Şimdi Ara

Adamlarda siyasi ahlak var kardeşim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istenen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff istifa etti.Adamın suçlandığı şeylere bakınca niye Türkiyede herşeyin yapanın yanına kâr kaldığını görüyoruz.Bir yanda 41 kişinin öldüğü Tren Kazasının sorumlularını 7.5 senede bulamayıp dava düşürten bir devlet,diğer yanda otel odasının masraflarını arkadaşı ödedi diye istifa eden bir C.başkanı...Bizim ülkemizde böyle bir şeyi hayal bile etmek mümkün mü?

    Ha bu arada Sümeyye'ye 20-25 gibi gitmesi lazım olan paralar sağ salim ulaştı mı?


    KAYNAK







  • Tamam da Alman halkı hassas ki adam istifa ediyor. Bizde ise siyasetçileri bırak kendi halkımız duyarsız. Kaçak elektrik, vergi ödememe, yere çöp atma, kamu malına zarar verme... Ne ararsan bizde var. Sonra adamlara, "Şu siyasetçi kendini şöyle zengin etmiş" diyorsun, o da sana, "Ne yani? Şimdi ben onun yerinde olacağım da etrafımı zengin etmeyeceğim. Herkes yapar onun yaptığını" diye cevap veriyor. Halkımız böyle olunca bu da doğal tabii. Klişe olacak ama hak ettiğin gibi yönetiliyorsun. Değişim istiyorsan önce kendinden başlayacaksın. Birkaç siyasetçiyi değiştirmekle bu iş çözülmez.
  • @uygurca;
    Yok hocam ben suçun büyüğünü zaten kendimizden biliyorum sonuçta bizi yönetenler uzaydan gelmedi içimizden çıktı.Biz nasılsak aynası da orda tepede işte...Benim gocunmam bizim bu durumda olmamız.Niye böyleyiz?Nasıl bir kültür ki bu haksızlıklara ses çıkartmıyoruz,tepemizdekiler ne kadar ileri giderse gitsin şükrediyoruz.Ben bunu anlamıyorum.Değişim istiyorum ama bu değişimin olacağına da zerre inanmıyorum.Diyorum ya dışarda yöneticileri istifaya götüren hareketler bizde o kadar doğal ki...Benim umudum yok.Nasreddin Hoca ve Timur hikayesini çok yaşadım zamanında.Arkamda olduğunu sandığım insanlar iş eyleme gelince birden kayboluvermişler.Ben de tepki vermeyi bıraktım artık.Böyle durumlarda içimden küfrede küfrede geçip gidiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portakal

    Yolsuzluk suçlamaları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istenen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff istifa etti.Adamın suçlandığı şeylere bakınca niye Türkiyede herşeyin yapanın yanına kâr kaldığını görüyoruz.Bir yanda 41 kişinin öldüğü Tren Kazasının sorumlularını 7.5 senede bulamayıp dava düşürten bir devlet,diğer yanda otel odasının masraflarını arkadaşı ödedi diye istifa eden bir C.başkanı...Bizim ülkemizde böyle bir şeyi hayal bile etmek mümkün mü?

    Ha bu arada Sümeyye'ye 20-25 gibi gitmesi lazım olan paralar sağ salim ulaştı mı?


    KAYNAK



    Halkın zihniyeti "yiyorlar ama çalışıyorlar" olduğu sürece bu durum devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 17 Şubat 2012; 14:08:51 >




  • Söylenecek çok şey var gençler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Tamam da Alman halkı hassas ki adam istifa ediyor. Bizde ise siyasetçileri bırak kendi halkımız duyarsız. Kaçak elektrik, vergi ödememe, yere çöp atma, kamu malına zarar verme... Ne ararsan bizde var. Sonra adamlara, "Şu siyasetçi kendini şöyle zengin etmiş" diyorsun, o da sana, "Ne yani? Şimdi ben onun yerinde olacağım da etrafımı zengin etmeyeceğim. Herkes yapar onun yaptığını" diye cevap veriyor. Halkımız böyle olunca bu da doğal tabii. Klişe olacak ama hak ettiğin gibi yönetiliyorsun. Değişim istiyorsan önce kendinden başlayacaksın. Birkaç siyasetçiyi değiştirmekle bu iş çözülmez.

    ne yazık ki bizdeki durumun açıklaması bu...
  • "Yetmez ama evet" diyorum her zamanki gibi...
  • Wuff Almanya'da İslam'ın en büyük destekçisiydi. Gittiğine en çok cemaatler üzüldü.

    Siyasi ahlak var demişsiniz de o adam en son ana kadar direndi elindeki tüm kozları oynadı. İnternet sitelerinde bahisler bile açıldı "istifa edecek mi etmeyecek mi?" diye. Adamın rüşvet aldığı, kredide eşitsizlik vesaire vesaire yaptığı ap açık ortada.

    Bild gazetesine bulaşmasaydı şuanda görevde olurdu ama aman diyim kimse Bild'in diline düşmesin...

    Eğer kendi gidiyorum demeseydi savcı zaten dava açacaktı. O da mecbur kaldı bıraktı görevini. Biraz gelişmeleri takip edin
  • Gelişmeleri takip ediyorum merak etmeyiniz.Adamlarda siyasi ahlak olduğu kadar yargının üstünlüğünü kabul eden bir de devlet var.Bizde Mit Müsteşarını ifadeye çağıran savcı bile soruşturmadan alındı üstüne bir de kendisi soruşturma geçiriyor.Şimdi bu ülkede hangi babayiğit savcı yolsuzluk yapan C.başkanı bile olsa soruşturma açıp istifaya zorlayabilir? Alman C.başkanı mecbur kalmış demişsin evet mecbur kaldı ama yargıya karışamayacağını biliyor iş oralara varınca C.başkanı bile olsa yargılanıp suçunun cezasını çekeceğinin biliyor.Biz de eski C.başkanı yargılanacak diye referandumda oy isteyen hükümetten bu konuda nerdeyse 1.5 yıl geçmesine rağmen bir adım atıldığını gören var mı?Bir de Bild gazetesinden bahsetmişsin.Biz de böyle bir durumda laf etmeye kalkışan bir gazetenin sahibinin ve editörünün başına neler gelebileceğini herkes iyi biliyordur artık.
  • Ülkemizde "Hepsi yiyor en azından bu birşeyler yapıyor,çalışıyor" mantığı değişmeden bunlar hayalden öteye gidemez
  • Her suçlunun yargılandığı bir dünya yok. Türkiye veya almanya olması farketmez güçlü olan suçsuz güçsüz olan ise her zaman suçludur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.