Şimdi Ara

ADSL2+ Modemimle TT-NET HİPERNET 20 Mbit internet paketini kullanabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
6.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıda verdiğim ADSL2+ modemimle TTNET HİPERNET 20 mbit'e geçebilir miyim? Yoksa VDSL modem mi lazım?

http://www.zyxel.com/products_services/p_660hn_fx_p_660hn_fxz_series.shtml?t=p

• ADSL2+ Üzerinden aldığınız 20 Mbps hız sağlıksız olabilir. Vdsl2 sinyali ile hizmet verilir vdsl2 modem verirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Srcn81

ADSL2+ Üzerinden aldığınız 20 Mbps hız sağlıksız olabilir. Vdsl2 sinyali ile hizmet verilir vdsl2 modem verirler.

Modemin üzerinde 24Mbit'i desteklediği yazıyor ama? Nerdeyse yeni bir modem ve kullanmakta istiyorum bu yüzden.

Peki TTNET Hipernet 20Mbit'e geçtiğimde vdsl2 modemi TTNet mi veriyor? Veriyorsa ne kadar ücret alıyor ve taahhüt istiyor mu. . ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeLL-MaN

quote:

ADSL2+ Üzerinden aldığınız 20 Mbps hız sağlıksız olabilir. Vdsl2 sinyali ile hizmet verilir vdsl2 modem verirler.

Modemin üzerinde 24Mbit'i desteklediği yazıyor ama? Nerdeyse yeni bir modem ve kullanmakta istiyorum bu yüzden.

Peki TTNET Hipernet 20Mbit'e geçtiğimde vdsl2 modemi TTNet mi veriyor? Veriyorsa ne kadar ücret alıyor ve taahhüt istiyor mu. . ?

Modeminiz 24 Mbps destekliyor olabilir ama önemli olan hattınızın desteklemesi.

• Hat hipernet destekli ise direk VDSL sinyali gönderirler.Bu durumda sizin modem devre dışı kalır.VDSL destekli modem şarttır.Ne olursa olsun ben alacağım derseniz modem 20 mb raporlar sizin görebileceğiniz hız maxsimum 10 mb olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 3 Temmuz 2013; 20:45:58 >

VDSL Modem şart diyorsunuz yani. Peki VDSL2 modem olarak bana önerebileceğiniz bir modem var mı? Kendim almak istesem?

Airties Air 5650 (VDSL2) Modemi kullanıyorum çok memnunum. Yanlız biraz pahalı hocam.

quote:

VDSL Modem şart diyorsunuz yani. Peki VDSL2 modem olarak bana önerebileceğiniz bir modem var mı? Kendim almak istesem?

Airties Air 5650 (VDSL2) Modemi kullanıyorum çok memnunum. Yanlız biraz pahalı hocam.

Peki bu vdsl2 modemleri ileride fibernet gelirse onun içinde kullanabilecek miyim? Birde başka alternatifler sunabilir misiniz modem önerisi olarak. .
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri var mı?
  • Zayıflama değeriniz çok düşük, yani güzel :) Modeme para vermeden evvel baglı oldugunuz Telekom müdürlüğüne şahsen gidin, telefon numaranızı verin, hipernet alabiliyor musunuz onu öğrenin öncelikle. Saha dolaplarınıza fiberoptik baglantı geldi ise verebilirler. Yalnız bazen fiberoptik olmasa bile hipernet adı altında adsl2+ modülasyonla hizmet veriyorlar (santrale yakın abonelere). Sizin zayıflama değeriniz çok düşük olduğundan saha dolabına çok yakın olduğunuzu düşünüyorum. Eğer adsl2+ ile hizmet vereceklerse mevcut modeminizi kullanabilir, 20mbit'e kadar hipernet tarifesine geçebilirsiniz ama 20mbit alabileceğiniz şüpheli (bence alamazsınız).

Örneğin ben adsl2+ ile hizmet alırken 16mbite kadar tarifesindeydim ama 13-14 mbit alabiliyordum. Sonra saha dolapları aktif oldu, vdsl2 modülasyona geçebilme seçeği sunuldu. Aynı kablolarla 20mbit'i sorunsuz alabiliyorum şu anda. Hatta telekomun getirdiği test cihazı 90mbit civarında bir hız gösteriyor.

Yok eğer vdsl2 modülasyonuyla hipernet veriyorlarsa, taahhüt vererek bedava modemle kullanabilirsiniz. Ya da taahhüt vermezseniz (ki bence vermeyin) Ttnet'in sattığı ya da dışarda satılan vdsl2 modemlerden alabilirsiniz. Hat değerlerinize bakılırsa eğer vdsl2 üzerinden hizmet alabilirseniz 50mbit'ten fazla hız alabilirsiniz gibi...

Düzeltme: Bir ekleme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 4 Temmuz 2013; 18:46:55 >

• Ha bu arada Vdsl2 modem ile fibernet kullanamazsınız (daha doğrusu eve kadar fiber kullanamazsınız). Ancak apartmana kadar fiber gelir ve oradan eve kadar ethernet kablosu çekerlerse ve vdsl2 modeminizde WAN girişi varsa (ki %90 vardır) fibernet de kullanabilirsiniz. Örneğin Ttnet'in kendi verdiği Sagemcom'da (benim kullandığım) WAN girişi var. Aynı şekilde Airties 5650'de de var. Bu şekilde kullanırken modeminiz artık modem olarak iş görmüyor, sadece router olarak çalışıyor. Yani apartmana kadar gelen fiberoptik kablo bir switch (ya da adı her ne ise)'ten geçip veriler ethernet kablosuna aktarılıyor. Siz de WAN girişine bu ethernet kablosunu bağlayıp internet bağlantınızı kablosuz olarak dağıtıyorsunuz. Arada WAN girişli router yoksa bu ethernet kablosunu direk bilgisayarınıza da bağlayabilirsiniz ama 1 bilgisayar internete çıkabilir bu şekilde.

Eve kadar fiber gelirse onun farklı bir router'ı var, fiberoptik kablonun girebileceği jakı olan bir router veriyorlar (Tılgın, Pirelli vs.).

• @igorparker zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Üşenmeyip detaylıca bilgi vermişiniz.

Saha dolabına kadar fiberoptik kablo geliyor. Ondan sonrası bakır kablolar ile eve kadar geliyor ve söylediklerinizden yola çıkarak vdsl2 modülasyonu ile hipernet verebileceklerini tahmin ediyorum. Dolayısıyla bir vdsl2 modeme ihtiyacım olacak gibi. Modem olarak telekomun verdiklerinden yada dışarıdan alabileceğim bir marka model önerisi verebilir misiniz? Türkiyede sınırlı sayıda vdsl2 modem bulunuyor ve fazla seçeneğimiz yok sanırım?
  • Rica ederim, yardımım dokunduysa ne mutlu. Ben de bir bilgi arayıp bulduğumda cok seviniyorum, o yüzden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Üstelik bu bilgileri asıl muhatap olan ttnetten alamazsınız maalesef...

Saha dolabında F/O varsa sanslisiniz, isin en önemli kısmı tamam :) dediğim gibi öncelikle santrale sorun, vdsl2 ile hipernet veriyorlar mı? Yoksa hala adsl2+ mı veriliyor? Çünkü saha dolapları değiştikten sonra hemen aktif olmuyorlar, o dolapların icine bir takım cihazlar konuyor vs. Derken aylar geçiyor. Ben de 3-4 ay beklemiş, bu süre zarfında F/O dolaptan hizmet almama rağmen adsl2+ ile bağlanabilmiştim. Sonra tekrar şansımı deneyeyim dedim ve vdsl'e geçtim.

Modem olarak Türkiye'de bulunabilen en iyi modem Airties 5650 olsa gerek. Bunun dısında bendeki Sagemcom var, bir de Zyxel ile Huawei. Huawei'yi geçin.. Zyxel fena degil sanırım. Ben kendi adıma Sagemcom'dan memnunum, eski Tplink modemimden cok daha verimli çalışıyor kapsama alanı acısından. Üstelik gizli anteni var, buna rağmen harika. Hiç kilitlenmedi, ısınmıyor, gayet guzel. Sadece ulaşılabilecek maksimum hizi göstermiyor. Bunun dısında port yönlendirme vs her sey olması gerektiği gibi. Bütçeniz uygunsa dışardan airties alın bence. Aksi halde seçme şansınız yok ama, ttnetten Sagemcom almaya çalışabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ultranet limitsiz destekler mi beyler?

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 8191 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 21948 1208
    SNR Sınırı (dB): 22.8 16.0
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 12.6
    Güç (dB): 19.9 12.4

13-14 Mbps kadar rahat alır.

yarın gidip ultranet yaptırayım bari 5 lira mı ne oynuyor sanırım.

quote:

Yeni tarife ücretinizle eski tarife ücretiniz arasındaki fark, paket değişiklik tarihinden ay sonuna kadarki günler için oranlanarak, kısmi erişim ücreti olarak faturanıza yansıtılacaktır.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.