Şimdi Ara

ACIL! Sifir aracimin henuz 10 gunluk iken beyni gitti, degisim icin gereken yasal prosedur nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
6
Favori
19.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaw bir bekle bakalım servis ne diyecek.Ona göre hareket edersin.
    Bende bir olay anlatayım;senin araç gibi habire stop eden araç vardı servis bir türlü sorunu bulamıyor en son almanya dan yeni motor geireceklerdi ustanın birinin aklına buji lere bakmak geliyor ve takılırken kırılmış yenisi takılıyor ve sorun çözülüyor.
    Yane basit bir şeyde olabilir bekle tutumlarına bak ve ona göre hareket et.Zırt pırt mahkemeye gidince hemen sorun çözülmüyoki 3 sene bekleyeceksin en az.
  • geçmiş olsun
    zor bır durum
    tonla para ver araç ılk km lerde arıza yapsın


    marka model versenız ne olurki
    lütfen marka model verir
    eyer buradan vermıyorsanız neden konu açtın
  • geçmiş olsun marka model pm atarmısın bende yeni araç alma aşamasındayım
  • pm atılanlardan biri buraya yazsın da günde 5 defa kontrol etmeyelim.
  • Geçmiş olsun.

    Ben de pm rica ediyorum.
  • marka yazmanla bayinin ne alakası var??bizim de eski de olsa 2005 model mercedes sprinter aracımızın beyni gitti.kütahyada bunu tamir eden bir yer var çevre illerden dahi gelenler oluyormuş.olur da başınıza gelirse yardımcı olurum.normalde tamirini yapan çok az insan var.beynin gitme sebebi de yüksek gerilim hattının altında aracın durmasıymış.
  • bende pm istiyorum
  • Geçmiş olsun bende değiştirlmesini isterdim.

    pm den modeli öğrenip yazan olmamış hala bekliyoruz bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 10 Nisan 2012; 11:59:10 >
  • aracın citroen olduğunu düşünüyorum
  • Geçmiş olsun. Beyin garantiden yenisi ile değişir ve sende güzelce binersin arabana. Abartı ve illa ki yeni arabayla değişsinler denecek bir durum göremedim ortada. Olduda arabayı diğeri ile değiştirdiler. Ne malum onda başka bir arıza çıkmayacağı?
    Hem neden ısrarla marka ve modeli yazmıyorsun? Bir sürü açıklama yazmışsın bununla ilgili ama pek gerekçe değil bunlar yazmamak için. Porsche Cayanne bile yolda kalabiliyor bozulup. Sizden TC. kimlik numaranızı yazıp kimlik dökümü yapmanızı istemiyoruz ki, yazı verin marka ve modelini olsun bitsin.
  • Bir pm de ben rica ediyorum. Isteyen herkese söylüyorsunuz marka model. Şuradan yazın da herkes görsün.

    Düzeltme: Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlas06 -- 10 Nisan 2012; 12:11:26 >
  • forumun kurallarına göre bu araba kesin fransız alman veya özellıkle japon olma olasılığı 0
  • bence araç chevrolet değilse pm atabilirmisin?
  • Öncelikle geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum.İnşallah marka ve bayii değişimi gerçekleştirir.Eğer gerçekleştirmezse biraz uzun bir süreç bekliyor sizi, avukat ,mahkeme biraz uğraşmanız gerekecek.Başımızdan geçen benzer bir olayı anlatayım.

    Enişteme 2011 ekim gibi 2012 model olarak, Türkiye'de sorunsuzluğu ile ünlü bir japon marka araç almıştık 0 KM olarak.Araçta ilk hafta tavanda boya da kabarmalar oluştu. Hemen yetkili servise gidildi, ama yetkili servis bu kabarmanın tavana dökülen yabancı bir maddeden(tuz ruhu, asit gibi) kaynaklandığını ve kullanıcı hatası olduğunu söyledi.
    Biz hemen sanayideki boya ustalarına ve başka markaların yetkili servislerinde ki boya ustalarına sorduk, onlar kesinlikle fabrikasyon hata olduğunu söylediler,astarla ilgili bir problem varmış. Biz de makine mühendisleri odasından bir bilirkişiye rapor tutturduk, noter aracılığıyla satıcıya ihtarname çektik bu raporu. Fakat ihtarname bir işe yaramadı, mahkemeye verdik , mahkeme hala devam etmekte en son geçen cuma günü duruşması vardı.Hakim bizim kendi tutturduğumuz bilirkişi raporundan ziyade mahkemenin istemiyle yeni bir bilirkişi görevlendirerek onun yeniden rapor tutmasını istedi ve davayı mayıs ayına erteledi.

    O çok sevilen marka bir aracının arkasında durmazken davaya 2 avukat birden(birisi satıcı bayinin, diğeri genel merkezin avukatı) gönderdi.%99 da davayı kaybedecek marka.Meşhur marka O avukatlara ve mahkemeye edecekleri masrafla arabayı çok rahat yenisiyle değiştirebilirdi.Ama o markanın sadık müşterisi olan eniştem katiyen bir daha o markayı kullanmayacak,sırf ürününe sahip çıkmadığı için.

    Araç markasını pm atabilir misiniz?




  • Değişim için şartları arkadaşlar söylemişler tekrarlamanın anlamı yok.Şu an için bire bir değişim şansınız yok gibi birşey.Ama olayın iç yüzüne bakıldığında kusurlu bir görünüm sergileyecek.İki ucu çıkılmaz bir yol olmuş hayırlısı neyse o olsun.Marka bilgilerini pm alabilir miyim.
  • Araç değişince ne kazanırsınız Bence hiç birşey.

    Garantiden değişecek beyin aracınıza değer kaybettirmez Boya kaporta gibi kalıcı değişiklik değildir.

    Kesinlikle davadan sonuç çıkmaz Para kaybı ve sinir bozukluğu dışında.

    Aracınız Avrupa yapımıysa elektronik aksamı büyük ihtimal Valeodur ve her araçta bu problem çıkar Markaya özgü bozukluk değildir.
    Bu nedenle Marka model vermeninde anlamı yoktur.
  • mümkün ise bende PM den marka bilgisi alayım. merakımı gidereyim.
  • Marka model adi verin ki millet rahatca linc yapabilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi aynı sorunu bizde yasadık mercedes s350 aracımız bayiden alıp eve giderken beyni yandı arada 5km mesafe var beyin değiştirildi tekrar 2hafta sonra otobanda yüksek bir hızda giderken beyin tekrar yandı direksiyon ve fren kilitlendi kapıları bile açamadık aracı el freni ile zar zor durdurabildik camı kırarak araçtan çıktık. Servis geldi tekrar beyni değiştireceklerini arabayı değiştirme veya iade şanslarının olmadığını söyledi. Bizde dava açtık. Hem aracın parasını hemde maddi ve manevi zarara uğradığımız için tazminat ödediler.
    Sizin ilk 30 gün içinde olan bir arızadan aracın değişimini isteme hakkınız var zaman kaybetmedentüketici haklarına başvurun bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Umarım aracınızı değiştirirler ki bende olsa öncelikle değiştirilmesini talep ederdim sanıyorum. Araç değişimini talep etmeniz sizin hakkınız olduğunu düşünüyorum ayrıca.

    İkinci olarak aracım marka ve modelini yazmamış olmanızı takdir ediyorum (Böylece marka karalamak için değilde gerçekten yardım alma amaçlı açtığınız belli oluyor). Kesinlikle amacından sapıp marka rekabetine gidecekti konu yazsaydınız. Burada "Neden marka, modelini yazmıyorsun?" diye serzenişte bulunanlara bakmayınız. Onlar marka karalayabilmek için ellerine koz geçmemesinden rahatsızlar sanıyorum. Helede es kaza VW yazsaydınız şimdiden 10 sayfayı bulmuştu bu konu...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.