Şimdi Ara

ACİLEN FUJİAİR KLİMALAR HAKKINDA BİLGİ LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni başlık açmamak için eski konumun üzerine yazıyorum. FUJİAİR KLİMA kullanan var mıdır? Şanlıurfada bölge bayisi var. Oradan almayı düşünüyorum. 18000 ve 12000 lik iki adet alıcam 3 bin TL civarında olacak. Acilen tavsiye gerekiyor. Katoloğunu bulamadım. severklimanın sayfasındaki açılmadı.


    Arkadaşlar klimadan anlamam. inverter - split klima farkı nedri? Sanırım inverter olanlar daha az elektrik yakıyor???

    Her neyse :
    24 metrekare kadar bir salon ve 15 metrekare kadar da bir yatak odası var.
    1- SALON İÇİN: Evden sabah çıkıp akşam 6 gibi geldiğimiz için salon kliması haftasonu hariç günde 6 saat kadar çalışacak. Öyle buz gibi yapmasına gerek yok. Biraz serinletsin ortamı yeter. Isıtma da gerekli değil, zaten doğalgaz ile iyi ısınıyor. 12.000 btu yeterli olur mu?

    2-Yatak odası kliması gece 24:00-07:00 arası çalışacak. Samsungun uyku dostu modu olanlardan alsam diyorum. Hasta olma ihtimalini düşürür belki. 7000 btu denilenler olur sanırım.

    hepsiburadada samsung ve airfel klimalara baktım. Onlardan alabilirim, tabi burada yerel firmaları araştırmadım daha henüz. Şanlıurfa 'da oturuyorum. Bir grup arkadaş daha klima alacaklarmış toplamda 6-7 kişi klima alacak belki onlarla ortak alıp indirim yaptırtabilirim. Bi arkadaş mitsubishi al diyor. Öbürü fijutsuda arkadaşım var uygun ordan alalım diyor. Birisi ben arçelik aldım memnunum para vermeye gerek yok diyor. Bi de çok sayıda klima alıp en düşükte çalıştırmak daha avantajlı diyorlar??? Ne yapsam?

    Ha bu arada ev benim değil, 2 seneliğine kiracıyım. Burada mecburi hizmet bitince gideceğim yerde klimaya ihtiyaç olmayabilir. Çok para vermesem mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medmania -- 8 Haziran 2011; 17:14:30 >







  • lg beko - arçelik öneririm. Parasının hakkını veren markalar. 24 metre kareye 18.000 btu luk 15 metrekare ye ise 9.000 btu luk öneriririm. Sadece soğutma için kullanılacaksa inverter olmasına gerek yok .
    Inverter teknolojisi ne demektir, ne gibi avantajları vardır?
    Evinize ofisinize klima almaya karar verdiğinizde, klima cihazının kapasitesi maksimum ihtiyaç olabilecek şekilde belirlenir. Halbuki bir gün içerisinde örneğin bir odaya 9.000 Btu/h’lık cihaz konulmuş ise bir gün içerisinde 24 saat veya 1 yıl içerisinde her ay 9.000 Btu/h’lık kapasiteye ihtiyaç yoktur. Set edilen oda sıcaklığına göre mekanın ihtiyacı olan kapasitede klima cihazınızın kompresörünün dönme hızı ayarlanarak frekans kontrolü ile klima cihazınız çalıştırılıyorsa ihtiyaç olan kapasitede ve o oranda elektrik enerjisi tüketerek çalıştırılan klimalar inverter teknolojine sahiptir.

    Inverter Fonksiyonunun En Önemli Faydaları:
    1.Enerji verimliliği: Yıllık çalışma giderlerinde %30’ a varan tasarruf aktif
    2.Hassas kontrol: Oda sıcaklığında sıcaklık dalgalanmalarının giderilmesi aktif
    3.Güçlü Çalışma: Inverter olmayan tipte klima cihazlarına kıyasla daha kısa sürede ısıtma/soğutma aktif
    4-Kış ortamında bile yüksek verim.-15° de bile yüksek performans ile çalışır.



    a: Enerji verimliliği: Yıllık çalışma giderlerinde %30’ a varan tasarruf aktif
    Inverter olmayan tipteki klima cihazları sadece sabit frekans da çalışır ve kapasitelerini değiştiremezler. Bununla birlikte, inverter klima cihazları çalıştırma anında ayarlanan oda sıcaklığına daha kısa sürede ulaşmak için kapasitelerini maksimize ederler. Ayarlanan oda sıcaklığına bir kez erişildikten sonra, kapasite azaltılır. Dahası, ayarlanan sıcaklığı sabit tutmak için genellikle ünite düşük kapasitede çalışır. Inverter klima cihazları düşük kapasitede çalıştıklarında en yüksek enerji verimliliğine sahiptir. Bu özellik yıllık çalışma giderlerinde %30’a varan tasarruf sağlar.
    b: Hassas kontrol: Oda sıcaklığında sıcaklık dalgalanmalarının giderilmesi aktif
    Bir inverter klima cihazı, oda sıcaklığı düşük olduğu zaman maksimum kapasitede çalışır. Fakat, oda sıcaklığı ön ayar seviyesine ulaşır ulaşmaz, inverter kontrol herhangi bir değişikliğe göre kapasiteyi ayarlar. Bu daha az sıcaklık dalgalanması demektir ve bu sayede yüksek konfor sağlanır.
    c: Güçlü Çalışma: Inverter olmayan tipte klima cihazlarına kıyasla daha kısa sürede ısıtma/soğutma aktif
    Inverter klima cihazları başlangıçta kapasitelerini maksimize ederler. Bu ayarlanan sıcaklığa daha çabuk erişebilmek için gerekli olan en yüksek kapasitenin olduğu zamandır. İlave olarak, inverter klima cihazlarının maksimum kapasitesi inverter olmayan tiplere göre daha yüksektir. Bu özellikler odanızı daha kısa zamanda ısıtıp/soğutmanızı sağlar.

    Kullandığımız klimalar ne kadar elektrik tüketiyor?
    Bir klima çalışırken belli bir miktar soğutma enerjisini elde edebilmek için elektrik enerjisi harcamaktadır. Alınan soğutma enerjisinin verilen elektrik enerjisine bölünmesiyle ortaya çıkan olan sabit sayı ne kadar büyük olursa klima cihazının enerji verimliliği o kadar iyi olur. COP denilen bu sabit sayı 2,5’un altında olmamalıdır. Aynı zamanda az enerji tüketen klima kullanıcıları doğal olarak daha az elektrik faturası ödeyeceklerdir.


    İnverter Split klima nedir ?
    İnverter kontrol sistemi, elektrik devir frekansını değiştirerek klima mekanizmasını düzenler. Kompresör belli aralıklarla çalışıp durmak yerine, kontrollü çalışır ve bu sayede oda sıcaklığı sabit kalır. Soğutma ve ısıtma gücü otomatik olarak ayarlanır.


    İnverter klimalar ile klasik klimalar arasında ne fark vardır ?
    • Klasik klimalarda istenilen oda sıcaklığına ulaşılıncaya kadar kompresör hep aynı sabit devirde çalışır ve durur. Dolayısıyla klima; oda sıcaklığı ne olursa olsun aynı enerjiyi tüketir. Oysa inverter klimalar istenilen oda sıcaklığına yaklaştıkça kompresör devri yavaşlar, yani daha az enerji tüketir. İnverter klimalar çok daha ekonomiktir.
    • Klasik klimalarda kompresör oda sıcaklığına bağlı olarak durur ve yeniden çalışır. İnverter klimalarda kompresör durmaz, kendini en düşük devirde rolantiye alarak kesintisiz çalışır. Bu nedenle bütün mekanik araçlarda durarrow-kalkmalarda oluşan zorlanma ve aşınmalar inverter klimalarda oluşmaz. Dolayısıyla inverter klimalar daha uzun ömürlüdür.
    • İnverter klimalarda durarrow-kalkma olmadığı için oda sıcaklığındaki değişimlere karşı çok daha hassastır ve hemen devrini arttırarak sıcaklığın yükselmesini önler. Yani inverter klimalar çok daha konforludur.


    INVERTER KLİMA SİSTEMLERİNİN AVANTAJLARI




    Kararlı oda sıcaklığı,
    İlk çalışmada düşük güç tüketimi,
    Standart klimalardan daha üstün güvenlik özellikleri,
    Yüksek düzeyde enerji tasarrufu,
    Düşük sıcaklıklarda dahi ısıtma. GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ İNVERTER'LERİN AVANTAJLARI ISITMA ÜZERİNE...




  • Airfel al.Klasik green serisi gayet yeterli.Fazla para vermeye gerek yok.yada koçtaşvarsa gree al. 12 lik ve 18 lik.
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler sanırım airfel alıcam.
  • Ya bu gree'nin koçtaşta olan modellerine baktım. Fiyatları çok uygun. Elektrik faturası gelince bozulmak istemiyorum. Ucuz ama çok yakmasın....
    Bi de mantığım doğru mu bilmiyorum ama inverter airfel ile split airfel veya green arasında çok fiyat farkı yok. Sonuçta günün 12 saati evde olmayacağız bu durumda klimayı kapatıp açmak mı mantıklı olur yoksa inverter klima alıp sürekli açık bırakmak mı? Ve tabi açıp kapatılacaksa split mi daha az elektrik harcar inverter mı yoksa fark etmez mi? Kafam karışık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medmania -- 6 Haziran 2011; 20:22:56 >
  • Eğer kapatıp açarsanız kompresörün kalkışında çok enerji harcar. Enerji tasarrufuna önem veriyorsanız inverter alın ama kendiniz kapatıp açacaksanız boşuna inverter alacaksınız bir açacaksınız işiniz bitene kadar açık kalacak.
  • Tamam inverter olacak sanırım. Biraz daha keseyi açmaya karar verdim. Benim salon düşündüğümden büyükmüş. Bi de 9000 btu luk klima alma ileride geniş odalı bir eve çıkarsan işine yaramaz dediler mantıklı geldi. Bu durumda 12 ve 18 btu luk iki klima alıcam. Tanıdık aracılı ödeme kolaylığı da olduğu için Fuji Elektrik almaya karar verdim. Cuma günü motaj yapılacak, montaj esnasında neye dikkat etmeliyim. Ev kiralık ev, klima için elektrik bağlantısı duvarda hazırlanmış. Ama tayin çıkınca söküp götüreceğim, o açıdan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medmania -- 7 Haziran 2011; 19:08:15 >
  • Yeni başlık açmamak için eski konumun üzerine yazıyorum. FUJİAİR KLİMA kullanan var mıdır? Şanlıurfada bölge bayisi var. Oradan almayı düşünüyorum. 18000 ve 12000 lik iki adet alıcam 3 bin TL civarında olacak. Acilen tavsiye gerekiyor. Katoloğunu bulamadım. severklimanın sayfasındaki açılmadı.

    ARKADAŞLAR YOK MU Bİ YOL GÖSTEREN :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medmania

    Aldım artık. Bendeki çinli. Daha sonra merak eden olursa diye başlığın altına ekliyorum.

     ACİLEN FUJİAİR KLİMALAR HAKKINDA BİLGİ LAZIM

  • Bende Sever Klima´dan CS-12UB modeli aldım. Süper bir performans var. Üstelik ses diye bir şey yok. Daha önceki klimam tren geçiyormuş gibi ses çıkarıyordu, şimdi klima çalışıyor mu diye gidip kontrol ediyorum.
    Site Adresi :www.fujiair.com.tr ,www.severklima.com.tr
  • Size de hayırlı olsun benim alalı 1 hafta filan oldu. Ses olarak salondakinde sadece rüzgar sesi oluyor çalışınca o da hava üflediğinde olması doğal sanırım. Yatak odasındaki 12 binlikte rüzgar sesi daha da az. Ben salonu açınca en öok 5-10 dakika çalıştırıyorum zaten buz gibi oluyor içerisi ama Urfa'nın asıl sıcağı başlamadı diyor yerleri bakalım görücez artık. Bidonu da su tahliyesine koydum 5-6 litre saf suyum oldu, içine de HB den satılan dynotab atınca mis gibi cam suyu, kalanıyla da çiçekleri fısfıslıyorum kireç olmuyor yapraklarda
  • Arkadaşlar Ankara'ya gittiğimde klima düşük devir ve 22 derecede 10 gün boyunca açık kalmış. Eve geldiğimde evde yoğun boya kokusu gibi bir koku oluşmuştu. Fatura 65 TL geldi neyse ki:) Klima şimdi normal çalışıyor bi problem yok gibi. Herhangi bir sıkıntı oluşmuş mudur acaba? Gazı filan biter mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.