Şimdi Ara

Açılırken Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bir kaç yıldır çalıştırmadığım bir bilgisayarım vardır. Arkadaşımdan ssd aldım denemek için taktım bilgisayarıma donanım özellikleri işlemci intel q6600 4gb ram anakart g41m-p33 combo birde ekran kartım var ama konuyla çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum oda gtx 550ti. Sorunum şu şekilde hdd de eskiden yüklenmiş bir windows 7 var açmayı denedim boot ekranından sonra gelen o windwos ışıltısında donuyor. Ssd üzerindeki win10 da aynı şekilde donuyor. 2 farkı usb de biri win7 diğeri win10 yüklü isini de çalıştırmayı denedim boot ekranından sonra onların açılacağı kısıma gelince hep donuyor. Bu sorun neyden kayanklanıyor acaba ramlerin 2sinide görüyoru bios üzeriden. Acaba ramde mi anakarttamı yoksa işlemcide mi sorun var bilen varsa yardımcı olabilir mi.



  • Upp
  • SSd ve HDD leri usb üzerinden bağladıysan geç açılması gayet normal. Yıllardır çalıştırmadım diyorsun bir bakım yap sıfırdan kurulum yap muhtemelen düzelir eğer hala gelmediyse HDD de bad sektör olması muhtemel HDD sentinel pro ile tarat bakalım sonuçlar neymiş. Aynı şekilde SSD yi de incele.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Geç olsada açılsa bişey demicem ama açılmıyor. Ne ssd açılıyor ne hdd deki windows ayrıca 2 belleğimde win 10 ve 7 format yazılımı var onlarda açılmıyor. Bana anakartta bir yerde takılıyor gibi geliyor ama başka bir şey de olabilir.
  • RenjiAbarai kullanıcısına yanıt
    Hiç açılmıyorsa anakartta sorun var bir yerde kısa devre var bundan kaynaklı olarak açılmıyor teknik servise ver kontrol etsin.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Para şu sıralar biraz kısıtlı olduğu için son ihtimalim teknik servis yada 2. el yeni bir anakart alırım ama önce sorunun tam olarak nerede olduğunu bulmam gerek. Bana göre anakartta sorun var ama bir arkadaşımdan ödünç alıp başka bir anakartla denemek lazım. Teşekkürler.

    Başka fikri olan varsa buyursun.
  • RenjiAbarai kullanıcısına yanıt
    Bu tarz sorunlar genellikle forum üzerinden çözülmesi mümkün olmayan sorunlar kapsamına girer. Yerinizde olsam bir bilgisayarcıya veya teknik servise götürür en azından sorun neymiş öğrenirdim.
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Zaten giriş seviye it sektöründe olduğum için kendim halletmenin peşindeyim birazda :) teşekkürler yardımlarınız için.
  • RenjiAbarai kullanıcısına yanıt
    Doğru yoldasın ama sorunu net olarak bulabilmek için eğer yeterince bilginde yoksa biraz parça değiştirerek deneme yapman gerek sorunu bulabilmen için ve elinde de yoksa yapacak bir şey yok yerinde olsam bilgisayarcıya götürür onunla beraber sorunu bulmaya çalışırsın ve ücret de ödemezsin sonuçta bir şey yapmadı.
  • Ayni sorunu bende yasadim cok ugrastirmisti beni yuzde 99 ramdir degistirmeden once slot degistirmeyi ve temiz beyaz silgiyle uclarini silmeyi deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrts61 kullanıcısına yanıt
    Yine silginin büyük kerameti çıktı ortaya. :) Evde çok az durduğum için pek bakamadım kasaya şu günlerde tekrar bakacağım ama silgi olayını denemekte fayda var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.