Şimdi Ara

Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
0
Favori
4.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adil Kullanım Kotası'na beklenen düzenleme geldi: AKK kalkıyor mu? 
    Donanım Haber Forum'unda üyelerimiz tarafından başlatılan ve kısa süre içerisinde büyük destek gören "Adil Kullanım Kotasına (AKK) Hayır!" kampanyasıyla ilgili uzun süredir beklenen düzenleme haberi nihayet geldi. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce açıklamada bulunan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Adil Kullanım Kotası hakkında tüketicilerden gelen taleplerin olduğunu ve regülasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirtmişti.
     
    BTK cephesinden konuya ilişkin hazırlanan düzenlemenin detayları sonunda geldi. Kurum tarafından yayınlanan basın açıklaması şu şekilde:
     
    "Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerle birlikte, internet erişim hızı ve veri miktarı kullanıcılar için önemli parametreler haline gelmiştir. Veri kullanım miktarının belirli bir değere ulaşması sonrasında kullanıcının erişim hızının düşürülerek bu hızda fatura dönemi sonuna kadar internet hizmeti alabilmesine imkân tanıyan ve Adil Kullanım Noktası (AKN) olarak adlandırılan uygulama içeren tarife ve paketlerin tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Diğer taraftan, artan veri miktarı ve hız ihtiyacı nedeniyle AKN’li paketler sunulan veri miktarı ve AKN sonrası hız açısından tüketicilerce şikâyet konusu olabilmektedir.
     
    Sabit genişbant internet hizmetlerinde AKN sonrası erişim hızları genel olarak 3 Mbps olarak uygulanmakta, mobil genişbant erişimde ise tarife paketine göre farklılaşan AKN sonrası erişim hızları uygulanabilmektedir.
     
    AKN sonrası veri indirme hızının iyileştirilmesi, limitsiz/sınırsız olarak tanıtılan paketlerde AKN veri miktarı ve AKN sonrası erişim hızında tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması amacıyla BTK tarafından kapsamlı bir çalışma yürütülmüştür. Tüketicilerin talep ve ihtiyaçları ile sektörün görüşleri değerlendirilerek hazırlanan taslak düzenlemenin kamuoyu görüşlerine açılmasına karar verilmiştir.
     
    Anılan düzenleme ile; limitsiz/sınırsız olarak duyurulan AKN’li tarife ve paketlerde, tüketicilere eksiksiz ve doğru bilgilendirmenin yapılması amacıyla;
    • Her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN değeri ve AKN sonrası erişim hızına açıkça yer verilmesi, 
    • Bilgilendirmelerin tüketicilerin kolayca erişebileceği şekilde yapılması,
    • AKN değerinin % 80’ine ve % 100’üne ulaşıldığında ve AKN seviyesi aşıldığında, uygulanacak erişim hızı hakkında aboneye ücretsiz olarak kısa mesaj ile bilgi verilmesi
    hususlarının işletmecilere yükümlülük olarak getirilmesi planlanmaktadır.
     
    AKN veri miktarı ve AKN sonrası hız değerinde de iyileştirme yapılmasını öngören taslak düzenlemede;
    • Mobil şebeke işletmecileri tarafından AKN sonrası veri indirme hızının en az 128 Kbps olarak uygulanması,
    • Sabit genişbant internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında artırılması,
    • AKN kapsamındaki veri kullanım miktarının, hız dengesi de gözetilerek farklı seviyelerde belirlenmesi,
    • 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN’ye dâhil edilmemesi,
    • AKN uygulamasına 31.12.2018 tarihi itibarıyla son verilmesi
    amacıyla gerekli analiz ve çalışmaların işletmeciler tarafından 2 ay içinde yapılarak Kuruma sunulması BTK tarafından karara bağlanmıştır.
     
    Taslak düzenlemeye yönelik görüşler http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kamuoyu-Gorusu/Adil-KullanimNoktasi bağlantısı üzerinden BTK’ya gönderilebilecek olup tüketiciler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, işletmeciler ve sektördeki tüm paydaşların anılan taslak düzenlemeye katkı sunmaları, katılımcı bir düzenlemenin hayata geçirilmesi açısından önem arz etmektedir.
     
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
     
     
    Uzun süredir devam eden girişimlerden bir şekilde sonuç alınması sevindirici haber olarak nitelendirilebilir. Peki açıklanan düzenleme paketi beklentilerinizi karşılıyor mu?
     



  • 1 ay boyunca görüş alınacak şimdi, ortak bi taslak düzenleyip onu göndersek iyi olur. AKK sonrası hızın pakete göre % olarak düşürülmesi (tabi alt sınır da belirlenmeli) ve kotanın yeterli seviyede arttırılması konusunda bastırmak en mantıklısı diye düşünüyorum. Tamamen kaldırmak için kendi taslaklarında 2019 gibi bi hedef koyduklarına göre bu konuda diretmek pek bişey ifade etmeyecek gibi

    http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kamuoyu-Gorusu/Adil-Kullanim-Noktasi



    Forumda tam yavaşlayacak zamanı buldu, bi sayfa yarım saatte anca açılıyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Basteryus -- 10 Eylül 2016; 0:31:46 >
  • Ay Hadi inşallah ??
  • 250 liraya sınırsız fiber satılıyor neden kaldırsınlar ki?
  • inşallah tamamen kalkaryıl olmuş 2016 bu nedir ya
  • kötünün iyisi gelişmeler. özellikle forumda emek harcayan tüm dostlara sevgiler. Türkiye donanım haber forumuna teşekkür etmeli.
  • Buna da şükür hiç yoktan sesimizi diyon oldu. İnşallah ileride daha yüksek hızlara erisebiliriz temennisiyle. Hayırlı olsun
  • Taslakta upload hızları ile ilgili bir şey görmedim. Ayrıca AKN sonrası hızın tarife hızına göre hesaplanması gerekiyor. 100mbit tarife kullanan, 8mbit kullanan ile aynı hıza düşmemeli. Bu konudaki görüşlerimi biraz evvel BTK'ya gönderdim. Umarım dikkate alırlar.
  • Helal olsun bizimkilere. Özellikle şu madde çok ilgi çekici: AKN uygulamasına 31.12.2018 tarihi itibarıyla son verilmesi.

    Evet daha çok zaman var bu tarihe fakat böyle bir düşüncenin olması güzel. İleride ne olacağını asıl zaman gösterecek. AKK olayından sonra altyapı çalışmalarıyla ilgili gelişmelerde olması lazım yoksa çok fazla bir şey değişmemiş olacak.
  • bence kalkmasın akk sonra en ucuz internet bile pahalı olur onun yerine akk siz internet opsiyonu sunulsun kotalı veya sınırsız olarak akk kotadan daha iyidir.akk sonrası internet de 6mbps e çıkarılsın.
    şöyle bi paket 75 lira olsa çok güzel olur.
    -120 gb akk 50 mbps hız
    -akk sonrası hız 6mbps
    -gece kullanımları akk ye yansımaz
  • kökten bir kalkmadı şu yok akk sonrası hız artacakmış vsvs...
  • 2019 a ne kaldı şurda, ben beklerim 2 yılcık. Güzel bir adım bence, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence kalkmasın akk sonra en ucuz internet bile pahalı olur onun yerine akk siz internet opsiyonu sunulsun kotalı veya sınırsız olarak akk kotadan daha iyidir.akk sonrası internet de 6mbps e çıkarılsın.
    şöyle bi paket 75 lira olsa çok güzel olur.
    -120 gb akk 50 mbps hız
    -akk sonrası hız 6mbps
    -gece kullanımları akk ye yansımaz
    Akk Kalkacak Baska yolu yok Adamin asabini bozmasinlar. O, AKK KALKAAACAAAKKK

    Site neden bozuk ya. bir düzelemedi yillardir DH sitesi gitti arkadas..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence kalkmasın akk sonra en ucuz internet bile pahalı olur onun yerine akk siz internet opsiyonu sunulsun kotalı veya sınırsız olarak akk kotadan daha iyidir.akk sonrası internet de 6mbps e çıkarılsın.
    şöyle bi paket 75 lira olsa çok güzel olur.
    -120 gb akk 50 mbps hız
    -akk sonrası hız 6mbps
    -gece kullanımları akk ye yansımaz
    quote:

    Orijinalden alynty: javaprof

    bence kalkmasyn akk sonra en ucuz internet bile pahaly olur onun yerine akk siz internet opsiyonu sunulsun kotaly veya synyrsyz olarak akk kotadan daha iyidir.akk sonrasy internet de 6mbps e çykarylsyn.
    ?öyle bi paket 75 lira olsa çok güzel olur.
    -120 gb akk 50 mbps hyz
    -akk sonrasy hyz 6mbps
    -gece kullanymlary akk ye yansymaz


    Telekom da calisan gizli ajanmisin yoksa ? B planin da varmi ? Neden cözüm sunuyorsun sömürenlere ? . AKK OLMASINNNNN ISTEMIYORUUZZZ!!
  • O kadar emek verildi forumda. En azından bu sefer sesimiz duyuldu. Ancak verilen onca emeğe yazık bu mudur yani 4,5 mbt nedir allahını seven bana bunun mantıklı bir yönünü söylesin? İNTERNET KULLANMAKLA BİTEN BİR ŞEY DEĞİL!! Anlayın artık şunu. Allahın romanyasında slovenyasında niye yok da 80 milyonluk ülkede böyle bir rezalet var anlamak mümkün değil. Lütfen btk ya yazmaya devam edelim bunların yaptığı resmen ağıza çalınan bir parmak baldan ibaret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

    O kadar emek verildi forumda. En azından bu sefer sesimiz duyuldu. Ancak verilen onca emeğe yazık bu mudur yani 4,5 mbt nedir allahını seven bana bunun mantıklı bir yönünü söylesin? İNTERNET KULLANMAKLA BİTEN BİR ŞEY DEĞİL!! Anlayın artık şunu. Allahın romanyasında slovenyasında niye yok da 80 milyonluk ülkede böyle bir rezalet var anlamak mümkün değil. Lütfen btk ya yazmaya devam edelim bunların yaptığı resmen ağıza çalınan bir parmak baldan ibaret.
    AKK'nın 2019'da kaldırılması planlanıyormuş. 2019'da genel seçimler var. Tesadüf tabi...
  • Adamlar ..... kralını geçiyor birileri de seviniyor. Ne diyeyim ki ya? Al 1.5 mbit'ını da bir tarafına sok.
  • 15 Temmuz Darbe akşamından Ağustosa kadar Akk yoktu, sorun da yoktu. Ama şimdi Akk'yi kaldırmak öyle büyük bir olay oldu ki 2019'da ancak kaldırılacakmış...

    https://m.youtube.com/watch?v=uLGHQuhtlvw




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *siteci* -- 10 Eylül 2016; 0:38:37 >
  • Reyiz olmasa bunları da göremeyeceksiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Reyiz olmasa bunları da göremeyeceksiniz
    Dediklerinin hiçbirini yapmasınlar 31 Aralık 2017de tamamen kaldırılsın .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.