Şimdi Ara

ADVENTURE OYUN HASTALARI KARDESLİĞİ!!! (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.375
Cevap
35
Favori
102.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gray Matter Veya Syberia Tarzı Grafiklere Sahip Sürükleyici Bir Oyun Tavsiye Edebilecek Arkadaşlar Var Mı Acaba? İlgilenenlere Teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C@tWom@n

    Gray Matter Veya Syberia Tarzı Grafiklere Sahip Sürükleyici Bir Oyun Tavsiye Edebilecek Arkadaşlar Var Mı Acaba? İlgilenenlere Teşekkürler :)


    Dreamfall: The Longest Journey + Secret Files serileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 12 Ekim 2012; 10:43:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just In Time

    quote:

    Orijinalden alıntı: C@tWom@n

    Gray Matter Veya Syberia Tarzı Grafiklere Sahip Sürükleyici Bir Oyun Tavsiye Edebilecek Arkadaşlar Var Mı Acaba? İlgilenenlere Teşekkürler :)


    Dreamfall: The Longest Journey + Secret Files serileri

    + Still Life ve Post Mortem
  • @ : Just In Time & siberarmi Teşekkür Ederim İkinize de :)
  • arkadaşlar walking dead benzeri yapıda oynanışa sahip bir oyun önerebilir misiniz peki?
  • Bu tür oyunları çok seviyorum ama ingilizce bilmeyince maalesef yeterli zevki alamıyosunuz. Keşke türkçe dil paketide eklense veya çevirileri yapılsa.
  • İngilizcesi iyi olmayanlara tavsiyem grim fandango gibi bazı aşmış oyunların Türkçe yamaları mevcut. Onları indirebilirler. Ayrıca machinarium herhangi bir konuşma içermediğinden herhangi bir dil bilmeyi gerektirmeyen süper bir oyun. Aynı firmanın sonradan yaptığı botanicula da benzer oynanışa sahip ama kalite olarak bence machinarium'un yanına bile yaklaşamaz. Bitirmiş olsam da bana pek keyif vermedi. Samorost serisi var aynı şekilde ama o da daha çok işin puzzle adventure bölümünde. Bir hikayesi olan, kitap gibi adventure severler pek yanaşmasın. Puzzle’cılar belki sevebilir.

    monkey island 123
    secret files: tunguska
    dream fall
    *sanitarium
    *grim fandago
    *sam max hit the road
    *sam max 1,2,3
    memento mori
    *machinarium
    black mirror
    *full throttle
    wanted
    beneath a steel sky
    innocent until caugh
    indiana jones fate of atlantis
    gabriel knight serisi
    day of tentacles
    maniac mansion
    alter ego
    martin mystere
    i have no mouth and i must scream
    art of murder 1
    fate of atlantis
    the neverhood
    broken sword
    *gray matter
    edna & harvey
    myst
    lost horizon
    secret files: tunguska
    dreamfall
    syberia
    beneath a steel sky
    whispered world
    *gemini rue
    botanicula
    twinsen
    flight of the amazon queen
    resonance
    the dig
    limbo
    *braid
    the book of unwritten tales
    *hector badge of carnage

    Bunlar da benim bugüne kadar bitirdiğim adventure oyunları (ndan aklıma gelenler) çoğu güzeldir ama yanında * olanları şiddetle tavsiye ederim. (ki hemen hepsini benden önce birileri tavsiye etmiş.) braid (ve limbo) adventure değil diyenler olacaktır. evet, aslında ikisi de "puzzle platform" ama adventure'dan hoşlananlar bu oyunları da sevecektir diye düşündüğimden listeye ekledim. özellikle braid'i çok tavsiye ederim. (limbo da nette çok övülüyor ama bence fazlasıyla "overrated" bir oyun.)

    geçen yılbaşında steam'in yaptığı büyük indirimde tüm telltale games oyunlarını 50 dolara aldım. şu an tek tek alırsanız 300 doları geçer sanırım. böyle bir indirim yakalarsanız kaçırmayın derim telltale candır. Meşhur runaway’in yapımcısı Pendulo studious un oyunlarını ise ben yavan buldum açıkçası. Bence sadece fazla reklam yaptıkları için meşhurlar.

    Forumun hepsini okumadım. Daha önce değinilmediyse eski oyun sevenler ve adventure ın altın çağını yaşamak isteyenler scummvm olayını araştırmalılar mutlaka. Oradaki muhteşem lucas arts oyunlarını bitirirlerse dosbox olayına girerler.

    Zaten tavsiye edilmiş ama ben hatırlatayım webdeki açık ara en iyi adventure sitesi de adventuregamers. bu sitedeki incelemeler çok detaylı ve doğru. buradaki incelemeleri okumadan kesinlikle oyun satın almayın hâttâ bedavaya indirmeyin. ancak yıldız sistemi biraz tutarsız. çok övdüğü güzel bir oyuna 3-3,5 yıldız verirken olumsuz pek çok şey söylediği bir oyuna 3,5-4 yıldız verebiliyor. ama incelemeye göz gezdirirseniz (hâttâ sadece en baştaki good, bad, verdict bölümüne bile bakarak) ilgili oyunun size hitap edip etmediğini, oyundan zevk alıp alamayacağınızı rahatlıkla anlayabilrsiniz. ayrıca google'da adventure oyunu vs. anahtar kelime arattığınızda bir tane gerçek adventure a rastlayamazken bu sitenine geniş arşivinde adventure oyunları yapıldığı yıla, firmaya; korku, komedi, vs. gibi alt dallara göre sıralayabilir, istediğiniz tarz oyunları daha rahat bulabilirsiniz.

    Başka bir tavsiye humblebundle, indiebundle gibi sitelere üye olun. Buralardaki kampanyalar sayesinde normalde 10 dolara satılan oyunları 1 cent e (bir anlamda bedavaya yani) yasal olarak alabilirsiniz. Adventure oyunları genelde buraya düşüyor. Ben machinarium, botanicula ve resonance ı bu şekilde aldım.

    benden ayrıntılı tavsiye ya da bir oyun hakkında yorum isteyen arkadaş olursa bilgi vermeye hazırım. herkese iyi eğlenceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashko -- 15 Kasım 2012; 14:20:19 >




  • Merhaba arkadaslar,

    eski adventure oyunlarini kutulu hallerini satanlar varsa PM ile bana ulasmalarini rica ederim.

    Konu ile ilgili olarak Jane Jensen ( gabriel knight serisi yaraticisi ) 'in yapiminda bulundugu Cognition 'i tavsiye ederim, cok beyendim.
  • MERHABALAR ;) Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum kaçırdığım adventure oyunları varsa biran önce farkedip fethetmek için :D oynadığım oyunlara kendi yorumumu yaparak sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önce bu oyunları oynamamış arkadaşların önbilgisi olsun isterim.

    THE LONGEST JOURNEY : Sizi bu dünyadan alıp başka bir dünyaya götürüyor. Bu oyunu oynarken APRIL RYAN ile birlikte sizde bu dünyadan ayrılıyorsunuz. Grafikleri hikayesi oldukça başarılı.

    DREAMFALL THE LONGEST JOURNEY: 1. oyunu oynamadan bu oyuna geçmenizi tavsiye etmem. Hikayeyi başından takip etmek her zaman iyidir. 1. serinin devam niteliğinde olan bu oyun ilkine göre çok daha gerçekçi, eğlenceli ve farklı. Aksiyon sahneleri sayesinde kendinizi oyundaki kahramanın ta kendisi gibi hissediyorsunuz. The longest Journeyde olan sürekli aynı mekanları koşturma olayı bu oyunda fazla yok. Şiddetle tavsiye edilir!! :)) DİPNOT: Türkçe yaması mevcuttur. Birden fazla karakterle oynama var.

    FAHRENHEIT: Ahh ahh fahrenheıt sen nasıl bir oyunsun öyle.. Mekanda bulunan her şeyi kullanabiliyorsunuz arkadaşlar. Kahramanımız evin içerisindeyken isterseniz içki isterseniz su içiyor. Gitar çalıyor Tv izliyor ve daha bir çoğu.. Fahrenheıt duygusal açıdanda sizi kıskıvrak ele geçirebilen bir oyun. Aksiyon sahneleri bol. Bir kaç karakterle oynayabiliyorsunuz. Oyun bittiğinde Fahrenheıt 2 umudu doğuyor insanın içine ama malesef yenisi gelmeyecekmiş. Arşivinizde olmazsa olmaz diyebileceğim oyunların başında geliyor.




  • abi biz nasıl bi GRUPMUŞUZ ya hiç de AZ değilmişiz bence :=)
  • Arkadaşlar A new Beginning diye bir oyun çıkmış da PLAY'e basınca açılmıyor hiç deneyen var mı?
  • Merhabalar ,

    Macera türü oyunlarla ilgili inceleme, tam çözümleri bulabileceğiniz. Daha da önemlisi bu türü seven oyuncuların bir araya geldiği Macera Ruhu (www.maceraruhu.com) yeni yılla birlikte yayın hayatına başladı. Sitemiz kullanıcılarının desteği ile büyüyerek içeriğini zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Bu nedenle oyun incelemeleri, tam çözüm yazarlığı yapacak arkadaşlara ihtiyaç duymaktayız. Arzu eden arkadaşlar editor@maceraruhu.com adresinden editörümüz Çağıl ile iletişime geçebilirler.

    Bu türü seven herkesi ister üye olarak, isterse de yazar olarak sitemize sitemize bekleriz.

    Macera Ruhu




  • Ewet Arkadaşlar ilk başta bu forumu açtığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Şans eseri 3 seneden beri süren formunuzu yeni gördüm bilmiyorum 100 de 100 benden büyüklerde vardır. 1980 doğumluyum ilk walkthroughumu (tam çözümümü) 1998 yılında Gameshow dergisine vermiştim Phantasmagoria 2 için :)
    1996 yılında Phantasmagoria 1 inde çözümünü vermiştim ama yaşım gereği benimkisi yayınlanmamıştı :) hey gidi günler diyorum. Hala elimde Phantasmagoria full throttle gibi oyunların box ları duruyor ve bizi anlayan anlar arkadaşlar gerçekten bu oyunlar hayatmızda çok büyük önemi vardır.
    Bu oyunları oynarken içinizin heyecanla dolduğu oyundan başka hiçbirşey düşünemez olduğunuz anlar ; işte o özel anların özlemini hepimiz çekmekteyiz heralde :(
    Icon Adventure oyunları 3d lerin baş düşmanı olduğu şu günlerde artık o zamnki yaşımızından dolayımı yoksa gerçektende hala en iyi oyunlar eski oyunların olmasımıdır acaba ;

    Şimdik herkesin zevkleri ayrıdır. ama dergilerde o zmnlarda olay yaratan 10 adet oyun;

    1 - Sanatarium
    2 - Broken Sword 1 - 2
    3 - Monkey Island 3
    4 - Full Throttle
    5 - Phantasmagoria 1 - 2
    6 - Grim Fandango
    7 - Ripper
    8 - Gabriel Knight 2


    Herkesin bu oyunları oynaması Dileğiyle ; Sevgiler Saygılar ;




  • artık bu ülkede ADVENTURE oyunları için özel bir site çıkarılmalı JUSTADVENTURE gibi bizde mlsef yok :(
  • Evlere şenlik..
  • Arkadaşlar daha önceden oynadığım Nostradamus Last Prophercy oyununu tekrar oynamaya niyetlendim. Çok sevdiğim bir oyundu. Ancak kurduğumda oyuna girmiyor ve hata mesajı veriyor. Netten araştırmalarımda tek bulduğum çözüm olan pencere modunda açtığımdada çoğu yazılar görünmüyor ve ekran çok küçük. win 7 yüklü ve tüm uyumluluk modlarını denedim.Directx 10 ve güncel olmasına rağmen bu oyunu bir türlü açamadım.Bu sorunu nasıl aşacağım konusunda fikri olan varsa sevinirim.
  • Scummvm programı ile denedinmi dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkutc

    Scummvm programı ile denedinmi dostum

    İndirdim ve birlikte açayım dedim. Oyunun exe dosyası silik çıkıyo ve tıklamıyo."ScummVM could not find any game in the specified directory" diye bir mesaj veriyor.,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gundonumu -- 9 Ocak 2013; 17:28:16 >
  • Şuan Gray Matter ı oynuyorum oda türkçe olduğu için bir kaç tane daha oynadım bu şekilde.
    türkçe yaması çıkmış varsa tavsiye edebileceğiniz sevinirim.
    bu arada windows 8 kullananlar adera oynasınlar tamamen türkçe ve ilk bölümü ücretsiz.
  • Kentucky Route Zero adında 5 bölümlük bir bağımsız yapımcı oyununun ilk bölümü yayınlandı arkadaşlar. Bağımsız oyunlar festivalinde finale kalanlardan biri. Oldukça güzel ve ilginç görünüyor. İlk bölüm 7 dolar, 5 bölümü birden ise 25 dolara alabilirsiniz.

    Videosu için buradan sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    http://kentuckyroutezero.com/

    Ayrıca Steam kullanan arkadaşlarda bu oyuna Greenlight'dan oy vererek Steamde de satılmasını sağlayabilir.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.