Şimdi Ara

ACİL YARDIM 80 DERECE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler işlemcim minimum 55 oyun oynarken 82 dereceye kadar cıkıyor sorun cıkarır mı?
    not:işlemci fanını değiştirdim termal macunu da özenle kalitelisiyle yeniledim)

pcnin özellikleri:
    işlemci: AMD athlon 64 x2 +4800 2.5ghz 65w
    ekran kartı: Ati Radeon HD5670 1gb 128 bit
    ram: 4gb kingstone 1066
    anakart: ASUS M2A-MX

Acaba sistemde bi virüs mü var diye tertemiz format attım gene sonuc aynı far cry 3 e girdim 80 derece işlemci ekran kartı full yukte 47yı gecmıyor bu arada işlemcideki bu sıcaklıklar çekirdek sıcaklıklarıdır yardım edin ne yapmam lazım??

ayrıca işlemcinin ismi brisbane overclock özelliği yok tj max ta göstermiyot dereceyi

ACİL YARDIM 80 DERECE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmandsilent -- 28 Kasım 2013; 15:29:55 >

• bilen yokmu koskaca forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci fanı altında ızgaraları iyi temizledinmi? Zaten amd işlemciler soba gibi yanmasıyla meşhur olmuş ama sizinkisi eğer o dereceye cıkmşsa cok fazla. Neden anakart resetlemedi anakartını defeult yap, ortam sıcaklığını hiçe saymamazlık yapma, denetim masası işlemci kullanımına bak, iyi bir virüs taraması yap,(combofix,Malwarebytes Anti-Malware ),son olarak kasya bir soğutucu tak faydasını görürsün.
  • hepsini ztn yapmıstım ama su denetim masası işlemci seçeneklerini göremedim detaylı acıklarmısın
  • Arkadaşım yüksek grafikli oyun oynarken işlemci ve ekran kartının zorlanması ve ramlerin aşırı yüklenmesi normaldir zaten bu nedenlerden dolayı bilgisayarımızın ekran kartı işlemcisi bozulur. Ekran kartımız zorlandığı için işlemciyle bilgi alışverişi zorlaşır. Bunun önlemi daha kalitesi işlemci fanı VE EKRAN KARTI fanı kullanmaktır, kaliteli termal macun ve kasa içindeki fanların iyi devir yapmasıyla sorunu minimuma indirebileceğini düşünüyorum
  • calmandsilent C kullanıcısına yanıt
    ctrl Alt Delete tuşuna birden bas cıkan işlemler bölümüne gir cpu kullanımına bak. Sistem boştayken cpu yüzde 1 veya 5 in üstünde ise sistemi kullanan yazılım program veya virüs olabilir.işlemci üzerinde ağırlık ve yüklenme sıkıntı oluşturur. Bende amd atlon 6000 var. arka egzoz fanımı 12 cm yaptım. orta göbekten işlemciye 12 cm bir fan takılması üflemesi iyi olur.oyun çözünürlüklerini yüksek tutma ekran kartınız malüm. birde şu programı kur resimlerini alt
    http://www.gezginler.net/indir/core-temp.html
  • cpu kullanımı dusuk o kadar anlıyorum sıstemde virus yok bu arada belırttım sogutucu almıstım işlemciye ekran kartının sogutucusuda baya buyuk full yukte 54 derece ancak oluyor ve oynamadıgı oyun yok fakat oyunlarda takılma sorunlarının işlemcinin yetmemesinden oldugunu dusunuyorum cunku full grafıktede aynı takılmayı yapıyor en dusuk grafıktede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım işlemci fanı montajında temas eksikliği var.değilse sensör arızası olabilir.temas iyi ise elinizi topraklayıp elle ısıyı kontrol edin 80 fazlasıyla hissedilecek bi sıcaklıktır.

• montajda kesinlikle bir problem yok tam temas halinde elimle dokununca yakacak bi ısı değil sadece hafif sıcaklık var acaba sensorlerde arızamı vardır?
  • Temas iyi ise sıcaklığı hissedersin eğer sıcak değilse sensör yanlış okuyor olabilir kendini kapatmıyorsa sıcaklık yanlıştır bence

• Fan oyun oynarken devrini yükseltiyor mu?. AMD CPU ve GPU'lar çok ısınır bu olağan durumları eğer performanta sıkıntı yaşamıyorsan egzos ve ön fanların devrini yükselt yada rpm'i yüksekleriyle değiştir ve keyfine bak.

Şuan diz üstü kullanıyorum bir köşede yatan HIS ıceq hd 4850^li sistem boşta 40 yükte 75'i buluyordu üstelik o muaazam soğutmaya reğmen. 90-95'i geçmedikten sonra dert etmedim. AMD'ler 100 derceye kadar çalışıyor sonrasındada kendini kapatıyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calmandsilent

İyi günler işlemcim minimum 55 oyun oynarken 82 dereceye kadar cıkıyor sorun cıkarır mı?
    not:işlemci fanını değiştirdim termal macunu da özenle kalitelisiyle yeniledim)

pcnin özellikleri:
    işlemci: AMD athlon 64 x2 +4800 2.5ghz 65w
    ekran kartı: Ati Radeon HD5670 1gb 128 bit
    ram: 4gb kingstone 1066
    anakart: ASUS M2A-MX

Acaba sistemde bi virüs mü var diye tertemiz format attım gene sonuc aynı far cry 3 e girdim 80 derece işlemci ekran kartı full yukte 47yı gecmıyor bu arada işlemcideki bu sıcaklıklar çekirdek sıcaklıklarıdır yardım edin ne yapmam lazım??

ayrıca işlemcinin ismi brisbane overclock özelliği yok tj max ta göstermiyot dereceyi

ACİL YARDIM 80 DERECE

benim eski işlemcim amd x2 5400+ 2.8 ghz di maalesef stok fanla falan oyun performansı çok kötü ben bazen mavi ekran bile alıyordum iyi hava soğutmalı fan almanı tavsiye ederim iyi güzel bişey alırsan yarın öbür gün de kullanıırsın

• kapatma sorunu olmuyor cok sukur fan devrini anakart kontrol ediyor ve son hizda dönüyor (3000 rpm)

• calmandsilent C kullanıcısına yanıt
    Amd işlemciler çok ısınır fakat 80c olması performansı etkiler ve donmalar başlar,yardımcı fan bağlayınız kasaya. Core tepm programını kurup ısıya birde öyle göz atınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.