Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkHellKnightX

    Taslakta upload hızları ile ilgili bir şey görmedim. Ayrıca AKN sonrası hızın tarife hızına göre hesaplanması gerekiyor. 100mbit tarife kullanan, 8mbit kullanan ile aynı hıza düşmemeli. Bu konudaki görüşlerimi biraz evvel BTK'ya gönderdim. Umarım dikkate alırlar.

    bunu yazan arkadaşlar şunu kaçırıyorlar ben mecbur 8mbps veya 16mbps kullanıyorum keyfimden değil verin bana fiber aylık 100-150 tl ödemeye razıyım kotasız kullanmak için siz razımısınız peki ?
  • AKN Sınırı hakkında kesin bir ifade kullanılmadığından hizmet veren firma bağlantı ve veri istatistiklerine göre bu AKN sınırını artirabilir de düşürebilir de. Muhtemelen AKN sonrası internet hızı 5 mbps olarak sabitlenecektir. 2019'a kadar bu zulme katlanmak zorunda bırakıldığımızdan fazla da memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim lakin vatandaşın şikayetlerini değerlendirip ufak da olsa bir revizyona gitmeleri sevindirici... Her şey daha iyi olacaktır. Bizim dışımızdaki ülkeler DAHA İYİ YERLERE geldiğinde biz onların terk ettiği koşullara gelebileceğiz ve bu durum bizde ne yazık ki memnuniyet yaratacak. Yazık bu ülkenin insanına...

  • 2019'da sonlandırılmasına dair çalışma yapılacak yani o yıl sonlanacağı kesin değil. Kesin olsa dahi 2019 yılı nedir arkadaş, ay başında herkes internete sahip olduğu paket hızıyla sorunsuz bağlanıyor, yani alt yapıda bir sıkıntı yok. AKN'nin 2019 da kaldırılma planı çok geç. 2017 yılı içerisinde (hatta bence başında) bu uygulamanın kaldırılması en azında yüksek oranda hafifletilmesi gerekiyor. Hadi diyelim 2019 da kesin kalkacak, pek o zamana kadar yani neredeyse 2.5 yıl bu işkence devam mı edecekler. Bari AKN'yi aylık değil haftalık yapsınlar, örneğin haftalık 50GB kota koy aşınca çek aşağı, hafta başında tekrar sıfırla.

  • Oyun oynuyorlar bizle sanki atomu parçalıyorlar 2018 in sonunda kalkacakmış 2019 de şuna ki kesin kalkacak da dememişler test ettikten sonraymış rezillik akıyo resmen.

  • Site yada bu haberin editörleri bana ulaşabilirler mi ? insanların btk webde bahsedilen formu doldurması için twitterda konuyu yayalım istiyoruz. fikir ve destek için

  • 2019'da başbakanı AKK'yi kaldıracağız diye duyarız. Halk da inanır oy verir. Diyecek söz bulamadım sinirden.

  • 50 mbit hızı olan ile 8mbit hızı olan aynı değerlendirilmemeli.


    akk olacaksa (gönül ister akk olmasın) gerçekten "adil" olsun.

    örneğin 50 mbit lik adamın hızı belli saatlerde 25 mbite insin; 8 mbit kullanan adam 4 mbite insin ama sürekli değil belli zaman dilimlerinde.


    bir de akk kotları artmalı fiyatlar düzenlenmeli...

  • Gerçekçi bakılması gerektiğini düşünüyorum.
    1,5 2 mbit hız artışı ve 02:00 08:00 saatlerinin dahil edilmemesi gerçekleşirse 2-2,5 yıl beklemek çok da kötü bir karar olmaz.

  • İyiymiş

  • hurriyet gibi manşet atmayın, bi an magazin haberi sandım

  • torrent vb kullanmıyorum, tek aile interneti kullanıyoruz, evde 4 adet cihaz var, arşiv yapmak gibi bi alışkanlığım yok, ayda bir steamden oyun indiriyorum ve güncelliyorum, gayet normal bir kullanıcıyım ve az önce baktım geçen aylardaki internet kullanımım ortalama 300gb. verdikleri 50gb akn yi 5 günde aşıyorum yani, bu akn uygulaması mantık olarak extra kullananları, 4k film arşivi yapan, torrent seederi olan, sürekli interneti tam gücünde sömürenleri engellemek olmalıyken normal kullanıcı olan beni engelliyorsa yanlış birşey var demektir. bence bunu vurgulamalıyız ki iyi niyet göstergesi olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Akk Kalkacak Baska yolu yok Adamin asabini bozmasinlar. O, AKK KALKAAACAAAKKK

    Site neden bozuk ya. bir düzelemedi yillardir DH sitesi gitti arkadas..

    Evet site rezalet yorum yazıyorsun binbir türlü hata alıyorsun sonra tekrar tekrar yazıyorsun bu seferde bir bakmışsın üst üste iki mesaj yayınlanmış.

    Ne mobil sürümünde, ne tablet sürümünde ne de standart sürümde iş var.

    Mobil uygulamaya hiç değinmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019'a kadar bunu unutturacaklar bak görürsünüz, mobil hız da hala şaka gibi

  • Forumda onca kişi AKK hakkında uzun süredir büyük bir çaba sarf ediyorlar. Muhtemelen haber dikkat çeksin, ses getirsin diye öyle bir başlık atıldı. Laf etmene değecek bir durum yok cidden ortada.
  • Forumda onca kişi AKK hakkında uzun süredir büyük bir çaba sarf ediyorlar. Muhtemelen haber dikkat çeksin, ses getirsin diye öyle bir başlık atıldı. Laf etmene değecek bir durum yok cidden ortada.

  • Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu?


    Öncelikle iki noktaya dikkat çekmekte fayda var:

    1. 2018'in son gününde sadece AKK'nin kaldırılma ihtimali söz konusu, burada bir kesin ifade yok.
    2. 02.00 - 08.00 arası yapılan kullanımın kotaya dahil edilmediği bir ek hizmet olacak. Yani hâlihazırda Superonline'ın "Gece Kuşu", Türksat'ın "Uykusuz Gece" ismi ile "sattığı" uygulamalar Türk Telekom'da da olacak.


    AKK, internetin olması gereken bir parçası değildir ve sadece dünyadaki servis sağlayıcılara değil, ülkemizdeki servis sağlayıcıların yaptıkları ek uygulamalara bakarak da bunu görebiliriz. Burada "en kötü ihtimal" olarak olur diyebileceğimiz son uygulama Hırvat B.net'in yoğun saatlere dayanan uygulamasıdır.

    Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu?


    Çeşitli nedenlerle bir "kısıtlama" gerekiyor denmekteyse bu kısıtlamanın nasıl yapılacağına dair çözüm önerilerimiz:https://forum.donanimhaber.com/m_119377959//tm.htm




    100 Mbps'lik pakete abone olan bir Türksat Uydunet kullanıcısının bir ayda yapabileceği kullanım:

    Gece 00.00 - 09.00 saatleri arası AKK'nin uygulanmadığı "Uyku Yok" paketi (12.15 TB)

    +

    24 saat boyunca AKK'siz kullanım imkanı veren Nitro paketi X 5 (5.40 TB)

    +

    AKK (100 GB)

    =




    Peki bu 17.65 TB'ı neden belirli bir zamana sıkıştırmak zorundayız?

    İnternetin kullanım amacı arşivcilik midir?

    Neden istediğimiz zaman YouTube'dan 1080p videolar izleyemezken, bir gün içerisinde alelacele arşiv yapmak zorunda bırakılıyoruz?

    Ayda 110 TL'ye 17.65 TB kullanım... Öte yandan yanlış kullanırsanız yandınız! 3 Mbps ile sürünürsünüz. Yeter ki iyi bir kullanıcı olun ve internetinizi gece yarısı kullanın!

    Görüyoruz ki ülkemizdeki servis sağlayıcıların kafalarındaki eşitlik şu şekilde:

    İyi kullanıcı = Arşivci


    Peki hâl böyleyken AKK uygulamasına devam edilmesinin anlamı nedir? İlla ki bir kısıtlama yapılacaksa bu kısıtlama önermiş olduğumuz, gerçekten adil denebilecek, yoğun saatler üzerinden paket hızına oransal olarak neden yapılamasın?


    Sınır komşularımız Gürcistan, Bulgaristan ve Yunanistan’da dahi internet kullanıcıları AKK gibi bir kısıtlamaya mahkum değiller, internete gerçek anlamı ile sınırsız ve uygun fiyatlarla erişebilmekteler. Litvanya'da ise tamamen sınırsız mobil internet, konuşma ve SMS ayda 26.85 Euro (89.5 Türk Lirası).

    Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu?
  • AKN sonrası hız %50 oranında artıcak yani 4,5 mbit yuvarlarlar 5 mbit yaparlar. Ancak kotalarda bir düzenleme göremedim ya da gece gece fazla uykuluyum.

    2019un başından itibaren akn uygulamasını kaldırıcaklarını söylemelerine de güvenmek istiyorum. Hemen hemen 27 ay kadar daha sabretmemiz gerekiyor. Hadi bakalım o vakte kadar kim öle kim kala.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    2019'da kaldıracağız demiyorlar ki. O zaman gelince akk'nin kalkmasına yönelik analiz yapacaklarmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkes görüşünü bildirsin akn kalkması yonunde görüş yazsın oda olmadı en az %150 artış teklifi yapın belki görüşlerimiz yanıt bulur.(Pek sanmıyorum ama).Hatta abartıya kaçıp ailelerinizin kimliklerinide kullanın :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximus8282

    2019'da kaldıracağız demiyorlar ki. O zaman gelince akk'nin kalkmasına yönelik analiz yapacaklarmış.

    Son verilmesi diyor hocam. Bu önümüzdeki 2 ay boyunca analiz yapıcaklarmış dedikleri tarihte de son verilicekmiş akn uygulamasına. Yani öyle yazıyor kendi yorumum değil bu. Çamura yatarlarsa bilemem tabi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.