Şimdi Ara

AEROCOOL Strike X 500W mı fFSP SAGA II 500 W mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • AEROCOOL Strike X (AE-STRIKEX-PSU-500) 500W
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92138

http://www.akortek.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-500w-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi.html

FSP FSP SAGA II 500W
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/fsp-ppa5002406-fsp-saga-ii-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=45350

http://forum.donanimhaber.com/m_43217079/tm.htm

fsp nin markası var 2 rail 18+18 amper veriyor
    galiba peak 550 watt

aerocool ise
    tek rail 492 watt 41 amper ancak markası pek güven vermedi

ne dersiniz sizce hangis alınmalı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ocak 2012; 0:34:56 >

Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Bu tarz bi konu açmayı düşünüyordum bende iyi oldu.

Sizin bahsettiğiniz ürünlere birde
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-500gb-500w-guc-kaynagi.html
    Bu ürünü katsak ben bu 3 ürünün arasında gidip geliyorum Seasonic ağır basıyor vakat AEROCOOL çok yeni bir ürün pek incelemesi falan da yok fakat çok iddialı

Özellikle AEROCOOL Strike X 500W hakkında bilgi sahibi ve kullanlar yardımcı olursa çok sevinirim

Samsung NP350E5C-S02TR
    corei5 2.5-4Gb ram-ati 7670-500Gb hdd

• Bence saglamdır kardeş

Orijinalden alıntı: Dan-ger

Bu tarz bi konu açmayı düşünüyordum bende iyi oldu.

Sizin bahsettiğiniz ürünlere birde
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-500gb-500w-guc-kaynagi.html
    Bu ürünü katsak ben bu 3 ürünün arasında gidip geliyorum Seasonic ağır basıyor vakat AEROCOOL çok yeni bir ürün pek incelemesi falan da yok fakat çok iddialı

Özellikle AEROCOOL Strike X 500W hakkında bilgi sahibi ve kullanlar yardımcı olursa çok sevinirim

evet aeroccol iyi görünüyor ama markaya pek güvenemiyorum bende ayrıca seasonic'in amper değerleri az geldi bana 12v kanalında

dh'nin haberi

http://www.donanimhaber.com/guc-kaynagi/haberleri/Aerocool-oyuncular-icin-hazirladigi-StrikeX-serisi-yeni-guc-kaynaklarini-duyurdu.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ocak 2012; 1:41:40 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• fsp 500w kesinlikle tavsiye ederim. kendim kullanıyorum ve memnunum

Orijinalden alıntı: arseniCem

fsp 500w kesinlikle tavsiye ederim. kendim kullanıyorum ve memnunum

evet hocam bende fsp 700 var ama makineyi fişten çekili 3-5 gün bekletirsem açıyor canavar gibi ancak makineyi kapattıktan sonra 3-5 gün geçmeden açmıyor tüm fanlar deli gibi dönüyor görüntü yok sanırım psu pert oldu yada anakart emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ocak 2012; 1:44:25 >
  • mahalledeki birincen psu yu ödünç alın deneyin bir.

FSP konusunda haklısınız hatta bir çok kullanıcıya F/P ürünü olarak kendim tavsiye ettim bu formda (birçok arkadaşıma aldırttığım bir ürün)
    Fakat kararsızlık

@cobi
    Kendi adıma biraz daha bütçeyi arttırıp bu ürünü almak daha mantıklı gibi geliyor bana

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-520w-guc-kaynagi.html

Sizce?

Samsung NP350E5C-S02TR

• quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

quote:

FSP konusunda haklısınız hatta bir çok kullanıcıya F/P ürünü olarak kendim tavsiye ettim bu formda (birçok arkadaşıma aldırttığım bir ürün)
    Fakat kararsızlık

@cobi
    Kendi adıma biraz daha bütçeyi arttırıp bu ürünü almak daha mantıklı gibi geliyor bana

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-520w-guc-kaynagi.html

Sizce?

dostum o kadar para vereceksen corsair var vatanda %20 kampanyalı onada bakmanı öneririm
    ayrıca o fiyata

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power--hp-ep600-br--600w-element-bronze-80plus-bronze-sertifikali-guc-kaynagi.aspx

daha düşük bütçe için de

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/high-power-element-plus--hpc-500-g12s--500w-12-cm-fan-guc-kaynagi.aspx

• quote:

mahalledeki birincen psu yu ödünç alın deneyin bir.

hocam bendeki sistem imzamdakiler psu var ama kaldırmaz sağlam bişey bulmam lazım
  • Ben de profildeki sistemi kullanıyorum. Q8400 3,4ghz de ve Gtx 295 i de 633/1404/2448 de kullanıyorum. Metro 2033 te örnek olarak ekran kartını %98 ile kullanıyor. Aynı şekilde işlemciyi de %60 ve üstünde kullanıyor.
    Şuraya geleceğim ki ben de süphe duydum Saga II nin bu sistem ile ne yapacagını merak ediyordum. Oyunu test için 15 dakika oynadım ve elimle kontrol ettigimde ılık bile değildi gelen hava. Fan dahi hızlanmadı psu nun.

Metro 2033'ü sistemi tam anlamıyla sömürdugunden örnek gösterdim. Yoksa assassin's creed serisini su an oynamaktayım ve hiç güç ile ilgili sorun yaşamadım. Kasam Cm690 ve ek olarak Gatewatch 2 fan kontrolcu ve Cpu cooler haric 6 tane de fan var. Tamam fanlar fazla güç harcamıyor fakat bilgi amaçlı yazayım dedim. Tabiki benim sistem de sorun çıkarmadı ama başka sistemde başka saga 2 ne yapar tam bilemeyiz.
    Kendi izlenimimi aktardım sadece.
    Umarım yardımcı olmuştur
    Processor: INTEL i7 3770K@4.7 Ghz ( 1.30v ) ~ Cooler: CORSAIR H105 ~ Board: ASUS Maximus V Formula ~ Graphic Unit: MSI GTX 780 LIGHTNING @ 1300/6500 (Water Cooling) ~ Memory: CORSAIR Vengeance Pro 16GB 2133Mhz Cl9 ~ Hard Drive: CORSAIR Neutron GTX 240 GB ~ PSU: CORSAIR Rm750 ~ Case: CORSAIR Obsidian 800D (Big Chef) ~ Display Unit: ASUS VG278h 120Hz ~ Gaming Equipment: LOGITECH G19 - RAZER Deathadder - RAZER Vespula Pad ~ Speaker: CREATIVE Gigaworks T3 - CREATIVE Tactic 3D

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Ben de profildeki sistemi kullanıyorum. Q8400 3,4ghz de ve Gtx 295 i de 633/1404/2448 de kullanıyorum. Metro 2033 te örnek olarak ekran kartını %98 ile kullanıyor. Aynı şekilde işlemciyi de %60 ve üstünde kullanıyor.
    Şuraya geleceğim ki ben de süphe duydum Saga II nin bu sistem ile ne yapacagını merak ediyordum. Oyunu test için 15 dakika oynadım ve elimle kontrol ettigimde ılık bile değildi gelen hava. Fan dahi hızlanmadı psu nun.

Metro 2033'ü sistemi tam anlamıyla sömürdugunden örnek gösterdim. Yoksa assassin's creed serisini su an oynamaktayım ve hiç güç ile ilgili sorun yaşamadım. Kasam Cm690 ve ek olarak Gatewatch 2 fan kontrolcu ve Cpu cooler haric 6 tane de fan var. Tamam fanlar fazla güç harcamıyor fakat bilgi amaçlı yazayım dedim. Tabiki benim sistem de sorun çıkarmadı ama başka sistemde başka saga 2 ne yapar tam bilemeyiz.
    Umarım yardımcı olmuştur

evet hocam fsp peak ta 550 watt olması ve markası ayrıca vatanda 105 lira olması dolayısyla mantıklı duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Ocak 2012; 3:07:54 >

• pardon anakartınızda onboard ekran kartı vardır düşüncesiyle yazmıştım. anakartınız hakkında pek bilgim yokta

Üst Seviye almak da mantıklı değil bence şu dönem de o kadar paralar verilmez özellikle de ekran kartlarının çoğu artık düşük enerji tüketimi sağlarken, Üst seviye alan adamın derdi zaten bellidir iki tane kart takar son seviye sistem kurar o ayrı bir olay Lakin böyle ufak sistemlerde ki 500 WATT FPS bugün hemen hemen çoğu kartı da destekliyor @SinanOz un kullandığı kart da baya sağlam bir karttır sorun yaratmaz BEN bundan önce CM 460 WATT var idi onda bile HD4850,HD2900,HD5770 gibi kartları sorunsuz kullandım

Sonuç Olarak sisteminize yeterli olacağına şüpheniz olmasın.

Bu arada Aydınlatmak isterim.

Aerocool iyi bir markadır. Bu segmentte kendimi bildim bileli var olan bir firma kullanıcısı belirli bir kitle de herkes önermez genel de forum da belirli başlıklar ve markalar önerilir kasa da özellikle CM den başka tavsiye görmedim ama Ben Aerocool un RS-4 adında kasasını kullanıyorum malzeme kalitesi , iç derinliği ve fan kontrol gibi özellikleriyle her markaya eş değer bir kasa.

İçiniz Rahat Olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanOz

Ben de profildeki sistemi kullanıyorum. Q8400 3,4ghz de ve Gtx 295 i de 633/1404/2448 de kullanıyorum. Metro 2033 te örnek olarak ekran kartını %98 ile kullanıyor. Aynı şekilde işlemciyi de %60 ve üstünde kullanıyor.

Umarım yardımcı olmuştur

Teşekkürler...

@terapi_triyaki
    ;)

Samsung NP350E5C-S02TR

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

evet hocam bende fsp 700 var ama makineyi fişten çekili 3-5 gün bekletirsem açıyor canavar gibi ancak makineyi kapattıktan sonra 3-5 gün geçmeden açmıyor tüm fanlar deli gibi dönüyor görüntü yok sanırım psu pert oldu yada anakart emin değilim

Hocam bu sorununuzu nasil cozdunuz ? Bende de fps epsilon 600 watt var ve ayni sorun bende de var. Fanlar donuyor goruntu gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Hocam bu sorununuzu nasil cozdunuz ? Bende de fps epsilon 600 watt var ve ayni sorun bende de var. Fanlar donuyor goruntu gelmiyor

malesef çözemedim forumdan elektronikçi bir arkadaş sattı yeni bir power aldım

• @cobi

AeroCool Strike-X 500w modelini ablamın pc'ye aldım fanı gayet sessiz 14cm'lik ve ürün oldukça serin çalışıyor.

Fsp Saga serisi 500w olanı da arkadaşıma aldık Vatan'dan o da gayet memnun ama ben kablo yapısı ve çıkışları açıkçası memnun etmedi sıradan psu'lar gibi duruyordu FSP'nin Blue... serileri çok daha kaliteli bana göre, ancak 500w segmentinde yine de tercih edilebilir bir üründür.

Bu iki ürün arasından ise önerim Aerocool olur.

@Dan-ger

Seasonic 520w fiyat aralığında ise alınabilecek olan ürünlerden, Aerocool ve XFX'i öneririm;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92140

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4482
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279QE5A || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.