Şimdi Ara

Acil yardım (solunum cihazı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yeni batarya ne kadar bilmiyorum.


    Bataryayı değiştirmek en garanti ve güvenilir çözüm aslında ama daha öncede dediğim gibi hastayı yoğun bakıma yatırmak gerekiyor.


    Onun yerine Piladamın önerdiği LiFePO4 bataryayı araştıracağım.

  • bkzCokenteresan B kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim batarya değişimi sadece batarya içinin değişimi değil. Cihazın orjinal bataryasını sıfır satın alsanız neden hastaneye yatmanız gereksin ki? Direk takablirsiniz ? Gerekirse şarz edilmiş olarak isteyebilirsiniz ve ya şarz ile aynı anda makinanıza takarsınız. Zaten ıfır ve sağlam batarya boş olarak gelmeyecektir. Sizde şu anda nasıl yedek bir batarya yok o da ayrı bir konu... Cihazla birlikte yedek batarya verilmemiş miydi ...

  • LiFePO4 bataryayı açıklamak gerekirse;


    Siz şu anda 12 Voltluk aküden güç alacaksınız. 12V araç aküsü dediğimiz kurşun asit(bu akünün kimyasıdır) aküdür, aslında içinde 6 tane ikişer voltluk akü vardır.

    Bu aküler ucuzdur, işçilikleri genelde fabrikasyon ile yapılır ve ömürleri kısadır.


    LiFePO4 dediğimiz ise daha farklı bir kimyadır. 1 tanesi 3.2 volttur, 4 seri bağladığınızda 12 voltluk akü voltajına eşit voltaj elde etmiş olursunuz.

    Hazır lifepo4 batarya/akü alabileceğiniz gibi profesyonel kişilerden destek alarak da yapabilirsiniz.

    Bu aküler ucuz değildir, işçilik çok önemlidir, kaliteli işçilik yapılması gerekir ve ömürleri çok uzundur.


    Sizin ihtiyacınız için 8 seri LiFePO4 batarya yapılabilir. Kapasite sizin bütçenize ve bataryanın boyutlarına göre ayarlanır. (ben herhangi bir üretim ya da satış yapmıyorum)





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam evde batarya değişimi olmuyor cihazın teknik servisine götürmemiz gerekiyor yedek bataryada vermediler. Özellikle bu inverteri daha iyi öğrenmek için ventilatöre bağlanan birçok hastayla tanıştım, kimsede yedek batarya yok.


    Çoğu hasta akü ve inverter kullanarak ekstra bir güç kaynağı yaptırmış.


    Evde jeneratör var, evde herhangi bir sıkıntımız yok.

  • bkzCokenteresan B kullanıcısına yanıt

    Cep telefonu bataryası gibi sökülüp takılabilir değil demek ki... Bu taktirde cihazın yedeği gerekli gibi?

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hayır değil.. Hocam cihazın yedeği de zor maalesef SGK bile cihazın yarı fiyatını ödüyor. Bu cihazlar 40-45 bin tl.

  • bkzCokenteresan B kullanıcısına yanıt

    İnverter cihazları düşük kalitede olabiliyor. Cihazın şarz aletini ve belki cihazı bozma ihtimali olabilir. Kesiinlikle vazgeçmeyin ama bunları düşünün. Ona göre bir inverter tavsiye edilebilir size. Nomalde çıkışı istenen özellikte olmasa da çalıştırıyor bağlı olan cihazları ama sonuçta yazmamış olmayayım. BU halde şarz aletini, şarz kablosunu felan yedeklemek düşünülebilir. şarz kablosunun çok pahalı olduğunu yazmıştınız, açık resimlerini koyarsanız uygun bir model bulunur. Maksat acil durumda hazır olsun. Yani makineyi felan yedekleyemiyorsanız, ucuz yoldan şarz aleti ve kablosunu yedekleyebilirsiniz.


    Bu arada yapılabilir yapılamaz ayrı konu ama araç şarzı için bir ihtimal daha var. 24Volt dc gerekli denmiş ve bu 2 adet seri bağlı araç aküsü demek. Araçtaki akü sayısı ikiye çıkartılıp, paralel şarz edilip seri olarak da 24Vdc alınabilir. Paralel ve seri bağlantının aynı hatta olabilmesi için; akım kaldırabilen diyotlu ekleme ile ters akımlar, seri bağlantyı iptal eden kısa geçiş engellenir. Aküler 12Vdc biraz üstüne çıktığından çıkışa bir de regülatör bağlanabilir. Olabilecek en düzgün şarz elektriği olur beki de özellikle de araç çalışmazken. Çoğu araç kaput altında ikinci bir akü için yer bulunabiliyor. Bu sitem iki adet küçük motosiklet aküsüne de uygulanıp araç aküsü hiç karıştırılmayabilir de. BU iki ufak akü için sadece şarz araçtan alınır.





  • Acil yardım (solunum cihazı)


    Yukarıdaki sistemin şarz kaynakları izole olmalı yani aynı güç kaynağından tek hatla bağlı olmamalı, ya da aradaki seri bağlantıyı yapan kısmın devre ile kontrolü esas. Pako şalterli seri-paralel geçiş mantığı da uygulanabilir pek tabi şarzı aradan çıkaran özellikte. Bağlantıda hata var mıdır incelenmeli.


    Bu önerileri gören tüm arkadaşlarımız, önce kendi değerlendirmeli ve avantaj dezavantaj ve hata yönünden incelemelidir. Alınabilecek birçok güvenlik önlemlerinden bahsetmediğimizi ve uygulayanın güvenlikten sorumlu olduğunu da hatırlatalım.


    Bu iki aküden alınan gerilim 24Vdc üzerinde olur çünkü aküler şarz anında 12Vdc'den yüksek gerilimle şarz edilir ve de şarz olmadığı halde de 12Vdc üstündedir gerilimleri. Toplamları da 24Vdc üstüne çıkacaktır. BU halde çıkışı tam 24Vdc yapmak için, regülatör eklenmesi gerekir. Akülerden biri daha küçük çünkü araç sistemine elektrik göndermiyor sadece istenen çıkış için.


    Bu sistem tek elden istenen gerilimi almaktadır ve çıkış acden çevrilme gibi bozukluklardan uzak olacaktır. Tek sorun şarz olurkenki parazitlerdir ama sonuç fena olmayacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 22 Ocak 2024; 10:9:30 >




  • Bugün inverteri araca bağlattım.


    Aküden ayrı bir hat çekerek inverteri direkt aküye bağladık.


    Ayrıca akü inverter arasına bir şalter bağladık, şimdilik bir problem yok.


    Vakit ayırıp cevaplayan ve araştıran herkese teşekkür ederim.

  • bkzCokenteresan B kullanıcısına yanıt

    Rica ederiz,mutluluğunuz mutluluğumuzdur.

    Şalter nasıl bir şalter? Akü şalteri miydi? Detaylı resimler koysanız da hem konu şenlense hem de herkese fikir olsa? Bu konu unutmayınız ki herkese hizmet vermektedir.


    önceki mesajlarımızdaki yedeklemeler, pahalı olduğunu söylediğiniz kablonun aynısının daha ucuza temin edilip elde yedek bulundurulabileceği, inverterin sorunlu çalışabileceği gibi bilgileri belki önemsemediniz ama..... Herşeyi önemseyin, hiçbirşeyi atlamayın! ((şarz kablosunun yakın detaylı resimlerini ölçü alınabilecek bozuk para gibi bir nesne yanında çekip ekleyebilir misiniz?))


    Ayrıca takip eden arkadaşlar araç aküsüne yukarıda verdiğim elektronik tesisat ile küçük bir akü eklemesi ile 24Vdc alınmasına nasıl bakmakta??? 24Vdc ihtiyaca göre eklenmesi gereken küçük akü çok daha ufaltılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 24 Mart 2022; 22:12:37 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.