkışacaktır ve sonuçta işlemci üzerinde hızlı bir ısı birikimi yaşanacak ve bu bir yere kadar kendini tekrar edecektir. Kısaca bu soğutucu alıpda 2.2 Ghz yada 2.4 Ghz hayallerini unuttun. Kanımca kesinlikle bir oc fanı değil ona göre sadece düşük hızlarda çalıştırmak üzere alın ve bence bu konuda SK-7 + Zalman ZM-F1'de fiyatına göre iyi bir çözüm en azından emin olacağım bir şeyde Zalman ZM-F1'in 1600 Rpm'de yani sessiz modda iken kesinlikle bu soğutucunun 24 dBa ses seviyesinden sessiz olduğu zira ZM-F1 20 dBa üretiyor. Bana sorarsanız 3000 rpm'deki bir fan kesinlikle 3000 rpm TMD'den sesli olacaktır bu da demek oluyor ki ZM-F1'den daha sesli olacağı anlamına geliyor. Zira TMD@ 3000 rpm ve ZM-F1 @ 1600 rpm denedim.

    Ama eğer Divader'in dediği gibi 1400 Mhz'de düşük voltajda tamamen fansız bir soğutucu kullanmak isterseniz iyi havalandırılmış bir kasada 60 C altı kalabiliyor zira heatpipe yeterince efektif çalışıyor. Ama 100 Watt ve üstü işlemciler için olduğunu sanmıyorum.

    Bu arada bana 1400 Mhz hayatta yetmez 2 Ghz bile yetmiyor bazı oyunlarda artık hele hele AMD'nin 2.4 Ghz'deki gücünü hissettikten sonra.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.