Şimdi Ara

açım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iş teklifi alıp keyfe keder reddetmeyi geçin ,

önceleri son 3-4 mülakat ilerleyince sevinir oluyordum

sonra bu düştü ilk mülakata çağrılınca bile sanki işi almışım gibi sevinmeye başladım :)

sonra o da gitti başvurdugum firmalar CVmi goruntuleyince bana CVniz goruntulendi bildirimi geliyordu buna seviniyordum :)

sonra ilanlar azalmaya başladı iş ilani cıkınca "oh beee bir firsat" diye sevinmeye başladım :)

tüm bunlar mühendis dahi olmayan arkadaşlarımın 1 yıl dandik tecrübeyle 80klık işlere girmesiyle aynanda oluyor.

ehehehe :) hayat cok guzel ya :) su iç kanka :)

• ben anlamıyorum ki bu ulkedeki insanlar nasil hayatta kaliyor

yemin ederim anlamiyorum

oku dediler okuduk bilgisayar mühendisi olduk kendimizi geliştirdik tek başıma projeler çıkardım canlıya koydum iş tecrübesi edindim buna rağmen şu an annem babam olmasa, onlar hasta olsa mesela hop sokaktayim. game over, bu kadar kolay.

ben bile bu kadar sorun çekerken, okumayan, kültür seviyesi belli bi şeyin altında olan yabancı dil bilmeyen milyonlarca adam hayatını nasıl geçiriyor? şu an tamamen aileme bağlıyım çok absürd bir olay bu . herkes mi ailesinden geçiniyor 30 yaşında? İŞSİZLER NASIL HAYATTA KALIYOR biri anlatsın .

cevabını bulamadıgım 3-5 sorudan biridir bu .

İnsanlar boşta durmak yerine mahallesindeki zincir marketlerde işe giriyor, bu işte çalışırken bir yandan da iş arayıp daha uygun yer bulduklarında oraya geçiyorlar. Sen zincir markette çalışmak isteyip cv bıraksan ya mağazalarda ya da depolarda iş bulup başlayabilirsin. Benim çevre gereği bu işleri yapanlar ile çok temasım oldu. Hepsi de kendi isteklerine göre/gönlüne göre iş bulduklarında geçiş yaptılar ama bu süreçte boş durmamış oldular. Ben okumuşum etmişim yapmam o işleri der isen eğer ben bir zincir markette calisan yüksek lisanslı gördüm. Geçici olarak girmiş, gönlüne göre bir yer bulunca da oraya geçiş yaptı. Buradaki asıl mesele boş durmak istemek veya istememek.

Mesela altı aydır boştayım demişsiniz ilk mesajınızda. Altı aydır çalışıyor da olabilirdiniz, bir yandan da daha iyi işler bakıyor olabilirdiniz. Diyebilirsiniz ki orada cok calistiriyorlar iş bakmaya fırsatım olmaz, vaktim fırsatım olmaz vs işte orası başka bir konunun mevzusu.

• Tanidik olmayinca öyle. Emin ol is bulsan bile hem maasi dusuk olacak hem is yukun cok fazla olacak. Obur tarafta tanidikla 80k maasli islere giren arkadaslarin 4 saat calisip 4 saat is yerinde bos bos takilacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spor yapmadan su içerseniz öyle olur tabi açım :) 

• Hocam durumlar çok sıkıntı ülke taş devrine döndü.

• Kpss deneseydin bari hamza gibi ama mühendis adama kpss girmek de koyar oturup tarih coğrafya mı çalışacaksın. Bu ülke adamı deli eder hocam. Sen yine de iş aramaya devam et ve sanki hiçbir şey olmamış gibi motivasyonunu düşürme reseptörlerini kızartma hocam saygılarımla.

• Kimsenin 80k aldığı yok seni yiyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben anlamıyorum ki bu ulkedeki insanlar nasil hayatta kaliyor

yemin ederim anlamiyorum

oku dediler okuduk bilgisayar mühendisi olduk kendimizi geliştirdik tek başıma projeler çıkardım canlıya koydum iş tecrübesi edindim buna rağmen şu an annem babam olmasa, onlar hasta olsa mesela hop sokaktayim. game over, bu kadar kolay.

ben bile bu kadar sorun çekerken, okumayan, kültür seviyesi belli bi şeyin altında olan yabancı dil bilmeyen milyonlarca adam hayatını nasıl geçiriyor? şu an tamamen aileme bağlıyım çok absürd bir olay bu . herkes mi ailesinden geçiniyor 30 yaşında? İŞSİZLER NASIL HAYATTA KALIYOR biri anlatsın .

cevabını bulamadıgım 3-5 sorudan biridir bu .

• şanslı azınlık miras yiyor daha şanssızlar ailesinden geçiniyor kalanlar da kurye

• İnsanlar boşta durmak yerine mahallesindeki zincir marketlerde işe giriyor, bu işte çalışırken bir yandan da iş arayıp daha uygun yer bulduklarında oraya geçiyorlar. Sen zincir markette çalışmak isteyip cv bıraksan ya mağazalarda ya da depolarda iş bulup başlayabilirsin. Benim çevre gereği bu işleri yapanlar ile çok temasım oldu. Hepsi de kendi isteklerine göre/gönlüne göre iş bulduklarında geçiş yaptılar ama bu süreçte boş durmamış oldular. Ben okumuşum etmişim yapmam o işleri der isen eğer ben bir zincir markette calisan yüksek lisanslı gördüm. Geçici olarak girmiş, gönlüne göre bir yer bulunca da oraya geçiş yaptı. Buradaki asıl mesele boş durmak istemek veya istememek.

Mesela altı aydır boştayım demişsiniz ilk mesajınızda. Altı aydır çalışıyor da olabilirdiniz, bir yandan da daha iyi işler bakıyor olabilirdiniz. Diyebilirsiniz ki orada cok calistiriyorlar iş bakmaya fırsatım olmaz, vaktim fırsatım olmaz vs işte orası başka bir konunun mevzusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 20 Haziran 2024; 16:32:33 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam mühendislik mezunu birisi kasada poşet ister misiniz diyip her gün dükkana paspas mı atsın allah aşkına? Tamam boş durmama olayı doğru ama paspas atmak da koyar be adama. Öğrenmeye çalıştığın derslere olan saygını yitirirsin kafayı yedirtir adama.

• Bende mobilya mağazasında satış danışmanlığına başvurdum bakalım ne olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hırslı olcan girişimci olacan cesur olacan. testosu düşük adam zengin olamaz. nofap yap

• lütfen konularıma yazma

diğer konuda yazdiklarimi da unutma

• Zor devir, geriye gidiyoruz, Türkiye yolunu bulmayı, mutlu olmayı unuttu. Yavaş uyanıyoruz, halen sessiz kalan milyonlar var. Ya akıllanıp kendimize yol çizeceğiz ya da düşüşe devam edeceğiz. İş bulmak, geçinmek, hayata endişelenmeden devam etmek iyice güçleşti maalesef, sağa sola bakıp bir yerlere tutunacağız, çabalayacağız, uğraşacağız. Herkese, çevrenize haber yayın, insan tanımaya, konuşmaya, ilgili tüm platformlarda bulunmaya bakın, bağımsız çalışmayı göz önünde tutun elinizden iş geliyorsa, uzaktan çalışmayı göz önünde tutun fırsat bulursanız. Yorucu devir, cidden zorluğun arttığı devir bu devir.

• unuttum bile. yıkık konularına meraklı değiliz

• Knk ben mecbur kalirsam kasiyerlik yapcam artik

Said abi sabah gruba atmis buyur istersen bi düşün bu ulkede okumak hicbir anlama gelmiyor diplomayi tuvalet kagidindan ucuz hale soktu ozel uniler

açım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knk amerikada suanda yl yapmis hukukcu arkadasim ee muhendisi devlet mezunu arkadasim en kötü isleri yapiyor koymuyor

Mesele para

Para aksa her is yapılır

• Knk milletin ana babasinda delllli gibi para var omg

Benim bir sürü arkadaşım issiz tınlamiyorlar her gun kafedeler her gun bardalar her gun ortamlardalar her gun aspavadalar gunde 500 600den asagi harcamiyorlar

Daha zengin ve cevreli kesimi ailesi ise koyuyor zaten

Kapitalizm artik eskisi gibi oku gel is vereyim demiyor artik okuyan adam herkes oldu o yuzden kapitalizm diyor ki oku gel ama gelirken yaninda saglam bir referans (torpil) de olsun

Amerikada bile böyle artık 2 uni bitiren insanlar is bulamaz oldu Amerika'da

Vasıfsız adamaysa her zaman is var cunku vasifsiz adamlar azinlikta kaldi ve amelelik isteyen cok is var her yer 0 vasifli ucuz isci ariyor her market her insaat her firma... Avukatlik ofisleri bile avukata asgari vermez ama sekretere temizlikciye yemekciye katibe asgari verir lise bitirse yeterli katip olmak icin :D

• Kpss muhendislik kadrolariyla iyi bir kamu tesekkulune girersen hayatin kurtulur orada kendini gelistirirsen ilerde 40 yaslarinda inanilmaz paralar kazanabilecek donanıma ulasirsin knk savunma sanaayinde inanılmaz paralar dönüyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.