Şimdi Ara

ADC'lerin oyundaki yeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıldır bu oyunu oynuyorum. 2. sezonda AD carryler gayet güçlüydü. Belki güçlü demek doğru olmaz ama ihtiyaç duyuluyordu çünkü genel olarak meta tanky jungler tanky solotop şeklindeydi. Sezon 3 e geçişle birlikte meta tamamen bruiserlara döndü. İyi gank atabilen bruiser, solo topu domine edebilen bruiser, midde bruiser. Bruiserlar genellikle gap closerı olan championlar( Zed, Kha zix vb...) böyle olunca oyun sonunda da olsun başında da adcler sorun yaşıyorlar. Şimdi asıl konuya geri dönersek bu adcler season3 te ne yapar veya ne yapıyor? Oyun başında güçsüz, mid game dediğimiz oyun ortasında güçsüz( belki itiraz edenler olucaktır ama bi bruiser veya bir apc daha fazla damage atıyor oyun ortalarında, sebebini açıklayacak olursak ta adc ler dps vuran karakterler olduğu için, yani skile bağlı değil, kolay burstleyemiyorlar), oyun sonunda anca toparlayabiliyorlar fakat yazının başında dediğim gibi gap closerları olan bruiserlar için adcleri öldürmek gayet kolay oluyor. Yani oyun sonuna kadar çok gerekli olmuyorlar. Bence şuan için viable olan adcler tristana, ezreal gibi kaçma skili olan adclerdir. Onlarda güçlü oldukları için değil focustan kurtulabilmek için.

Oyundaki rolüm adc, Türkiye serverında oynuyorum. Belki oynadığım server yüzünden düşüncelerim böyle ama sizinde düşüncülerinizi merak ediyorum. Aydınlatın beni. Özet olarak ADClerin season3 te oyun içindeki yeri?

• ADC nin amacı team fightta uzaktan ve focus yemeden rakibi eritebilmektir kha, zed gibi yeni metaya uygun assassinler genelde melee olduğu için çok çabuk focus yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ranged bir adc olmadan oyunu taşımak neredeyse imkansız öyle söyleyeyim. Support olarak bir adc olmadan oyun çevirmek çok zor. Adc oyunu taşır. Oyunda damage potansiyeli en yüksek oyuncudur. CD olmadan vurduğu için oyundaki misyonları en hızlı o yerine getirir.

• Dostum supportlar bunun için var. Söyle adcye dalan bi zed düşün kombo yapacak ama karşında bir anda bulduğu alistar ölümüne sebep olur.

• Adc nin ne yaptığını biliyorum arkadaşlar. Benim sormak istediğim kısaca season3 le birlikte botta double bruiser daha çok kullanılmaya başladı. Sizin fikirlerinizi kendi açınızdan değerlendirerk duymak istiyorum. Yani ADC ler season 3 te hala viable mı? Ayrıca bunun zed kha gibi kolay eriyen bruiserlar dışında renektonuda düşünebiliriz tanky bir bruiser gap closerı var, damagei var.
  • +1 ben s2 sın sonunda basladım 8-9 aydır oynuyorum adc rolunde ama hiç gerekli hisstemiyroum oyunda kendimi rank maçlarda oyunu taşıma tamamen mid top be jungle dan dönüyor adc carry ile ne gank atabılıyorsun ne snowball laya bılıyorsun botlane istediğin kadar domine et bir jungle veya mid gankinde tuzla buz oluyorsun tfde desen gap closer skiller sayesınde cok cabuk yakalanıp düşüyorsun kısaca iç bir işe yaramıyor gözümde ancak adc bi takımda olup bi takımda olmazsa eksikliği hissediliyor gibi geliyor ama 2 takımdada adc oluca 0 etki 2 takımdada
  • adclerin oyundaki yeri bot lane yanında support olması lazım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence haklisin s3teki yerleri ise late game malesef cok sıkıcılar early game farm mid game farm latede farmben bruiser dogdum bruiser giderim arkadas apclerde cok zevkli

• Ayrıca bu bruiser metasını Türkiye serverları içinde değerlendirmek daha mantıklı bence. West serverı için aynı şeyleri düşünüyorum ama Türkiye serverı için düşünürsek, karşı takımda feedlenmiş bir toplane bruiserı, ward almayan, takım savaşlarında kill peşinde koşan support. Böyle düşününce Türkiye serverında ADC nin yeri yok gibi.
  • ADC yüksek dps sahibi olduğu için hala oyundaki en önemli rol. Olabildiğince farm yapabilmesi için ranged olması önemli. Jax - Lee Sin gibi bir ikiliyle bot gittiğini varsay. Geriye düştüğün anda, karşındaki support ve ad carrynin az çok laning bilgisi varsa toparlayamazsın. Her creep almaya çalıştığında harrass yeme ihtimalin var. Çoğu bruiser all in olduğu için creepleri bırakıp adama gireyim desen çıkamama ihtimalin var. Support ile uyumlu çok az karakter var oyunda ad carryler dışında. Dolayısıyla ad carry yerine Cassiopeia, Lux veya Nidalee/Soraka ikilisini bota koymadığın sürece bruiser yanında giden support için de oyun zorlaşacaktır. Support olmasın, iki bruiser gidelim desen map control, engage/disengage konularında çok sıkıntı yaşar takım.

Özet: ADC dps açısından çok önemli. Yerini doldurmak gerçekten zor o damage açığının. Bruiserlar zaten squishy karakterlere karşı hep avantajlıydılar. S3 değişiklikleriyle bu fark iyice açıldı ama ADC yerine rahat farm yapabilecek, menzili koruyabilecek ve sürekli hasar verebilecek başka bir rol kullanılması zor.

• mid veya late game de adc ye focuslanılmayan tf ler 5 sn sürerken adcsiz tfler 30 saniye sürüyor. adc oynadığım oyunlarda 10 20 kill alamam hep ama 1-2 tf ye girdiğim zaman oyun sonu istatisliklere bakıyorum ve takımın en çok damage vuranı oluyorum. warmog thormail sunfire çıktığım dariusumu kog geldi 4 sn de eritti bitirdi. full tank sheni 10 Bruiserdan daha hızlı eritir adc. eğer bi takım adc almazsa bot lanede de ezilebilir çünkü adc ranged olduğu için rakibe farm yaptırmaz ve bot direk ezilir zaten. late gamede adcsiz rakip iyice kasılıp tf ye girse arkada saniyede 3 vuruş yapan ve her vuruş 200+ olan bi adc ye karşı ne yapabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Illuminated

Ayrıca bu bruiser metasını Türkiye serverları içinde değerlendirmek daha mantıklı bence. West serverı için aynı şeyleri düşünüyorum ama Türkiye serverı için düşünürsek, karşı takımda feedlenmiş bir toplane bruiserı, ward almayan, takım savaşlarında kill peşinde koşan support. Böyle düşününce Türkiye serverında ADC nin yeri yok gibi.

tr de adc diye birşey yok onlar uzakçı
  • Lol s3'te ad casterları metaya sokacağım derken ciddi abarttı, tadını kaçırdı. Tek burstta adc'yi alabilecek kadar güçlüyken Zed istediği kadar Alistar çıksın karşısına alıyor yine adc'yi. Vi neredeyse kendi nexusundan Q-R ile adc'yi bulabilirken, adc nasıl pozisyon alabilir. Bu gidişle adc'lerde defansif item olarak Zhonya's görmeye başlarsam şaşırmayacağım.
  • Vayne , Quinn ve Ezreal ile top lane oyna bottan daha verimli oluyor .

• Aslında önceden ADC oynamak kolayken şimdi zorlaştı. Artık iş daha çok takım oyununa kaydı. Mesela karşıda Zed varsa supportun exhaustu Zed için bekletmesi gerekiyor. Eğer takım oyununza güvenmiyorsanız alın Tristana'yı, late game'de zaten dağıtıyor ortalığı. Yakalayabilene helal olsun...

Bir de, ADC oynuyor olabilirsiniz ancak team fightlarda sizi en çok tehdit eden herolar üzerinde ustalaşmaya çalışın. Mesela Zed,Kha vs... Bunlar üzerinde ustalaştığınız zaman artık rakibin hamlelerini önceden tahmin edip, önlem alabilirsiniz.
  • Koordine olabilmiş, uzun süre birlikte oynamış takımda zaten bazı şeyler oturmuştur. Herkes yapması gereken görevi biliyordur. ADC sini koruyan birileri vardır muhtemelen. SoloQ için aynı şeyleri söyleyemeyiz malesef. Oyun sonunda her fight sana bağlı ve yaptığın lüçük bir hatada muhtemelen o fight kaybedilecek. ADC ler squishy olduğu için çok riskli bir durum. Bende bunu engellemek için top lanede bruiser kullanılmasını daha mantıklı buluyorum, + olarak mid ve early game avantajı kazanabiliyor takımlar bruiserlarla. Böyle olunca oyun sonundaki fightlarda hem burstleyebilen hem takım savaşında biraz daha dayanabilen karakterler öne çıkıyor.
  • Bruiserların adcyi domine etme potansiyeli s3'le birlikte yükseldi ama oyunun metası tam oturmamış olan TR serverında rahatlıkla iyi bir supportla oyunun taşınılabileceğini düşünüyorum.Zaten eskiden tf'lerde iyi korunan bir adc ayakta kalabiliyordu şimdi assasinler falan derken adc buildlerine warmoglar,randuinsler girmeye başladı.İşin özü TR devam
  • Şuan en iyi adc Tristana'dır bana göre.18 levelda full build tristana gerçekten aşırı güçlü oluyor.Rangeiniz o kadar fazla ki adamlar skill atmak için yanınıza gelmek zorunda.Red buff+kırmızı taş olduğunu düşünürsek sana yaklaşmaları oldukça zor.%90 as steroid var boru mu.Akali'den kurtulabilen adclerden biridir belki de ta kendisidir.Ultisi o kadar faydalı ki anlatamam.Baron basmaya giderken onların jungler/tankını baron duvarından atmak mı dersin, ultisiyle gelen fiddle ı dışarı atmak mı Nunu'nun ultisini parçalamak mı daha neler var neler.Vayne en iyi deniyordu ama Vayne ile oyun gerçekten çok zor taşınıyor artık.Çünkü range iniz kısa ve adam gibi bir kaçış mekanizması yok.ADC oynayacaksanız Tristana alın.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi above and beyond -- 29 Mart 2013; 22:31:43 >
  • Bruiserlar dışında gap closerı olan midlerde ADC leri oyundan soğutmaya sebep. Akali, tanky Diana, kasmış yada kasamamış Kassadin, Le blanc... zaten kafanıza o silenceı yediğiniz zaman yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Cleanse almadıysanız oyun ortasında bu karakterlerden 2 skill yeme olasılığınız çok yüksek.
  • İşte herkes böyle bruiser almaya çalıştığı için takım oyunu oynanmıyor, sonra neden hep asyalılar dünya şampiyonu oluyor avrupalılar ağlasın bi taraflarıyla böyle devam Anivia'yı hiç pekenin alex ichin aldığını gördünüz mü? Hayır. Neden? Çünkü burst dmg ve kill alma konusunda çok daha iyi apcler var neden alsınlar ki? İşte TPA Toyz'un farkı, Bebe'nin farkı burada ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.