Şimdi Ara

ACİLL YARDIM windos u kuramıyorum dosya hatasi veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. oncelikle makinenin konfigurasyonunu yazim

AMD Athlon 64bit 3200+
    Asus K8N4 E Deluxe anakart nforce4
    2*512 Kingston ram
    HIS - Radeon X600 Pro 256Mb 128Bit
    52X32X52 LG CD-W
    Pioneer Dvd

Bu makineye windows xp home yukemistim. bi arkadasin makinesi. daha sonra xp goctu. acilirken bi dosya eksik diyordu ve tarih geri donusude yapamiyorduk. windows hic acilmiyordu. daha sonra bu arkadas makineye format atip yeniden yuklemeye calismis ama bi turlu olmamis. bana getirdi makineyi. uzatmadan anlatim :) 4 saattir ugrasiyorum kusura bakmayin delirdim.

xp cd sinden boot edip (bu arada xp orjinal cd lisanslı) format atiyoruz disk ayirim vs bölümünden sonra kur dosyalari yukeniyor bolumunde surekli bi dosyalari yukleyemiyor. ama bu dosyalar her denemede degisiyor. en cok aklimda kalan dxdiag... devam ettiginde ise kurulumun ikinci bolumunde mavi ekran cikariyor ve kurulumu kesiyor. hani su fiziksel zarar gormemesi icin calisma durduruldu yazan ekran. diski cikardim kendi makinemde formatladim olmadi. baska disk taktim olmadi. bios u default ayarlarina cevirdim olmadi. ayarlari elle yaptim tekrar olmadi. ramlarden birini cikardim oyle denedim bu seferde dosya atlamadi ama ikinci bolumde gene ayni mavi ekrani cikardi. bu arada butun bu islemleri iki cd yi iki okuyucuda iken de ayrı ayrı denedim. hatta okuyucuları teker teker sokup bile denedim. ayrica baska orj. xp cd ile de denedim. malesef sonuc hep aynı.

bu arada denedigim 2 disk te ide. sata destegi var fakat elimde sata disk yok.
    son olarak makine xp kurulu ve calisiyorkende re-startlarda ve ilk acilista otup duruyordu (ram yada grafik karti icin mi bilmiyorum o sesleri hep karistiririm) tekrar kapatip acinda duzeliyordu.

sorum su ne demem lazim? bu windowsu nasil kurcaz :(

simdiden tesekkurler.

• büyük ihtimalle RAM sorunu genelde kurulumda mavı ekran hatası verırı RAM
  • arkadaşım aynı sorun bende de vardı.
    arkadaşımın xp cd'si bende kurmuyo du onda kuruyodu deli oluyodum.bende onun cd ile kuruyodum olmuyodu sp2'li cd ile kuruyodum oluyodu,ama sinir olmuştum yapacam dedim diğer xp ile kuracam.
    cd-rom dan boot ettim
    dvd-romdan boot ettim
    hatta dvd-rw den de boot ettim olmadı.sonra cd-rom'u,dvd-rom'u ve dvd-rw'i tüm idelere bağlayıp denedim olmadı.
    diskin ide yi de değiştirdim olmadı.
    en son artik herşeyi ilk hale getirdim sadece anakartın USB lerini kapattim(disable) abicim o zaman oldu.
    anakartın setup'indan on board ayarlından usb'lerini kapat (direk disable yap,1,1 leri açayim veya 2,0 açık kalsın deme direk disable yap)
    sistemi kur,kurukum bitsin en son yeniden başlatsın winxp'yi kullanabilir hale getir,ondan sonra aç usbleri kolay gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: crazy ewo

Arkadaslar merhaba. oncelikle makinenin konfigurasyonunu yazim

AMD Athlon 64bit 3200+
    Asus K8N4 E Deluxe anakart nforce4
    2*512 Kingston ram
    HIS - Radeon X600 Pro 256Mb 128Bit
    52X32X52 LG CD-W
    Pioneer Dvd

Bu makineye windows xp home yukemistim. bi arkadasin makinesi. daha sonra xp goctu. acilirken bi dosya eksik diyordu ve tarih geri donusude yapamiyorduk. windows hic acilmiyordu. daha sonra bu arkadas makineye format atip yeniden yuklemeye calismis ama bi turlu olmamis. bana getirdi makineyi. uzatmadan anlatim :) 4 saattir ugrasiyorum kusura bakmayin delirdim.

xp cd sinden boot edip (bu arada xp orjinal cd lisanslı) format atiyoruz disk ayirim vs bölümünden sonra kur dosyalari yukeniyor bolumunde surekli bi dosyalari yukleyemiyor. ama bu dosyalar her denemede degisiyor. en cok aklimda kalan dxdiag... devam ettiginde ise kurulumun ikinci bolumunde mavi ekran cikariyor ve kurulumu kesiyor. hani su fiziksel zarar gormemesi icin calisma durduruldu yazan ekran. diski cikardim kendi makinemde formatladim olmadi. baska disk taktim olmadi. bios u default ayarlarina cevirdim olmadi. ayarlari elle yaptim tekrar olmadi. ramlarden birini cikardim oyle denedim bu seferde dosya atlamadi ama ikinci bolumde gene ayni mavi ekrani cikardi. bu arada butun bu islemleri iki cd yi iki okuyucuda iken de ayrı ayrı denedim. hatta okuyucuları teker teker sokup bile denedim. ayrica baska orj. xp cd ile de denedim. malesef sonuc hep aynı.

bu arada denedigim 2 disk te ide. sata destegi var fakat elimde sata disk yok.
    son olarak makine xp kurulu ve calisiyorkende re-startlarda ve ilk acilista otup duruyordu (ram yada grafik karti icin mi bilmiyorum o sesleri hep karistiririm) tekrar kapatip acinda duzeliyordu.

sorum su ne demem lazim? bu windowsu nasil kurcaz :(

simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oceanic815 -- 28 Şubat 2006; 2:42:08 >

• Tamamını okumadan cvp yazmışım arkadaş herşeyi denemiş nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serqanz -- 28 Şubat 2006; 2:54:19 >
  • Önce biostan işlemcinin hızını düşürüp kurmayı dene .
    Bu şekilde olmazsa twinmos ram ile dene bir de.
  • BENZERİ PROBLEMİ BENDE YAŞADIM.ÖNYÜKLEMEDEN SONRA KURULUM BİR TÜRLÜ BAŞLAMIYORDU.
    SORUN POWER S. DE ÇIKTI.YETERSİZ VOLTAJ VEYA AMPER HARDDİSKİN YAZMASINI ENGELLİYORMUŞ.
  • evet psu kaynaklı sorunlar hem bilgisayarın stabilitesini bozuyor hemde garip garip hatalar veriyor.bende dandik bi oyunda 6600 gt ile oynarken reset atıodu.sonunda psu cıktı(cooler master 350w psu yetersiz kalıomuş)
  • * CD'DEN OLABİLİR
    * RAM'LERDEN OLABİLİR MAVİ EKRAN %90 ONU GÖSTERİYOR
    * TÜM PARÇALARI SÖK YENİDEN TAK
    HER ZAMAN AZILI SORUNLAR BUNLAR EN KÖTÜ İHTİMAL EN SON HARDİSK TE OLABİLİR
  • mavi ekran %90 ram yada işlemci sorunu
    ramlerin slotlarını değiştir çıkart başka yere tak yani
    sonra bios ayarlarını default optimize et buda önemli bios ayarları değişmişse etkili olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_84 -- 28 Şubat 2006; 11:03:02 >
  • RAM İ GARANTİLİYSE GARANTİYE GÖNDER % 98 RAM DİR:
  • powersup. tan degil ona kesin eminim. Aopen kasa ve gercek 480w power i var. ramlerin slotlari ile ilgili islemleri yaptim. usb leri kapadim. hizi dusurdum herseyi sokup yeniden topladim kasayi gene olmadi. cildircam ya. delirmek uzereyim. bu gun aldigi yere geri birakicaz kasayi. tum kasanin garantisi varmis zaten ramler i degistiricez. bakalim biraz da onlar delirsin. cagre arayan herkeze cok tesekkurler.
  • arkadaşlar buna benzer bir sorun bendede var ön yükleme yaparken 1 dosyayı atla komutu geldı atlarsan kurulum basarısız olabilir gibilerinden ne tekim başarısız oldu xp nin tarama ekranından sonra bi uyarı ayfası geldi xp ini içinden kurulumda gerekli dosyalardan biri yüklenmedi diye şimdi bana sorun cd de gibi geliyor ama deneyemiiyorum tabi başka bir pc de çünkü ondada kurmazsa işler sarpa sarar yana yana cd ararım cd harici bi sorun olabilirmi sizce
  • beyler benim sorunada bir omuz atın
  • Walla bizim ark ta samsung 200 gb sata2 ile p5ld2 var ve bilg hala restart atıyo. aynen sizin hatalarınızla karşılaştık bizde ark bunu servise götürücek herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.