Şimdi Ara

ADSL'de Müjdeli Haber Sonunda Geldi! - Hız Arttırımlarını Bekliyoruz! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.999
Cevap
1
Favori
88.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeter.. Gaza gelmeyin hemen bir şey olduğu yok eylül e kadar ;l Piyasaya yeterince isp çıkmazsa telekom zaten indirim yapmaz doğru dürüst, geçen seferde indirim geliyor dediler bir sürü ne oldu 1mb kotalı %3-5 indirim o da 1-2 yıllık sözleşme yaparsanız. Rekabet yok şu anda telekom fiyatları neden indirsin öyle değil mi..
  • Tahminime göre
    512 - 39
    1024 - 49
    2048 - 69
    4096 - 99

    kotalıları çözemedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faithlesszombie

    Arkadaşlar yeter.. Gaza gelmeyin hemen bir şey olduğu yok eylül e kadar ;l Piyasaya yeterince isp çıkmazsa telekom zaten indirim yapmaz doğru dürüst, geçen seferde indirim geliyor dediler bir sürü ne oldu 1mb kotalı %3-5 indirim o da 1-2 yıllık sözleşme yaparsanız. Rekabet yok şu anda telekom fiyatları neden indirsin öyle değil mi..


    Anlamamakta ısrar ediyorsunuz hala.Yukarıda yazdık tk'ya giden tarifeleri...Telekomda bu tarifeleri doğruladı...BU indirimin gerçekleşeceği kesin.Sadece zamanı belli değil...

    Sırf mesaj atmak için mi mesaj yazıyorsunuz nedir.




  • Haberde Doany, 1 Ağustos olabilir demiş, pek ümidim yok ama olur mu olur.
  • Sayıma başlayalım o zaman
    Son 9 saat
  • ya arkadaşlar şuradaki fiyatlar ne dir?

    256 da 34,78 ytl diyo 49 ödüyoruz ya anlamadım ben bu işi bilen var mı?

    http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=407
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ka1984

    ya arkadaşlar şuradaki fiyatlar ne dir?

    256 da 34,78 ytl diyo 49 ödüyoruz ya anlamadım ben bu işi bilen var mı?

    http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=407





    kdv - ötv vergileri eklendiğinde 49 ytl yapar...
  • ne çabuk 3 sayfa oldu be adsl manyakları sizi
  • 256 için 46 ödemiyor muyuz?
  • sayfa 36


    512kbit 49yetele
  • yukarıda bir arkadaşında belirttiği gibi böyle 256, 512 lere razı görünmek yada kota artırımı arzulamak pek iç açıcı gelmiyor bana..Olucaksa en azından 1mbit üstü olmalı die düşünüorum ben hızın. Tabi söz konusu kurumun Türk Telekom olduğunuda göz önünde bulundurarak ,yapılacak en ufak bir hızın bile büyük bir gelişme sayılması gerektiğinide gözardı etmemek gerekir die düşünüorum...Yalnız beni endişelendiren bir konu ise biz 1024 4gb kotalı kullanan kullanıcıların ,atıyorum ; 512 yada 1mbit sınırsız olması beklenen yeni tarifeye geçişlerinin mümküniyatı ne olucakdır? Acaba bizim bu tarife değişikliğini yapmamıza izin vereceklermi? Vereceklerse bu bize ne kadara patlar( illa bişeye patlıyacakdır) ....Beni düşündüren sorular bunlar aslında ..Yıllardır 256 sınırsız kullanıcısının gördüğü üvey evlat muamelesi bu seferde bizleremi uygulanacak acaba diye düşünmeden geçemior insanevladı...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gny*

    Haberde Doany, 1 Ağustos olabilir demiş, pek ümidim yok ama olur mu olur.

    demişmi gerçekten geri sayıma başlayalımmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aguila1903 -- 31 Temmuz 2007; 16:03:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: panzer2000


    quote:

    Orjinalden alıntı: Gny*

    Haberde Doany, 1 Ağustos olabilir demiş, pek ümidim yok ama olur mu olur.

    demişmi gerçekten geri sayıma başlayalımmı


    Hadi başlayalım son 7 saat 56 dk:D
  • arkadaşlar kotalar kalkacak ve fiyatlar düşecek
  • kotayı da 10 gb yapsınlar o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@trix -- 31 Temmuz 2007; 16:17:56 >
  • http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=18764

    quote:

    ADSL Tarifelerinde Bu Hafta Değişiklik Olabilir

    TÜDER yani Tüketici Derneği bugün Kadir Has Üniversitesinde bir toplantı düzenledi. Rekabet Derneği, Sanayi Bakanlığı Tüketiciyi Koruma Müdürlüğü, Rekabet Kurumu, Telekomünikasyon Kurumu, Türk Telekom ve Superonline yetkililerinin katıldığı toplantının en önemli konusu, Rekabet Kurumu tarafından durdurulan "Yaz Fırtınası" kampanyası ve tüketicilerin durumuydu.

    Yaz Fırtınası İmzalayanlar ve ADSL İndirimi Bekleyenlere Müjde

    Toplantının detaylarını aktarmadan önce, tüketiciler açısından 2 olumlu gelişmeyi aktararak, herkesi rahatlatalım;


    * Durdurulana kadar ki dönemde "Yaz Fırtınası" için 24 aylık anlaşma imzalamış olan abonelerin hakları aynen korunuyor. Bu konuda hem Rekabet Kurumu, hem de Türk Telekom yetkilileri, aksi bir durum söz konusu olmadığını, durdurma kararının, bundan sonraki abonelikler için uygulanacağını bildirdiler.

    * ADSL konusunda indirim ve 256 K sınırsız hatlarının 1 MB'e çıkmasını bekleyenler için de güzel haber, detaylarının açıklanmamasına karşın, TK'da bekleyen tarifenin, bu hafta içinde çıkabileceği bilgisiydi.


    Savaş Ünsal : TTnet Bize de Aynı Fiyatları Uygulama Olanağı Verirse, Sorun Kalmaz

    Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran toplantıda sözü ilk olarak, Yaz Fırtınası kampanyasını durdurmak üzere Rekabet Kurumu'na başvuran Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal'a verdi :


    Rekabet Kurumu'na biz Superonline olarak başvurduk. Çünkü etkin piyasa gücü olan TTnet 15 YTL'ye ADSL satmaya başlamıştı. "Niye engel oldun, Tüketici ne güzel ucuza alıyordu" denilebilir ama bu fiyat diğer firmaları öldürür. O zaman da yani rakiplerinizi öldürürseniz, pazara 50 YTL diye çıkabilirsiniz. Tüketicilerin bunu görmesi lazım.

    Bu konuda Rekabet Kurumu hızlı davrandı ve olaya el koydu. Teşekkür ediyoruz. Ama aynı hızı Telekomünikasyon Kurumu'ndan da bekliyoruz. Bu alanda etkin piyasa gücü (EPG) tanımı yapılmalı. TTnet şu anda pazarın % 99,5'una sahip. GSM sektöründe % 70'lerle EPG tanımı yapılıyor da bu alanda neden tanım yapılmıyor?

    Biz zaten TTnet'e bunu böyle satma da demedik. Madem bir kampanya yapıyorsun, bize de aynı fiyattan ver dedik ama olmadı. Olmayınca da Rekabet Kurumu'na gittik. Gönül isterdi ki, TTnet ile aynı fiyatları birlikte uygulayalım. Şimdi burdan bize de aynı fiyat uygulaması çıkarsa, amaç interneti ucuzlatmaksa, bizim sorunumuz biter.


    Daha sonra söz alan Rekabet Kurumu yetkilisi ise, Türk Telekom'un özelleştirilmesi sırasında TTnet'in ayrı bir tüzel kişilik olması şeklindeki Rekabet Kurumu kararını hatırlattı.

    Ancak Türk Telekom ve TTnet hakkında daha geniş bir soruşturma olduğunu not eden Rekabet Kurumu yetkilisi, "Yaz Fırtınası" kampanyasının da bu kapsamda zaten incelenmekte olduğunu söyledi. Yürütmeyi durdurma kararının, oluşabilecek zararları engellemeye yönelik olduğunu ve kararın önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten yetkili, bir soru üzerine, durdurma kararına kadar ki sürede, TTnet ile 24 aylık Yaz Fırtınası kampanyası imzalamış olan abonelerin haklarını kaybetmeyeceğini, aynı şartlarda devam edeceklerini ve yürütmeyi durdurma kararının bundan sonraki yeni aboenlere yönelik olduğunu söyledi.

    Eski Müşteriler Cezalandırılıyor mu?

    Tüder Başkanı Engin Başaran, kendilerine ulaşan çeşitli tüketici şikayetlerinden örnekler verdi. Bunların arasında ilginçlerinden birisi, TTnet'ten günlük 17,500 abonelik aldığı bildirilen "Yaz Fırtınası" kampanyası ile ilgiliydi ve eski bir TTnet ADSL abonesinden geliyordu. Başaran mailde kullanıcının şunları yazdığını belirtti :


    Benimle aynı hizmeti alan bir kişi nasıl oluyor da, yarı fiyat veriyor. Benim gibi eski müşterilerinizi cezalandırıyor musunuz? Eski müşteriniz daha pahalı mı alacak?


    1995 yılında kurulduğu bildirilen Tüder yetkilileri, kendilerine ulaşan ADSL abone şikayetlerini sınıflanmışlardı. Bu sınflamaya göre en çok sorulan sorular ve şikayetler şu şekilde:


    * Daha fazla hız, daha düşük ücret
    * Abonelik ve sabit ücret ödeyen herkese modem
    * Sabit ücret ödemesine düzenleme
    * 256 KB'nın 1 MB'e çıkarılması
    * Sürekli kopan ve düşen hızların düzenlenmesi
    * Fiyatların hiç değilse Mısır, Bulgaristan seviyelerine çekilmesi
    * Yazlıkçılar ve öğrenciler için bekletme, erteleme, kapatma gibi olanakların verilmesi
    * Satış sonrası hizmetlerin düzenlenmesi


    Daha sonra söz alan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tüketiciyi ve Rekabeti Koruma Müdürlüğünden Oğuz Şahin ise, 5.madde nedeniyle tüketicilerin eşit hizmet alması gerektiğine işaret etti. Şahin ayrıca son tarifenin % 16 indirim olarak sunulmasının da hatalı olduğuna ve incelenmesi gerektiğini söyledi.

    Tarifelerin onaylanması konusundaki düşünceleri sorulan Telekomünikasyon Kurumu yetkilisi, tarifelerin AB'ye uygun düzenlenmekte olduğunu, ancak ISS hizmetleri konusunda AB'de bir pazar tanımı olmadığını ama yapılabileceğini ve not aldığını söyledi. AB'de tanımlı 18 pazarda olduğu gibi, ISS konusunda da pazar tanımı sonrası EPG (etkin piyasa gücü) tanımı yapılabileceği not edildi. TTnet'in şu ana kadar EPG tanımlanmaması nedeniyle bu kampanyanın da TK onayına sunulmadığı ve onay almadığı belirtildi.

    Bu arada pazar tanımı yanısıra TTnet dışı ISS'lere de kotalı satış imkanı sağlanabileceği, belirtilen diğer 2 husustu.

    TK yetkilisi, Bu yıl gündeme gelen YAPA ve Alt Yapı Lisanslarından da söz etti. YAPA imzalayan 4 firma olduğu ve 6 firmanın da çalıştığı belirtildi. ADSL'in toptan satışı yani veri akış konusunda da 1 firmanın lisans aldığı açıklandı.

    Tüketiciler TK'dan Şikayetçi

    Tüder Başkanı Engin Başaran, Tüketici Derneği olarak farklı konularda ve defalarca başvuruda bulundukları TK'dan cevap alamadıklarını belirtti.

    Özellikle ADSL kullanmak ama sabit telefonlarını kapatmak isteyenler tüketicilerin sorularına cevap alamadıklarını aktaran Başaran, Türk Telekom'un yıl başında ilan ettiği tarife ile uyuyan aslanı uyandırdığını ve tüketicilerin bu tarifeye büyük bir tepki duyduklarını açıkladı.

    Paul Doany : Gerçek dışı Rakamlar Anons Ediliyor

    Toplantıda son olarak söz alan Türk Telekom yetkilileri de, tarifelerle ilgili düşüncelerini aktardılar. Pazarlama Direktörü Erem Demircan, TTnet'in yönetimi ve ortaklık yapısı ile farklı şirketler olduğunu söyledi. Demircan geçtiğimiz haftalarda tartışma konusu olan OECD raporu ile ilgili olarak da 190 ülkenin rakamlarının farklı farklı paketlere karşılık geldiğine işaret etti ve Türk Telekom ve TTnet fiyatlarını AB ile karşılaştırdı.

    RK'nın ayrı bir kişilik olması gerektiğini söylemesine karşın, Genel Müdür Paul Doany sadece maliyetlerin belirlenmesinin gerekli olduğunu düşündüğünü söyledi ve şöyle devam etti :


    Biz gerçekler konuşulduğu sürece memnunuz. Ama itibarımızla oynayanlar var. Gelirimiz 900 milyon YTl filan artmayacak. Türk Telekom 2 yıldan sonra ilk defa tarife yaptı. İlk defa da gelir artışı anons ettik.

    İnternette penetrasyonu arttırmak istiyoruz. Bu nasıl olur? Fiyatla olur. Vergiler de kalkmalı.

    Bir başka faktör de PC sayısının artmasıdır. Yanısıra kullanan sayısını arttırmak lazım. Bu nedenle okullara tarırım yapıyoruz. Bir yandan sosyal sorumluluk projesidir ama 200 milyon $'ı okullara yatırmamızın bir nedeni de ticaridir. Öğrencilerin kullanması durumunda, internetin kullanımını arttıracaklarını biliyoruz. Onların geleceği açısından da önemli.

    Biz tarifeyi değiştiriyoruz. Fiyatları düşürdük ama hala onaydan çıkmadı. Bu yeni tarifenin bu hafta içinde çıkabileceğini düşünüyoruz. 1 ağustos itibariyle uygulanabilir. Üstelik bu sefer yeni ve eski müşteri diye ayrım yok. Herkese uygulanıyor.

    Superonline 6 ay önce modem verdi. Sonra durdurdu. Kimse Superonline eski müşterisine verdi, yenisine vermedi diye şikayet etmiyor ama bizi ediyorlar.

    OECD raporu çıkıyor, en pahalı Türkiye diye, biz fiyatı düşürüyoruz. Bu sefer de Rekabet Kurumu durduruyor.


    Sonuç olarak Tüder başarılı bir toplantı gerçekleştirdi. Tarafları bir araya getirdi ve bu toplantıda, genel konferans toplantılarından farklı olarak bazı konular bir hayli dürüst bir şekilde ortaya konuldu.




  • Alıntı yaparak koyma sebebim; boldla yazılı olan yere dikkat çekmek istememdir. Bu hafta içinde tarifenin açıklanması durumunda 1 Ağustos itibariyle yeni tarifeler uygulamaya konulmuş olacak beninm anladığım Yani hız yükseltmelerine başlanmasına az kaldı galiba. Nemecek inşallah bir müjdeli haber daha verir .
  • Bold yerler süper...
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum
    diyelim ki 256 sınırsızlar kalkıcak ve 39 ytl'ye 512,49 ytl'ye de 1024 verilecek(ki sizlerinde söylediği gibi böyle olacağı kesin gibi sadece zamanı belli değil)
    peki telekom bunu kendi kafasına göre mi yapar?yani 256ları sorgusuz sualsiz 1024 yapıp 512lerdede fiyat indiririmine gidilir yoksa aboneler hangi tarifeyi kullanmak istediklerini ilgili telekom müdürlüğüne mi bildirirler?
  • seçim meçim de bitti yok size indirim kaldırım....

    (yanıltın ulam beni işte)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.