Şimdi Ara

ACİLLLLLL LÜTFENNNN ARÇELİK 4484 K BULAŞIK MAKİNASI SU ALMIYOR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
77.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lütfen yardım. acillllllllll
    Arçelik 4484k model bulaşık makinam su almıyor bazen alıyor bazen almıyor su aldığı zaman da bile bulaşıklar kirli çıkıyor.bu sorundan dolayı arçelik yetkili servisi geldi yaşadığım bütün sorunları anlattım ve arıza sviçte dediler ve sviçi değiştirip gittiler test ettiler ve o an makina su aldı sonra akşam biz bulaşıkları doldurup yıkaması için düğmeye bastık başladı çalışmaya tabi arıza giderildi diye nasılsa çalışıyor diyor gönül rahatlığı içinde yıkamasını bekledik ve yımakam işi biittiğinde kapağı açtım ve hüsran deterjan gözünde deterjan kalıntıları ve ayrıca bulaşıklar üzerindede vardı deterjan kalıntıları ve bulaşıklar yıkanmamıştı tekrar çalıştırdım bu sfer başında bekledim su alıyor gibi yapıyor ama almıyordu normalde yıkama yapaması gerekirken hiç bir şey yapmıyor du su almadığı için bende kapağı açıp içerisine biraz su döktüm kapağı kapatıp düğmeye bastım başladı yıkamaya ve bu sorun yıkama sona erene kadar devam etti her defa su alma sesinden sonra makinaya su elle su koyarak bullaşıkları yıkamasını sağladım.
    ustalar lütfen yardım taktıkları sviç için 32 TL ücret verdim ve hiç bir işe yaramadı boşuna ödedim o parayı aynı sorunlar devam ediyor makina bazen su alıyor bazen hiç almıyor alsada bulaşıkları temiz yıkamıyor sadece içerisine su koyarsam temiz yıkıyor.ben ventil dedim gelen teknik servise ama o sviç dedi cumartesi günü gene randevu aldım aynı servisten bakalım bu sfer ne diyecekler.

    bu konuda lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Syg.







  • Bana da ventil arızası gibi geldi. Bir de taban sacını kontrol edin, makinede sızıntı varsa su almasını engeller. Cihazı yana veya arkaya eğerek su çıkışını sağlayın.
  • üstad çok teşekkürler verdiğin bilgi için akşam onu kontrol edeceğim .
    dün akşam eve gidince biriken bulaşıkları yıkaması için makinaya koydum
    65 dereceye ayarlayıp başlattım proğramı herşey normal başladı su aldı ilk duşlama falan hepsini yaptı taki asıl yıkama proğramına gelene kadar her şey normaldi asıl yıkama proğramında su almadı bende elle içine su koydum başladı yıkamaya ama bir sorunda proğram düğmesi asıl yıkama devam ederken takılı kalıyor sonra aynı şeyi durulamada gene yaptı tabi durulama proğramında gene almadı suyu ben döktüm içine suyu ve durulamayı yaptı.
    üstad dediğim gibi asıl yıkama proğramına kadar herşey normal asıl sorun orda başlıyor su alır gibi yapıyor ama almıyor yıkama başlıyor ama içinde su yok su koyunca mükemmel yıkıyor ve bu proğramda ve durulama proğramında proğram düğmesi takılıyor sorun sizce nerde
    lütfen acil yardım.
    yoksa bu teknik servis benim makinada değiştirmedik parça bırakmayacak arızayı bulana kadar lütfen acil yardım.




  • Ventil arızasını tespit etmek kolaydır. Ventilin kablolarını çıkarıp + ve - uçlarına 220V gelirim verirseniz makine su alır.

    Eğer makine 65'C yıkama ve son durulamada takılı kalıyorsa ısıtma tesisatında sorun var demektir. Bu program seçicisi, termostat, kapı kilidi ve kablolardan olabilir. Termostattadır büyük ihtimalle. Termostat alt kapağı söktüğünüzde sağ kısımda kazanın altındaki somuna geçirilmiş beyaz küçük bir parçadır. 2 tanedir, biri 65'C biri 50'C. Tabi bu dediğimin su almama ile ilgisi yok, sadece takılmayla ilgili.

    Bunlarda problem yoksa makinenin sol yanını söktüğünüzde su alma cebi vardır. Düşük ihtimal, ama burayı da kontrol etmek lazım.

    Bana su kaçağı var gibi geliyor. Ön yıkama yaparken kaçak oluyor, bu su taban sacında toplanıyor ve sonraki aşamalarda makinenin su almasını engelliyor sanki. Bunu anlamak için de makinenin tekmelik kapağını çıkardıktan sonra metal kapak göreceksiniz, sağ ve soldaki vidaları sökerseniz taban sacını görmüş olursunuz. Burası normalde kuru olmalıdır. Eğer su varsa kaçağı bulmak gerekir.




  • üstad değerli bilgilerin için sonsuz teşekkürler.
    hafta sonu için tekrar teknik servis gelecek taktıkları sviçi geri almalarını ve yerine eskisini takmalrını söyleyeceğim bakalım ne diyecekler.
    ayrıca sizin önerdiğiniz şeyleri yapmaya çalışacağım.
    bu akşamda asıl yıkama proğramında çalıştırıp deneyeceğim bakalım su alıyormu veya proğram düğmesi gene takılı kalıyormu bu proğramda ve durulama proğramında.
    üstad gerçekten çok ilginç bir olay asıl yıkama proğramına kadar her şey normal ama asıl yıkama proğramına gelince su alır gibi yapıyor ama su almıyor sonra yıkama yapar gibi çalışıyor ama su yok içinde bende içine elle su koyuyorum bu arada rezistans da ısınmış oluyor yani ısıtmada ve kurutmada bir sorun yok gibi.
    dediklerinizi uygulayıp proğramıda direk asıl yıkama ya getirip çalıştıracağım bakalım ne olcak akşam size sonuçlarını yazar engin bilgilerinizden yararlanmak isterim

    herşey için teşekkürler üstad.




  • üstad dün akşam makinayı asıl yıkama proğramında çalıştırdım makina su aldı ama gene aynı yerde proğram takılı kaldı durulama proğramında da takılı kalıyor şaşırıp kaldım bu işe normal yıkama yaptırırken asıl yıkama proğramında su almıyordu makina nasıl oluyor anlamadım birde 2 yerde takılıyor proğram düğmesi onun dışında takılma falan olmuyor.
    akşam gene bulaşıklarıdoldurup çalıştıcağım bakalım
  • Dediğim gibi takıldığı yerler büyük ihtimalle yıkamanın ve son durulamanın başıdır. İlk su alışında problem olmadığına göre büyük ihtimalle makinede kaça var ve taban sacına su toplanıyor. Ya kaçağı bulmak lazım, ya da switchi iptal edeceksiniz ki makine kendini korumaya almasın. O zaman da muhtemelen su sızması olacaktır. Takılma için de dediğim gibi termostatların ve kabloların kontrol edilmesi lazım.
  • çok sağol üstad akşamları fırsat olmuyor makinayı sökmek için ancak hafta sonu o dediğin olaylara bakabilirim.birde yetkili teknik servis gelecek hafta sonu bakalım onlar ne bulacak bu sefer hangi parçayı değiştirecekler ama o değiştirdikleri sviçi geri iade edeceğim eski sviç bende nasılsa onu tekrar taktıracağım.tabi bunu kabul edecekermi oda var tabi.ama kabul etmek zorundalar.

    üstad dediğin gibi yıkanın başı ve son durulamının başında takılıyor su almada bir sorun olmadı yıkama proğramında ama biraz fazla çalışınca su almıyor o da su kaçağına bağlı dediğin gibi bunların hepsini kontrol edeceğim ama hafta sonu bakabilirim ancak yardımların için çok teşekkürler gelişmelerden seni haberdar ederim çok sağol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner19 -- 29 Temmuz 2009; 13:52:36 >
  • üstad cumartesi günü servis geldi makinanın sol tarafında sviçin oldu yeri açtı makina su almıyordu gene sviçin takılı olduğu aparatıda söküp tekrar yerine taktı şamandıra görevi yapan alet sanırım.takılma neden oluyor diye çapak falan varmı diye kontrol etti tekrar yerine taktı bir kaç deneme yaptı sorun yoktu.
    çok şükürki cumartesiden bu yana sorunsuz çalışıyor makina umarım inşallah bir daha sorun yaşamayız şimdilik çok güzel yıkama falan bir sorun yok.
    aslında işin ilginç tarafı olay sviçin takılı olduğu parçadan kaynaklanıyor olması.
    nedeni makina gene su almıyordur teknik servis geldiğinde gelen servis ustası makina kapağını açıp sol tarafındaki su fışkırtan aparatın olduğu yere bir yumruk atmasıyla makina su almaya başladı.gelen usta burdan yol açıkarak olayı çözdü şimdilik her şey yolunda çok şükür.

    Yardımlarınız için çok teşekkürler.

    bu tip sorunla karşılaşan arkadaşların ilk bakması gereken yer sviç ve sviçin takılı olduğu parça en önemli yer bu gibi sorunlarda.




  • arkadaşlar merhaba
    Kardeşimizin yaşadığı sorunun aynısın bnde var ve hala devam ediyor.Acaba arkadaşın dediği svici nasıl açabilirz.Svicin orda vida vs yok tornavidayla oynatmayı denedim ama çıkmadı nasıl açabileceğim konusunda bana yardım edebilrmisinz şimdiden tşkler sağolun
  • sviçi açmak derken yerinden sökmeyimi yoksa içini açmaktanmı bahsediyorsun
    eğer yerinden sökeceksen yetkili servizden gelen eleman sviçi çekip çıkarmıştı yerinden vida falan yok zaten küçük bir parca sviç.
    yalnız sviç ve onun bağlaı olduğu parca başka bir parcanın üstünde yanlış olmasın onunla birlikte çıkıyor sanırım ama gene sen bu sorunla ilgili can arkadaşımızla bir görüş o bu işi çok iyi biliyor o sana yardımcı olur.
  • sol tarafta su gelen yer sviç değilmi?. İşte ben o parçayı çıkarmayı istemiştim ancak çıkmadı.Nasıl çıkarabilirm.Yetkili servisin gelmesi daha iyi olacak galiba
  • mehaba arkadaşlar,
    yukarıda yazılanları okudum. caner19 arkadaşımızn başına gelen sorun arçelik ve beko makinelerin kronik arızası diyebiliriz. makinanın yan tarafında bulunan su cebi dediğimiz plastık bir hazne vardır bu parça hava aldığında bu bahsettiğiniz arazayı yapar bunun yada svicinin değişmesi gerekir.
    Bu arızanın sebebi; düşük basınçlı su aldığında arıza yapar ve birde zor bir ihtimal ama başıma çok defa geldi, bulaşık makinalarında su giriş ventili alt taraftadır. Buna takılan havşalı hortum "L" şeklindedir ve zaman zaman hortumun kıvrılmasına sebep verir. Hortum kıvrıldığında, makine su almaz veya yavaş su alır yada püskürtmeli bir şekilde kabarcık oluşturarak suyunu alır ve bu şekilde de hava yapar. hava yaptığı için yeterli su aldığını zanneder makina ve yıkamaya geçmek ister o anda küvvetteki suyun taşmamasını ve yeterli su almasına yardımcı olan prosestat (yeni makinalarda sensör de vardır) suyun yeterli olmadığını hisseder ve su alınması gerektiğini algılar. Bunu algıladığında prosestatta hava yapmış olur ve makina takılı kalır.

    İnşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkness2tr

    arkadaşlar merhaba
    Kardeşimizin yaşadığı sorunun aynısın bnde var ve hala devam ediyor.Acaba arkadaşın dediği svici nasıl açabilirz.Svicin orda vida vs yok tornavidayla oynatmayı denedim ama çıkmadı nasıl açabileceğim konusunda bana yardım edebilrmisinz şimdiden tşkler sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bornovalı1 -- 6 Ağustos 2009; 17:14:05 >




  • Orijinalden alıntı: bornovalı1

    mehaba arkadaşlar,
    yukarıda yazılanları okudum. caner19 arkadaşımızn başına gelen sorun arçelik ve beko makinelerin kronik arızası diyebiliriz. makinanın yan tarafında bulunan su cebi dediğimiz plastık bir hazne vardır bu parça hava aldığında bu bahsettiğiniz arazayı yapar bunun yada svicinin değişmesi gerekir.
    Bu arızanın sebebi; düşük basınçlı su aldığında arıza yapar ve birde zor bir ihtimal ama başıma çok defa geldi, bulaşık makinalarında su giriş ventili alt taraftadır. Buna takılan havşalı hortum "L" şeklindedir ve zaman zaman hortumun kıvrılmasına sebep verir. Hortum kıvrıldığında, makine su almaz veya yavaş su alır yada püskürtmeli bir şekilde kabarcık oluşturarak suyunu alır ve bu şekilde de hava yapar. hava yaptığı için yeterli su aldığını zanneder makina ve yıkamaya geçmek ister o anda küvvetteki suyun taşmamasını ve yeterli su almasına yardımcı olan prosestat (yeni makinalarda sensör de vardır) suyun yeterli olmadığını hisseder ve su alınması gerektiğini algılar. Bunu algıladığında prosestatta hava yapmış olur ve makina takılı kalır.

    İnşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir.



    bornovalı arkadaşım sana teşekkür ediyorum.Anca ben bu sorunu nasıl giderebilirm bana nasıl yardımcı olabilirsiniz




  • yardım edecek yok mu
  • Arkadaşlar bugün ben servisle görüştüm pzrtesi gelecekler.Sorunun pompayla ilgili bir sorun olabileceğini söylediler.Keçe denilen bir şeyin şişmesinden kaynaklı bir sorun olduğunu söylediler.Fiyat konusunda da 90 lirayı bulur dediler.Sizce bu fiyat makul mu benimde aklım karıştı yardım cı olabilirmisiniz.Bu arada biz makinayı çok seyrek çalıştırıyoruz sorunun bundan kaynaklı olduğu söylendi lütfen yardımcı olabilirmisiniz
  • ya arkadaşlar bu switch tam olarak nerde
  • aynı sorun bende var aynı model 70 tl dedi yetkili servis acaba artı servis para alırmı ne dersiniz dışardan bulunurmu veya dahamı uygun olur?
  • raver kullanıcısına yanıt
    merhaba. benden o zaman yetkili servis sviç dahil 33 tl para almıştı fakat kendin sökebilirsen yeri basit makinayı karşına alınca sol tarafında bulunuyor bu sviç o tarafın da koruma sacını açmak için makinanın ön alt tarafında uzun tornavida ile sökülmesi gereken vida var onu sökünce sol taraf koruma sacı açılıyor. sviç orada sök ve yedek parça satan bir yer varsa oraya git aynısından al ve tak.ben geçen gün çamaşır makinasının amatisörlerini deşiştirdim çok basit iki adet amatisör 25 tl ve sorun çözüldü umarım sorunu çözersin. kolay gelsin.
  • Makina Vestel DW 5003. Kapıdaki emniyet sivici bozukmuş. Servis dedi. 240 tl dedi. Elletmedim. Bu sivice 2 kablo giriyor. Bunları siviç kullanmadan direkt birbirlerine bağlasam çalışır mı. Şu an su almıyor. Bundan dolayıymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.