Şimdi Ara

ACİL YÜKSEK LİSANS İLİŞİK KESİLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Gerçekten şu anda son günümü yaşıyorum ve özel üniversite yüksek lisans konusunda bilgi sahibi acil yardımcı olabilecek bir dostumuza ihtiyacım var.

    Ben şu anda özel üniversitede 2018 Ocak kayıtlı olarak tezli yüksek lisansa başladım ve şu anda 4. ders dönemimi sınavlarımı bitirdim. Yaşadığım iş ve özel hayat sıkıntılarından dolayı yüksek lisansa gereken önemi gösteremedim. Bölümle konuşup bu dönemki durumumu anlattığımda tezsize geçersin sıkıntı olmaz demişti fakat şu an detaylı araştırdığımda çok büyük bir problemde olduğumu ve ilişiğimin kesileceğini görüyorum.

    Şuanki son durumum ;

    1- Toplam 9 Ders aldım fakat Seminer dersi alamadım (Sistem izin vermemişti ve önemli değil son 5-6. dönemlerde alırsın demişlerdi.
    2- Tezliyim fakat 4. dönemim bitmesine rağmen tez yazamayacağımı anlamadığım için hiç danışmanımla görüşemedim , o da benimle görüşmedi.
    3- Şu anda askerlik tecilim bitti Şubatta askere alınıyorum askerlikle ilgili birşeyleri kullanmak istiyorum.

    Şimdi benim hangi kapıları zorlayıp olmayanı oldurmam gerekiyor.

    Aklıma gelenler;

    1- Askerlik tecilim bittiği için bu son dönemi askerlik nedeniyle gidiyorum askerliği kullanarak bu 4. dönemi dondurabilir miyim ?
    2- Üniversite benim ilişiğimi kesmenden kendim ilişik kesmeye çalışsam sonradan geri dönmeme imkan verirler mi veya farklı üniversitede burda aldığım dersleri saydırabilir miyim
    3- Seminer dersi hocasıyla görüşüp yetiştirebilirsek benim kaydım düşmemiş ama derslere girdim gibi yönetimi ikna etmek.
    4- Danışman hocamla görüşüp kayıt geçmemiş vs. gibi bir yol izleyebilir miyim ?
    5- Hemen tezsize geçiş dilekçesi yazsam tezsiz eğitimde tez ve seminer gerekmediği için tezsize geçirilebilir miyim ?


    Biliyorum birçok konuda geç kaldım, bölüm yetkilisine inandım fakat insan birşeyler yapmak istiyor 2 yıllık bir emeğim ve aldığım dersler söz konusu.







  • Bildiğim kadarıyla tezsiz yüksek lisans diploması için tezinizin jüriden red alması gerekiyor. Ardından enstitüye dilekçe verip danışmanınızla bir dönem proje yazmaya başlayacaksınız. Tabi bu dönem için harç da isterler.

    Askerlik konusunda ise, eğer aynı yıl içerisinde yüksek lisans kaydınızı sildirip tekrar bir yüksek lisans programına kayıt olursanız tecil oluyor. ASAL şubeden bu yönde bilgi almıştım.

    Geçtiğiniz dersler üniversite ayakta kaldıkça arşivlerinde duracaktır. İstediğiniz zaman transkript alırsınız. Saydırma konusunda ise vereceğiniz kurumla görüşmeniz gerekir.

    Ayrıca tezli yüksek lisans azami üç sene. Toplam 6 dönem hakkınız var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.