Şimdi Ara

Adres değişti...silindi... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
0
Favori
40.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen bunu nereden copy paste yaptın?
    bir mazda taraftarı olarak bende astrayı pardon astra değil opeli beğenmiyorum...
    bunun nedeni bir sürü opelzedemiz var
    git istediğin kadar araştır mazda zede varmı...bırak tr yi dünyada 1-2 tane vardır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cozger

    Autoshow yapıyor Astra'nın 100.000 testini ve neredeyse tamamen sorunsuz diyorlar. Özellikle mekanik aksam olarak çok başarılı bulunmuş. Mazda'nın 100.000 testi var mı acaba?

    ya güzelim opelzedeler
    acaba onlarda mekanik aksama iyi diyorlarmı??
  • Yaris'in fabrika verisi 3 lt mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber

    yakit tüketimi derseniz dizel yariste size 3.0 ortalama yazan resim cekip gonderebilirim... resim cekmek kolay hangi ortamda nerde nezamn cekildiği onemli oyle atip tutmak kolay. 1.6 araba sehir icinde 7.4 yakacak ki fabrika verisi sehirici 8.5 litre olan araba bide...

    belki şehirler arası yolda çekildi nereden bilelim.
    bende 1.6 fsı golfe 7.5 yaktırmıştım otobanda
  • mazda3 1 kişinin yorumuna bakarak kötülemek yanlış zaten bu yazıyı yazan arkadaş herzaman mazda3 kötülüyo ben bu heriften bişe anlamadım
  • Yani şu da olamaz mı?

    Adam hep düşük devirde sürer yakalar 7 ltlik tüketimi astra az yakıo der. Halbuki bi çok yeni nesil benzinli araba da az yakar buna göre.

    Ha mazda astradan fazla yakar onu bilemem.
  • bu arada bişey belirtmek istiyom benzin konusundan bizim elantra agır kasa var herkes cok yakıyo diyo arabaya bizim kini görende 7.3 nasıl gördün diyo halada öyle duruyo
  • keşke opel astra nın yüzbinlerce kullanıcısı içerisinden (mazda nın bir avuç kullanıcısı içerisindenwww.mazda3fanclub.com u kuran birileri çıktığı gibi)www.opelastrafanclub.com u kuracak bir opel aşığı yiğit şahsiyet çıksaydı da biz de oradaki opele lanet okunan yazıları boy boy alıp buraya assaydık.....ama opelin böyle bir sitesi mevcut olamadığı için opelciler bu eziklik ve hırsla gidip mazda nın fan sitelerini karıştırarak aradaki çürükleri öne çıkarmaktalar....ve bundan da göründüğü gibi haz almaktalar...ama neyseki opele de sayısız sayfalarca lanet okunan bazı siteler var....bunları göstermekte biz mazdacılara görev oldu artık

    evet sayın seyircilerwww.sikayetvar.com sunar.........



    mazda nın ufak tefek problemleri vardır ama hiç bir zaman uslu uslu seyir halinde iken sizi ölümle burun buruna getirmez
    "10 F 5556 plakalı opel Enjoy astra sahibiyim. 21.07.2006 tarihinde trafikte seyir halindeyken arabam stop etti, direksiyon kilitlendi, frenler boşaldı ve ben ve eşim büyük bir kaza yapmaktan büyük bir şans eseri kurtulduk. Daha sonra kasko arabamı en yakın opel servisine (Manisa İncim Otomotiv) çekti, arabadaki arızanın "motor beyninin bozulduğu" olduğu söylendi, siparişi verildi(sözde). Bugün ben servisi arıyorum ve aldığım cevap bilmiyoruz ne zaman gelir oluyor. Ben opel aldığıma pişman oldum servisten çıkınca da satıp başka bir marka araba almayı düşünüyorum."




    evet arkadaşlar mazda çok sorunlu!!!bir marka olabilir ama arabanın çalışmaması da dahil bu denli fazla problemi bir arada çıkaramaz....
    "opel Asrta dizel aracımı 16.05.2006’da aldım. Bu güne kadar çıkan arızalar. 1- Araçta sigara içilmiş. 2-Ön sağ far su alıyor. 3- Far ayarı bozuk. 4-Sağ arka taraftan ses geliyor. 5- Yol bilgisayarı bozuldu. 6- Cam otomatiği bozuk. 7- Araç çalışmıyor şu an Adana opel servisinde. Araç değişim talebinde bulundum cevap bekliyorum."




    evet arkadaşlar mazda 3 çok güvensiz!!bir araç olabilir belki ama en azından kazada hava yastıkları açılır!!!!
    "2001 model opel astra hb arabamızla 1 Nisan 2006’da trafik kazası geçirdik. Yola çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu sağa kırdık. 2 tane takla attık. Araç hurda durumunda olmasına rağmen hava yastıklarının hiç biri açılmadı"





    yorumsuz...
    "Büyük heveslerle bütçemi zorlayarak 06.10.2004 tarihinde opel Odak’tan 2005 model opel astra cosmo easytronic otomobil aldım. Otomobil devamlı çıkardığı şanzıman arızaları nedeni ile uzun süreler serviste kaldı. Bende kaldığı sürelerde de yolda kaldı. Ben de bu nedenle hep yaya kaldım.

    Neticede servislerle uğraşacak hal kalmadı. Bu şekilde firmayı otomobili iade kaydı ile mahkemeye verdim. Bu vesile ile sikayetvar sitesini ziyaret edenlere sesleniyorum: opel easytronic şanzıman beni yaktı sizi yakmasın!"






    mazdanın stopları da buğulanmaz!!!

    "Arabamın stopları buğulanma yapıyor. Etrafımdaki astra kullanıcılarında da aynı sorun meydana geldi. 1997 yılından beri opel kullanıyorum. Garanti ile ilgili bir durumum olmadı. Ama yeni astra da garanti ile ilgili sorunlar yaşamaktayım.

    Yazın sis farları darbe olmadan çatladı ve zorlukla sis farlarını değiştirebildim. Kışın gelmesiyle iki stopta da buğulanma başladı. Hele bir tanesinde stop içinde dökülmeler başladı. Bugün 2. kez servise bu sorun için gittim"






    yorumsuz!!!
    "Tanıdığımızda opel astra 2002 Comfort vardı. Dün kaza yapmışlar. Kazadan önce arabanın sahibi araba çalışır konumda iken ön koltukla oynamış. Daha sonra kaza yaptıklarında hava yastıklarının hiçbirisi açılmamış.
    Ankara’daki bir opel servisi de “2002 astra’larda böyle bir sorun var” demiş.

    Bizim arabada da ön koltuklar oynandığı için hava yastığı ikaz lambası yanmıştı. Kırşehir'deki servise gittiğimde, sadece ikaz olduğunu ve sorun olmayacağını söylemişlerdi. Böyle bir sorun vardı da neden halledilmedi?

    İnsanlar severek ve güvenerek bir araba alıyorlar. Daha sonra da kaza yaptıklarında ölmekten son anda kurtuluyorlar. Bizim de opel astra 2001 Edition arabamız var. Arabalara olan ilgim çok büyüktür. Ve bu olaydan sonra opel’den korkmaya başladım. En yakın zamanda da arabayı satacağız."





    mazdadan ses geliyor opel çok sessiz diyenlerrrr!!!!!
    1
    "Ülkemizin yollarının %80'ini oluşturan zift üzeri mıcırdan oluşan yollarda araba içerisinde ön göğüslükten gelen zırıltı sesinden duramıyorum. Garanti kapsamında bulunan 2004 astra Njoy aracımı ilk önce Ankara opel ardından da Opan servislerine götürdüm.

    Her iki serviste de sorun giderilemedi. Her nedense onarım işi de çok kısa sürdü. Daha eve dönerken ses yine duyuluyordu. opel firması sorumluluk sahibi olmalı"

    2
    "Sıfır Opel Aracımdan Gelen Tıkırtılar astra2006 [10 Mart 2006, 07:03]
    Aralık 2005 ayı başlarında 2006 model opel astra Enjoy 1. 6 aldım. Panaromik sunrooufu bulunan aracımın, sunrooufundan özellikle bozuk yollara girdiğim zaman tıkırtı şeklinde başlayan ve şimdi ise takırtı haline dönüşen sesler gelmeye başladı.

    Aracım henüz 800 KM’de iken İstanbul Dolmabahçe’de bulunan opel Gerçek'e götürdüm. İlk önce test sürüşüne çıktıklarını aracımın hiçbir sorunu bulunmadığını belirttiler. Servis danışmanına ikinci bir test sürüşü yapılmasını talep ettiğimi ve söz konusu test sürüşüne katılmak istediğimi ifade ettim.

    Daha 100 metre gitmemişken aracı test eden yetkili, sesler geldiğini hemen kabul etti. Bana tavanın sökülmesi gerektiğini, aracımın yeni olduğunu ve sorunun ileriki dönemlerde nasıl seyredeceğini takip etmemizin iyi olacağını söyledi.

    Bilahare 3200 KM'de aracı tekrar anılan servise götürdüm ve aracımın sunrooufundan gelen seslerin arttığını, gerekirse tavanın sökülerek seslerin giderilmesini istediğimi ifade ettim. Bu sefer ise servis yetkilisi beni arayarak tavan sökülse dahi seslerin giderilmeyeceğini "Seslere karşı hassas olduğumu, kafama takmamamı" belirterek, kendince sorunu çözdü."

    3
    "Opel Astra Aracımın Her Yerinden Ses Geliyor! Courjan [05 Haziran 2006, 09:00]
    2004 Temmuz ayında aldığım astra’nın direksiyonunun altından, en ufak bir sarsılmada rahatsız edici bir ses geliyor. Şimdiye kadar aracımı her bakıma götürdüğümde bunu belirttim ve her seferinde aracı aldığımda sesin devam ettiğini gördüm. Hatta bir seferinde Ataköy opel’den bir arkadaşla deneme sürüşüne çıktık. Sesi kendiside fark etti ama sorunun nedenini araştırmak yerine telkin metodu kullanmayı tercih ederek bu sesin normal olduğunu anlattı. Ben de açıkçası artık opel’in bunu çözemeyeceğini anladım.

    Aracımdaki bir başka ses ise sol ön kapının üstünden, 90 km/s üzerine çıkınca, sanki cam açıkmış gibi gelen rüzgar sesi. Bunu da her bakımda belirtmeme rağmen çözüm bulunamadı. Her seferinde "kapı ayarı yaptık" dendi ama aracı servisten her alışımda, hala kapının üstteki lastiğe tam olarak oturmadığını ve ses yapmasının kaçınılmaz olduğunu gördüm.

    Bir de araç rölantideyken arka koltuğun altından bir yerlerden gelen bir rezonans sesi var ki o dikkate bile alınmadı. Anladığım kadarıyla opel bu tür "küçük" sorunları önemsiz buluyor ve çözmek için zaman harcamak dahi istemiyor. Oysa bunlar sürüş keyfini o kadar düşürüyor ki araca her binişimde aracı satmayı düşünüyorum."






    "Kayseri'de opel bayisinden çeşitli yıllarda 3 araç aldım. 1994 model 0 astra’da benzin otomatiğinde arıza çıktı yaptılar. 1999 model 0 Vectra’da ABS arıza lambası yandı, yapamadılar. Takasa girdim. 2003 model 0 Meriva aldım. 2004’te trafiğe çıktı. Motor arıza lambası yandı. Temizlik yaptılar tekrar yandı.

    Motor inecek, 10–15 gün kalacak, dediler. Servisten aldım, özellere götüreceğim.
    Şimdi hatırladığım kadarı ile astra’nın arızası garanti içinde idi. Vectra’da garanti bitti arıza çıktı. Meriva’da garanti bitti arıza çıktı. Sanki garanti bitince arıza kodu gönderiyorlar. 12 yıllık opel kullanıcısıyım, bir daha opel almayacağım."






    Mazdanın boyası dökülüyor diyenler!!!
    "Opel Astra’nın Boyası İki Gün Dayandı! drhakki [24 Ocak 2006, 00:59]
    Çorum Giray Otomotivden 2006 model opel astra aldım. Birkaç gün sonra aracın boyasında çatlama ve dökülmeler başladı Yetkili servis kullanıcı hatası olduğunu yapacakları bir şey olmadığını söyledi. Bir hafta sonra boyadaki dökülmelerin artması nedeniyle tekrar yetkili servise başvurdum. Hatayı yine kabul etmediler. Özel çalışan bir boyacıya tespit tutanağı tutturarak boyadaki hasarın fabrika hatası olduğunu belgeledim. Bunun üzerine yetkili servis hatayı kabullendi ancak yine yapacakları bir şey olmadığını söyledi. opel’den adına yakışanı yaparak aracımı değiştirmesini bekliyorum."


    bunları bulmak için çok mu uğraştım.....hayır.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 17 Ağustos 2006; 17:43:02 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber

    yakit tüketimi derseniz dizel yariste size 3.0 ortalama yazan resim cekip gonderebilirim... resim cekmek kolay hangi ortamda nerde nezamn cekildiği onemli oyle atip tutmak kolay. 1.6 araba sehir icinde 7.4 yakacak ki fabrika verisi sehirici 8.5 litre olan araba bide...


    Arkadaşım sanırım çok bi bilgin yok Astra yakıt tüketimi hakkında... 2000 model motoru 150.000km.'de Astra kullanıyorum ve 7,4lt./100km. geçtiğini zor gördüm. Uzun yolda 5,4lt./100km.'lere kadar iniyor. Opel ne de olsa bir Alman otomobilidir ve kalitesini her zaman belli eder
  • "Yeni Opel Astra Araçların Hepsi Mi Sorunlu? yukselakkaya [31 Aralık 2005, 01:19]
    Bodrum opel bayii Ermaş A. Ş den Şirketimiz adına biri Nisan biriside Eylül ayında olmak üzere 2 adet yeni opel astra 1. 6 alındı. İlk aldığımız araçta elektronik yol bilgisayarı var. Ancak her şey anormal çalışıyor. Kornaya basıyorsunuz müzik sesi açılıyor.

    Her tuş olması gerekenden değişik görev görüyor. Servise götürüldüğünde program yüklüyoruz diyorlar ancak 2 gün sonra yine bozuluyor. İkinci aracımız astra SW otomatik vites. Oda aynı şekilde zaman zaman F ya da S diye bir hata gösteriyordu. 2 aracımızdan da memnun değiliz."


    Opel Araçlar Dökülüyor cube73 [28 Ekim 2005, 02:10]
    Yaklaşık 3 gün önce, Otban'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde ağır seyreden trafikte opel marka astra Elegance model aracımla seyir halindeydim. Trafik son derece yoğun ve ortalama 15-20 Km yi bulmayan hızla dur kalk ilerlemekteydim.

    Bir süre sonra arkadan 30 km’yi aşmayan bir hızla Mercedes araç bana çarptı ve ben de öndeki araca çarpmak durumunda kaldım. Öndeki Toyota araç ile arkadan çarpan Mercedes araçta en ufak bir hasar olmazken benim opel markalı aracımda ön ve arka tamponlar, ön kaput (motor kapağı) ve radyatör hasar gördü. Aracı maalesef çalıştıramadım ve çekici ile çekip servise götürmek zorunda kaldık.

    Beni endişeye düşüren opel’in bu sağlığa ve hayata mal olabilecek tasarımı ve kalitesizliği. Bu kadar hafif bir kaza sonucunda araç çalışamaz hale geliyor, 1.5 - 2 bin YTL hasar oluşuyor ise, daha ciddi bir kaza oluştuğunda hayatımız ne kadar riske girer merak ediyorum doğrusu. Radyatör sistemini bu şekilde tasarlayıp en ufak bir darbede devre dışı kalmasına sebep olan AR-GE mühendislerine ve opel yetkililerine bunu söylemek istedim. Hangi akla hizmet böyle bir aracı insanların kullanımına sunuyorlar?
  • Hiç yakmasın diyorsan yaris,micra tarzı araç alınmalı bu mantığa göre.

    1.6 motorlu araç alan sonucuna katlanır,yeni nesil motorların hepsi birbirine yakındır yakıtta...
    110 hp nin 50 sini yeterli görüp aracı sağır sağır kullanıyorsak neden mazda opel astra 1.6 alalımki?

    Abimin 2006 yeni kasa vectra comfort 1.6 sını ve
    toptancı arkadaşımın 2006 avensis comfort unuda denedim.

    İki araç arasında iç mekan kalitesi ve donanım olarak opel vectra belirgin bir biçimde ön plana çıkarken;
    avensis motor performans olarak ,hızlanmalarda,son hızda kendini belli ediyordu...

    Kişi zevkine göre araba seçmeli.Kullanım tarzına göre.
    Yukarıdaki arkadaş gibi mazda aldıktan sonra şurası burası kırık çıkı,kalitesiz demeden önce;
    araştırma yaparak ne istediğine karar vermeliydi.

    Mazdayı satarak ettiği zararı ve üstüne sıfır astra alarak elde ettiği kaliteyi teraziye koysa hangisi daha dengeli olurdu onu size bırakıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alysentr

    bu topicte kan çıkar..


    az sonra mazdacılar gelir

    kan görmek isteyenlere gösteririz
  • @son_samuray
    verdiğin linke göz attım.
    opel 369 şikayetle 2. ye epey fark koyuyor
    sakın ama sakın çok satıldığından demeyin.
    renault ve fiat opelden daha çok satıyor fakat şikayetleri opel kadar abartı değil.
  • http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=categories&tree=256,24&level=3&id=24&fno=307
    mazda şikayetleride yolda kaldım arabam patladı, çatladı ,döküldü şeklinde değil
  • Astra'yla ilgili sorunlar doğru olabilir fakat tek sorun çıkaran araç Astra mı?
    Ayrıca son_samuray'ın 2. msj.ı çok saçma, Astra Euro ncap'ten 5 yıldız aldı ve sınıfının en güvenli araçlarından biri.
    Son olarakta, başlığı açan arkadaşın da defalarca belirttiği gibi bu başlığı açmaktaki amaç Mazda'yı kötülemek değil başka bir markanın kullanıcısından Astra hakkında yorum almaktır. Bu yüzden Mazdacı'ların üzerlerine alınacağı bir durum yok.
    Ayrıca bence Mazda'da sınıfının iyi arabalarındandır hatta Astra piyasaya çıkmadan önce ciddi olarak almayı düşündüğüm tek araçtı.
    Yalnız şunu da belirtiyim ki burdaki Opel'i kötüleyen yazıları bazı arkadaşlar heralde bilgisayarlarına kaydetmiş ki ihtiyaç halinde kopyala yapıştır yapıyolar çünkü her yerde aynı şeyleri okuyoruz. Neyse başka şikayeti olan yok herhalde. Bir de bu araç madem bu kadar sorunlu neden Autoshow'un 100.000 testinde burda yazılan sorunların hiçbirini çıkarmamış?
    Marka fanatikliği yapmayalım arkadaşlar, gerçekleri yazalım, desteksiz atmayalım. Neticede bu arabaların hiçbiri babamızın fabrikasında üretilmiyor ve bu nedenle de x markasını aldık diye onu her nasıl olursa olsun savunmaya gerek yok. Ancak bu şekilde forum başkalarına yararlı ve yol gösterici olabilir.

    Kimseyi kırmamışımdır umarım. Herkese selamlar.

  • SORUYORUM.......

    90 LI YILLARIN OPELLERİNDEN SAĞLAM DÖKÜLMEMİŞ OLANINI GÖRENİNİZ VAR MI.........

    ( OPEL MÜZESİNDEKİLER HARİÇ )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cozger

    Astra'yla ilgili sorunlar doğru olabilir fakat tek sorun çıkaran araç Astra mı?
    Ayrıca son_samuray'ın 2. msj.ı çok saçma, Astra Euro ncap'ten 5 yıldız aldı ve sınıfının en güvenli araçlarından biri.
    Son olarakta, başlığı açan arkadaşın da defalarca belirttiği gibi bu başlığı açmaktaki amaç Mazda'yı kötülemek değil başka bir markanın kullanıcısından Astra hakkında yorum almaktır. Bu yüzden Mazdacı'ların üzerlerine alınacağı bir durum yok.
    Ayrıca bence Mazda'da sınıfının iyi arabalarındandır hatta Astra piyasaya çıkmadan önce ciddi olarak almayı düşündüğüm tek araçtı.
    Yalnız şunu da belirtiyim ki burdaki Opel'i kötüleyen yazıları bazı arkadaşlar heralde bilgisayarlarına kaydetmiş ki ihtiyaç halinde kopyala yapıştır yapıyolar çünkü her yerde aynı şeyleri okuyoruz. Neyse başka şikayeti olan yok herhalde. Bir de bu araç madem bu kadar sorunlu neden Autoshow'un 100.000 testinde burda yazılan sorunların hiçbirini çıkarmamış?
    Marka fanatikliği yapmayalım arkadaşlar, gerçekleri yazalım, desteksiz atmayalım. Neticede bu arabaların hiçbiri babamızın fabrikasında üretilmiyor ve bu nedenle de x markasını aldık diye onu her nasıl olursa olsun savunmaya gerek yok. Ancak bu şekilde forum başkalarına yararlı ve yol gösterici olabilir.

    Kimseyi kırmamışımdır umarım. Herkese selamlar.


    astra euro ncap tan 5 yıldız aldıysa bana ne!!!
    2. mesajım çok saçmaymış....problemi ben mi yaşadım sanki....ben yanlızca aktarıyorum!!!
    bu başlığı açmaktaki amaç mazda yı kötülemek......burda adam astra hakkında filan yorum yapmıyor direk herşeyde mazda şöyle kötü opel böyle iyi diyor....ki bu saçmalıktan öteye gidemez.....burda objektif bir yorum bile yok....amaç mazdayı kötülemek sadece.....birde mazdacıların üzerine alınacağı bir durum yokmuş madem olay sadece astra ile ilgili neden opel klübünde açılmıyorda ulu orta yerde açılıyor....çünkü amaç opeli yüceltip mazdayı yerin dibine sokmak....marka fanatikliğine son verdiğimizi zannediyordum ben......ama madem siz böyle oyun istiyorsunuz bizde öyle oynarız.....biz bu tür konular açınca yöneticiler gelir tahrik ettik diye 1 hafta engellerler opelciler açınca hiçbirşey yok obejktif bir karşılaştırma olur....konuyu açan arkadaşta çok uğraşmış olmalı böyle bir yorum bulabilmek için.....her yiğidin harcı değildir!!


    neyse tamam ben anladım anlayacağımı.......
  • Vectra A'lar hala taş gibidir. Hatta B'lerden daha güvenilirdir. Bi araştır, incele istersen. Zaten 2. el fiyatları her şeyi gösteriyor.
    http://arabam.milliyet.com.tr/ikinciEl/detail.aspx?sid=733988
  • her şeyi bir kenara bıraktım şu yoruma çok takıldım...

    "Yol gürültüsü Astra'dan çok fazla, 140 km hızla TEM'de desibelmetre ile ölçüm yaptık, 3db fark var, yani

    duyulan ses harmoniğinde bu yaklaşık 1 kat gürültü gibi birşey. Zaten belirgin sessizlik belli ediyor kendini"


    bu arkadaş yol gürültüsünü neresinden ölçmüş acaba???

    autoshow testi

    astra coupe 1.6

    3. vites 50 km/s 62 dB(A)
    4. vites 100 km/s 69 dB(A)
    5. vites 50 km/s 73 dB(A

    mazda 3

    3. vites 50 km/s 61 dB(A)
    4. vites 100 km/s 66 dB(A)
    5. vites 50 km/s 68 dB(A)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bekir__

    VAllah ben ödüllerin yalancısıyam
    Nerde bu OPELDEN UZAK DURUN diye bağıranlar yav


    yettim
    opelden uzak durmak lazım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.