Şimdi Ara

Acil Yardım! Dişi kuş yavrularıyla ilgilenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişi kuş 20-25 gün önce yumurtladı ve bu süre içerisinde kuluçkaya yattı. Yumurtadan ilk çıkan yavruyla ilgilenmediler ve yavru öldü. 2 yavruyla ilgilendiler ve şimdilik bir sıkıntı yok onda. 3. yavruyla ilk başta ilgilendiler sonra onu da beslemeyip öldürdüler ve 4. yavru da dün akşam yumurtadan çıktı. Onu da beslemiyorlar. Hayatta kalan son 2 kuşu benim şırıngayla besleyip kurtarma ihtimalim var mı, eğer böyle bir ihtimal varsa ne verebilirim? Yoksa anne ilgilenmezse yaşama şansları yok mu?

Ayrıca dişi kuş bugün çok güçsüz görünüyor. Sanki ölecek gibi, kafeste hareketsiz bir şekilde duruyor. Sırtına, kafasına dokunuyorum hiç umursamıyor. Normalde elimi kopartacak güçte ısırırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Fusco -- 25 Mart 2016; 17:00:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Dişi kuş 20-25 gün önce yumurtladı ve bu süre içerisinde kuluçkaya yattı. Yumurtadan ilk çıkan yavruyla ilgilenmediler ve yavru öldü. 2 yavruyla ilgilendiler ve şimdilik bir sıkıntı yok onda. 3. yavruyla ilk başta ilgilendiler sonra onu da beslemeyip öldürdüler ve 4. yavru da dün akşam yumurtadan çıktı. Onu da beslemiyorlar. Hayatta kalan son 2 kuşu benim şırıngayla besleyip kurtarma ihtimalim var mı, eğer böyle bir ihtimal varsa ne verebilirim? Yoksa anne ilgilenmezse yaşama şansları yok mu?

Ayrıca dişi kuş bugün çok güçsüz görünüyor. Sanki ölecek gibi, kafeste hareketsiz bir şekilde duruyor. Sırtına, kafasına dokunuyorum hiç umursamıyor. Normalde elimi kopartacak güçte ısırırdı.

diğer 2 kuşuda boş yere öldürmüsün. bir besleme yapmıyorsa git vetenerire götür. kuşlarda besleme durumu olmassa şırınga ile besliyorsun. youtubedan videolu anlatım var yemek yapımı ve verimi. yinede doktora götür bi o anlatsın zordur.

diğer kuşuda öldürtme. madem ölüyorlar yuvalığı takma

• Yavruların hepsi açlıktan ölmüş. 2. yavruyu besliyor erkek kuş, benim ekstra bişey yapmam gerek kalmadı. Yavruları beslemediklerini bugün farkettim. Neden öldüklerini anlamamıştım en başta.

Ama dişi kuş çok halsiz, bütün tüyleri dökülmüş. Erkek kuşa kendisini besletmiyor, ben şırıngayla besledim ama hala çok kötü gözüküyor. Başka yapabileceğim bir şey var mı dişi için?

Maalesef yaşadığım şehirdeki veterinerler kuştan anlamıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionel Fusco -- 25 Mart 2016; 19:22:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

Yavruların hepsi açlıktan ölmüş. 2. yavruyu besliyor erkek kuş, benim ekstra bişey yapmam gerek kalmadı. Yavruları beslemediklerini bugün farkettim. Neden öldüklerini anlamamıştım en başta.

Ama dişi kuş çok halsiz, bütün tüyleri dökülmüş. Erkek kuşa kendisini besletmiyor, ben şırıngayla besledim ama hala çok kötü gözüküyor. Başka yapabileceğim bir şey var mı dişi için?

Maalesef yaşadığım şehirdeki veterinerler kuştan anlamıyorlar...

http://www.muhabbetkusu.biz/ buraya konuç daha bilgili arkadaşlar var.

Erkeğin dişiye kusması lazım onlarda yavruya beslemesi lazım. Muhabbet kuşu yavrusunu şırınga ile besleyeceksin

https://www.youtube.com/watch?v=9rNUwcNhkYU

https://www.youtube.com/watch?v=CGzwDX0dJCg

izle bunları belli saati var. 3-4 saatte birdi videoda söyleyecektir zaten. diğer yavruyu yaşat.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.