Şimdi Ara

Adata 960GB SU630 3D Nand 2.5' SSD - 302.72 TL (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
16
Favori
17.584
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • espial kullanıcısına yanıt
    Bu laptobu mart 2017 parasıyla 408 liraya mı almış oldunuz yani hocam? Öyleyse çok iyi. O zamanın kuruyla (1$ ~ 3.60TL) 113 dolara filan almışsınız :
    https://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-te70-notebook-core-i3-5005u-2ghz-4gb-500-hdd-15-6-int-w10-notebook.html


    Kaç ay sürdü mahkeme + THH, bize bir zaman kronolojisi verebilir misiniz?

    THH'ye başvuru yapmak ücretsiz miydi?

    Ne kadar zamanınızı aldı? (Cevap dilekçesi yazmak adliyeye gitmek varsa vs.?)

    Emsal olması için bunları bilirsem çekincelerim çok azalacak hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 18 Ocak 2020; 0:20:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

    Bu laptobu mart 2017 parasıyla 408 liraya mı almış oldunuz yani hocam? Öyleyse çok iyi. O zamanın kuruyla (1$ ~ 3.60TL) 113 dolara filan almışsınız :
    https://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-te70-notebook-core-i3-5005u-2ghz-4gb-500-hdd-15-6-int-w10-notebook.html


    Kaç ay sürdü mahkeme + THH, bize bir zaman kronolojisi verebilir misiniz?

    THH'ye başvuru yapmak ücretsiz miydi?

    Ne kadar zamanınızı aldı? (Cevap dilekçesi yazmak adliyeye gitmek varsa vs.?)

    Emsal olması için bunları bilirsem çekincelerim çok azalacak hocam.
    14/03/2017 Tarihinde THH için başvurum olmuş,
    14.07.2017 Tarihinde karar verilmiş.
    28/07/2017 Tarihinde Vatan PC Tüketici mahkemesine itiraz etmiş.
    14/02/2018 Tarihinde mahkeme kesin kararı vermiş.

    Bu süreler başvuru yaptığınız THH'nin yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir, mahkeme faslı da aynı şekilde. İşin içinde mahkemede olduğu için bu kadar uzun sürdü yoksa vatan THH kararına uysa 4 ayda tamamlanmış olacaktı. Başvurun en kötüsü kaybedersiniz, maddi kaybınız olmaz THH için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozansuu

    Haramla helali bu konuya karıştırdınız ya valla helal olsun size. İndirimli ürünleri aldığınızda, ürünü teslim aldığınızda 'vay be kanka demek o fiyata aldın aynen kanka o fiyata aldım başka böyle bir fiyata hayatta bulamazdım kelepir oldu ' demesini biliyor herkes. Şimdi 6 taksitle aldığım ürünün kredi kartındaki 6 aylık süreci aldığı ürünü pat diye iptal eden firmanın kafasına göre hareket edeceğini düşünmeniz çok yanlış. Benim gibi kaç adamın daha parasını çalıştıracaklar paradan para kazanıyor adamlar. Hala helal haram muhabbeti yapmanız valla pes. Sen sesini çıkarmazsan o sesini çıkarmazsa bu adamlar kafalarına göre mi davranacak böyle? Madem firmayı düşüyorsunuz biri de üst üste stokların artırılmasını açıklasın?

    Alıntıları Göster
    Stok miktarı düştükçe tekrar stok girilmesi sistemde çalıştırılan bot tarafından yapılmaktadır. Bir müşteri belirli bir limitin üstünde ürün almasın diye veya başka sebeplerle. Senin değil 1000 kişinin dahi parasını kredi kartından çekmiş olsa ciddi bir miktar toplamış olmaz ve bir kaç gün bu parayı çalıştırmanın hesabını yapmaz. Firmaların parasını belirli bir süre içerisinde ödeyen trendyol'un havuz hesabında zaten milyonlarca TL'si sürekli vardır. Bu konu daha fazla ayrıntılanabilir ama gerek duymuyorum. Bu ve bunun gibi söylemlerin insanların kendini rahatlatmak için ürettiği bahaneler olduğunu düşünüyorum. Zira satıcının aynı ürünü diğer sitelerde sattığı fiyat bellidir. Daha düşük ve daha yüksek ürünleri sattığı fiyat bellidir. Ne birbirimizi ne de kendimizi kandırmayalım.

    Şahsen ben de 1 adet aldım. Ürünün kronik arızasının olduğunu söyleyenlerin çokluğundan ( bu fiyata "aceba mı?" dediğim için ) ve bu tür bir olayda trendyol'un nasıl bir yol izleyeceğini merak ettiğimden dolayı aldım. 25/50 çek yüklenmiş. Kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. Firmayı arayıp sormayı düşünüyorum. Eğer firmadan hatta çalışandan kesiliyorsa kullanmayı düşünmüyorum.

    Helal, Haram konusuna gelirsek. Bu bir inanç meselesidir. Sen inanmazsın veya helal olduğunu düşünürsün çatır çatır yersin. Ben inanırım ve haram olduğunu düşünürüm o çeki kullanmasam bile firmadan veya çalışandan kesilmiş midir diye düşünüp rahatsız olurum.

    Klişe olacak ama son bir söz : Diyelim ki X bir firma elemanı mağazanın kapısını açık unutup ihtiyaç gidermeye gitti. Mağazanın kapısını açık gören kişiler girip istediklerini alıp çıktılar. Mağazadan ürünleri alan kişiler ne diyerek kendilerini rahatlatacaklar ? Firma reklam yaptığı için kapıyı açık bıraktı bizde aldık mı ? v.s.

    Bu gibi olayların sistemi daha düzgün hale getirmek için vesile olduğunu düşünüyorum. Örneğin : Tüketici haklarının gelişmesi, mesafeli satışların gelişmesi, pazaryeri sitelerinin gelişmesi gibi.
  • espial kullanıcısına yanıt
    Bu olayların sonunda Laptop ne zaman elinize geçti hocam? Sanırsam en son olarak ödemeyi havale ile veya temsili 408 lira değerinde bir ürünü kredi kartı ile alarak yaptınız değil mi?
  • desturde D kullanıcısına yanıt
    gelmedi o arkadaş işyerine almıştı satmak için değildi
  • İade yapılmamış kartıma daha, garanti kullanıp iade alan var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • espial kullanıcısına yanıt
    THH ile sor adam eleman fiyatı yanlış girmiş,sistemsel hata der işin içinden sıyrılır.
  • alperkaya90 kullanıcısına yanıt
    Her şeyi bakkaldan almak mantığıyla düşünürseniz mantıklı. O zaman şöyle diyeyim.
    1) Bu ürün bu fiyata satılabilir mi acaba kronik sorunlu diyorlar, stok eritme olabilir mi acaba diyerek aldık bir çoğumuz yani 1 liraya notebook olayı gibi bir fahiş fiyat olmadığı zaten ortada.
    2) Sizin bir e ticaret siteniz var. Normalde günde 2 tane satılan malzeme bir anda 1000 tane satılıyor. Üstüne stok eklenip 1000 tane daha satılıyor. Dönüp bakmıyorsunuz noluyor diye. Ve satıştan kalkana kadar satılıyor sürekli aynı fiyatla.
    3) Trendyolda yapılan açıklama ürünün fiyatını hiç katmadan “tedarik edemiyoruz” oldu. Tedarik edemediğin malzemeyi hadi diyelim ki fiyat normal olsun niye satarsın. Şark kurnazı mı bunlar? Olay bunlar için şöyle işliyor sanırım ürün çok satılırsa bağla bota satılsın. Parayı al, olan malı yolla. Olmayanı da haftalarca beklet. Ne zaman gelirse malzeme göndeririz. Zarar var mı yok. Firmanın cebinden çıkan bir şey var mı yok.
    4) Taksitle alan adamın aylar boyunca kartına taksitle yansıyacak bu para firmanın umrunda mı yok.
    5) E ticaret yapan bir site için adam dışarı çıktı da biz girdik hırsızlık yaptık mantığıyla düşünmeniz zaten garip. Giziksel mağazada bile ürünün fiyatı yanlış olsa dahi alıp kasaya götürdüğünüzde tüketici lehine olan tutar uygulanır. Yasa belli kanun belli. Kimsenin bir malı satıcının rızası olmadan çaldığı çırptığı yok rahat olun.
    6) Bu ülkede herkesin hakkı yasalarla güvence altına alınmıştır. Yasaların öngördüğü sonuç neyse o uygulanır. Bu yasaların olmasının sebebi var. Herkes kafasına göre fiyat yazıp para alıp tedarik edemem, getiremem bu fiyatttan veremem derse hiçbirimiz internetten alışveriş yapamayız. Neden 14 gün içinde koşulsuz iade diye bir hak müşteriye tanınıyor diye bir düşünün. Demek ki bundan önce bu konuda satıcıların suistimali vardı. Millete hıyar gönderen adamlar vardı hala bile var. Demek ki kanunlar boş yere konulmuyor. İnsanlar hata yapabilir ama teknobiyotik kocaman site o bu ilanı veriyor, Trendyol kocaman site o onaylayıp binlerce satıyor biz de hata diyoruz öyle mi?
    Uzun lafın kısası hakkını aramayan, vicdan ahlak diye söz söylemeyen insanlar olduğumuz için bu satıcılar böyle davranıyor. Yanlış girdik kusura bakmayın sitemizde size özel indirim yapacağız ssd lerde diyen bir satıcı olsa ben bu dosyayı açmazdım hiç. 25 liralık çek tanımlamışlar lütuf gibi onu yapan da asıl sorumlu değil trendyol. Bu satıcıların bu kadar kabadayı olmasının sebebi böylr davrananlar zaten. Hak arayan uğraşan peşinden koşan olmayınca normal yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayın 15 inde ben de gördüm bunu ihtiyacım vardı diye aldım. benim de siparişimi iptal etmişler :D
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sıyrılamıyor işte, mahkeme kararı attım okumadınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Mahkeme kararı iki tarafa da tebliğ edilince telefon açtım verdikleri hesaba havale geçtiğimde ürün UPS kargo ile gönderildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mojidozirikato kullanıcısına yanıt
    Bana sadece 50/25 gelmiş.
  • gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Malın gerçek değeri 755 TL mi yani? %5-10 kar marjı koysalar bişey demezdim. En azından %20-30 marj var gibi görünüyor bu fiyatlarda. Bu koyulan hayvanat kar marjlarına ne diyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 13 Şubat 2020; 2:24:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

    Malın gerçek değeri 755 TL mi yani? %5-10 kar marjı koysalar bişey demezdim. En azından %20-30 marj var gibi görünüyor bu fiyatlarda. Bu koyulan hayvanat kar marjlarına ne diyorsunuz?
    Bahsettiğiniz çip büyütme veya üretme konusunda Teknobiyotik hangi konumda ? SDD fiyatlarını bu kadar yükselten son kullanıcıya satan firmamıdır ? Buradan edeceğiniz kâr çip üreticilerinin kasasına her zamanki tutar da para bırakacak ama son kullanıcıya satan firmaya zarar yazacak. En fazla %5 - %10 kâr marjı ile çalışan son kullanıcıya ürün satan firmalar bahsettiğiniz hayvanat kâr marjından payına birşey almıyor.

    Bence, siz Teknobiyotik firmasının çip veya ssd üretmediğini, son kullanıcıya ürün satan bir firma olduğunu adınız gibi bildiğiniz halde kendinizi haklı çıkartmak için çip üretimine kadar gitmenize gerek yok. "Firmanın zarar etmesi, firma çalışanının mağdur olması umurum da değil, benim vicdanım rahat" diyin daha gerçekçi olur.

    Burada ki kimse ilkokul çocuğu değil, aldığımız ürünün fiyatının yanlış olduğunu bilerek aldık. Kimse kendini kandırmasın. Çek verildi. Kullanmak iseyen kullansın ama firmayı zorlayıp sırf yasada haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz diye insanları bile isteye zarara sokmaya benim vicdanım elvermiyor. Vicdanı elverenin yapmasını da doğru bulmuyorum.
  • gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Yorulmadın mı trollükten cidden ya? Kafa yapını incelettir bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    İşine gelmedi mi troll ne alakası var yaptığınız etik değil biliyorsun sırf aç gözlülüğünüzden vazgeçemiyorsunuz hadi benim kafam bozuk diyelim peki ya sizlerin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Anlattın derdini çık git de burda işi olan konuşsun. Sürekli aynı şeyleri dinlemek hoşuna mı gidiyor? Evet işimize gelmiyor hadi dükkanın önünü kapama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperkaya90

    Bahsettiğiniz çip büyütme veya üretme konusunda Teknobiyotik hangi konumda ? SDD fiyatlarını bu kadar yükselten son kullanıcıya satan firmamıdır ? Buradan edeceğiniz kâr çip üreticilerinin kasasına her zamanki tutar da para bırakacak ama son kullanıcıya satan firmaya zarar yazacak. En fazla %5 - %10 kâr marjı ile çalışan son kullanıcıya ürün satan firmalar bahsettiğiniz hayvanat kâr marjından payına birşey almıyor.

    Bence, siz Teknobiyotik firmasının çip veya ssd üretmediğini, son kullanıcıya ürün satan bir firma olduğunu adınız gibi bildiğiniz halde kendinizi haklı çıkartmak için çip üretimine kadar gitmenize gerek yok. "Firmanın zarar etmesi, firma çalışanının mağdur olması umurum da değil, benim vicdanım rahat" diyin daha gerçekçi olur.

    Burada ki kimse ilkokul çocuğu değil, aldığımız ürünün fiyatının yanlış olduğunu bilerek aldık. Kimse kendini kandırmasın. Çek verildi. Kullanmak iseyen kullansın ama firmayı zorlayıp sırf yasada haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz diye insanları bile isteye zarara sokmaya benim vicdanım elvermiyor. Vicdanı elverenin yapmasını da doğru bulmuyorum.

    Alıntıları Göster
    Yukarıda 1500 kere anlattık, gelip canlı sunum mu yapmamız lazım? Daha hala meseleyi helal harama getirip duruyorsunuz. Size çekinizle hayatta başarılar.
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    Senin 1 defa bile anlatmana da sunum yapmana da gerek yok. Olayları anlayacak kapasiteye sahibim. Ben helal haram meselesine getirmedim. İnanmayan insanların da kullandığı vicdan dan bahsettim. Yukarıda ki cevaplarım da sana değildir. Lütfen mesajlarıma cevap yazma.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.