Şimdi Ara

ADAK ADAMAK HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • *Ben bir adak adadım. Fakat sesli şekilde söylemedim. Sadece içimden eğer böyle olursa şu kadar gün bla bla yapmıycam dedim. Bu adak yerine geçer mi?
    *4 gün mü 6 gün mü dedim hatırlamıyorum ne yapmalıyım.

BİLİYORUM AŞIRI DERECEDE TUHAF Bİ KONU ÖZÜR DİLERİM CEVAPLARINIZ BEKLİYORUM.

• Adağı bildiğim kadarıyla illa birine söylemen gerekmiyor. Sonuçta özgürce verdiğin bir söz ve Allah-ü Teala'ya veriyorsun o sözü. İlla sözlü söylemek gerekmiyor diye düşünüyorum. Emin olmak istiyorsan bir dini alime danış yine de.
  • başka bi bilgisi olan varsa beklerim. Ayrıca 4 gün mü 6 gün mü sorusuna da bilgisi olanlar cevap vermekten çekinmeyip yazabilir mi
  • Güncel
  • yok kimseye söylemediysen sorun yok.
    hatta kimsenin görmediği yerde oruçluyken yemek falan da yiyebilirsin :)
    boşuna demiyorlar islam dini kolaylık dini diye. kimse görmediyse duymadıysa freezone...
  • quote:

Orijinalden alıntı: starbuck79

yok kimseye söylemediysen sorun yok.
    hatta kimsenin görmediği yerde oruçluyken yemek falan da yiyebilirsin :)
    boşuna demiyorlar islam dini kolaylık dini diye. kimse görmediyse duymadıysa freezone...

ahahahah çok haklısınız. peki bu 4gün-6gün hakkında bildiğiniz bişey var mı?
  • Arkadaslar 4gun 6gun olayi icin ne yapmaliyim? Lutfen cevaplarsaniz sorumu minnettar olucam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Victor Sullivan V kullanıcısına yanıt
    Her neyi yapmayacaksan 6 güne göre yapma 2 günden ölmezsin sanırım neyse artık o iş.
  • Adak, sadece ibadet ile yapılır.
    Yani şu olsun 4 takla atacam felan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

Adak, sadece ibadet ile yapılır.

Allah'ım şu olsun 4-6 (emin degilim) şu huyumdan vazgeçicem dedim adak sayılmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Sullivan

quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

Adak, sadece ibadet ile yapılır.

Allah'ım şu olsun 4-6 (emin degilim) şu huyumdan vazgeçicem dedim adak sayılmaz mı?

Sayılmaz.
  • Yinede güvenemedim işimi sağlama alayım ben ama bir soru daha peki bunu direk önümdeki 6gün yapmamak mı lazım yoksa atıyorum haftaya pazartesiden pazara kadar yapmasamda olur mu?

• Victor Sullivan V kullanıcısına yanıt
    4 - 6 gün de tamamen şekilcilik. hurafe. kime göre 4 kime göre 6. izafiyet diye bir şey var. teori falan ama dikkate almak lazım.
    takıl sen. imkanın olunca yaparsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.