Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
76.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aeg nin musteri hizmetlerini aradim satis bayilerini ogrenmek icin verdikleri bütün bayi numaraları yanlis.en son mail attim bu kadar buyuk firmanın bayilerini guncel tutmamasi ne acı şeklinde.cvp olarak özür dileriz en kısa zamanda guncelllenecek yazmislar.aeg satış konusunda çok zayıf gerçekten ülkemizde ve sanıyorum ki satis sonrası hizmetlerde de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2601cuneyt


    quote:

    Orijinalden alıntı: veezy

    L88489fl model makinadan bir tane de ben aldim. Nakliye dahil pesin 1350 tl ye mâl oldu bana. Dün servis geldi kurulumunu yapti. Bir problem çikmadi sükür. Dikkatimi çeken bir sey oldu.Tamburun iç birlesim yeri tirtikli bu durum çamasirlari yipratmaz mi acaba. Mediamarkt ta güncel olan modelini inceledim, onda da ayni sekilde.
    Bir merak ettigim sey de bosaltma motoru kesik kesik çalisiyor, bu sizde de bòyle mi acaba

    Hocam hayırlı olsun. Gule güle kullanın..
    1350 tl ye nereden aldınız acaba? Ben öyle bir fiyat bulamadım da..

    Teşekkür ederim. İstanbulda bir spotçudan aldım. aslında bende bu cihaza bakarken Candoğan62 arkadaşımız bana sahibinden.com da bir satıcıda görünüyor demişti. Bende risk alıp satıcıyla irtibata geçtim ve aldım. Satıcının elinde iki tane vardı biri ambalajlı diğerinin ambalajı yoktu ama jelatinle sarmışlardı. Ben ambalajlı olanını aldım tabiki.




  • Merhaba

    Aeg 87495 ile 88489 arasındaki farklar neler acaba ? Ve hangisi tercih edilmeli ?
    Yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Karşınızda 5 gündür paylaşmaya fırsat bulamadığım incelemem



    Modeli L88489FL 1400 devirli, A-%40 enerji sınıfı, XXL yumuşak dokulu tambura sahip bir ürün. Tasarımı Reddot ödüllü. Bir önceki Gorenje makinem de ödüllüydü


    Makinenin ambalajlı görüntüsü:


    Enerji etiketi. Yıllık tüketimi düşük. Yıkamada 49, 1400 devirde 73dB. Ayrıca 1400 devirde %44 nem payı bıraktığından sıkma sınıfı da A.


    Makinenin yan kısımlarında Miele'ye benzer özel baskı panel var







    XXL yükleme ağzı


    Standart bir yıkamada yıkadığı çamaşır miktarı


    66lt net tambur hacmi var. Piyasadaki klasik boyuttaki makinelerin neredeyse tamamından daha geniş. Delikleri küçültülüp sayısı artırılmış özel Protex tambura sahip. Buhar donanımlı olduğundan kireçlenmeyi azaltma amaçlı rezistansı özel alaşımdan yapılmış. Kazanı plastik esaslı malzemeye dayanan Electrolux patentli Carboran kazan. 3 tane amortisörü var, darbe emici sistemi iyi.


    Yıkama pedalları duşlama özellikli. Öndeki çamaşırı arkaya, arkadaki çamaşırı da öne iterek çitileme etkisi sağlıyor


    Su jeti sayesinde yıkama ve durulama etkisi yüksek


    Deterjan gözü 4 bölmeli. Ön yıkama, yıkama, leke çıkarıcı ve yumuşatıcı bölmeleri var. Yıkama gözünde ölçekli sıvı deterjan kullanma aparatı var.

    Aparat toz konumundayken:


    Sıvı konumundayken:


    Pompa kapağının ortasına su boşaltma oluğu yapmışlar. Parmaklarınızla sıkıştırınca kapakçık çıkıyor ve kolayca su boşaltabiliyorsunuz. Hortumla boşaltmaktan daha pratik.


    Gelelim programlara; sırasıyla açıklarsam:

    Pamuklu
    Sessiz yıkama
    Sentetik
    Kolay ütü
    Hassas
    Elde yıkama& yünlü
    Yorgan
    Anti alerjik 60'C
    Buharla kırışık açma
    Buharla koku giderme
    Günlük ekonomik (enerji etiketi programı) 40 ve 60'C
    Super Eco soğuk yıkama programı
    3kg çamaşır için 20dk süper hızlı program
    Su geçirmez spor giyim
    Durulama (lar)
    Sıkma/ Su boşaltma


    Sıcaklık soğuk, 20, 30, 40, 50, 60 ve 95'C olarak seçiliyor. Arada 75'C olsa iyi olurdu.
    Dijital ekrandan sıcaklık, devir ve zaman programlaması yapmanın yanısıra daha farklı fonksiyonları da var.
    Makine çamaşır doldururken maksimum sınırı ve ekrandan ne kadar doldurduğunuzu gösterip ona göre deterjan miktarını öneriyor. Bununla kalmayıp doldurduğunuz miktara göre tahmini süreyi de hesaplıyor. Yük sensörünün diğer markalara göre artısı 0,5kg hassasiyeti ile çalışması, gerçekten ölçümü tamamen hatasız. Bizzat içine belirli ağırlık koyarak test ettim.


    Dilerseniz 5 taneye kadar durulama ekleyebiliyorsunuz.


    Leke ve ön yıkama tuşu ile kademeli olarak lekeli, ön yıkamalı ve lekeli+ön yıkamalı seçimleri yapılabiliyor. Kire göre süre 3 kademe uzatılabiliyor.
    Süre kısaltma tuşu ile de hızlı veya süper hızlı seçenekleri var. Makinenin en güzel özelliği lekeli veya ön yıkamalı fonksiyonlarla birlikte bile süreyi kısabilmesi. Bazı markalardaki gibi kısa yıkama ile ön yıkamanın birlikte seçilememesi saçmalığı yok. Dolayısı ile pamuklu ve sentetiklerde sayılamayacak kadar farklı süre yaratılabiliyor.



    Buhar programlarını henüz denemedim ama özellikle kırışık açma programının işe yarayacağını düşünüyorum. Makine 1,5kg kadar çamaşırı uygun tambur hareketleri ile buhara maruz bırakıp kırışıklıklarını 30 dakikada açıyor. Ya da koku giderme programıyla 20 dakikada kötü kokuyu giderebiliyor.

    20 dakika programının avantajı 3kg çamaşır yıkayabilmesi. Diğer makinelere göre %50 daha fazla kapasiteli. Henüz denemediğimden program detaylarını veremiyorum. Umarım yıkama ve durulama aralarında sıkma yapıyordur En güzel özelliği 1200 devire kadar çıkabilmesi ve programın 14 dakikasının yıkamaya ayrılmış olması. 6-7dk yıkayan hızlı programlara göre çok daha etkili


    Yorgan programını 3 kez kullandım. Tek yatak örtüsü, pike+mont+yastık ve nevresimlerle denedim. Yıkamadan sonra sıkmıyor ama durulama aralarında sıkıyor. Yük dengelemesi çok iyi. Hiç uğraşmadan direkt alıp sıkıyor.


    Makinenin bana göre en önemli artıları:
    -Görüntüsü bence harika. En başta ona tav oldum zaten Malzeme kalitesi mükemmel, çok oturaklı bir makine. Gözünüz alışınca diğerleri teneke veya oyuncak gibi geliyor insanın gözüne.
    -Su jeti ısıtma adımı haricinde neredeyse sürekli devrede
    -Miktar otomatiği süper çalışıyor. Makine başta çok az su alıyor, çevirdikçe üzerine tamamlıyor. Çamaşırı doldururken tahmini süre göstermesi de en büyük artılarından. Süre sürekli program şartlarına göre yenileniyor.
    -Tambur hacmi çok geniş, 8kg çamaşırı çok rahat alabiliyor.
    -Süre ve leke seviyesiyle özgürce oynayıp çamaşıra uygun program yaratılabiliyor.
    -Anti alerjik programının yıkama performansı harika. Ayrıca ilk kez siyah çamaşırlarımı makineden ferah deterjan kokusu ile aldım. Genelde ıslakken kötü kokardı.
    -Yük dengelemek için oyalanmıyor. Aldığı gibi direkt sıkıyor neredeyse. Amortisör sistemi bayağı sağlam izlenimi verdi bana, dengesizce yükü alsa bile rahatsız edici bir ses çıkmıyor.
    -Sıkma programının düzeni tam istediğim gibi. Hızlanmaları, ön sıkma yapması ve frenle durması verimli ve sessiz sıkma sağlıyor.
    -Pompayı ses yapmamak için duruma göre açıp kapatıyor.

    Şimdilik tespit ettiğim eksileri:
    -Yorgan programına ek durulama veya ön yıkama eklenememesi.
    -20dk programında durulama aralarında sıkma yapmaması
    -Koruma camı siyah olduğundan içini net görememeniz :) Gorenje'mdeki gibi kazan aydınlatması olsa iyi olurdu.
    -Durulama sensörü yok, gerçi ben de lüzumsuz yere deterjan koyan biri değilim.
    -70'C ve 80'C sıcaklık seçimi yok ama anti alerjik program bu eksiği kapatıyor.
    -Kazanı presle yapıştırma olduğundan rulman değişimine imkan vermiyor

    Pamuklu programında ön yıkamadan sonra sıkma yapıyor mu bilmiyorum, deneyince yazarım. Hızlı 20 dakika, buharla tazeleme ve buharla kırışık açma programlarını da daha denemedim. Denedikçe yorumlarımı belirteceğim. Aldığım makine nakliye hasarlı olduğundan (kazanında ve ön panel köşesinde kırık çıktı) yenisi ile değiştirilecek. Şu an 1400 devirde hasarı yüzünden ses sorunu var. Yeni gelecek olan makinede ses durumunu yazarım. Servis değişim isteğim üzerine rapor tuttu, yenisini bekliyorum. Merak edenler için dayanamayıp incelememi paylaşayım dedim :)

    Makineyi aldığıma hasarlı çıkmasına rağmen hiç pişman değilim. Yenisi geldiğinde daha çok keyfini çıkarırım inşallah. İçimde hep orijinal AEG Lavamat kullanmak bir ukteydi, Allah nasip etti çok şükür. İnşallah ileride de pişmanlık duymam. Paylaşımımın size de katkısı olduysa ne mutlu bana.

    Not: Makinem 10 Kasım'da yenisiyle değişti. Yenisinde ses manasında hiçbir sıkıntım yok, çok memnunum.

    Bu da makinenin tanıtım videosu :)


    kardeş senin tavsiyenle bu makinanın aynısını aldım. 1,5 yıl oldu. sıkıntısız gidiyor. şimdi bir yakınım evleniyor. onun için bakınıyorum. ama bu makina sanırım arık üretilmiyor. sadece bimeksin internet sayfasında buldum. fiyatı da çok uygun ama çinde üretildiği yazılı. benim makinada ise made in italy yazıyor.
    şimdi bunun muadili hangisidir? ben 2000 lira vermiştim ama daha uygun bir şey bakarsak ne alalım? en önemli iki konu: işini iyi yapsın ve uzun ömürlü olsun. profilo cmg140dtr tavsşye eder misiniz mesela?

    toplam 5500 lira bütçe ile buzdolabı bulaşık makinası çamaşır makinası ve fırın alacağız. yardımcı olursanız sevinirim.




  • MAKİNE cocuk kilidi devreye girmiş nasıl kapatacaktık bilgisi olan varmı
  • Satışı yokmu bunun yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milyondabir

    MAKİNE cocuk kilidi devreye girmiş nasıl kapatacaktık bilgisi olan varmı

    Soldan 1 ve 2. Tuşa kilit sembolü sönene kadar aynı anda basın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Candoğan hocam 1500-2000 tl ve 2000-2500 tl Arasında 2 makina tavsiye edebilirmisiniz..sayenizde ağırlıkta aeg ye bakıyorum artık.bir ara 3300 tl civarında mielenin 5872 modeline baktım ancak sonradan forumları okuyunca vazgeçtim .f/p oranı iyi makina önerirseniz sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baytar17

    Candoğan hocam 1500-2000 tl ve 2000-2500 tl Arasında 2 makina tavsiye edebilirmisiniz..sayenizde ağırlıkta aeg ye bakıyorum artık.bir ara 3300 tl civarında mielenin 5872 modeline baktım ancak sonradan forumları okuyunca vazgeçtim .f/p oranı iyi makina önerirseniz sevinirim

    Aldınız mı bilmiyorum ama ben makinemden memnunum. Hatta ailemden ayrıldım, kendi evime de L98699FL aldım. 1500-2000TL arasına AEG L87494EFL, 2000TL üzerinde ise Electrolux EWF1497CDW öneririm. Konudaki 88489fl ve 98699fl maalesef artık satılmıyor, o yüzden öneremiyorum. Miele 5872, 5874, WKF120 modellerini de öneririm.
  • Ustad merhaba
    Bosch kurutma makinem var.aeg camasir makinesi alsam ust uste montaj olur mu?yoksa illa bosch marka cam mak ilmasi mi gerekir?butcem 1500 2000 arasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch başka marka çamaşır makinmesinin üzerine maalesef kurutma konmasına müsaade etmiyor. Eğer kurutma makinenizin garantisi bittiyse uydurabilirsiniz ama bitmediyse Bosch, Siemens ya da Profilo almanız gerekir.

    1500-2000TL arasına Almanya üretimi WAW28560TR modelini alabilirsiniz. Bulamazsanız 1500 civarındaki yerli Bosch'a fazla para ödemek yerine Profilo CMG140DTR alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 18 Ocak 2015; 0:57:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    quote:

    Orijinalden alıntı: baytar17

    Candoğan hocam 1500-2000 tl ve 2000-2500 tl Arasında 2 makina tavsiye edebilirmisiniz..sayenizde ağırlıkta aeg ye bakıyorum artık.bir ara 3300 tl civarında mielenin 5872 modeline baktım ancak sonradan forumları okuyunca vazgeçtim .f/p oranı iyi makina önerirseniz sevinirim

    Aldınız mı bilmiyorum ama ben makinemden memnunum. Hatta ailemden ayrıldım, kendi evime de L98699FL aldım. 1500-2000TL arasına AEG L87494EFL, 2000TL üzerinde ise Electrolux EWF1497CDW öneririm. Konudaki 88489fl ve 98699fl maalesef artık satılmıyor, o yüzden öneremiyorum. Miele 5872, 5874, WKF120 modellerini de öneririm.

    bu öneriniz hala geçerlimidir araya yeni model girermi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Bosch başka marka çamaşır makinmesinin üzerine maalesef kurutma konmasına müsaade etmiyor. Eğer kurutma makinenizin garantisi bittiyse uydurabilirsiniz ama bitmediyse Bosch, Siemens ya da Profilo almanız gerekir.

    1500-2000TL arasına Almanya üretimi WAW28560TR modelini alabilirsiniz. Bulamazsanız 1500 civarındaki yerli Bosch'a fazla para ödemek yerine Profilo CMG140DTR alabilirsiniz.

    tsk ustad
    garanti daha var.bosch alınca servislerde aparat vardır herhalde?cok yabancıyım bu konuya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eternafelicity


    Pompa kapağının ortasına su boşaltma oluşu yapmışlar. Parmaklarınızla sıkıştırınca kapakçık çıkıyor ve kolayca su boşaltabiliyorsunuz. Hortumla boşaltmaktan daha pratik.



    3 yıl önceki bir inceleme ama gayet öğretici, benim gibi hala faydalanan oluyordur. Gerçi yukarıdaki ifadeye ufak bir düzeltme gerekir sanırım; o ortadaki kapak ayda bir gibi açılarak bozuk para vbni makineden boşaltmak için diye duymuş idim.


    Bu arada electrolux 1407 dışında aeg veya elektrolux 9kg üstü çamaşır tartan model bilginiz var mı?



    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mristanblue -- 28 Ocak 2015; 1:51:52 >
  • AEG L87495XFL INOX 9 KG 1400 DEVİR ÇAMAŞIR MAKİNESİ hakkında görüşleriniz nedir? Kızım illa inox istiyor, çünkü mutfağa konacak.
  • Aeg servis Yaygınlığı ve kalitesi nasıl bilen var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    servis listesine linkten ulaşabilirsiniz.

    http://www.aeg.com.tr/Support/Servis-Merkezleri/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joje J kullanıcısına yanıt
    Koca Ankara'da 4 servis var. Bu da düşündürüyor insanı işte. Alırsak sorun yaşamayız inşallah.
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    beyaz esya biraz şans işi , ben kurutmalisini aldim ilk gunden beri servislerle ugrasiyorum onlarinda yapabilecegi birsey yok. benim makina hatali genel merkezle yazisiyorum.
    dedigim gibi biraz sans, urun guzel o ayri ama musteri memnuniyeti zincir mantigi , halkalardan biri zayif oldumu tadi kaciyor isin. Karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.