Şimdi Ara

***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
1
Favori
118.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar... kablo netten adslye geçicem bu pazartesi... modem için en uygun hangisi olabilir wireless yada normal... hangisini öneriyonuz??? marka olarak fln... güzel bi modem olsunda ne olursa olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Denis_jr

    arkadaşlar... kablo netten adslye geçicem bu pazartesi... modem için en uygun hangisi olabilir wireless yada normal... hangisini öneriyonuz??? marka olarak fln... güzel bi modem olsunda ne olursa olsun


    Güzel kardeşim; şu sorunu sormazdan önce Forum'da araştırma yapmayı bir deneseniz???
    Hadi yine son defa söyleyeyim tavsiyemi ama nedenlerini söylemeyeceğim: Kablosuz ise AirTies RT-211, kablolu ise AirTies RT-111.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Denis_jr

    arkadaşlar... kablo netten adslye geçicem bu pazartesi... modem için en uygun hangisi olabilir wireless yada normal... hangisini öneriyonuz??? marka olarak fln... güzel bi modem olsunda ne olursa olsun

    Geçen sene rt-101 aldım nazar deymesin bağlantıda felan sorun olmuyor.
  • arkadaslar sorun su......emule kullanıorum kısa bi suredir....emuleye ip sabitleyip router ayarını yapıp girdiimde ok sorun yok....ancak 20 30 dk sonra hiçbişey yapmadıım halde high id im low id oluo ...baglantı yavaslıo....sonra cıkıp ip sabitleyip tekrar port ayarlarını yapıorum ancak yine 20 30 dk sora aynı sorun nedir nedendir cozemedim size kostumm....fikri olann?????????
  • Modeli tam olarak Zyxel Arcos Wlan Modem 200 ama parantez içinde Model P-660HW T7C ( sanırım prestige 660 Hw serisi ) olarak geçiyor ve firmware v3.40 gözüküyor. Ancak kurulum cd si almanca olduğu için bir türlü kurulumu yapamadım :) Ayrıca ingilizce driver bulamıyorum, sadece firmware var. İlgili sitelerdehttp://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040812093058&CategoryGroupNo=AC5783AE-9475-41AD-BDA5-0997187F44AA softwareler malesef fransızca ve basit bir çözüm yolu yok mu bunun? 192.168.1.1 menüsü bana ingilizce gözükse neyse ya almanca ya da fransızca :) Yok mu bunun ingilizce versiyonu?




  • arkadaşlar nerdeyse 1 ayı geçti kota bilgisine ulaşamıyorum türk telekomun sitesinden giriyordum,girdiğimde işlem hatası vermeye başladı 1.5 aydır. ne yapacağım
  • arkadaşlar datron 1030 w wireless modemim var bunda wireless başka birinin bağlı olup olmadığını görücem.başkasının bağlanmasını nasıl engelleyeceğim söyleyebilirmisiniz
  • arkadaslar adsl kullanıyorum ve komsumla paylasıyorum. son zamanlarda maalesef ben internete bağlanamıyorum, ne zaman uyarmaya gittiysem ya ares ya limewire programlarıyla bağlantının hepsini o kullanıyo oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim baglantı yı esit olarak dagıtmak mumkun mu? modemin boyle bı ozellıgı yokmus. bu durum ıcın program veya windows ayarı falan varmı?


    NOT: Forum da bulamadım daha once konusulduysa kusura bakmayın
  • Arkadaşlar AirTies modem kullanıyorum ama hiç memnun degilim benim baglantı bir gidip bir gelmiyor ya şaka bir tarafa ara sıra bende baglantı sorunu yaşıyorum ama nerden oldugunu anlayamadım bilmiyorum lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar benim inca modemim var ve ben ethernetten bağlanamıyorum devamlı usb den bağlanıyorum ilk önceleri bağlanıyodum ama sonradan ne olduysa bağlanamıyorum sınırlı bağlantı veya ağ bağlantısı yok diye bir ibare çıkıyo ethernete geçtiğim zaman vede bağlantı simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor modemi servise gönderdim ama yine aynı sorun devam ediyo lütfen bana yardım edermisiniz ne yapmalıyım modemin modeli inca IM-251 şimdiden teşekkür ederim
  • Arkadaşlar kullandğım interneti apartmadan başkasıyla paylaşıcam.Yalnız modemim tek portlu değiştirecem.Bağlantıda sorun yaratmıyacak,hızımı fazla yavaşlatmayacak sağlam bir modem önereblirmisiniz?Teşekkürler bekliyorm...
  • Kullanıcı adı : root
    Şifre : root
  • arkadaşlar basit bi soru sorucam biz 7 komsu 256 sınırsız kullanıyoduk ve pek bir problemimiz yoktu.. 2048 e terfi ettik ve zaman zaman bağlantımız kopmaya basladı.. modem ayar sayfasından reset atınca düzeliyo.. acaba modem bu kadar çok kişiyi bu yüksek hızda taşımıyo olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum.. yani modemlerin böyle bir kapasite limiti varmı.. bu arada modam cnet..
  • şu anda evimde usr 9105 modem kullanıyorum ve dizüstü için de modeme ayrı olarak airties mini access point taktım. problemim şu, masaüstü ile u-torrent'i açıp bişeyler indirmeye başladıktan bir süre sonra adsl bağlantım gidiyor, ama şöyle gidiyor, sadece masaüstü için. airties ile modemden internete çıktığım dizüstü bilgisayarımda böyle bir sorun yok, o saatlerce bağlı kalsa da internet erişimi gitmiyor.

    pek çok şeyi denedim, önce programlardan birinden kaynaklanan bir sorun mu acaba diye düşündüm ve baktım, her iki bilgisyarda da aynı programlar var hemen hemen, sadece desktop yakın zamanda formatlandığı için bazı programlar yok. acaba kullandığım pc-cillin internet security mi yapıyo diye baktım, dizüstü ile masaüstünün firewall ve diğer ayarları aynı. sonra u-torrent'in aynı versiyonlarını yükledim ama dizüstünde çatır çatır saatlerce çalışan program masaüstünde bi süre sonra bağlantı yüzünden duruyo.

    daha sonra acaba fiziksel mi problem diye bakmaya karar verdim ve kabloları kontrol ettim, hatta 1 tane yeni kablo yapıp iki bilgisayarda da denedim. problem yoktu, ancak şunu farkettim, usr9105 modemin üzerinde birinci porta masaüstünden gelen rj-45 takılı, o kablonun ucunu başka bir porta takınca yeni taktığım portun ışığı yanmıyo, ama dizüstünden kablo takınca ya da airties access point'in kablosunu takınca portun ışığı yanıyo. modemin ayarlarına girip ARP tablosuna sabitlenip sabitlenmediğine baktım ama sabitlenmiş bi MAC adresi bulamadım, ayrıca zaten modem resetlenince ARP tablosundaki o değerler de siliniyo. firefox'dan modemin kullanıcı sayfasına girdikten sonra, 1-2 sayfada gezinmenin hemen ardından bağlantının yine gittiğini farkettim, üstelik bu sefer LAN tarafında hiçbir şeye erişemiyodum. airties'ın kullanıcı sayfasına bile giremedim.

    bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra bağlantı tekrar geliyor ve internette istediğim gibi dolaşabiliyorum. ama ping atmayı denediğimde ne dizüstünü, ne de gateway'i ping'leyebiliyorum. ancak dizüstünden herhangi bir yere pinglediğimde sonuç başarılı. paketlerdeki süreler bile ADSL için oldukça iyi. :D

    ben sorunun ethernet kartında olduğunu düşünüyorum, ancak sizlerin de fikrini almak istedim. çünkü böyle bir sorunla ilk kez karşılaştım. yardım edebilirseniz sevinirim.




  • Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N) Neredeyse tüm modemlerde kullanılabiliyor fakat şuanki modemler N uyumlu olmadıkları için bu yeni nesil özelliği kullanamıyorum.
    N destekli modemleri nasıl bulurum. Hepsinin tek tek özelliklere gidip bakamıyoruz ister istemez N desteklimi değil mi diye?
    Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar laptopla komşunun kablolu adsl modemine kablo çekmeden bağlanılabilirmi
  • eğer komşunun modemi kablosuz ise ve sen şifresini biliyosan girebilirsin.bi de kapsama alanında olacak
  • Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N) Neredeyse tüm modemlerde kullanılabiliyor fakat şuanki modemler N uyumlu olmadıkları için bu yeni nesil özelliği kullanamıyorum.
    N destekli modemleri nasıl bulurum. Hepsinin tek tek özelliklere gidip bakamıyoruz ister istemez N desteklimi değil mi diye?
    Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.


    Türkiye pazarında şu an aşağıda ki iki ürün satılmakta ( Yanlışım varsa düzeltin lütfen ) burada dikkat edeceğin husus ZyXEL 'in modeli bir router yani hali hazırda bir ADSL modemin olması gerekmekte, Linksys'in modeli ise ADSL Modem. Her ikiside 802.11N teknolojisine sahip oldukları için kablosuz bağlantı hızı ve çekim alanı olarak 802.11b/g uyumlu ürünler ile karşılaştırmana bile gerek kalmadan açık ara önde. Bunun yanında bu ürünlerin genişband paylaşım performansı dışında ekstra özellikleri mevcut fakat fiyatları.....!!


    http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/zyxelin-kablosuz-nleri-nbg-415-ve-nwd-170n/
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/linksys-wag300n/




  • eyvallah dostum
  • arkadaslar pikatel combo modem kullanıyorum adsl hız ölçümlerimde ttnet sayfasında 108 kb/sn cıkıyor 1024 hızındaki adsl için gayet normal fakat bir indirme işlemi yaptıgımda 20/30kb/sn ile indiriyorum genelde indirdiğim sayfanın yogunluğuyla da alakalı ama bu kadar dusmesi ne ile ilgli .
    108 kb /sn telekomun hattıma kadar gonderdiği desteklediği hızmı yoksa gercekten bilgisayarıma girdikten sonra download hızımmı
    modemmi retlemek gerekirmi
    512 kb tan 1024 de cıktıgımızda telekomun sayfasında modem ayarlarını restlemeniz gerekir diye bişey yazdıgı soyleniyor dogrumu(ben goremedim)
    1024 desteklerken 512 ile internete indirmemi yapıyoruz acaba
    sagolun
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.