Şimdi Ara

ADSL Kullanmak zorunda bırakılanların yaşadığı haksızlık [BTK için taslak metin hazırlandı] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • adsl fiyatlarının düşmesi kosunda kanpanya başlatırsanız,

    vdsl kullanmama rağmen destek amaçlı imzalarım,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpay86

    BTK 'ya gönderilmek üzere bir yazı paylaşabilir misiniz ? Toplu halde online dilekçe göndermemiz belki bir farkındalık yaratır.

    Yazı hazırlama konusunda iyi değilimdir fakat önceden AKN için hazırlanan yazıyı örnek alarak birşeyler hazırlayacağım.
  • adsl zaten bir hapishane ama port yok be, yeni abonelik alınamıyor. son yıllarda port sıkıntısı iyice arttı çünkü yatırım yok!
  • Bunu iss lere sorsak suçu bakır kablo sahibi ağına sahip firmaya atacaklar.Çünkü indirilen veri trafiği başına ve o trafiğin hangi saatlerde olduğuna göre ekstra para alıyor benim duyduğum. Tabi ne kadar doğru yanlış bilmiyorum Bu dedikleri maliyeti şişiriyor ve olan bize oluyor.Fiberi kendileri yaptıkları için bu maliyet yok ve"uyguna" (aslında o da tuzlu) veriyorlar.

    Sonuna kadar haklısınız hocam kazığında kazığını yiyoruz malesef. Fiber kazık adsl ondan da kazık
  • Arkadaşlar bir taslak metin hazırladım, üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Yanlış gördüğünüz yerleri değiştirebilirsiniz. Eklemek çıkarmak istediğiniz, ekstradan değinmek istediğiniz benim kaçırdığım yerler olabilir, son düzenlenmiş halini BTK'ya ve firmalara mail olarak toplu olarak atarız.

    İlk taslak metin:

    quote:

    Adil kullanım sonrası düşülen bant genişliği hızlarının artırılmasından sonra sadece Fiber, Kablo ve VDSL2 ile verilebilen 24Mbps+ hızlar tüketici açısından çok avantajlı hale gelmiştir. Örneğin Fiber/VDSL2 ile verilen 24Mbps 8Mbps hızına düşerken ve kullanıcıya minimum 8Mbps bir bant genişliğini garantilerken, ADSL kullanıcıları olarak minimum ve sabit 8Mbps hız alabilmek için bahsi geçen Fiber/VDSL2 tarifelerinin iki katı veya iki katına yakın ücretler talep edilmektedir. 100-150mt ileride ödediğimiz ücretin yarı fiyatına yüksek hızlı internet kullanma imkanı sağlanırken, oturduğumuz binalara ISS'lar altyapı çekmediği için bizleri adil olmayan tarifeler kullanmak zorunda bırakmaları kabul edilemez durumdadır.

    Bu duruma ilk önerimiz ADSL tarifelerinde verilebilen düşük hızlar baz alınarak fiyatlarının Fiber/VDSL tarifelerinde verilen bant genişliklerine göre orantılanıp, daha aşağı çekilerek düşürülmesidir. Böylelikle ADSL düşük hızlı ekonomik bir tarife olarak yer alabilir. Burada bahsetmek istediğimiz kesinlikle Fiber/VDSL2/Kablo tarifelerinin fiyatlarının yükseltilmesi değil, ADSL tarifelerinin fiyatlarının orantılanarak düşürülmesidir. Ödediğimiz ücretler zaten halen gelişmiş ülkelerdeki Aylık asgari gelir/Aylık internet ücreti oranlarına göre oldukça yüksek durumdadır.

    İkinci ve en önemli önerimiz ise altyapılarımızdaki çağ dışı kalmış ADSL2 teknolojisinin artık tamamen VDSL2 ile değiştirilerek fiber götürülemeyen bölgelere/apartmanlara telefon hattı üzerinden yüksek hızlar sağlanabilmesidir. Böylece tüm kullanıcılar yüksek hızlı tarifelerden talepleri doğrultusunda faydalabileceklerdir. Büyük şehirlerimizde bile halen yüksek hızlı internet altyapıları yaygın değildir, bu durumda altyapı geliştirme işlemlerinin hızlandırılması gerekmektedir. Servis sağlayıcılar büyük karlar elde ederken altyapıların yıllardır kağnı hızında gelişmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

    Şu anki durum; bölgesinde Fiber, Kablonet ve VDSL2 altyapısı bulunmayan ve ADSL/ADSL2 kullanmak zorunda bırakılan kullanıcılar için haksız bir ortam oluşturmaktadır. Servis sağlayıcıların altyapılarını genişletmiyor oluşunun bedeli ADSL kullanmakta olan çoğunluktan çıkarılmamalıdır.
    Önerilerimiz dikkate alınarak ADSL/ADSL2 kullanıcıları için belli avantajlar sağlanmasını talep etmekteyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 25 Mayıs 2017; 21:32:20 >




  • Metin güzelmiş . İlk sayfaya ekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.