Şimdi Ara

Adios kart ile Dünyayı Keşfe Çıkıyos!-Kampanyalar!-Gezi İpuçları!- (1821. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
84.752
Cevap
1.076
Favori
5.538.575
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18191820182118221823
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96


    quote:

    Orijinalden alıntı: castellani

    quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: castellani


    Bu extraordinary bir bilgi :) böyle bir hakkı ilk kez duyuyorum. Bununla ilgili yazılı bir belge vs. biliyor musunuz peki? Adioscuların çok işine yarayacak bir bilgi. Adamlar mırın kırın ederse kapak niyetine gösterebilmek lazım.

    Olay havayolları birliğinin ( IATA) bir kararıdır.

    Bu olay sadece amerika ile alakalı değil , dünyanın her hangi bir ucuna aynı bilet numarası ile uçulan her hat için geçerli, tabiki uçulan havayolunun IATA üyesi olması lazım.


    http://www.ana.co.jp/wws/us/e/asw_common/guide/baggage_rule_2011/iata_302.html

    Burada yazan "MOST SIGNIFICAN CARRIER (MSC)"

    yani en uçuştaki en etkili havayolu hangisi ise onun kuralı

    önceki örnekte MOST SIGNIFICAN CARRIER (MSC) havayolu THY idi o yüzden amerika da da 2x23kg bagaj hakkı var

    Bunu geçerli olması içi iki ana kural

    tek bilet numarası + IATA üyesi havayolu ( bu çok önemli değil çünkü diğer koşullarda sistem zaten tek bilet kesimine izin vermiyecektir )



    Benim aklıma takılan konu "aynı bilet numarası" detayı. Örnek veriyorum yine. Ben THY İST-JFK uçtum, 5 gün orda kaldım. Sonra Deltadan JFK-Orlandı bileti aldım. Bu durumu kapsar mı söylediğiniz ? Esas konu bu.

    Yoksa bağlantılı uçuş aldığımızda, ve bağlantının Amerika içi kısmı diğer bir havayolu ile olduğunda, bagaj ücreti talep edemeyeceklerini biliyorum. Tıpkı arkadaşın verdiği Ankara-İst-USA uçuşunda yurtiçi bagajlama kurallarının geçerliliğini yolcu lehine yitirmesi gibi.

    Yok dostum arada bavulu alınca olmuyor o is.

    Arada bavul alıp almamanın hiç bir önemi yok . isterseniz sadece arada bir noktada bagaj verin , yine de hakkınız saklı kalır.

    aynı bilette 10 uçuşunuz olsun arada 4 noktada verin geri kalanında vermeyin problem olmaz.

    sadece checkin esnasında görevli sizin tüm biletinizi değilde uçmak istediğiniz uçuşu görüntüleyeceğinden sizden bagaj parası talep edebilir. Ona kibarca tüm uçuşunuz ile ilgili bilgi verirseniz sorunu anında çözersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: castellani

    quote:

    Orijinalden alıntı: bsonbahar

    Arkadaslar, fransa icin vize alip tek girisli, o vizeyle fransaya degilde baska avrupa ulkelerine giris yapilabilirmi

    Önce Fransaya giriş yaparsanız ordan diğer şengenlere geçebilirsiniz. Ama hiç Fransaya girş yapmazssanız her zaman riski var.


    Fransa vizesiyle Fransaya girmeden başka ülkeye girdiğinizde nasıl bir risk var? bir daha Fransadan vize istediğinizde alamama? gittiğiniz diğer ülkeye girememe ??

    Bende 3 yıllık Almanya Şengeni var, Almanyaya gitmek için almıştım ama durum değişti ve gidemedim. Bu temmuzda ispanyaya gideceğim, şirketimizin çalıştığı acentadaki vize işleriyle uğraşan kişi ile görüştüm "yanınızda yurtdışı sağlık sigortası dökümü" götürün bir sorun olmaz dedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitro

    29 haziran 7 gece kıbrıs kaya artemis planım var. Ustalardan veya Kıbrıs tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum. 2300 puanım var katsayı ne olur acaba.

    Kıbrıs'ta otellerin çarpanı (Adios premium ile) 3 civarı, uçak biletleri 1.5-2 arasında. kaya artemis fena değil ama ben Cratos u tavsiye ederim, Acapulco da fena değildir. Kıbrısla ilgili başka sorunuz varsa PM den yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmavcu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

    mcj ve brandium D&R henüz yatmamış

    an itibariyle durum aynı.
    mh ile görüşen oldu mu acaba?

    Ben biraz önce görüşüp kayıt açtırdım. 3 gün içerisinde tekrar aramamı istediler. Benim 23 Nisan puanlarıda yatmamıştı ve MH ile görüştükten sonra yatırmışlardı. Bu seferde bana özgü bir problem var diye düşünüyordum ama anlaşılan kimsenin puanları yatmamış.
  • Arkadaşlar merhaba, Uzakdoğu için birçok uçak bileti aldım geçtiğimiz aylarda bu yaz gitmek üzere ancak kafama biletleme yaparken isim soy isim kısmında Türkçe karakter meselesi aklıma takıldı. Şahsen tüm biletlerde soyismimde Türkçe karakter olmasına karşın (ç) bunu c şeklinde yazdım. Bu konu hakkında endişe edecek bir şey var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar çarpan katsayısını 3,17 3,20 vs. gibi yazmış. Nette en yüksek 3,10 olarak veriliyor. Ben gideceğim yerin çarpanını premium kart için setur u arayarak mı öğreneceğim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemtuna

    Bazı arkadaşlar çarpan katsayısını 3,17 3,20 vs. gibi yazmış. Nette en yüksek 3,10 olarak veriliyor. Ben gideceğim yerin çarpanını premium kart için setur u arayarak mı öğreneceğim?

    Evet onlar size kaç puana mal olacağını söylüyorlar sadece katsayıyı siz kendiniz hesaplıyorsunuz
  • Haziran 7 de doğumgünüm var, bunun bana bir avantajı olabilir mi? Bana özel bir indirim, kampanya, katsayı, vs. yaparlar mı?
  • Selam arkadaşlar,

    Dubai'den dün sabah itibariyle döndük.
    Uçuş saatleri sebebiyle 3 gece 4 gün gibi bir süremiz vardı.
    Giderken 00:25 THY ile uçtuk.(550 tl WP) Uçak T1 terminaline iniyor. Traveljigsaw sitesinden kiraladığımız arabayı teslim aldık. Navigasyonumuzu kurup otele gittik.
    Otel Sofitel Jumeirah Beach Otel. 3 gece kahvaltı dahil yanlış hatırlamıyorsam 520-530 tl WP ile almıştık. Otel Dubai Marina'nın olduğu bölgede Dubai Walk denen yürüyüş yolu üzerinde. Dubai'ye gideceklere bu bölgeyi tavsiye ederim. Akşamüstü gezinmek için güzel bir yer. İstanbullular için şöyle tarif edeyim, Fenerbahçe'deki gibi bir yer. Bir tarafta oteller ve önlerinde kafeler. Önünde de paralı arapların lüks araçlarıyla piyasa yaptıkları tek yön bir yol. Yolun diğer tarafı da Jumeirah plajı. Bölge ünlü Palmiye Adası Palm Jumeirah'ın Batı tarafında kalıyor.

    İlk gün biraz dinlendikten sonra Mall of the Emirates ve Dubai Mall'u gezdik. Gezdik lafı yanıltmasın öyle geze geze bitirilebilecek yerler değil. Bazı kısımlarını gezdik diyelim biz ona :)
    Carrefor'dan yarım litrelik pet şişelerde "Erikli" suyumuzu ve biraz meşrubat aldık ve arabanın bagajına attık. Erikli en ucuz sulardan biri orada.
    Ertesi gün Abu Dhabi'de yaşayan bir arkadaşımız bizi gezdirdi.
    Önce Souk Madinat'a gittik. Aslında yeni inşa edilmiş olan ancak eski tarzda bir mimaride daha çok bizim kapalıçarşı'yı andıran bir yer. Ortasında yapay bir göl-havuz bulunuyor. Burj Al Arab oteli pozunuz için ideal bir yer burası ayrıca. Sonrasında Palm Jumeirah'ta bulunan Atlantis Otel'in Akvaryumuna gittik. Güzeldi bence ama Antalya'daki akvaryum da gayet başarılı bu anlamda.
    Sonra Marina Mall içinde TGI Friday'sde yemek yedik. 2 kişi içeceklerle birlikte bizim paramızla yaklaşık 120 lira ödedik. O gün Deira bölgesinde telefoncuyu bulmaya çalıştık ama elde düzgün adres olmadan pek mümkün olmadı. Bu bölge şehrin eski kısmı ama öyle çok çok eski bir yer de beklemeyin. Tarz olarak Eminönü-Tahtakale kıvamında bir yer. Önünden geçen Deira Creek sebebiyle de fazlasıyla bu bölgeyi anımsattı bana. Haliç gibi çünkü bahsettiğim Creek.
    Pazar günü Safari turuna katıldık. Dubai'den Umman sınırına doğru çoğunluğu Toyota Land Cruiser araçlardan oluşan bir konvoyla ilerliyorsunuz. Turların büyük çoğunluğu aynı programı ve aynı hizmeti veriyor. O yüzden pahalı olan iyidir diye düşünmeyin. 1 ay önce giden arkadaşım kişi başı 150 Dirhem (75 lira) ödemişti. Biz kişibaşı 275 Dirhem ödedik ama birebir aynı firma çıktı gittiğimizde :) Çöl kum tepecikleri üzerinde deli gibi bir sürüş. Aranızda araba tutan varsa hiç gitmesin. Midesi bulananlar varış yerindeki yemeğin tadına bile bakamadılar. Çölde deli gibi gittikten sonra varış yerinde Bedevi yerleşimi gibi ama yapay bir yer var. Orta kısımda bir sahne, etrafında oturmak için yastıklar ve alçak masalar var. İsteyenlere hint kınasından dövme yapıyorlar. Barbekü'de kırmızı et ve tavuk ikram ediliyor. Alkolsüz içecekler ücretsiz, alkol ücretli.
    Akşam 9:30 gibi otele dönmüş oluyorsunuz. Devamına başka program yapmasanız iyi olur zira ciddi yoruluyorsunuz farkında olmadan.
    Ertesi gün son günümüzdü ve gece 02:35'te uçağımız kalkacaktı. Öğlen Deira bölgesine arkadaşların verdiği tariflere göre hem Cansans firmasını hem de bazı diğer firmaları bulduk. Asıl amacım HTC One almaktı ama hiçbiryerde yok. Gördüğümüz en uygun fiyat 2200 Dirhemlik Galaxy S4 fiyatıydı ki pasaport işletme sonrası yaklaşık maliyeti 1250 lira olacaktı bana. Türkiye'de yeniçarşım gibi bir yerden World kapmanyasıyla birkaç ay da bekleyerek neredeyse aynı maliyete alabilirim diye almadım. Resmi mağazalarda S4 2600 dirhem, iphone 5 2750 Dirhem, HTC One 2700 Dirhemdi. Ama HTC One ne Candans'ta ne de resmi mağazalarda stok yoktu. Olsaydı ona ciddi niyetlenmiştim yani :)

    Gidilir mi derseniz, Adios ile heryere gidilir :) 3 gece ideal bence. Fazlasına gerek yok.

    Benim gibi İstanbul dışından gelen biri için uçak THY yerine Pegasus daha iyi bir seçim olabilir. Pegasus'ta yemek yok, su bile paralı diye kızıp THY aldım ama zaten verdikleri bir kahvaltı, 4 saatlik yolda da su içmeseniz birşey olmaz yani. Dönüşte Atatürk Havalimanı'ndan sabah trafiğine girince yediklerinizi unutuyorsunuz zaten. Bir daha gitsem Pegasus ile Sabiha Gökçen'den uçardım.

    Gezi yazısı konusunda pek tecrübeli sayılmam, aklınıza takılanları özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.
    Dubai gezim için öncelikle bu Adios konusuna tüm katkılarından dolayı sizlere ve tabi ki Adios'a çok teşekkür ederim. :)




  • Orijinalden alıntı: xxlboy

    Orijinalden alıntı: coupe96


    Orijinalden alıntı: castellani




    Benim aklıma takılan konu "aynı bilet numarası" detayı. Örnek veriyorum yine. Ben THY İST-JFK uçtum, 5 gün orda kaldım. Sonra Deltadan JFK-Orlandı bileti aldım. Bu durumu kapsar mı söylediğiniz ? Esas konu bu.

    Yoksa bağlantılı uçuş aldığımızda, ve bağlantının Amerika içi kısmı diğer bir havayolu ile olduğunda, bagaj ücreti talep edemeyeceklerini biliyorum. Tıpkı arkadaşın verdiği Ankara-İst-USA uçuşunda yurtiçi bagajlama kurallarının geçerliliğini yolcu lehine yitirmesi gibi.

    Yok dostum arada bavulu alınca olmuyor o is.

    Arada bavul alıp almamanın hiç bir önemi yok . isterseniz sadece arada bir noktada bagaj verin , yine de hakkınız saklı kalır.

    aynı bilette 10 uçuşunuz olsun arada 4 noktada verin geri kalanında vermeyin problem olmaz.

    sadece checkin esnasında görevli sizin tüm biletinizi değilde uçmak istediğiniz uçuşu görüntüleyeceğinden sizden bagaj parası talep edebilir. Ona kibarca tüm uçuşunuz ile ilgili bilgi verirseniz sorunu anında çözersiniz.

    Valla yasal olarak olmaz sadece iyi niyet göstergesi olarak o elemanın elinde herşey. Siz NY dan gelin THY ile İstanbul'a sonra İzmir'e aktarmayi pegasus veya başka şlirketle yapın çatır çatır alırlar parayı sizden
    Zaten en başta Seturdan alırken bile bunu size söylüyorlar. Ben İzmir İstanbul NY bileti alırken, İzmir İstanbul bağlantısını yarı fiyatına başka şirketten var diye söylediklerinde bagaj hakkımız nasıl diye sorduğumda tabi İstabul'a gidiş dönüşte o havayolunun kuralları geçerli diye belirtiyorlar. Yani yasal hakkımız neyse o, ama dediğim gibio anda check-in yapan elemanın iyiniyeti sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duduco -- 22 Mayıs 2013; 14:39:12 >




  • yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler şubat tatili için 4 kişilik izmir- istanbul gidiş dönüş biletini pegasustan toplamda 140 lira puan ile aldım. 100 lira puanım vardı yaklaşık 40 liralık puan avans kullandım gerçekten çok cazip şimdi bide uygun otel buldum mu tamamdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hotblastmain

    Selam arkadaşlar,

    Dubai'den dün sabah itibariyle döndük.
    Uçuş saatleri sebebiyle 3 gece 4 gün gibi bir süremiz vardı.
    Giderken 00:25 THY ile uçtuk.(550 tl WP) Uçak T1 terminaline iniyor. Traveljigsaw sitesinden kiraladığımız arabayı teslim aldık. Navigasyonumuzu kurup otele gittik.
    Otel Sofitel Jumeirah Beach Otel. 3 gece kahvaltı dahil yanlış hatırlamıyorsam 520-530 tl WP ile almıştık. Otel Dubai Marina'nın olduğu bölgede Dubai Walk denen yürüyüş yolu üzerinde. Dubai'ye gideceklere bu bölgeyi tavsiye ederim. Akşamüstü gezinmek için güzel bir yer. İstanbullular için şöyle tarif edeyim, Fenerbahçe'deki gibi bir yer. Bir tarafta oteller ve önlerinde kafeler. Önünde de paralı arapların lüks araçlarıyla piyasa yaptıkları tek yön bir yol. Yolun diğer tarafı da Jumeirah plajı. Bölge ünlü Palmiye Adası Palm Jumeirah'ın Batı tarafında kalıyor.

    İlk gün biraz dinlendikten sonra Mall of the Emirates ve Dubai Mall'u gezdik. Gezdik lafı yanıltmasın öyle geze geze bitirilebilecek yerler değil. Bazı kısımlarını gezdik diyelim biz ona :)
    Carrefor'dan yarım litrelik pet şişelerde "Erikli" suyumuzu ve biraz meşrubat aldık ve arabanın bagajına attık. Erikli en ucuz sulardan biri orada.
    Ertesi gün Abu Dhabi'de yaşayan bir arkadaşımız bizi gezdirdi.
    Önce Souk Madinat'a gittik. Aslında yeni inşa edilmiş olan ancak eski tarzda bir mimaride daha çok bizim kapalıçarşı'yı andıran bir yer. Ortasında yapay bir göl-havuz bulunuyor. Burj Al Arab oteli pozunuz için ideal bir yer burası ayrıca. Sonrasında Palm Jumeirah'ta bulunan Atlantis Otel'in Akvaryumuna gittik. Güzeldi bence ama Antalya'daki akvaryum da gayet başarılı bu anlamda.
    Sonra Marina Mall içinde TGI Friday'sde yemek yedik. 2 kişi içeceklerle birlikte bizim paramızla yaklaşık 120 lira ödedik. O gün Deira bölgesinde telefoncuyu bulmaya çalıştık ama elde düzgün adres olmadan pek mümkün olmadı. Bu bölge şehrin eski kısmı ama öyle çok çok eski bir yer de beklemeyin. Tarz olarak Eminönü-Tahtakale kıvamında bir yer. Önünden geçen Deira Creek sebebiyle de fazlasıyla bu bölgeyi anımsattı bana. Haliç gibi çünkü bahsettiğim Creek.
    Pazar günü Safari turuna katıldık. Dubai'den Umman sınırına doğru çoğunluğu Toyota Land Cruiser araçlardan oluşan bir konvoyla ilerliyorsunuz. Turların büyük çoğunluğu aynı programı ve aynı hizmeti veriyor. O yüzden pahalı olan iyidir diye düşünmeyin. 1 ay önce giden arkadaşım kişi başı 150 Dirhem (75 lira) ödemişti. Biz kişibaşı 275 Dirhem ödedik ama birebir aynı firma çıktı gittiğimizde :) Çöl kum tepecikleri üzerinde deli gibi bir sürüş. Aranızda araba tutan varsa hiç gitmesin. Midesi bulananlar varış yerindeki yemeğin tadına bile bakamadılar. Çölde deli gibi gittikten sonra varış yerinde Bedevi yerleşimi gibi ama yapay bir yer var. Orta kısımda bir sahne, etrafında oturmak için yastıklar ve alçak masalar var. İsteyenlere hint kınasından dövme yapıyorlar. Barbekü'de kırmızı et ve tavuk ikram ediliyor. Alkolsüz içecekler ücretsiz, alkol ücretli.
    Akşam 9:30 gibi otele dönmüş oluyorsunuz. Devamına başka program yapmasanız iyi olur zira ciddi yoruluyorsunuz farkında olmadan.
    Ertesi gün son günümüzdü ve gece 02:35'te uçağımız kalkacaktı. Öğlen Deira bölgesine arkadaşların verdiği tariflere göre hem Cansans firmasını hem de bazı diğer firmaları bulduk. Asıl amacım HTC One almaktı ama hiçbiryerde yok. Gördüğümüz en uygun fiyat 2200 Dirhemlik Galaxy S4 fiyatıydı ki pasaport işletme sonrası yaklaşık maliyeti 1250 lira olacaktı bana. Türkiye'de yeniçarşım gibi bir yerden World kapmanyasıyla birkaç ay da bekleyerek neredeyse aynı maliyete alabilirim diye almadım. Resmi mağazalarda S4 2600 dirhem, iphone 5 2750 Dirhem, HTC One 2700 Dirhemdi. Ama HTC One ne Candans'ta ne de resmi mağazalarda stok yoktu. Olsaydı ona ciddi niyetlenmiştim yani :)

    Gidilir mi derseniz, Adios ile heryere gidilir :) 3 gece ideal bence. Fazlasına gerek yok.

    Benim gibi İstanbul dışından gelen biri için uçak THY yerine Pegasus daha iyi bir seçim olabilir. Pegasus'ta yemek yok, su bile paralı diye kızıp THY aldım ama zaten verdikleri bir kahvaltı, 4 saatlik yolda da su içmeseniz birşey olmaz yani. Dönüşte Atatürk Havalimanı'ndan sabah trafiğine girince yediklerinizi unutuyorsunuz zaten. Bir daha gitsem Pegasus ile Sabiha Gökçen'den uçardım.

    Gezi yazısı konusunda pek tecrübeli sayılmam, aklınıza takılanları özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.
    Dubai gezim için öncelikle bu Adios konusuna tüm katkılarından dolayı sizlere ve tabi ki Adios'a çok teşekkür ederim. :)

    Bende daha evvel eşimle 1 hafta kaldım, İnanın ancak yetti, siz 3 günde bu kadar memnun kaldıysanız birşey diyemem. Aquaparka kayak yapılan alışverişmerkezine gitmediniz sanırım, gargash center, Jumeriah Camisi, Burj Khalifa, ve Dubai Marinası da... müzesini de gezmediniz sanırım.

    Hele hele Dhow gezisi yapmadıysan...

    Birde 10 numara taklit ürün satılan yerler var ama biraz ürküyorsunuz, oralara falan da uğramadınız sanırım. Benim gezdiğim her yerin özeti var, koordinatlarına kadar yazdım. Dileyen arkadaşlar olursa benim gibi sırtçantasını alarak 1 hafta unutulmaz bir tatil yapabilir.Ulaşım metro ve otobüs ile yaptım hemen hemen her yerini gezdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcksy

    quote:

    Orijinalden alıntı: nitro

    29 haziran 7 gece kıbrıs kaya artemis planım var. Ustalardan veya Kıbrıs tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum. 2300 puanım var katsayı ne olur acaba.

    Kıbrıs'ta otellerin çarpanı (Adios premium ile) 3 civarı, uçak biletleri 1.5-2 arasında. kaya artemis fena değil ama ben Cratos u tavsiye ederim, Acapulco da fena değildir. Kıbrısla ilgili başka sorunuz varsa PM den yardımcı olurum.

    Katsayıyla ilgili yanlışınız var. Kıbrıs uçak bileti için katsayı; kart adios ise oran 2.8, premium ise 3,1 civarı. Oteller konusunda da arkadaşa katılıyorum. Cratos 1 numaradır eğer imkanınız varsa orda kalın derim. Kaya artemis magosa bölgesinde olduğu için, girne ve lefkoşaya uzak bir otel, konum itibariyle tavsiye etmem. Şimdiden iyi tatiller...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: duduco

    Valla yasal olarak olmaz sadece iyi niyet göstergesi olarak o elemanın elinde herşey. Siz NY dan gelin THY ile İstanbul'a sonra İzmir'e aktarmayi pegasus veya başka şlirketle yapın çatır çatır alırlar parayı sizden
    Zaten en başta Seturdan alırken bile bunu size söylüyorlar. Ben İzmir İstanbul NY bileti alırken, İzmir İstanbul bağlantısını yarı fiyatına başka şirketten var diye söylediklerinde bagaj hakkımız nasıl diye sorduğumda tabi İstabul'a gidiş dönüşte o havayolunun kuralları geçerli diye belirtiyorlar. Yani yasal hakkımız neyse o, ama dediğim gibio anda check-in yapan elemanın iyiniyeti sadece


    Sanırım siz bahsi geçen konuyu tam anlamamışınız.

    Konuyu anlamak için tekrar okumanızı tavsiye ederim.

    Yanlışlar :

    1. sizin örneğinizde siz iki ayrı bilet numarasından bahsediyorsunuz. ( konu ile bağlantısız)
    2. Şu an itibari ile Pegasus ile THY add-on denilen eklemeli bilet zaten kesmiyor. O yüzden tek bilet kesilmesi imkansız.
    3. IATA üyesi olduktan sonra şirketin ne olduğunun hiç bir önemi yok, o noktada önemli olan tek bir bilet numarası ile uçuş kuralı.
    4. Yukarıda yazan bagaj kuralının (IATA Baggage Resolution 302) aksini yapan bir havayolunu IATA ya şikayet ederek tazminat talebinde bulunabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Franchase

    quote:

    Orijinalden alıntı: mcksy

    quote:

    Orijinalden alıntı: nitro

    29 haziran 7 gece kıbrıs kaya artemis planım var. Ustalardan veya Kıbrıs tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum. 2300 puanım var katsayı ne olur acaba.

    Kıbrıs'ta otellerin çarpanı (Adios premium ile) 3 civarı, uçak biletleri 1.5-2 arasında. kaya artemis fena değil ama ben Cratos u tavsiye ederim, Acapulco da fena değildir. Kıbrısla ilgili başka sorunuz varsa PM den yardımcı olurum.

    Katsayıyla ilgili yanlışınız var. Kıbrıs uçak bileti için katsayı; kart adios ise oran 2.8, premium ise 3,1 civarı. Oteller konusunda da arkadaşa katılıyorum. Cratos 1 numaradır eğer imkanınız varsa orda kalın derim. Kaya artemis magosa bölgesinde olduğu için, girne ve lefkoşaya uzak bir otel, konum itibariyle tavsiye etmem. Şimdiden iyi tatiller...

    Valla katsayı konusunda ben de şaşkınım. 3 kere Kıbrıs'a bilet aldım, Pegasus ve THY ile karışık uçtum, katsayım en iyi 2.0 geldi.. Hiç 3 görmedim ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: duduco

    Valla yasal olarak olmaz sadece iyi niyet göstergesi olarak o elemanın elinde herşey. Siz NY dan gelin THY ile İstanbul'a sonra İzmir'e aktarmayi pegasus veya başka şlirketle yapın çatır çatır alırlar parayı sizden
    Zaten en başta Seturdan alırken bile bunu size söylüyorlar. Ben İzmir İstanbul NY bileti alırken, İzmir İstanbul bağlantısını yarı fiyatına başka şirketten var diye söylediklerinde bagaj hakkımız nasıl diye sorduğumda tabi İstabul'a gidiş dönüşte o havayolunun kuralları geçerli diye belirtiyorlar. Yani yasal hakkımız neyse o, ama dediğim gibio anda check-in yapan elemanın iyiniyeti sadece


    Sanırım siz bahsi geçen konuyu tam anlamamışınız.

    Konuyu anlamak için tekrar okumanızı tavsiye ederim.

    Yanlışlar :

    1. sizin örneğinizde siz iki ayrı bilet numarasından bahsediyorsunuz. ( konu ile bağlantısız)
    2. Şu an itibari ile Pegasus ile THY add-on denilen eklemeli bilet zaten kesmiyor. O yüzden tek bilet kesilmesi imkansız.
    3. IATA üyesi olduktan sonra şirketin ne olduğunun hiç bir önemi yok, o noktada önemli olan tek bir bilet numarası ile uçuş kuralı.
    4. Yukarıda yazan bagaj kuralının (IATA Baggage Resolution 302) aksini yapan bir havayolunu IATA ya şikayet ederek tazminat talebinde bulunabilirsiniz.


    Tek bir bilette birden fazla firma ile uçuyorsanız, ana firmanın kurallatrı geçerldir. Örneğin ANK-İST-NY uçuşu THY olsun, devamında ABD içinde "aynı biletin devamı" ile United veya AA uçun, THY nin kuralları geçerlidir.

    Hatta bildiğim kadarıyla : THY den ANK-IST-ANK bilet alın bagaj hakkınız 20 kilodur. Bu biletler İstanbula gittniz ve ordan peşinden de ayrı bir bilet olarak yine THY ile İST-NY uçun bagaj hakkınız 23 kilodur. yani aynı havayolu bile olsa, ayrı biletlerle (tek seferde kesilmemiş biletlerden bahsediyorum) uçtuğunuzda her bilete ait bagaj hakkı değişir..




  • üstadlar cevap vermiş zaten ama benim hatırladığım kadarıyla abd içi uçuşlarda 1 bagaj hakkı var (az da olsa) , 1 de yanınızda el çantası hakkı var , onu amerika içi uçuşu hangi havayolundan bilet alırsanız onun sitesinde bulabilirsiniz.
    sadece dalgınlıkla pound olan ağrlık birimini kilo gibi anlayıp, yanlışlık yapmayın yeter (1 pound=0.45kg) . Yanınızda katlanabilen,yer kaplamayan boş bir valiz daha götürmenizi tavsiye ederim,dönüşte eğer limitleri aşarsanız veya aşacağını düşünüyorsanız valizini bölüp,birini uçağa götürebilirsiniz (ben iki tane götürdüm uçağa, sıkıntı çıkartmadılar).zaten limitleri çok geçmediğiniz sürece sorun olacağını düşünmüyorum,isterlerse bile itiraz edersiniz,kimse uğraşmak istemez kabul ederler (tecrübeyle sabittir.ingilizcenizde iyi değilse yarı türkçe yarı ingilizce itiraz edersiniz kafaları karışır,tamam tamam geç derler)




  • Tşk. Dediklerinizede bakayım pm atarım tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxlboy

    quote:

    Orijinalden alıntı: duduco

    Valla yasal olarak olmaz sadece iyi niyet göstergesi olarak o elemanın elinde herşey. Siz NY dan gelin THY ile İstanbul'a sonra İzmir'e aktarmayi pegasus veya başka şlirketle yapın çatır çatır alırlar parayı sizden
    Zaten en başta Seturdan alırken bile bunu size söylüyorlar. Ben İzmir İstanbul NY bileti alırken, İzmir İstanbul bağlantısını yarı fiyatına başka şirketten var diye söylediklerinde bagaj hakkımız nasıl diye sorduğumda tabi İstabul'a gidiş dönüşte o havayolunun kuralları geçerli diye belirtiyorlar. Yani yasal hakkımız neyse o, ama dediğim gibio anda check-in yapan elemanın iyiniyeti sadece


    Sanırım siz bahsi geçen konuyu tam anlamamışınız.

    Konuyu anlamak için tekrar okumanızı tavsiye ederim.

    Yanlışlar :

    1. sizin örneğinizde siz iki ayrı bilet numarasından bahsediyorsunuz. ( konu ile bağlantısız)
    2. Şu an itibari ile Pegasus ile THY add-on denilen eklemeli bilet zaten kesmiyor. O yüzden tek bilet kesilmesi imkansız.
    3. IATA üyesi olduktan sonra şirketin ne olduğunun hiç bir önemi yok, o noktada önemli olan tek bir bilet numarası ile uçuş kuralı.
    4. Yukarıda yazan bagaj kuralının (IATA Baggage Resolution 302) aksini yapan bir havayolunu IATA ya şikayet ederek tazminat talebinde bulunabilirsiniz.


    Bahsi geçen konu karışmış ama ben verilen soruya doğru cevabı verdim. Siz soruyu atlamışsınız, @castellani'nin sorusu şu:

    Benim aklıma takılan konu "aynı bilet numarası" detayı. Örnek veriyorum yine. Ben THY İST-JFK uçtum, 5 gün orda kaldım. Sonra Deltadan JFK-Orlandı bileti aldım. Bu durumu kapsar mı söylediğiniz ? Esas konu bu.

    Yoksa bağlantılı uçuş aldığımızda, ve bağlantının Amerika içi kısmı diğer bir havayolu ile olduğunda, bagaj ücreti talep edemeyeceklerini biliyorum. Tıpkı arkadaşın verdiği Ankara-İst-USA uçuşunda yurtiçi bagajlama kurallarının geçerliliğini yolcu lehine yitirmesi gibi.


    1. Soru zaten iki ayrı bilet.
    2. Cevap burada gizli zaten.
    3. Aynı cevap
    4. Aynı cevap ..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hotblastmain

    Selam arkadaşlar,

    Dubai'den dün sabah itibariyle döndük.
    Uçuş saatleri sebebiyle 3 gece 4 gün gibi bir süremiz vardı.
    Giderken 00:25 THY ile uçtuk.(550 tl WP) Uçak T1 terminaline iniyor. Traveljigsaw sitesinden kiraladığımız arabayı teslim aldık. Navigasyonumuzu kurup otele gittik.
    Otel Sofitel Jumeirah Beach Otel. 3 gece kahvaltı dahil yanlış hatırlamıyorsam 520-530 tl WP ile almıştık. Otel Dubai Marina'nın olduğu bölgede Dubai Walk denen yürüyüş yolu üzerinde. Dubai'ye gideceklere bu bölgeyi tavsiye ederim. Akşamüstü gezinmek için güzel bir yer. İstanbullular için şöyle tarif edeyim, Fenerbahçe'deki gibi bir yer. Bir tarafta oteller ve önlerinde kafeler. Önünde de paralı arapların lüks araçlarıyla piyasa yaptıkları tek yön bir yol. Yolun diğer tarafı da Jumeirah plajı. Bölge ünlü Palmiye Adası Palm Jumeirah'ın Batı tarafında kalıyor.

    İlk gün biraz dinlendikten sonra Mall of the Emirates ve Dubai Mall'u gezdik. Gezdik lafı yanıltmasın öyle geze geze bitirilebilecek yerler değil. Bazı kısımlarını gezdik diyelim biz ona :)
    Carrefor'dan yarım litrelik pet şişelerde "Erikli" suyumuzu ve biraz meşrubat aldık ve arabanın bagajına attık. Erikli en ucuz sulardan biri orada.
    Ertesi gün Abu Dhabi'de yaşayan bir arkadaşımız bizi gezdirdi.
    Önce Souk Madinat'a gittik. Aslında yeni inşa edilmiş olan ancak eski tarzda bir mimaride daha çok bizim kapalıçarşı'yı andıran bir yer. Ortasında yapay bir göl-havuz bulunuyor. Burj Al Arab oteli pozunuz için ideal bir yer burası ayrıca. Sonrasında Palm Jumeirah'ta bulunan Atlantis Otel'in Akvaryumuna gittik. Güzeldi bence ama Antalya'daki akvaryum da gayet başarılı bu anlamda.
    Sonra Marina Mall içinde TGI Friday'sde yemek yedik. 2 kişi içeceklerle birlikte bizim paramızla yaklaşık 120 lira ödedik. O gün Deira bölgesinde telefoncuyu bulmaya çalıştık ama elde düzgün adres olmadan pek mümkün olmadı. Bu bölge şehrin eski kısmı ama öyle çok çok eski bir yer de beklemeyin. Tarz olarak Eminönü-Tahtakale kıvamında bir yer. Önünden geçen Deira Creek sebebiyle de fazlasıyla bu bölgeyi anımsattı bana. Haliç gibi çünkü bahsettiğim Creek.
    Pazar günü Safari turuna katıldık. Dubai'den Umman sınırına doğru çoğunluğu Toyota Land Cruiser araçlardan oluşan bir konvoyla ilerliyorsunuz. Turların büyük çoğunluğu aynı programı ve aynı hizmeti veriyor. O yüzden pahalı olan iyidir diye düşünmeyin. 1 ay önce giden arkadaşım kişi başı 150 Dirhem (75 lira) ödemişti. Biz kişibaşı 275 Dirhem ödedik ama birebir aynı firma çıktı gittiğimizde :) Çöl kum tepecikleri üzerinde deli gibi bir sürüş. Aranızda araba tutan varsa hiç gitmesin. Midesi bulananlar varış yerindeki yemeğin tadına bile bakamadılar. Çölde deli gibi gittikten sonra varış yerinde Bedevi yerleşimi gibi ama yapay bir yer var. Orta kısımda bir sahne, etrafında oturmak için yastıklar ve alçak masalar var. İsteyenlere hint kınasından dövme yapıyorlar. Barbekü'de kırmızı et ve tavuk ikram ediliyor. Alkolsüz içecekler ücretsiz, alkol ücretli.
    Akşam 9:30 gibi otele dönmüş oluyorsunuz. Devamına başka program yapmasanız iyi olur zira ciddi yoruluyorsunuz farkında olmadan.
    Ertesi gün son günümüzdü ve gece 02:35'te uçağımız kalkacaktı. Öğlen Deira bölgesine arkadaşların verdiği tariflere göre hem Cansans firmasını hem de bazı diğer firmaları bulduk. Asıl amacım HTC One almaktı ama hiçbiryerde yok. Gördüğümüz en uygun fiyat 2200 Dirhemlik Galaxy S4 fiyatıydı ki pasaport işletme sonrası yaklaşık maliyeti 1250 lira olacaktı bana. Türkiye'de yeniçarşım gibi bir yerden World kapmanyasıyla birkaç ay da bekleyerek neredeyse aynı maliyete alabilirim diye almadım. Resmi mağazalarda S4 2600 dirhem, iphone 5 2750 Dirhem, HTC One 2700 Dirhemdi. Ama HTC One ne Candans'ta ne de resmi mağazalarda stok yoktu. Olsaydı ona ciddi niyetlenmiştim yani :)

    Gidilir mi derseniz, Adios ile heryere gidilir :) 3 gece ideal bence. Fazlasına gerek yok.

    Benim gibi İstanbul dışından gelen biri için uçak THY yerine Pegasus daha iyi bir seçim olabilir. Pegasus'ta yemek yok, su bile paralı diye kızıp THY aldım ama zaten verdikleri bir kahvaltı, 4 saatlik yolda da su içmeseniz birşey olmaz yani. Dönüşte Atatürk Havalimanı'ndan sabah trafiğine girince yediklerinizi unutuyorsunuz zaten. Bir daha gitsem Pegasus ile Sabiha Gökçen'den uçardım.

    Gezi yazısı konusunda pek tecrübeli sayılmam, aklınıza takılanları özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.
    Dubai gezim için öncelikle bu Adios konusuna tüm katkılarından dolayı sizlere ve tabi ki Adios'a çok teşekkür ederim. :)

    Merhaba,
    Sanırım Dubai için vize gerekiyor. Bu işlemleri nasıl hallediyorsunuz çok sorun çıkartıyorlar mı ? Ben eşim ve 2 çocugumla beraber gitmek istiyorum tahmini olarak vize bize ne kadara malolur.




  • 
Sayfa: önceki 18191820182118221823
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.