Şimdi Ara

[ACİLLLLL]Ramlari Gerçek Hızında Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Phenom ll X6 1090 T

Asus M5A97 EVO

Kingston HyperX Black 1600 MHZ CL9

Cpu Z programıyla bakınca ramlari çok düşük mhz de gösteriyor biosta da 1552 mhz gösteriyor ben bunları nasıl 1600 MHZ de kullanırım yardımcı olurmusunuz

• CcOsmanLı kullanıcısına yanıt
    biosa girin fotoğraftaki gibi ai overclock tuner sekmesini d.o.c.p olarak ayarlayın kaydedin sistem yeniden başladığında ramler otomatik kendi hızlarına çıkacaktır.
    http://media.bestofmicro.com/0/Y/369394/original/Asus-F2A85-V-Pro-DOCP.png
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

biosa girin fotoğraftaki gibi ai overclock tuner sekmesini d.o.c.p olarak ayarlayın kaydedin sistem yeniden başladığında ramler otomatik kendi hızlarına çıkacaktır.
    http://media.bestofmicro.com/0/Y/369394/original/Asus-F2A85-V-Pro-DOCP.png

Hocam peki açılışta ki F1 tuşunu nasıl kapatıyoruz bu biosta ? Yardımcı olurmusunuz.Ramlari hallettim çok sağolun
    açılışta f1 e basmanızı istediğinde altında yazar hangi sebeble biosa girmek istediğini o hatayı yazarsanız duruma göre bakarız çaresine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

açılışta f1 e basmanızı istediğinde altında yazar hangi sebeble biosa girmek istediğini o hatayı yazarsanız duruma göre bakarız çaresine

CPu Fan Error veriyor hocam.Bir kaç güne kadar işlemci fanını değiştirecem zaten ama o zamana kadar bu hatayı vermese iyi olur.Çünkü tek kullanan ben değilim ve onlar bios ekranından çıkamazlar :D
    kullandığız soğutucu nedir olası 2 ihtimal var ya cpu fanı yanlış yere taktınız yada fan hızı 600rpm altına düştüğü için bu şekilde bir uyarı alıyorsunuz biosda monitor sekmesine gelin alt tarafta fan dönüş hızına bakın 600 rpm altındaysa cpu qfan control enabled olanı disabled olarak değiştirin 600 devir üzeriyse fan yanlış yerde takılı demektir kontrol edin bu çözüm olmazsa uyarıları komple kapamak için bios boot sekmesi altında wait for f1 if error kısmını disabled olarak değiştirin bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem onu da belirteyim en kısa sürede uygun bir çaresine bakın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kullandığız soğutucu nedir olası 2 ihtimal var ya cpu fanı yanlış yere taktınız yada fan hızı 600rpm altına düştüğü için bu şekilde bir uyarı alıyorsunuz biosda monitor sekmesine gelin alt tarafta fan dönüş hızına bakın 600 rpm altındaysa cpu qfan control enabled olanı disabled olarak değiştirin 600 devir üzeriyse fan yanlış yerde takılı demektir kontrol edin bu çözüm olmazsa uyarıları komple kapamak için bios boot sekmesi altında wait for f1 if error kısmını disabled olarak değiştirin bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem onu da belirteyim en kısa sürede uygun bir çaresine bakın derim

TT Contac 16 işlemci fanı.Max 600 RPM var hocam seçeneklerde.Aynı anakart var bende ki rev 1.01 bilirsiniz bios açılışında UEFI den fan hızı görünüyor bende orası kırmızı 200 500 arası dönüyor.Fan giriş soketi 3 girişli ve işlemcinin hemen yanında ki 3 giriş yere takıyorum acaba doğru yerde mi ? Yanlış yere taksam dediğiniz gibi 600'ün üzerine çıkmıyor.İşlemciye yakın olarakta 3 giriş var birisi arka panel çıkışları altında diğer 2 si işlemci ram yanında.işlemci ram yanında 1x3 1x4 çıkış var panel yanında da 1x3 çıkış var bunların hangisine takmalıyım yardımlarınız için teşekkürler

• quote:

Hocam birde pc yi boş bırakınca geliyorum tamamen kapanmış ben bu sorunları ilk kez bu sistemde yaşadım daha önce intel vardı stok fanla bunları hiç yaşamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.