Şimdi Ara

Acil nakit ihtiyacı olan vatandaş taahhütlü telefon alıp satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
10.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taahhütlü telefonlar, cebinde peşin fiyata telefon alacak parası olmayanlara hitap ediyor. Telefonu alıp kullanmak yerine acil nakit ihtiyacını gidermek için bu çözüme başvuranlar da var. Nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar, operatörlerden 12 ya da 24 ay taahhütle alınan yüksek fiyatlı telefon alıyor ve kutusunu açmadan 300-400 lira indirim ile bayilere veya başka kullanıcılara satıyor. Bu sayede kredi çekmeden 4 bin lira civarı nakit para elde ediliyor.
     

    Gazete Habertürk’ün haberine göre Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Sinan Ekşi, her ay 500 bin civarında taahhütlü telefon satışının gerçekleştiğini ifade ediyor. Ekşi, bu telefonların yaklaşık yüzde 10’unun nakit aracı olarak kullanıldığını vurgulayarak, “Bizim hesaplamalarımıza göre bunların en az 50 bini, ambalajı açılmadan başka bir bayiye belli bir indirimle satılıyor veya internetten satışa sunuluyor” dedi.

     

    Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, taahhütle alınan telefonların kutusu açılmadan satılması ile ilgili olarak “Bu amaçla telefon alanlar muhakkak vardır. Düşük fiyatla kredi verilmeyince böyle yöntemlere başvuruluyor. İnsanlara uygun fiyatlı finansal destek sağlayacak krediler vermemiz lazım. Financell’de herkese aynı faiz oranlarıyla, uygun fiyatlı ve sigortalı kredi veriyoruz. Ödemeyecek olana kredi vermiyoruz.” dedi. Uygun krediler sunulmadığı için vatandaş taahhüt ile telefon alıp satma yöntemine başvuruyor.

     







  • o baktağa batan birisi kendini kolay kolay düzeltemez ben kendimden biliyorum. 10 yıl önce ben de çok bilinçsiz alış veriş yapıyordum. paramı hep çarçur edip kredi kartlarım hep son liminite kadar harcanmış oluyordu. asgarisini bile ödeyemiyordum.
    çok hatalar yaptım çok. ama şuan akıllanmış durumdayım katı ekonomik disiplin uyguluyorum kendime.
    - lerde sürünürken, şimdi her ay 400 dolar kenara koyuyorum.
  • O yüzden mi Turkcell 3899 TL peşin fiyatı olan iPhone 8 telefonu 142,46*48 ay taksitle 6838 TL ye satıyor...


    Not: Banka kredisiyle 4000 TL 1,49 oranla 48 ayda 5993 TL oluyor... Kazıkcell...

  • Sanki dün başlamış gibi her yerde aynı olay. Yıllardır yapıyor insanlar bunu, niye şimdi çıkıyor ortaya anlamış değilim, ülkenin gündemi bumu yani

  • Aklı olan taahhütlü cihaz almaz neredeyse % 60 70 fark var 48 ay taksit nedir arkadaş ev mi alıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı olay iki arkadaşımın başına geldi. Başka bir arkadaş iki arkadaşımdan birine annem çok hasta diğerine de kuzenimin borcu var diye iki de adet iPhone 7'yi bunların üstüne taahhütle alıp satıyor ve ortadan kayboluyor. Sonradan anlıyoruz ki karanlık birilerine borcu varmış. Borcu kapattı ama taktığıyla kaldı. Dolandırılan iki arkadaşım da biribirini tanıyordu o yüzden ikisine de sakın kimseye bahsetme bu konudan dedi. Ödeyeceğim ödeyeceğim diye diye bir baktılar ödemiyor muhabbetini etmişler birbirlerine diğeri de hadi ya benim de üstüme telefon aldı aynısını söyledi deyince olay patladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşenmeden böyle bir saçmalığı haberlerltirmişler

    Turkcell zaten 300-400 tl yüksek satıyor. Ondan alıp 300-400 tl düşük fiyata satamazsın zaten normal fiyatına geliyor. Normal fiyatından bile 200-300 tl aşağı versen kimse almaz çünkü zaten kampanya çek kupon takip edenler o fiyata kendi ismine faturalandırılmış alır yada 200-300 tl için uğraşmaz fatura kendi adına olsun ister. Turkcellden alıp en az 1000 tl daha aşağı vermesi gerekir. kredi çekmek yerine bu yöntemi uygulamayı akıl edecek kişi bu kadar zarar etmeyecek kadarda akıl sahibidir. Herşeye rağmen bu yöntemi kullanan dolandırıcısır o faturayıda ödemez bankaya sağ sola da borcu vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 16 Şubat 2018; 20:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devley kredi kartıyla taksiti yasakladı insanları 3 gsm şirketine ve evkur gibi yerlere muhtaç bıraktı. insanlar bu şikilde cihazı satarak inanılmaz zarar ediyorlar ama bu firmalar fahiş fiyata telefon satabiliyor. Uygun fiyata telefon almak imkansız hale geliyor. Ayrıca telefon bayileride bu tarz telefonları alıp satarak daha çok kar etmeye çalışıyor. yani kısaca kısır döngü olmuş durumda.

  • İşte bunlar hep ekonomimizin süper olmasının sonuçları.

    Diğer ülkeler görmesin kıskanır garipler.
  • java kullanıcısına yanıt
    Bana TEB 1.09 dan 30 BİN TL önerdi. Ancak kredi kartın da limit varsa bunu %0 faiz ile çok rahat 30/35 günlük kredi çekmiş gibi kullanabilirsiniz. DH kredi kartı yardımlaşma ana konusu takip edilebilir. Kredi kartınız varsa akıllı davranırsanız sorun olmaz. Sözleşmeli telefon almanın tek avantajı ( çok nadir de olsa ) hatta yüklenen internet , dakikalar olabilir. Trcell ' den 2014 ' de Sony E4G almıştım. Web den alınca 125 TL değerinde Bluetooth kulaklık verildi. Cihazı TL fiyatına göre 125 TL ucuza malettim. Hat sahibi de +10 TL fazla fatura ödeyerek +2 GB internet data paketi kazandı. 1 yıl sonra 500 TL den sattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPhone 6S (TR Garantili Kapalı Kutu)
    Gittigidiyor 2.435 - 50 = 2385 TL Peşin
    Operatör 2.499 TL Peşin
    Taksitli 36*109,14= 3.929 TL

    Kredi çekilse
    36*88 = 3.184 TL

    Peşin alacak paranız yoksa alınmamalı
    ama operatörlerin bu zulmüne de engel olunmalı

  • ne demek nakit ihtiyacı kriz falan yok kardeşim bak heryer araba üstelik adamlar yol yabdı dış mihrakların oyunu bunlar lan şu büyük resmi görün be euro çıkar tabi dış güçler faiz lobisi
  • Kimi insanlar anlayamıyor. Diyor ki '' git hemşerim kredi kartında kullan nakit avans çek taksitli var '' . İşte '' git kredi çek ya bunlardan telefon mu alınırmış ? değmez ''

    Yahu zaten mantık bu değil. Adamın kredi kartında batık, asgariyi zor bela ödüyor ertesi gün çekip kullanıyor böyle dönüyor. Bankada kredi borcu var banka vermiyor ya icralık olmuş birdaha hiçbir banka vermiyor. Operatörde işte diyor ki 6 ay 9 ay benim faturalı hattımı kullan sonra gel iphone x mi alırsın, işte note 8 mi ? hangisini alırsan al 36 ay taksit vs. insanlar böyle alıp nakte satıyor. Yani o kadar çaresiz adam ki mecbur bu yola girmiş hepsi budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 16 Şubat 2018; 21:40:10 >
  • Bu olay yıllardır var. Senetle alınan bir çok elektronik eşyada yapılıyordu, alanlar kutusunu dahi açmadan satıyorlardı. Ekonomi bir harika. Asgari ücret ve maaşlar muazzam. Çalışma şartları dünya harikası. Köfte ekmek ayranını alan alkış tutuyor meydanlarda. !!!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o baktağa batan birisi kendini kolay kolay düzeltemez ben kendimden biliyorum. 10 yıl önce ben de çok bilinçsiz alış veriş yapıyordum. paramı hep çarçur edip kredi kartlarım hep son liminite kadar harcanmış oluyordu. asgarisini bile ödeyemiyordum.
    çok hatalar yaptım çok. ama şuan akıllanmış durumdayım katı ekonomik disiplin uyguluyorum kendime.
    - lerde sürünürken, şimdi her ay 400 dolar kenara koyuyorum.

  • Elimde cok bulunuyor akrabalara cikardim full cihaz iphone 7plus vb aslinda guzel birsey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaan Terzioğlu için bir lafım var ama neyse, şu adamın her demecini gördüğümde ikiyüzlülüğü tepemi attırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 16 Şubat 2018; 22:34:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Cebinde olmayan parayı harcamanın neticeleridir bunlar herkes elbet birşey almak
    ister lakin olmayan para ile imkanların dışında harcama yapmak geri dönüşü
    zor olan bir yola sapmaktır ha hastalık olur sağlık olur zor bu durumda olanların
    Allah yardımcısı olsun ama sırf benimde olsun herşeyim mantığı fütursuzca
    alışveriş yapmak Ataların dediği gibi kendi düşen ağlamaz.

    İyi de arkadaşım herkesin giderleri artık imkanlarının üstüne çıkıyor. Alım gücü düştü. Umulmadık yerden umulmadık harcamalar çıkıyor.
    Tok, açın halinden anlamaz derler ya çok doğruymuş. İnşallah sen de tokların anlamayacağı duruma düşersin de anlarsın.
  • ensarcell

  • Haaaaaahhhh. Yeni yasa yolda...

  • Devlet ve holdingler elele millete iyi geçiriyorlar, fiyatları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.