Şimdi Ara

Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili forum üyeleri, elimde başlıkta bahsettiğim küp kasa var. Kasa 240mm radyatörlere uyumlu, tepeye monte edebiliyoruz. Ama ben h115i almak istiyorum. ÜSt bölümde 2X14cm fan ile kullanıyordum şimdiye kadar. Sanırım 280mm su soğutma uygun olduğuna dair bir bilgi olmamasının sebebi, radyatör kalınlığı. Bu konu hakkında fikri olan var mıdır? Amazondan alacağım için, iade ile uğraşmak istemiyorum.
    Şuan Noctua D15 kullanmaktayım,ama artık kasanın içinde dev gibi heatsink istemiyorum, ekran kartını x16 PCIEX yuvasına takmama engel oluyor vs. Aşağıda kasanın örnek fotoğraflarını paylaştım,tecrübeli olanlar yorum yapabilir ise sevinirim. Eğer tek sorun, egzost fanı engellemesi olacak ise, slim egzost fan alırım . Yorumlarınızı bekliyorum sevgili DH üyeleri. İyi geceler

    Sayın tech guru , sizin bir fikriniz var mıdır?

     Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.  Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.
     Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.  Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.  Aerocool DS CUBE için Corsair H115i almayı düşünüyorum.



  • Merhaba,

    kasanın 280 mm'lik radyatörü kaldırabilceğinden pek emin değilim. Radyatörün boyutu 2 adet 140 mm'lik fandan daha büyük olacaktır bu yüzden de direk olan fanların hiç boşluk kalmadan takılabileceği alana 280lik radyatör sığmayacaktır. H115i nin genel boyutları (fanlar radyatöre takılı haldeyken ki boyutları) 312mm x 140mm x 51mm dir. 312 mm uzunluğu olan radyatörü direk olarak kasanın 140mm lik fan montaj deliklerine takamayabilirsiniz çünkü fanların açıklığı radyatörden dar gibi duruyor.

    Bu kasada 280lik değil 240lık radyatör kullanmak daha mantıklı gibi. Belki kasaya 140lık fanları bağlayıp onların altına H115i radyatörü takmak mümkün olabilir ancak kasanın üreticisi ile görüşmeniz ve bilgi almanız gerekecek.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    push pull yapmayı düşünüyorum. Ve tepede fanlar olmak zorunda zaten,radyatör azıcık daha geniş olduğundan dolayı. Merak ettiğim, hortumların olduğu taraf değil de, radyatörün diğer tarafı, 14cmlik fanın bitiş noktasından kaç mm daha uzun. Çünkü oranın dışarıya taşması, benim egzost fanı kullanamamam demek oluyor.(çok taşıyorsa slim fan dahi takamayabilirim) Onun dışında radyatörsığacak gibi.

    Şöyle sorayım, egzost fansız bir kasa& h115i mi, yoksa 14cm egzost fan ve h100i v2 mi tavsiye edersiniz.(6700K ile birlikte)
  • Merhaba arkadaşlar. Belki merak eden olmuştur. Aynı durumda olan vardır. h115i'yi aldım. Bugün elime ulaştı. Minicik kasaya sığdırabildim.Tepeye 14cm fanları, fanların altına da radtatörü koydum. 4 fan ile push&pull yapıyorum.
    Tek sıkıntı,tahmin ettiğim gibi egzost fanda oldu. Fanı sökmem gerekti. Bende egzost fanı yerinden söküp,aynı konumuna kasanın dışından taktım. Yani minik bir estetik dışında zararı yok.
    6700k işlemci ile birlikte, hava akımının çokta güzel olmadığı bir kasada,boşta 19 dereceyi görüyororum. Yük altında 60 dereecelerde geziyor. Soğutucuyu tam test etmedim,sisteme takalı 2-3 saat oluyor. Ama fanları hiç beğenmedim. Evet yüksek hava üflüyorlar ,ama çok basit duruyorlar. Corsair'den beklemezdim yani. Ve o fanları kullanmayacağım,satılığa çıkardım zaten.Noctua fan alacağım iki tane. Beğenmediğim bir başka parça ise, anakartın arkasına takılan backplate. Tamamen plastikten imal edilmiş,metal değil. Vidalama yaparken çok korktum kıracağım diye. Ürün kutulaması'da beklediğim gibi değil. Yani normal bir sunumdan fazlaını sunmuyor. Eğer noctua soğutucu aldı iseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Her bir parçayı özenle küçük küçüm kutulara koymuşlar(Noctua için konuşuyorum), bağlantı aparatları ayrı ayrı kutucuklara konulmuş,üzerinde neye ait olduğu, ve her biri için kurulum şeması var noctua'da. Corsair'de ise, tek bir kitapçık var. Ve güzel hazırlanmamış. Pişmanmıyım? değilim, hava soğutma ile bu değerleri göremiyordum. Ama Noctua sııvı soğutma yaparsa geçermiyim, kesinlikle evet. Beni memnun etmeyen başka bir küçük detay, pompayı usb ile anakarta bağlıyorsunuz. Kullanılan giriş, şu en eski usb girişlerden. Çok önemli değil, ama kaç sene önceki giriş kullanılmış.
    Detaylı olarak yorumlarımı ilerleyen zamanlarda yapacağım. Saygılar
  • vicv3ga kullanıcısına yanıt
    Bendede Aerocool ds cube vardi h110 sığdıramadiğim için satim h100i almiştim yerine nasıl sığdırdın h115 helal
    Azimle toweri delmiş anlaşılan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.