Şimdi Ara

AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
3
Favori
10.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ✅ Aelf'in Pekin'deki ofisleri, Europe Orange'ın önde gelen telekomünikasyon operasyonlarının üst düzey yöneticilerini ağırlıyor. İstediğiniz ve sorduğunuz Blockchain nedir? Size bu konuda yardımcı olalım.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)




  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Orange Teleco x Aelf Blockchain

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Avrupa'nın En Büyük Telekomlarından biri olan Orange, Aelf ile özel bir showcase için buluştu!

    Yeni iş geliştirme fırsatları ile Blockchain endüstrisinin benimsenmesini kolaylaştırmak için beklentiler

    2 Temmuz 2019'da Paul de Leusse (Mobil Finansal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı ve Orange Bank Genel Müdürü), Faten Castaignet (Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Orange Grubu Stratejik Ortağı), Narciso Dominique Perales (Orange İspanya Bölge Başkanı), Alex Wang (Orange Tedarik Danışma CEO'su) ve birçok temsilci; Aelf'in Pekin ofisini ziyaret etti. Hoabo Ma (Aelf CEO'su), JB Lee (Aelf Global Operasyonlar Direktörü) ve Samual Bassett (Aelf Kıdemli Geliştiricisi); Aelf’in teknolojisini sunan ekip üyelerinden bazılarıydı. Toplantı, mevcut Blockchain’in benimsenmesinden Orange’ın dijital inovasyonunun Aelf’in çapraz zincir teknolojisi ile ne kadar iyi bir şekilde birleştirilebileceğine kadar çok olumlu bir not aldı.

    Avrupa’nın en büyük telekom operatörlerinden biri olan Orange, ticari bir atılım bulmak için gelişmekte olan teknolojileri sürekli araştırıyor ve Çin’i her zaman dijital inovasyonun öncüsü olarak görüyor. Nisan 2019’da Orange, Asya’daki yenilikçi teknoloji alanındaki şirketleri desteklemek için Çin’in Taipei kentinde Orange Fab Asya’ya ev sahipliği yaptı. Etkinlik sırasında Aelf, Blockchain teknolojisi alanındaki tek kamu zinciri projesi olarak davet edildi ve Aelf Blockchain ağına dayalı DApp geliştirme sürecinin tamamını gösterdi.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Aelf Global Operasyonlar Direktörü JB Lee; Aelf’in genel teknik ilerlemesini, ticari düzen konseptini ve Orange delegelerine olan avantajlarını ayrıntılı olarak anlattı. Orange Bank CEO'su Paul de Leusse, Aelf’in gelişiminden büyük övgüyle bahsetti; “Orange, dünyada Aelf’in geniş umutları konusunda oldukça olumlu görüşlere sahiptir. Farklı sahneler ve performans için çalışma kabiliyeti ile Aelf; finans, e-ticaret, ödeme ve diğer alanlarda hizmet verebilir. Aelf’in doğal teknik ve iş yapısının, daha fazla işletmeye ve endüstriye daha iyi hizmet ve deneyim sunmak için Orange ile mükemmel bir şekilde eşleşebileceğine inanıyoruz.”

    Orange Bank’ın Yenilikçi Strateji Danışmanı Vèronique Mc Carroll, “Dijital ekonomi döneminde iş piyasası hızla değişiyor ve tüketicilerin iletişim yöntemleri ve ödeme alışkanlıkları gelişiyor. Sektördeki avantajımızı sürdürebilmek için pazarın önünde kalma fırsatını değerlendirmeliyiz. Orange, gelişen teknolojilerin trendine her zaman çok dikkat ediyor. Aelf’in çapraz zincir teknolojisi, bizi etkileyen ve bugünün ziyaretiyle sonuçlanan önemli bir özelliktir. Gelecekte Blockchain uygulamasının finansal alana getirilmesi için daha fazla imkânı aktif olarak keşfedeceğiz. Aelf’in mevcut inovasyon deneyimi, Orange’ın küresel teknolojik yeniliklerine yardımcı oldu.” ifadelerini kullandı.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Toplantı sırasında Hoabo Ma, “Aelf’in güvenilir temelli Blockchain teknolojisi iyi tasarlandı ve kurumsal sürümün mayıs ayı başlarında yayınlamamızı sağladı. Ayrıca finans, e-ticaret ve medya dahil birçok endüstri için güvenilir Blockchain çözümleri sağladı. Şu anda Aelf, saniyede 10 binden fazla işlemi tamamlayabiliyor. Normal bir geliştirme ortamında, geliştiricilerin geliştirme ortamını dağıtmak için yalnızca 8 dakikaya ihtiyaçları vardır. İşletmeler için temel blok zinciri hizmetleri sunarken Aelf, müşterinin özel ihtiyaçlarına göre veri depolama ve akıllı sözleşmelerin tek tıklamayla dağıtımını da sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

    Görüşme doğal olarak Facebook'un yaklaşmakta olan Blockchain projesi Libra’ya yöneldi. Haobo, “Blockchain’in gerçek değeri ancak iş inovasyonunda gösterilebilir. Blockchain teknolojisinin benimsenmesini hızlandırmak ve başarıya ulaşmak istiyorsak; sosyal üretkenliği arttırmalı, Blockchain teknolojisine dayanan küresel bir iş haritası oluşturmalı, Blockchain teknolojisini ve kaynaklarını birleştirmeli, farklı endüstrilerde aktif olarak fikirleri desteklemeli ve fikir alışverişinde bulunmalıyız.” ifadelerini kullandı.

    Ziyaretten sonra Paul de Leusse, Aelf tarafından düzenlenen özel showcase için minnettarlığını ifade etti ve gelecekte endüstri araştırmalarını ve deneyimlerini Aelf ile paylaşma isteklerini dile getirdi. Orange Tedarik Danışma CEO'su Alex Wang, Aelf'i Fransa'da Orange'ı ziyaret etmeye özel olarak davet etti. Haobo, Orange'ın hem telekomünikasyonda hem de finans endüstrisinde değerli deneyime ve güçlü bir araştırma ekibine sahip olduğunu takdir ederek minnettarlığını ifade etti. Gelecekte her iki taraf da kendi alanlarındaki gelişmeleri aktif olarak paylaşmak ve inovasyonda birlikte ilerlemek için birlikte çalışmayı amaçlamaktadır.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/orange-teleco-x-aelf-blockchain-b1a61a798aca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 4 Temmuz 2019; 16:6:7 >




  • AELF Haftalık Gelişim İlerleme Raporu (1 Temmuz — 7 Temmuz)

    Özet:
    Çoklu zincir senkronizasyon mekanizmasının ve sözleşme dağıtım izin mekanizmasının optimizasyonları tamamlandı

    Geçen Haftanın İlerleme Güncellemesi (7 Temmuz 2019)

    Fonksiyon:


    - [Devam eden] Ekonomik sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu, kod tamamlandı, test etme

    - [Devam eden] Çoklu düğüm durumunda çapraz zincir stabilite sorununun düzeltilmesi:

    • [Tamamlanan] Çoklu zincir senkronizasyon mekanizmasının optimize edilmesi

    • [Tamamlanan] Sözleşme dağıtım izin mekanizmasının optimize edilmesi

    • [Devam eden] Çapraz zincir bağımlılık senkronizasyonu sorununun düzeltilmesi, test etme

    - [Tamamlanan] Üretim düğümü arttırma stratejisinin optimize edilmesi

    - [Tamamlanan] Blok hash / Tx hash tamamlandı

    - [Devam eden] Yürütme sorunu sonrası hatalı yürütme ve hatalı doğrulama düzeltilmesi

    - [Devam eden] Bağımlılık enjeksiyonuyla ilgili sorunların düzeltilmesi

    - [Devam eden] Üretim düğümü blok ürettikten sonra yayın mantığının diğer düğümlere göre optimize edilmesi

    - [Devam eden] Sözleşme kodu incelemesi:

    • [Tamamlanan] Çapraz zincir sözleşmesi

    • [Devam eden] Konsensüs Sözleşmesi / Ekonomik Sistem Sözleşmesi

    Test:


    - [Tamamlanan] Yeni Ekonomik Sistem için geliştirilmiş otomasyon testi (en yeni özelliklerin desteklenmesi: temettüler vb.)

    - [Devam eden] Ekonomik Sistemi temettüsü / maliyet birim testinin optimize edilmesi

    - [Devam eden] Çok sayıda işlemin stabilite testi (uzatılmış çalışma süreleri)

    - [Devam eden] Düğüm dışı değerlendirmesi (Ekonomik Sistem otomasyonu senaryosu, uzatılmış çalışma süreleri ve sorun giderme)

    Bu Haftanın Planı:


    - Çapraz bölge, çoklu düğüm, çapraz zincir stabilite değerlendirmesi ve problem çözme

    - Ekonomik Sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu

    - [Yinelenen] TODO uygulanması ve sorunlardaki hataların düzeltilmesi

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/aelf-development-progress-report-july-1st-7th-e121882dfbf6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ✅ Aelf CEO'su Haobo Ma, 10 Temmuz'da StakingCon etkinliğine konuşmacı olarak katılacaktır.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aelf Kurucusu Haobo Ma, StakingCon’da Konuştu!

    “Aelf, kârın yeniden dağıtımını elde etmek için geleneksel aracıların ve platformların yerini alacaktır.”

    Odaily ve BlockBeats, 10 Temmuz 2019 tarihinde Pekin’de StakingCon’a başarıyla eş sponsor oldular. Ana tema “Teknoloji, Fayda, Güvenlik ve Bir Staking ekosistemin faydaları” idi. Blockchain endüstrisindeki ilk büyük ölçekli çevrimdışı konferans olarak Staking ekosistemleri teması ile etkinlik, Staking’i kullanan konsensüs protokollerini teşvik ederken Staking kavramını daha iyi eğitmeyi amaçlamaktadır (PoS ve DPoS). Bu etkinliğe Aelf, Algorand, Dash ve Tezos da dahil olmak üzere yaklaşık 100 proje davet edildi. Aelf’in kurucusu ve CEO’su Ma Haobo, bir Staking ekonominin sağlayabileceği çeşitli uygulamalar hakkında bir konuşma yaptı.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Etkinlik sırasında Ma Haobo, Staking ekosisteminin gelişmekte olduğu yönü tartıştı ve “Staking tasarruf hesabı değil, token sahiplerinin sistem tarafından üretilen karları paylaştığı bir süreçtir. İyi bir Staking modelinin üç unsuru olması gerekir. İlk olarak iyi tasarlanmış bir sistem, uzun vadede daha fazla sistem etkinliğinin token sahiplerine daha fazla ödül kazandırmasını ve ekosistemin kendi kendine sürdürülebilirliğini sağlamalıdır. İkincisi, modelin faydaları ve riskleri sürdürülebilir bir dengede bir arada bulunmalıdır. Yani kullanıcıların katılımı için çok fazla teşvik varken, risk düğümlerden gelen kötü davranışları yeterince caydıracak kadar yüksektir. Son olarak, Staking esnek olmaldırı; parametreleri hatta kuralları bile çevre, fiyat ve pazar durumu gibi çeşitli faktörleri en iyi yansıtacak şekilde aktif olarak ayarlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Staking’in doğası ile ilgili olarak Haobo, “Blockchain’in asıl niteliği, tüm sistem katılımcılarına kârın adil bir şekilde dağıtılmasını teşvik ederken aracılığa karşı koymaktır.” ifadesini ekledi.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Haobo, Blockchain’in temel amacını açıkladı: “Blockchain yeni bir dünya yaratmak için değil, mevcut dünyayı şifreleme yoluyla daha da geliştirmek anlamına geliyor. Aelf’in vizyonu, gerçek dünyayı Blockchain yoluyla geliştirmektir. Çapraz zincir teknolojisini kullanan bir Blockchain olarak Aelf, hem “geleneksel” hem de “yenilikçi” bileşenler içerir ve büyük ölçekli ve kurulu bir altyapıyı destekleyebilir. Aelf’in “ana zincir + çoklu yan zincir” mimarisi, her yan zincirin spesifik ticari ihtiyaçlara göre tasarlanmasını ve ayarlanmasını sağlar. Cosmos’un yalnızca varlık işlemleriyle karşılaştırıldığında Aelf, neredeyse tüm işletme tasarım gereksinimlerini karşılayabilir. Ek olarak Aelf, tek işlem yürütme verimliliğini optimize eder. Doğrulanabilir testlerde Aelf’in akıllı sözleşme yürütme verimliliği, EVM’den 1000 kat daha hızlıdır.”

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Haobo daha sonra Aelf’in Ekonomik Sistem özelliklerini açıkladı: “Aelf, Staking model tasarım sürecinde ağ katılımcılarına özel ilgi gösterdi. Aelf’in Ekonomik Sistemi dört temel özelliğe sahiptir:

    1. ELF sahipleri, ödül almak için sistemin farklı unsurlarına yatırım yapabilirler

    2. ELF sahipleri, sistem ödüllerine katılmak için tokenleri kilitler

    3. ELF sahipleri, ağ yönetimine katıldıkları için ödül alır

    4. ELF sahipleri, Ekonomik Sistem parametrelerini ve kurallarını ayarlamak için dağıtılmış otoriteyi alır

    Aelf’in teknolojik ve ticari gelişimine ilişkin olarak, Haobo, “Aelf, AWS tarafından desteklenen ticari Blockchain çözümlerinin tam bir seti olan Aelf Enterprise 0.7.0 Beta sürümünü yayınladı. Aelf Enterprise’a bağlı olarak kullanıcılar, 8 dakika içinde verimli ve hızlı geliştirme ortamları dağıtabilirler. Bu sürümü takiben Dubai’den, Vietnam’dan ve Çin’den şirketler; işleri için Aelf platformunu kullanmayı taahhüt ettiler.
    Geçen yıl Aelf, 12.349 commits ile GitHub’daki en aktif üçüncü proje oldu.
    İş geliştirme erişimini daha da geliştirmek için Aelf, Roland Berger ve FBG Capital’in yüksek kaliteli finansal kaynaklarını tanıtan ve Blockchain endüstrisinden temel danışmanlık ve destek sağlayan Yenilik İttifakı’nı (Innovation Alliance) oluşturdu. Son zamanlarda Aelf, Fransa’nın en büyük telekom operatörü Orange ile güçlü bir iş birliğini güçlendirdi. Orange Bank CEO’su Paul de Leusse, “Disiplinler arası iş birliğini aktif olarak destekliyoruz ve Aelf’in geleneksel uygulamalardaki çeşitli uygulama senaryolarını araştırıyoruz.” dedi.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Toplantıdan sonra Haobo, katılımcılarla Staking’in gelecekteki yönü hakkında konuştu. Yeni bir kavram olarak Staking, geliştirme sürecinde çeşitli zorluklarla karşı karşıya gelecektir. Haobo’nun dediği gibi Blockchain endüstrisindeki herhangi bir konsept, tam kapsamlı ticari uygulanabilirlik testi olmadan kabul edilemez.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Konferans, katılımcılara fikirlerini paylaşmaları için harika bir fırsat sağladı. Sadece birçok PoS projesinden yakın etkileşim için bir platform sağlamakla kalmamış, aynı zamanda denizaşırı yatırımcıların birden fazla Çinli projeleri daha iyi anlamalarını sağlamıştır. Aelf, çok alanlı gelişim için teknik destek sağlamanın yanı sıra, PoS konseptini ve Staking yeniliğini teşvik etmek için endüstri ile çalışmak için bu fırsatı değerlendirecektir.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/aelf-founder-haobo-ma-speaks-at-stakingcon-f139316b2d2c

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AELF Haftalık Gelişim İlerleme Raporu (8 Temmuz — 14 Temmuz)

    Özet:
    Bağımlılık enjeksiyonuyla ilgili sorunların kodu tamamlandı

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Geçen Haftanın İlerleme Güncellemesi (14 Temmuz 2019)

    Fonksiyon:

    - [Devam eden] Ekonomik Sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu, kod tamamlandı, test etme
    - [Devam eden] Çoklu düğüm durumunda çapraz zincir stabilite düzeltmesi:
    • [Tamamlanan] Çapraz zincir başlatma senkronizasyonu süresi boyunca çapraz zincir doğrulamasının önemsenmemesi
    • [Devam eden] Çapraz zincir bağımlılık senkronizasyonunun düzeltilmesi, kod tamamlandı, değerlendirme
    - [Tamamlanan] Yürütme hatası ve yürütme sonrası doğrulama hatası düzeltildi
    - [Devam eden] Bağımlılık enjeksiyon ile ilgili sorunlar düzeltildi, kod tamamlandı, değerlendirme
    - [Devam eden] Diğer düğümlere yayın yapmak için üretim düğümlerinin mantığının optimize edilmesi, test etme
    - [Devam eden] Konsensüs Sözleşmesi / Ekonomik Sistem Sözleşme İncelemesi
    - [Devam eden] Paralel gruplama edinme durumu tutarsızlığının düzeltilmesi, kod tamamlandı, değerlendirme
    - [Devam eden] Sözleşmeleri dağıtırken kod tutarsızlığının düzeltilmesi
    - [Devam eden] Düğüm senkronizasyonu sırasında blok senkronizasyonunun hızlandırılması
    - [Devam eden] Şebeke modüllerinin kod optimizasyonu

    Test:
    - [Devam eden] Ekonomik Sistem temettüsü / maliyet optimizasyonu birim testi; birim testi kapsam oranı, %90
    - [Devam eden] Yan zincir birim testinin iyileştirilmesi; birim testi kapsam oranı, %70
    - [Devam eden] Yüksek işlem hacmi sırasında stabilite testi (uzatılmış çalışma süreleri)
    - [Devam eden] Düğüm dışı değerlendirmesi (Ekonomik Sistem otomasyonu senaryosu, uzatılmış çalışma süreleri ve sorun giderme)

    Bu Haftanın Planı:
    - Çapraz bölge, çoklu düğüm, çapraz zincir stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
    - Ekonomik Sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu
    - [Yinelenen] TODO uygulanması ve sorunlardaki hataların düzeltilmesi

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/aelf-development-progress-report-july-8th-14th-58a30e4af689




  • 🔊 ELF, Türkiye'nin bir dijital para platformu olan Bitci.com'da listelenmiştir.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Aelf CEO'su Haobo Ma'nın Koreli haber medyası JoinD ile röportajından birkaç soru cevap 👇

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)




  • 🔊 Aelf, Çin'de bir devlet yetkilendirme kuruluşu olan Çin Elektronik Standardizasyon Enstitüsü (CESI) tarafından sertifika ile ödüllendirildi.

    Yahoo Finance Haberi -->https://finance.yahoo.com/news/chinese-government-leads-world-blockchain-080000667.html

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 22 Temmuz 2019; 12:43:30 >




  • AELF Haftalık Gelişim İlerleme Raporu (15 Temmuz — 21 Temmuz)

    Özet: Ekonomik Sistem temettüsü / maliyet optimizasyonu tamamlandı

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Geçen Haftanın İlerleme Güncellemesi (21 Temmuz 2019)

    Fonksiyon:

    - [Tamamlanan] Ekonomik Sistem temettüsü / maliyet optimizasyonu
    - [Tamamlanan] Bağımlılık enjeksiyonu ile ilgili sorunlar düzeltildi
    - [Tamamlanan] Diğer düğümlere yayın yapmak için üretim düğümleri mantığı optimize edildi
    - [Tamamlanan] Konsensüs Sözleşmesi / Ekonomik Sistem sözleşmesi incelemesi
    - [Tamamlanan] Paralel gruplama edinme durumu tutarsızlığı problemi düzeltildi
    - [Devam eden] Çoklu düğüm durumunda çapraz zincir stabilite sorunu düzeltilmesi:
    • [Devam eden] Çapraz zincir bağımlılık senkronizasyon probleminin düzeltilmesi (sorun yeniden ortaya çıktı)
    - [Devam eden] Ekonomik Sistem stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
    - [Devam eden] Sözleşmeleri dağıtırken kod tutarsızlığının düzeltilmesi
    - [Devam eden] Düğüm senkronizasyonu sırasında blok senkronizasyonunun hızlandırılması, kod tamamlandı, incelenecek
    - [Devam eden] Ağ modüllerinin kod optimizasyonu, kod tamamlandı, incelenecek

    Test:
    - [Tamamlanan] Ekonomik Sistem temettüsü / maliyet birim testinin optimizasyonu
    - [Devam eden] Yan zincir birim testi iyileştirilmesi, kapsam oranı: %85
    - [Devam eden] Konsensüs birim testi iyileştirilmesi, kapsam oranı: %80
    - [Devam eden] Çok sayıda işlemin stabilite testi (uzatılmış çalışma süreleri)
    - [Devam eden] Düğüm dışı değerlendirmesi (Ekonomik Sistem otomasyonu senaryosu, uzatılmış çalışma süreleri ve sorun giderme)

    Diğer:
    - [Devam eden] Kod optimizasyonu ile ilgili görevler (#1912, #1888, #1887)

    Bu Haftanın Planı:
    - Çapraz bölge, çoklu düğüm, çapraz zincir stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
    - Ekonomik Sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu
    - [Yinelenen] TODO uygulanması ve sorunlardaki hataların düzeltilmesi

    KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/aelf-development-progress-report-july-15th-21st-b25cab610b06




  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Özel Blockchainler tedarik zinciri endüstrisi için doğru çözüm değildir!

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Tedarik zinciri endüstrisinde, şu anda her oyuncuyu rahatsız eden iki sorun vardır. Bunlar "izole edilmiş veri siloları" ve "izlenemeyen, kötü belgelenmiş ve manipüle edilebilir veriler" dir. Blockchain teknolojisinin 2015 yılında Ethereum'un akıllı sözleşme çözümüyle birçok sektöre tanıtılmasıyla birlikte birçok ekip, tedarik zinciri ağları ile karşılaşanlar da dahil olmak üzere birçok endüstri sorununa uygulanacak gerçek dünya çözümleri geliştirmek için mücadele ediyor.

    Mevcut Çözüm Arızalıdır

    Son birkaç yıl boyunca ‘çözümün’ hassas verileri korumak için özel Blockchain sistemleri gerektirdiğine inanılıyordu. Halka açık Blockchainler’in doğrudan kimliklere bağlı olmamasına rağmen gizli ticari faaliyetler/operasyonlar için uygun olmadığı düşünülmektedir. Ancak bu, sadece ikinci derece bir çözüm değildir; aynı zamanda takip edilmesi gereken tehlikeli bir kavramdır.
    Bir özel Blockchain en iyi şekilde katılımcı şirketler arasında ya da en kötü şekilde tek bir merkezi sunucuda depolanır. Her iki durum tam olarak en güvenli Blockchain çözümü değildir. Yine de zaman zaman şirketler, bu çözümde Blockchain’e sahip olmanın basitçe gizlilik ve güvenlik sağladığına inanıyorlar. Bu gerçeklerden daha fazla olamazdı. Merkezi bir sunucu hâlâ merkezi bir sunucudur ve üzerinde çalışan bir Blockchain olduğu için güvenlik kusurları değişmez.

    Bu yaklaşımın daha önce mevcut olmayanı ortaya koyduğu iki açık kaygı vardır. Bu özel Blockchainler, yalnızca kendilerine katılan organizasyonların sayısı kadar kullanışlıdır ve ürün tedariki için bir işletme mevcut ağındadırlar. Yeni bir müşteri ekledikleri veya tedarikçileri, nakliye firmalarını, depoları vb. değiştirdikleri anda, onları özel Blockchain ile almaya ikna etmeleri gerekecektir. Ama eğer zaten başka bir özel Blockchain çözümünün parçasılarsa ne olur? Daha sonra şirketin, verilerini bu yeni Blockchain ağına eklemesi gerekecektir.

    Aelf ile yaptığı özel bir röportajda Victoria & Tasmania SCLAA Başkan Yardımcısı Daks Gunaratne, "Tarafların her biri birden fazla tedarik zincirine ve süreçlere katılabilir ve zincirin sahibi kimin olduğu, zinciri kimin başlattığı ve bu yeni yol geliştirilirken hangi dilin kullanılacağı da dahil olmak üzere birden fazla faktöre bağlı olarak birden fazla Blockchain’e katılmak zorunda kalabilir.” ifadelerini kullandı.

    Gunaratne, bu soruyu gündeme getiren soruları dile getirdi: “O zaman merak ediyorum, kaç tane Blockchain olacak… yüz binlerce? Blockchain'i uygulamak için kaç farklı araç kullanılacak ve birlikte çalışabilecekler mi?”
    Tüm bunlara ek olarak şu anda yönetim standardizasyonu yoktur. Bu, her bir ağın aynı parti tarafından kullanılan başka bir ağ ile sorunsuz bir şekilde bütünleşebilecek ya da bütünleşemeyecek kendi yönetişim biçimlerini uygulamasına neden olur.

    Dünyanın dört bir yanındaki şirketler tarafından kullanılan mevcut IT sistemi zaten bu sorunları göstermektedir. Standart olmayan, her tür yazılım çözümü için yüzlerce çeşit var. Bu; şirketlerin tercih ettikleri yazılımları bağlı bir tedarikçinin, satıcının veya diğer partinin tercih edilen yazılımlarına entegre etmek için her yıl milyonlarca dolar harcamasına neden olur.
    İkinci kuşku, verilerin yalnızca Blockchain ağındaki en zayıf halka kadar güvenli olmasıdır. Her şirket, verilerini korumak için diğer tüm katılımcı şirketlere güvenmek zorundadır ve herhangi bir veri ihlali zincirdeki herkesi etkiler.
    Farklı veri gruplarını izole etmeye çalışan, ilgisiz verileri gören oyuncu sayısını azaltan Hyperledger gibi çözümler var. Fakat bu yaklaşım karmaşıklığa katlanarak arttırır ve bu nedenle de zayıf noktaların kötü niyetli oyuncular tarafından faydalanılması için daha da fazla fırsat yaratır. Ancak tedarik zincirinin karşı karşıya kaldığı her iki sorunu çözmek için Blockchain'i kullanmamızın bir yolu vardır.
    Buradaki anahtar kelimeler "Birlikte Çalışabilirlik" ve "kontrollü şeffaflık" tır.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Yeni Hibrit Çözüm

    Temelde, tedarik zinciri endüstrisindeki oyuncular iki önemli iyileştirmeden sonra - gıda güvenliğini iyileştirmek ve izleme, sahtekarlık ve veri çatışmalarından kaynaklanan maliyetleri azaltmak (örnek olarak) için ağın tamamında şeffaflığın artmasını istiyorlar. Buna paralel olarak, gizlilik ve yeterli veri kontrolü sağlamaları esastır.

    Çözüm, hem özel hem de halka açık Blockchainler’i içeren bir çoklu zincir ekosisteminden oluşuyor. Her şirketin kendileri için tam kontrolü elinde tutan kendi özel Blockchainleri’ini kurması ve yönetmesi mantıklıdır, ancak aynı zamanda tedarik ağlarındaki diğer katılımcılara kolayca değişmez ve doğru verileri paylaşmalarını sağlar. Bu, bir ana blockchain ve API'ler kullanılarak yapılır. Ana zincirin tek amacı, uygun verileri koordine etmek ve paylaşmak ve tüm tarafların genel kurallara uymasını sağlamaktır.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Bu yaklaşım ayrıca aracılara çok pahalıya mal olan güncel çözümlerin aksine bireysel oyuncuların ekosisteme minimum etki veya maliyetle kolayca eklenmesini veya çıkarılmasını sağlar.
    Bu yaklaşım sadece tedarik zinciri endüstrisinden daha fazla fayda sağlayacaktır. Temelde, neredeyse her sektörde gerçekleşen hassas verilerin dağıtılmasını veya aktarılmasını gerektiren herhangi bir ağa uygulanacaktır. Aşağıdaki durumu düşününüz:

    Büyük bir perakende zinciri, bir çocuk oyuncağında tehlikeli bir kimyasal keşfeder. Sahip oldukları tek bilgi, nereden geldiği ve alındığı tarih olacaktır. Aynı konudan etkilenebilecek tüm oyuncakları geri çağırmak, kayda değer miktarda gelir kaybettirebilir. Kimyasalın nerede ortaya çıktığını ve diğer oyuncakları, diğer partileri veya diğer mağazaları etkileyip etkilemediğini hızlı bir şekilde bilmenin kesin bir yolu yoktur.

    Şimdi çoklu zincir çözümünü kullandığımızı hayal edin. Birkaç dakika içinde belirli oyuncakları fabrikaya ve belirli partilere geri döndürebiliriz. Sorunu izole etmek çok uzun sürmez. Sadece bu değil, etkilenen boya setinden etkilenen her bir oyuncak setini görebiliriz. Tehlikeli boya ile oyuncak almış her mağazayı da görebiliriz. Şimdi etkilenen ya da etkilenmeyen ve 3 hafta süren 500.000 oyuncağın geri çağrılması, sadece 10 mağazada 5.000 oyuncağın geri çağrılmasına indirgenmiştir ve %100 doğru olduğumuzu biliyoruz.

    Bu çözüm hali hazırda mevcuttur

    Blockchain birlikte çalışabilirlik çözümüne gerçek dünya çözümleri sunan birkaç proje var. En belirgin üç tanesi Aelf, Cosmos ve Polkadot'tur. İkincisi, bu çözüme akademik ve teknik bir yaklaşımla yaklaşma eğilimindedir ve çözümün pratik yaklaşımına daha az odaklanır. Cosmos, Tendermint'in yardımıyla yaklaşımını geliştirdi. Temel olarak, diğer Blockchainler’den gelen verileri okumak ve doğrulamak için bir zincir röle (relay) sistemi kullanıyorlar. Cosmos'a benzer şekilde Polkadot, Röle Zinciri adı verilen bir zincir röle sistemi de kullanır. Her üç projenin de yalnızca iki bileşene odaklanan ana zinciri vardır: güvenlik ve tüm bağımsız zincirleri birbirine bağlamak.

    Aelf, kurumsal beta platformunun son lansmanı ile 2017'den bu yana işletmeler için böyle bir sistem geliştirmektedir. Ağ katılımcılarının halka açık, özel veya hibrit yan zincirleri kişisel gereksinimlerine en iyi şekilde göre uyarlamalarını sağlayan Cosmos ve Polkadot'a benzer bir “ana zincir + çoklu yan zincir” çözümü kullanıyorlar. Ana zincirin tek amacı, ekosistemin hem iç hem de dış olarak diğer kullanıcılara veri doğrulama ve birlikte çalışabilirlik özellikleri sunarken, ağı denetlemektir. Aelf'in önceki iki projeye göre farklılık gösterdiği nokta, paralel işleme ve küme düğümlerinin kullanılmasıdır. Bu yeni unsurları geliştirerek Aelf, şu anda diğer birçok Blockchain çözümleriyle karşı karşıya olan ölçeklenebilirlik sorunlarını önleyebilmiştir. Aelf'i diğer iki projeden farklı kılan başka bir etken konsensüs protokolündedir; Cosmos ve Polkadot PBFT'yi kullanırken Aelf, ağ ile daha iyi ölçeklendirilmesi amaçlanan bir DPoS protokolü kullanılarak geliştirilmiştir.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Ernst & Young, Microsoft (Trusted Compute), IBM ve Walmart (Trust Food) gibi şirketler hali hazırda farklı çözümler arıyor ya da zaten Blockchain platformlarına sahipler.

    Hangi platformun daha hızlı bir şekilde ölçeklendirildiğine bakılmaksızın, yukarıda belirtilen tüm platformların birlikte çalışabilirlik işlevleriyle birlikte var olmaları ve aralarındaki etkileşimle gelişmeleri mükemmel bir şekilde mümkündür.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/private-blockchains-are-not-the-right-solution-for-the-supply-chain-industry-734a84efa70e




  • Aelf'deki test uygulaması Çin ordusunun Blockchain'i benimsemesi için kapıyı açtı!

    Çin’in Ulusal Savunması’na geçen hafta Team Haizhitian tarafından Aelf Blockchain’de oluşturulan BEHM test uygulaması ile Blockchain teknolojisi ortaya sunuldu. Ulusal Savunma “Çin’in Yeni Bir Çağda Ulusal Savunması” başlıklı yeni bir Whitepaper yayınlanmasıyla açık bir şekilde yenilikçi hırs ve gelişme gösterirken bu, uygun bir zamanda geldi.

    Çin’in Ulusal Savunması Yeni Whitepaper Yayınladı

    24 Temmuz 2019’da Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Bilgi Bürosu, “Çin’in Yeni Çağ’daki Ulusal Savunması” başlıklı resmi bir Whitepaper yayınladı. Whitepaper, altı bölüme ayrılmıştır:

    1. Uluslararası Güvenlik Durumu
    2. Çin’in Yeni Çağdaki Savunma Ulusal Savunma Politikası
    3. Çin’in Silahlı Kuvvetlerinin Yeni Çağdaki Görevleri ve Görevleri Yerine Getirmek
    4. Çin’in Ulusal Savunması ve Silahlı Kuvvetlerinde Reform
    5. Makul ve Uygun Savunma Harcamaları
    6. İnsanlık İçin Ortak Bir geleceğe sahip bir Topluluk Oluşturmaya Aktif Olarak Katkıda Bulunmak

    Çin’in savunma harcamalarının dökümü ve uluslararası iş birliği faaliyetleri gibi konularla ilgili bir dizi şema ve tablo ek olarak eklenmiştir.

    Liberation Army Daily Blockchain Önerir

    Bu haftanın başlarında “Liberation Army Daily”, bilgi ağı şebekesini daha da güçlendirmek için tahribat karşıtı kapasitesinin vurgulanması gerektiğini ve ağ güvenliği korumasını tasarlamak için merkezi olmayan bir Blockchain veri tabanı mimarisi kullanılması gerektiğini açıklayan bir yayın yaptı. “Merkezsizleşme” kabiliyeti, herhangi bir düğümün olumsuz etkilenmesi ve hatta tahrip olması durumunda genel ağ işletimi etkilenmeden kalacaktır.

    Dağıtılmış, halka açık ve şeffaf ve güvenilir bir defteri olarak bir Blockchain; ağ veya veri tabanındaki değişiklikleri kalıcı olarak kaydeder ve savunma ve askeri alanda birçok potansiyel uygulama vardır. Blockchain teknolojisi; askeri insan kaynakları yönetimi, silah ve ekipman ömrü takibi ve askeri malzeme tedariki ile daha verimli ve güvenli bir şekilde araştırmada kullanılıyor. Blockchain teknolojisinin orduyu bir sonraki teknolojik gelişme çağına taşımaya yardımcı olabileceğine ve daha verimli, güvenli ve zamanında veri yönetimi iyileştirmelerine yardımcı olacağına inanılmaktadır.

    Test Blockchain Uygulaması Yolu Açıyor

    Son zamanlarda Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Çin Blockchain teknoloji Endüstri Geliştirme Forumu tarafından düzenlenen üçüncü Çin Blockchain uygulama Yarışması Hangzhou’da gerçekleştirildi. Çin Gemi İnşa Sistemleri Mühendisliği Araştırma Enstitüsü'nden Team Haizhitian, Aelf Enterprise 0.7.0 beta platformuna dayanan “BEHM: Kaynakların Yakınsaması için Bir Açık Ekipman İş Birliği Destek Platformu” projesini geliştirdi ve üçüncülük ödülü kazandı.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Veri İş Birliği Stratejisinin Optimize Edilmesi

    BEHM; hassas verilerin farklı yönetim ve kontrol yönlerini bir “paylaşılan defter” stratejisi ile uygular; veri koruma protokolleri sürekli olarak sağlanırken, belirli verilerin dağıtılmış işlemlerle yayınlanmasını ve dolaşımını garanti eder. BEHM; ayrıca malzeme yönetimi, dağıtım ve talep yönetimi ve sağlık durumu toplanması gibi diğer organizasyonel ihtiyaçları elde etmek için veri iş birliği stratejileri tasarlar.

    Silah Yönetiminin Optimize Edilmesi

    Ekipman sağlığı durum yönetimi araştırmasına dayanarak BEHM, ekipman sağlığı yönetiminin zahmetli süreci, yedek parça garanti sürecinin uygulanmasındaki bağımsızlık eksikliği, düşük yönetim şebekesi uyumu ve yüksek bağlama derecesi problemleri gibi sorunları çözdü. BEHM, silah ve ekipman yönetimi planları için daha iyi bir çözüm sunan “paylaşılan defterler” ve “Domain’ler arası konsensüs” gibi özelliklere sahiptir.

    Askeri Lojistik Akıllılaştırma

    BEHM, sistemdeki insanları ve nesneleri otonom ağlar aracılığıyla birbirine bağlayarak merkezi olmayan bir eşler arası ağ oluşturabilir. Ağdaki düğümler, serbest akışlı iletişimi kolaylaştırmak için doğrudan veya dolaylı olarak iletişim kurabilir. Lojistik zincirindeki veri bilgileri, tüm ağ tarafından denetlenen her blokta saklanır. Bir düğümün geçersiz bir işlem gerçekleştirdiği tespit edilirse, etkin sistem işlemlerinin devam etmesini sağlamak için diğer tüm düğümler tarafından reddedilir.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Yeni Bir Kapı Açıldı


    Ödüllü BEHM (Kaynak entegrasyonu bir açık ekipman iş birliği garantisi platformu) Blockchain teknolojisi ile ulusal savunma geliştirmenin entegrasyonunda bir adım daha attı ve ulusal savunma bilimi ve teknolojisi endüstrisinde reformu daha da ilerletti.

    Whitepaper’da “Çin’in Yeni Çağda Ulusal Savunması” belirtildiği gibi “Bugün dünya, bir yüzyılda görülmeyen köklü değişikliklerden geçiyor. Ekonomik küreselleşme olarak, bilgi toplumu ve kültürel çeşitlilik giderek çok kutuplu bir dünyada gelişiyor. Barış, kalkınma ve kazan-kazan iş birliği zamanın geri dönüşü olmayan trendleri olmaya devam ediyor. Yine de uluslararası güvenlik konusunda belirgin istikrarsızlaştırıcı faktörler ve belirsizlikler vardır. Dünya henüz sakin ve huzurlu bir yer değildir.”

    Dijital teknolojinin sürekli gelişmesiyle birlikte, büyük güçler arasındaki rekabet kaçınılmaz olarak dijital alanda ciddi bir şekilde gelişecektir. Geleneksel güvene dayalı ağ savunması stratejileri, günümüzde artan ağ tehditlerinin getirdiği zorlukları çözemedi ve bu nedenle ağ güvenliği korumasını tasarlamak için Blockchain mimarisini kullanmak zorunludur.

    Blockchain teknolojisi ile Ulusal Savunma ve Hükümet alanlarındaki kullanım durumları arasında daha yakın bir ilişki görmek heyecan vericidir. Bu iş birliği, birçok projenin politika yapıcılar tarafından belirlenen düzenlemeler ve yapı içinde çalışmayı teşvik etmek istediği bir şeydir. Genellikle gelecekteki iş birliği, araştırma ve nihayetinde benimseme için kapıyı açmak, sadece bir güçlü kullanım durumunu gerektirir. BEHM, fitili mükemmel fırsatta ateşlemiş olabilir.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/test-app-on-aelf-opens-the-door-for-chinas-military-to-adopt-blockchain-be7b09b2769d




  • AELF Haftalık Gelişim İlerleme Raporu (22 Temmuz — 28 Temmuz)

    Özet: Ekonomik Sistem temettüsü / maliyet optimizasyonu tamamlandı

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Geçen Haftanın İlerleme Güncellemesi (28 Temmuz 2019)

    Fonksiyon:

    - [Tamamlanan] Paralel yürütmeden sonra çatışma yönetimi düzeltildi
    - [Tamamlanan] Paralel gruplama edinme durumu tutarsızlığı problemi düzeltildi
    - [Tamamlanan] Düğüm senkronizasyonu sırasında blok senkronizasyonunun hızlandırılması
    - [Tamamlanan] Ağ modülü kod optimizasyonu
    - [Devam eden] Ekonomik Sistem stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
    - [Devam eden] Sözleşme / zincir süreci yükseltme
    - [Devam eden] Çapraz zincir işlem sorunu çözüldü, kodu tamamlandı, test edilecek
    - [Devam eden] Çapraz zincir bağımlılık senkronizasyon probleminim çözülmesi
    - [Devam eden] Merkle Tree uygulamasının optimize edilmesi
    - [Devam eden] Sözleşme güvenlik sorununun kontrol edilmesi ve düzeltilmesi

    Test:

    - [Devam eden] Konsensüs birim testini iyileştirilmesi (ekonomik sistem dalında, henüz geliştirici ile birleştirilmedi):
    • [Devam eden] Yan zincir birim testinin iyileştirilmesi, mevcut kapsam oranı: %85
    • [Devam eden] Konsensüs birim testinin iyileştirilmesi, mevcut kapsam oranı: %80
    - [Devam eden] Yan zincir birim testinin iyileştirilmesi, mevcut kapsam oranı: %92 (başka bir dalda geliştirildi, henüz geliştirici ile birleştirilmedi)
    - [Devam eden] Çok sayıda işlemin stabilite testi (uzatılmış çalışma süreleri)
    - [Devam eden] Düğüm dışı değerlendirmesi (Ekonomik Sistem otomasyonu senaryosu, uzatılmış çalışma süreleri ve sorun giderme)

    Diğer:
    - [Devam eden] Kod optimizasyonu ile ilgili görevler (#1912, #1888, #1887)

    Bu Haftanın Planı:
    - Çapraz bölge, çoklu düğüm, çapraz zincir stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
    - [Yinelenen] TODO uygulanması ve sorunlardaki hataların düzeltilmesi

    KAYNAK:
    https://medium.com/@aelfblockchain/aelf-development-progress-report-july-15th-21st-b25cab610b06




  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Microsoft artık Aelf’in tek tık dağıtımını destekliyor - Azure'da Mevcut İlk Birlikte Çalışabilir Blockchain

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    31 Temmuz’da Aelf’in Enterprise 0.7.0 beta sürümü, resmi olarak dünya lideri kamu bulut bilişim platformu Microsoft Azure'da kullanıma sunuldu. Geliştiriciler; Azure Marketi'nde Enterprise 0.7.0 Beta sürümü ile artık Blockchain uygulamalarını oluşturabilir, yönetebilir ve genişletebilir. Ek olarak Aelf; kullanıcıların iş mantığı ve uygulama geliştirme üzerinde hızlı bir şekilde çalışmaya başlayabilmeleri için destekleyici eğiticiler, akıllı sözleşmeler ve Dapp geliştirme örnekleri sunmaktadır.

    Hem Azure hem de Amazon Web Servisleri’nde (AWS) (https://aws.amazon.com/marketplace/pp/B07S2DT928) mevcut olan Aelf, ayrıca bireysel ihtiyaçlara göre örnek kodlar ve uygulama geliştirme kılavuzları içeren bir kütüphane de sunmaktadır. Aelf; işletmelere Blockchain ağlarının temellerini oluşturmalarına, Azure gibi bulut hizmetlerine işlem düğümleri dağıtmalarına ve nihayetinde merkezi olmayan uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olma konusunda uzmanlaşmıştır. Blockchain yoluyla yeni iş modellerinin kilidini açmaları için şirketlere yardımcı oluyorlar ve çoklu kurumsal iş bağlantılarının inovasyonunu hızlandırıyorlar.

    Aelf, küresel Blockchain ekolojisinin temel taşı olmayı hedeflemektedir ve bunu geliştiriciler ve işletmeler için Blockchain tabanlı uygulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde dağıtmaları için kapsamlı Blockchain paketleri oluşturarak gerçekleştirecektir. Aelf, Blockchain yenilikçiliğini sürdürmeye ve Microsoft Azure'daki kullanıcılara daha benzersiz iş avantajları getirmeye devam edecektir.

    Aelf kurumsal Blockchain ağı oluşturun ve yönetin:
    https://azuremarketplace.microsoft.com/en-us/marketplace/apps/aelf.aelf-enterprise

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/microsoft-now-supports-a-one-click-deployment-of-aelf-first-interoperable-blockchain-is-8b1dafba6abd




  • Aelf Çin Hükümeti Blockchain Sertifikasyonu ile Alipay ve Lenovo'nun Safına Katıldı

    Aelf, Alipay ve Lenovo ilk sertifika alanlardan bazıları…

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Bir endüstri gücü hareketinde Çin Hükümeti; doğrudan düzenleyici kontrol kullanmadan, Blockchain endüstrisinde kalite ve istikrar sağlamaya çalışmıştır. Hükümet, Blockchain teknolojisini ve potansiyelini olumlu görüşler ile dikkate alıyor. 2017'den başlayarak 1973 yılında kurulmuş bir devlet kurumu olan Çin Elektronik Teknoloji Standardizasyon Enstitüsü (CESI), Çin'de faaliyet gösteren üst Blockchain projelerinin basınç testini ve belgelendirmesini sağlamak amacıyla Standart Blockchain Sistemi İşlev Testini yürütüyor. Sertifika almak için zorlu engeller o kadar yüksek ki Lenovo, Alipay ve en sonuncusu Aelf dahil olmak üzere dünya genelinde yalnızca 30 proje testi geçebildi.

    Bu organizasyonun arkasındaki temel düşünce, teknolojiye olan inançtır. Kripto para biriminin tutucu durumu nedeniyle uluslararası olarak paylaşılan görünüme rağmen, Çin aslında teknolojinin yararlarını ve uygulama potansiyelini anlıyor. 8 Temmuz 2019'da gerçekleştirilen Dijital Finans Açık Araştırma Programının ilk akademik semineri ve açılış töreninde Çin Halk Bankası Araştırma Bürosu Direktörü ve Para ve Finans Bürosu Başkanı Xin Wang, Blockchain’in potansiyeline dayanan finansal çözümleri belirtti.

    “Dijital finansal çözümlerin inşasını güçlendirmeliyiz (Blockchain temelli). Gizliliğin korunması ve kötü niyetli saldırılara karşı sistem güvenliği alanlarında mevcut mali altyapıyı içeren çeşitli teknik eksiklikler vardır.”

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Standart Blockchain Sistem Fonksiyon Testinin oluşturulması, düzenleyici ve geliştirme çözümleri konusunda Çin'in dünyadaki hükümetlerle karşılaştırıldığında ön planda olduğunu göstermektedir. Birçok hükümet Blockchain projelerini düzenlemek için mücadele ederken, Çin kararlı bir duruş sergilemiş ve daha önce tanımlanmamış teknolojiyi doğrulamak için kapsamlı kılavuzlar ve testler geliştirmiştir. Belgelendirme; genel olarak kamu ve diğer kuruluşlar tarafından, bağımsız olarak onaylamayı yürütecek bilgi ve insan gücü olmadan zor olabilecek projelerin temelini değerlendirmek için kullanılabilecek bir standart sağlar.

    Herhangi bir projenin sertifikasyon için başvuruda bulunma zorunluluğu olmasa da başvuruda bulunanlar teknolojinin tüm yönlerinin kalitesini doğrulamak için sıkı bir test ve incelemeye tabi tutulur. Test sürecinin bir parçası olarak uzmanlaşmış devlet kurumlarından yapılan bir ziyaret, 40 sayfanın üzerinde test ve analizden oluşan kapsamlı bir süreci tamamladı. Test, karmaşık ve zordur ve geçiş %60'ın üzerinde bir puan oluşturur. Uygulamadan sertifikasyona kadar süreç yaklaşık 4 ay sürüyor. Son 2 yılda yalnızca 30 proje sertifika aldı.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Aelf, sertifikasyon alan en yeni ve %90'ın üzerinde bir puanla dünya çapında tanınan statüsünü alan ilk uluslararası Blockchain Start-Up’ıdır. Aelf’in CEO’su ve Kurucusu Ma Haobo, “Bu sertifika sadece geliştiricilerimizin değil, aynı zamanda Blockchain platformumuzun da kalitesini ve temel yeteneğini göstermektedir. Büyük işletmelerin müşterilerinin bekledikleri performansta çalışabilmelerini sağlamak için bekledikleri ve gerçekten de talep ettikleri kesin kaliteyi karşılamak için tasarlanmıştır.” ifadelerini kullandı. Bu sertifikasyonun, diğer hükümetlerin sürekli gelişen düzenleyici çözümlerine yardımcı olmak için dikkat etmesi ve kullanması gereken bir şey olduğunu açıkladı.

    KAYNAK:
    https://medium.com/aelfblockchain/aelf-joins-the-ranks-of-alipay-lenovo-with-chinese-government-blockchain-certification-44e4c684e021




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.